NY Rangers – Toronto 3:2 (1:0 po s.n.) | New Jersey – Boston 4:5 (kon.) | Edmonton – Arizona 1:3 (kon.)
Calgary – Vancouver 1:4 (kon.) | Anaheim – Colorado 1:4 (kon.)
po s.n. (1:0)
New York Rangers
3:2 (0:0, 2:1, 0:2 - 0:0)
Toronto Maple Leafs
Čtvrtek 11.04.2013, 01:30 • Madison Square Garden • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nájez.
    Vítězný nájezd proměnil ve druhé sérii Mats Zuccarello.
     
    63:16
    Neuvěřitelné! Jedině tak se dají popsat Lundqvistovy tři zákroky, které předvedl proti třem torontským hokejistům ujíždějícím do přečíslení!
     
    57:58
    Po delší době o sobě dávají vědět i hosté! Michajl Grabovski se protáhl kolem posledního obránce a zblízka pálil bekhendem, ale těsně minul!
     
    55:46
    Blueshirts neuvěřitelně tlačí! Nejblíže gólu teď byl kapitán Ryan Callahan, který se obtáčel kolem poloprázdné branky, ale Reimer v poslední chvíli puk vypíchl holí!
     
    54:11
    Brad Richards obdržel zpoza branky loženku mezi kruhy! James Reimer ale podržel svůj tým a betonem vychytal jak první střelu, tak i následnou dorážku!
     
    53:01
    Další šance Jezdců, ale Callahan před brankou netečoval puk přesně!
     
    52:39
    Brian Boyle s Darrollem Powem ujížděli ve dvou proti jednomu, ale nedokázali zakončit!
     
    51:28
    Dvě minuty za hákování dostává Ryane Clowe. Následuje tedy power play hostujícího Toronta.
     
    48:53
    Další průnik hostů, tentokrát v podání Nikolaje Kuljomina! Lundqvist ale další branku ve své síti nedopustil.
     
    48:05
    Leafs se dočkali vyrovnání! Dlouhou dobu teď sice měli převahu domácí, ale po Girardiho chybě na útočné modré se do přečíslení dvěma proti jednomu dostali hosté – James Van Riemsdyk křižně nahrál PHILLU KESSELOVI, který svou druhou brankou v utkání srovnal na 2:2.
     
    44:58
    Máme tu další přesilovou hru pro domácí. Tentokrát si posedí Dion Phaneuf, a to za hru vysokou holí.
     
    41:23
    Za faul na Boyla dostává Carl Gunnarsson dvě minuty. Následuje přesilovka domácích.
     
    36:43
    Rangers otáčí skóre zápasu! Derick Brassard nahrává z rohu na hůl RYANA MCDONAGHA, který po parádním naznačení objíždí Nazema Kadriho a zápěstím posílá puk do horní poloviny Reimerovy branky. Asistence: Derick Brassard, Carl Hagelin.
     
    30:55
    A začínáme od začátku! Třetí útok Jezdců roztočil v útočném pásmu kolotoč, který zakončila McDonaghova střela od modré. Derek Stepan pouze srazilitečoval kotouč ke straně, ale odtud ho do prázdné branky nekompromisně uklidil CARL HAGELIN. Asistence: Derek Stepan, Ryan McDonagh.
     
    27:09
    Carl Hagelin v přečíslení dvěma proti jednomu skvěle hledal Dericka Brassarda, ale toho před zakončením zahákoval dojíždějící Colton Orr. Rangers si proto zahrají svou první přesilovku večera.
     
    23:32
    Javorové Listy pokračují v parádním tlaku! Po dobré střele mohl nebezpečně dorážet Kuljomin, takže ho Del Zotto musel zastavit i za cenu faulu.
     
    22:06
    Ryane Clowe se snažil svůj tým po inkasované brance nabudit. Rozhodl se proto vyzvat k pěstnímu souboji Marka Frasera. Pěstní duel byl vyrovnaný, nyní už oba aktéři míří na trestnou lavici.
     
    21:42
    A máme tu úvodní branku! Toronto těží z tlaku v útočném pásmu, kdy si nejdříve hráči posílali puk kolem mantinelů, aby se nakonec srazil do středu k PHILLU KESSELOVI, který se nemýlil. Asistence: bez asistence.
     
    21:22
    Clarke MacArthur se protáhl skrz obranu a zakončoval blafákem! Po Lundqvistově zákroku navíc ještě dorážel Nikolaj Kulemin, ale Lundqvist bez hokejky pokryl i jeho střelu!
     
    16:29
    Toronto se dostalo do přečíslení dvěma proti jednomu! Phil Kessel chtěl nahrávat na druhou stranu, ale Dan Girardi odvedl výtečnou obrannou práci. Kessel navíc ztratil kontrolu nad pukem, takže nemohl ani sám zakončit.
     
    14:16
    Rangers v šanci! Reimer zasahovat nemusel, ale nechybělo mnoho, a kdyby Brad Richards trefil puk, dost možná by skóroval do poloprázdné branky, protože se Reimer přesouval!
     
    13:06
    První velká příležitost vstřelit branku! Dvojici Phil Kessel – Tyler Bozak se vyplatil forčeking – druhý jmenovaný za brankou soupeře se dostal k puku a okamžitě ho servíroval před branku prvně jmenovanému. Lundqvist ale svůj tým podržel!

    Šimon Pilek

    Branky a nahrávky: 31. Hagelin (Stepan, McDonagh), 37. McDonagh (Brassard, Hagelin), 0. Zuccarello – 22. Kessel, 49. Kessel (Riemsdyk)


    New York Rangers: Lundqvist – Girardi, Del Zotto, Stralman, McDonagh, Eminger, Moore – Callahan, Stepan, Nash – Clowe, Richards, Zuccarello – Boyle, Brassard, Hagelin – Asham, Powe, Pyatt
    Toronto Maple Leafs: Reimer – Gunnarsson, Phaneuf, Liles, O'Bryne, Fraser, Franson – Van Riemsdyk, Bozak, Kessel – MacArthur, Kadri, Kuljomin – McClement, Grabovski, Komarov – Orr, Coloborne, McLaren

    Rozhodčí: HLAVNÍ: Wes McCauley + Ghislain Hebert, ČÁROVÍ: Greg Devorski + Steve Miller

    Diváci: 18 200
    bahis siteleri