Bayern – Hannover 2:0 (kon.) | Leverkusen – Wolfsburg 3:1 (kon.) | W. Brémy – Frankfurt 0:3 (kon.)
Mohuč – Schalke 0:1 (kon.) | Augsburg – Freiburg 2:1 (kon.) | Dortmund – Hamburg 6:2 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
6:2 (2:1)
Hamburger SV
Sobota 14.09.2013, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    85
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Rafael van der Vaart, přichází Pierre-Michel Lasogga.
     
    81
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Borussia sice hraje na krásu, přesto jí to stačí. Nikým neatakovaný Şahin odcentroval k malému vápnu, kde se před Adlerem zjevil ROBERT LEWANDOWSKI a pohodlně hlavou vstřelil svou druhou branku v utkání. Asistence: Nuri Şahin.
     
    79
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marcel Schmelzer, přichází Eric Durm.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Henrich Mchitarjan, přichází Jonas Hofmann.
     
    78
    Ještě předtím se na šestnáctce dostal k odraženému míči van der Vaart a jen nešťastnou náhodou díky obráncům BVB, kteří míč srazili, neskóroval!
     
    74
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Borussia definitivně láme odpor Hamburgu a opět to dělá dvěma góly v krátkém časovém intervalu. Westermann prvně nedokázal odkopnout míč, to stejné se přihodilo i Diekmeierovi, jenž přitom podklouzl a musel tak rychle na nohy, aby se postavil MARCU REUSOVI. Ten se tím však nenechal rozhodit, Diekmeierovi nasadil jesle a ještě překonal znovu k levé tyči Adlera.
     
    73
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Reus ale vše napravil perfektním pasem na Aubameyanga, jenž mu chtěl míč v šestnáctce vrátit, Reus jej však perfektně přenechal ROBERTU LEWANDOWSKÉMU a ten si s klidem připravil čtvrtý gól v síti nešťastného Adlera. Asistence: Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    71
    Zřejmě za zákrok na Mchitarjana si žlutou kartu vysloužil Zhi Gin Lam.
     
    68
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Tomás Rincón, přichází Hakan Çalhanoğlu.
     
    65
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Teď už to ale Hamburg neustál. Mchitarjan prokázal neskutečný cit pro hru a míč, počkal s přihrávkou a PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG se díky tomu dostal za obranu HSV, odkud podruhé v utkání trochu šťastně prostřelil Adlera, pro nějž je tento gól opravdu velmi smutný. Asistence: Henrich Mchitarjan.
     
    63
    Adler čaruje! Dortmund dokázal domácí obranu přečíslit a brankář Hamburgu se měl co ohánět. Nejprve skvěle zakročil proti střele Reuse a následně vytáhl na rohový kop i dorážku Mchitarjana směřující pod břevno.
     
    61
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Neven Subotić, přichází Sokratis Papastathopulos.
     
    59
    Mchitarjan místo střely ještě roztáhl hru doprava na Großkreutze, jehož přihrávku na malé vápno těsně před Aubameyangem vykopl Adler! Tady to už hodně hořelo.
     
    55
    Reus si na levé straně výborně poradil se dvěma protihráči a pak skvělou střelou zamířil pod břevno, odkud míč nádherně na rohový kop vytáhl Adler! Opravdu nádherný okamžik.
     
    51
    Dennis Diekmeier zezadu stáhl Reuse a právem dostal žlutou kartu.
     
    49
    Hamburg právě vstřelil branku!
    To, co se ve dvaadvacáté minutě zdálo jako nemožné, je tu. Subotić po van der Vaartově centru neuhlídal HEIKA WESTERMANNA a ten hlavičkou z bezprostřední blízkosti překonal již bezmocného Weidenfellera. Asistence: Rafael van der Vaart.
     
    46
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Lasse Sobiech, přichází Petr Jiráček.
     
    44
    Pozor si odteď za nepěkný faul zezadu na Bendera bude muset dávat Rafale van der Vaart.
     
    38
    HSV mělo obrovské štěstí! Reus se najednou zjevil sám na šestnáctce a jeho střelu s vypětím všech sil a za pomoci břevna vyrazil na rohový kop Adler.
     
    29
    Nedůraz mohl Hamburg opět přijít draho! Hned čtyři hráči byli kolem Lewandowského, ten se přesto dostal k zakončení a Adler měl co dělat, aby míč vyrazil alespoň do vzduchu. Reus následně hlavičkoval z postavení mimo hru do břevna.
     
    28
    Žlutou kartu za faul v okolí půlící čáry obdržel Tomás Rincón.
     
    26
    Hamburg právě vstřelil branku!
    To je perfektní vzpruha pro hosty! Zoua posunul míč na ZHI GIN LAMA, jenž si hodil míč kolem Subotiće, Bendera, Şahina a pak zpoza šestnáctky obstřelil Weidenfellera přesně na zadní tyč. Přesně toto HSV potřeboval. Asistence: Jacques Zoua.
     
    22
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Reus poslal přihrávku Lewandowskému, jenž zády k brance vytušil patičkou pohyb HENRICHA MCHITARJANA, jemuž vůbec nestačil Djourou a arménský záložník tak s klidem zakončil k pravé tyči, kam se Adler natahoval marně. Asistence: Robert Lewandowski.
     
    19
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tomu se říká gól z ničeho. Van der Vaart prvně ukvapeně rozehrál a daroval tak míč Dortmundu. Schmelzer pak poslal skvělý pas, jenž doběhl PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, přetlačil svého strážce Westermanna a také šťastně prostřelil Adlera. Asistence: Marcel Schmelzer.
     
    13
    Reusův perfektní centr našel Hummelsovu hlavu, od níž míč putoval do břevna! Aubameyang se následně nedostal k dorážce.

    Daniel Polách

    Branky: 19. Aubameyang (Schmelzer), 22. Mchitarjan (Lewandowski), 65. Aubameyang (Mchitarjan), 73. Lewandowski (Aubameyang), 74. Reus, 81. Lewandowski (Şahin) – 26. Lam (Zoua), 49. Westermann (van der Vaart)

    Karty:   28. Rincón (HAM), 44. van der Vaart (HAM), 51. Diekmeier (HAM), 71. Lam (HAM)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Großkreutz, Subotić (61. Papastathopulos), Hummels, Schmelzer (79. Durm) – Aubameyang, Şahin, Mchitarjan (79. Hofmann), S. Bender, Reus – Lewandowski.
    Náhradníci: Langerak – Kirch, Papastathopulos, Durm, Kehl, Hofmann, Schieber.

    Hamburger SV: Adler – Sobiech (46. Jiráček), Djourou, Westermann – Diekmeier, Arslan, Rincón (68. Çalhanoğlu), Lam – Beister, van der Vaart (C) (85. Lasogga), Zoua.
    Náhradníci: Drobný – Jansen, Tah, Çalhanoğlu, Jiráček, Demirbay, Lasogga.

    Rozhodčí: Welz – Foltyn, Thomsen
    bahis siteleri