Rio Ave – Guimarães 0:1 (kon.) | Benfica – FC Ferreira 3:1 (kon.) | Porto – Gil Vicente 2:0 (kon.)
konec
FC Porto
2:0 (2:0)
Gil Vicente FC
Sobota 14.09.2013, 21:15 • Estadio do Dragao • Portugalská Primeira Liga
Předzápasové kurzy
     
    Je konec. Porto vítězí zejména díky prvnímu poločasu, kdy se trefili Varela a Martinez 2:0. Domácí si tak upevňují první příčku v tabulce, Gil Vicente zůstává na šesti bodech ze čtyř zápasů. Ode mě je to dnes vše, přeji vám dobrou noc. (23:05:29)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Rovnou z rohu dostal přihrávku do nohy Defour a z pětadvaceti metrů prověřil Facchiniho!
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty. Roh budou zahrávat i domácí.
     
    90+1
    Znovu Gil Vicente zahrozilo z rohového kopu! Pécks hlavou jen těsně míjí pravou tyč!
     
    90
    Běží poslední minuta normální hrací doby. Hráči Porta kombinují na útočné polovině.
     
    89
    Škoda pro Gil Vicente, že Diogo Viana nyní nezpracoval polovysokou přihrávku za obranu. Jinak by šel zřejmě nejaktivnější hráč hostů sám na branku.
     
    88
    Vypadá to, že domácí už si vítězství pohlídají. Jsou to totiž hráči Porta, kdo útočí. Gonzalez na pravé straně šestnáctky neuspěl, protože jeho ránu zblokoval pozadím Luan. Poté to zkusil ještě Fernando utaženou střelou placírkou, Facchini chytá.
     
    86
    Jackson Martinez mohl dát svůj druhý gól! Po elegantním obloučku za obranu od Gonzaleze jen posunul míč do středu Danilo a Martinez tváří v tvář brankáři nechává vyniknout Facchiniho!
     
    85
    Jako slon v porcelánu si počínal Danilo, když ve vlastní šestnáctce takřka bez rozmyslu skluzem chtěl sebrat míč Vianovi. Penaltou zavánějící zákrok byl nakonec posouzen jako čistý, protože brazilský bek přece jen trefil především balon.
     
    84
    Helton je po krátkém ošetření v pořádku, což dokazuje chycením centru z rohového kopu.
     
    82
    Další šance Gil Vicente! Moraes se vrátil pro trochu zpátky letící centr a z otočky vypálil. Helton míč vyrazil a Ebralidze se hnal za dorážkou! Helton však byl z branky včas venku a v tvrdém střetu s gruzínským útočníkem vyrazil míč na roh.
     
    82
    Náznak šance Gonzaleze, který dostal zpětnou, avšak skákavou přihrávku od Martineze. Míč proto z hranice vápna trefoval někde na úrovni kolen a navíc nesklopil nárt. Míč letí nad.
     
    81
    Hráči Gil Vicente vysunuli napadání, domácí byli trochu zaskočeni a po nepřesném pasu Danila si musel Mangala pomoci s brankářem Heltonem.
     
    80
    Diogo Viana mohl z utkání udělat drama! Naskočil si skvěle na rohový kop, ale míč hlavou z malého vápna posílá prudkou hlavičkou nad!
     
    77
    Znovu střídá ve stejném čase i trenér hostů Joao Deus. Peixeto jde ven, na hřišti se objeví Ebralidze.
     
    77
    Poslední střídání Paula Fonsecy. Místo Quintera přijde Ricardo Pereira.
     
    76
    Silvestre Varela dostává žlutou kartu za nafilmovaný pád uvnitř šestnáctky. Pécks se mu však postavil hodně tvrdě a Varela zřejmě nespadl sám od sebe.
     
    75
    Špatná přihrávka Pitbulla. Gonzalez míč zachytil a mohl jít do rozhozené obrany Gil Vicente. Vilela akci zastavuje taktickým faulem.

    Michal Šíma

    Branky: 8. Varela, 27. Martinez

    Karty:   41. Mangala (PRT), 76. Varela (PRT) – 61. Martins (GIL)


    FC Porto: Helton – Danilo, Otamendi, Maicon (17. Mangala), Sandro– Defour, Quintero (77. Pereira), Fernando – Varela, Martinez, Licá (62. Gonzalez)
    Náhradníci: Fabiano – Gonzalez, Josue, Ghilas, Eduardo, Pereira, Mangala

    Gil Vicente FC: Facchini – Moura, Pécks, Luan, Martins – Dramani (34. Moraes), A. Keita, Vilela, Peixoto (77. Ebralidze) – Brito (62. Pitbull), D. Viana
    Náhradníci: Patterson – Vinha, Moraes, Goncalves, Agra, Pitbull, Ebralidze

    Rozhodčí: Pacheco – Freitas, Ribeiro
    bahis siteleri