Trenčín – Žilina 2:5 (kon.) | Skalica – Martin 1:2 (kon.) | Zvolen – Nitra 2:0 (kon.)
Poprad – Košice 1:3 (kon.) | Piešťany – Banská Bystrica 3:2 (po pr.)
po prodl.
ŠHK 37 Piešťany
3:2 (0:2, 1:0, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 15.09.2013, 18:00 • Easton Aréna, Piešťany • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Dobrý deň z Piešťan.
    Dočkali sa aj diváci v kúpeľnom meste a po dlhej prestávke môžu ísť na ligový hokej. Prvým súperom, ktorý sa v Piešťanoch ukáže je tím Banskej Bystrice

    ŠHK 37 Piešťany
    Havrani už do ligových bojov zasiahli, keď vo štvrtok v Bratislave zdolali "20-tku" tesne 2:1. Prvým úspešným strelcom bol hneď v prvej minúte Vladimír Nemec, víťazný gól si zase pripísal obľúbenec piešťanského diváka – Ján Románek.

    V Piešťanoch sa káder upravil kozmeticky. Z odchodov je najciteľnejší asi odchod Henricha Ručkaya, najproduktívnejšieho hráča minulej sezóny, divákom je ľúto za odchovancom Jozefom Haringom, ktorý síce v kádri ostal, ale sezónu začal na striedavý štart v Senici. Prekvapením bol aj odchod Mareka Mertela, ktorý striedavým štartom začať nechcel a požiadal klub o rozviazanie zmluvy. Čo sa týka príchodov, na neurčito sú v Piešťanoch Boris Valábik a Marek Bartánus, z ďalších hráčov hodno spomenúť Patrika Lušňáka, Marcela Holoviča a spomínaného Románka, ktorí by Piešťanom mali priniesť oveľa viac kreativity ako tomu bolo v nováčikovskej sezóne. Obranu by mal vystužiť Marek Biro. Dlhodobo je zranený Michal Peško, ktorý v minulosti hral s Románkom takpovediac naslepo.

    Predsezónnou deklarovanou skromnou ambíciou je play off a naďalej ostať klubom, kde dohodnuté veci platia, čo je momentálne veľká piešťanská devíza. S Piešťanmi sa, napriek vyslovenému cieľu, ráta v prvej štvorke.

    HC05 Banská Bystrica
    V Banskej Bystrici bolo tiež niekoľko zmien. Zverencom Vladimíra Országha, reprezentačného asistenta, už nie je Ján Sýkora, ktorý sa pokúsi presadiť v Česku, bystrickému divákovi iste bude chýbať bojovník Matej Češík, príležitosť ukázať sa dostanú zámorskí hráči, ako aj Matúš Chovan, ktorý prišiel z Košíc. Tradičnou oporou by mal byť Michal Hudec, v obrane ostal Lukáš Bambúch, ktorý na seba upozornil v lete nie príliš šťastne incidentom na hokejbale. Jednotkou v bráne by mal byť Zane Kalemba, sme zvedaví. Barani sú mladým tímom, taký je však už ligový trend.

    V príprave zarezonovali vo verejnosti dobré výsledky na turnaji vo Švajčiarsku. Ambíciou Bystrice je zrejme tiež play off, čo by mali dosiahnuť v pohodičke, Barani by mohli okupovať stred tabuľky.


    Kto teda môže, nech príde na štadión, ktorý prešiel rekonštrukciou sedačiek, kto nemôže, nech si otvorí tento prenos, začo vopred ďakujem. Bavme sa hokejom priatelia.
     
    Oba tímy na ľade, o chvíľu to začne.. Divákov mohlo byť aj viac.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:10
    Buly pre Nemca, ale po dvoch nie veľmi šťastných zásahoch Melichárka sa prvá do pásma dostala Bystrica.
     
    00:34
    Ako prvý otestoval brankára Tomeka Hudec, keď mal na pravej strane veľa priestoru, asi mu už ale chýbali sily a tak len spoza modrej vystrelil príklepom po ľade.
     
    01:23
    Valábik nevyhodil najlepšie, na jeho šťastie zachytili Bystričania puk tesne, ale predsa v strednom pásme a bol z toho ofsajd. Prvé sekundy vedie na body Bystrica.
     
    01:33
    Škadra ostal ležať na ľade, po náraze na mantinel. Na nohy mu pomáha kustód. Azda bude v poriadku.
     
    01:50
    Do pásma prešiel Holovič, ale sám nič nevymyslel.
     
    02:15
    Inak dobrý korčuliar Stupka sa ocitol 2x na ľade, žeby zle nabrúsil?
     
    02:34
    Prvý obstojný pokus. Ručkayovu strelu z pravého kruhu Kalemba nie najistejšie vyrazil, dorážajúci Chylo sa bekendom nepresadil. A ešte bol aj v bránkovisku.
     
    02:51
    Banská Bystrica dala gól!
    Štvrtá domáca lajna sa teraz nevyznamenala, keď si nechala ujsť za svoj chrbát PETRA KAFKU, ktorý zoči – voči Tomekovi bez najmenších problémov skóroval.
    Asistencia: Hudec, Bambúch.
     
    03:45
    Zigo spoza Valábika skúšal, či Tomek nestratil istotu. Ten radšej podržal puk a vhadzuje sa po jeho pravici.
     
    03:53
    Hneď po buly rýchly brejk 3 na 2 zakončil Bartánus, možno síce tvrdou, ale predsa len z tej diaľky propagačnou strelou.
     
    04:34
    Stupka pekne zabojoval, prihral na ľavý kruh Holovičovi, jeho dobrú strelu Kalemba vytesnil a hneď sa dostali hostia do brejku, Patrick White vystrelil z ľavej strany na Tomeka a ten zachytil, hoci nie najistejšie. Aj sa pozeral za svoj chrbát, či mu puk neprepadol.
     
    05:49
    Icing hostí.
     
    06:10
    Bystričania dobre napádajú a nedávajú Piešťancom moc priestoru. Aj sa pomerne ľahko dostávajú do pásma a k náznaku šance.
     
    06:30
    2 min. Kafka (BBY), faul kolenom.
     
    07:26
    Tutovku vypracoval Stupkovi mantinel, keď sa od neho puk nečakane odrazil Stupkovi do voľného priestoru na kruhu, Kalemba dobre vybehol a vyrazil.
     
    08:01
    Po zaváhaní domácich pri rozohrávke mal dobrú šancu Handlovský, netrafil bránu.
     
    08:31
    Barani sa ubránili, hráme v plnom počte. Domáci fanclub neustále a dobre povzbudzuje.
     
    09:12
    A teraz sa chvíľu hrať nebude. V priestore trestnej lavice natlačili obrancovia na plexi Šišovského, nijak tvrdo, a ono povolilo a rozpadlo sa akoby tam dával hit Chára. Čakáme na výmenu.
     
    Už bolo namontované a zase je odmontované. Bolo o niečo širšie a nedala sa zavrieť trestná lavica. Takže niektorí diváci ešte jedno čapované zvládnu. Šišovskému asi napadalo za krk, zatiaľ čo hráči korčuľujú vo vlastnom pásme ako na verejku, Šiškovský bez výstroje, oprašuje sa.
     
    Už je tam to pravé plexi, už len dotiahnuť a bude sa hrať. Uvidíme komu viac prospela pauza. Bystričania hrali doposiaľ veľmi dobre.
     
    09:17
    Nemec síce vyhral buly, ale rovno na hokejku Hudeca. Črtajúci sa brejk uťal Valábik, keď dostal puk od Hudeca až mimo ľad. Buly v strednom pásme.
     
    09:50
    Kafka znova v rovnakej pozícii ako pri góle, teraz si nedali pozor Filip s Valábikom, Tomek tentoraz podržal. Ale tie okienka v domácej defenzíve sú, je to predasa len inak ladený tím ako minulý rok.
     
    10:35
    Dva isté zákroky Kalembu, to môže byť slušná posila.
     
    11:04
    Václav Stupka sám pred Kalembom po krásnej kombinácii a prihrávke od Holoviča. Stupka netrafil bránku.
     
    11:25
    Hudec si lišiacky počkal v strednom pásme a odzbrojil Lušňáka.
     
    12:02
    Kadurov pokus zdiaľky zrazil Cuník na ochranné sito. Buly po Tomekovej vyrážačke.
     
    12:36
    Chylo nie najlepšie vyhadzoval puk, ten sa dostal rovno na palicu Hegyiho, ktorý z prevej netrafil bránu. Z medzikruhov.
     
    13:03
    Domáci zvyšujú obrátky, pekný závar Nemcovej lajny, Kalemba si poradil.
     
    13:35
    Banská Bystrica dala gól!
    Príliš veľa priestoru teraz darovali traja domáci hráči osamotenému TOMÁŠOVI ZIGOVI, ktorý si pohodlne nakorčuľoval do pásma a strelou ťahom prekonal Tomeka. Ten tiež asi cíti, že tento gól okrem obrany ide aj na neho. No a už je o dva.
    Bez asistencie.
     
    15:10
    Holovič veľmi nepresne spoza brány rovno na hokejku Macíka, ten prešiel celým ihriskom, ale vystrelil veľmi nepresne.
     
    16:25
    Štvrtá domáca formácia sa zase dostáva pod tlak.
     
    17:28
    Melichárkova tečovaná koncovka teraz tesne vedľa už bezmocného Kalembu. Trochu šťastia pre Baranov.
     
    18:03
    2 min. Rosandič (BBY), podrazenie.

    A práve dorazil fanclub hostí. Stav ich určite potešil.
     
    18:34
    Filipova delovka od modrej nad.
     
    19:10
    Škadra si teraz výborne zbehol aj dostal prihrávku pred odkrytú bránku, zdalo sa mi, že ale nemal hokejku úplne na ľade a puk mu prešiel pod čepeľ. Inak by dal gól.
     
    19:56
    Tečovaný puk vedľa. Dobrá presilovka, hoci ostane nevyužitá.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Po prvej tretine budú spokojní Országhovci, ktorí dokázali Klementovcov zaskočiť, strelili im dva góly a vypracovali si sľubné vedenie. Ako zareagujú Piešťanci?

    Druhá tretina začne asi o 19:01.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:30
    Hudec s Whitom teraz zamotali domácu defenzívu, Piešťany odolali.
     
    21:26
    Hostia začali tretinu výborne. Handlovský sa natláčal do šance, Havrani mali čo robiť, aby mu nedovolili zakončiť.
     
    22:45
    Lušňák na hranici kruhu vystrelil z prvej, znovu však našiel pripraveného Kalembu.
     
    27:00
    Ospravedlňte prosím výpadok, niekde na trati. Piešťany sa snažia vyrovnať, mali pár závarov, všetko rieši istý Kalemba, Bystrica neustále hrozí z brejkov.
     
    27:38
    Piešťany dali gól!
    Najprv fanúšikom BB. Nebojte sa, stále je 1:2, je nejaký problém so systémom a robí to trochu šarapatu. Gól strelil SAMIR SALIJI, keď sa z ľavej strany natlačil pred Kalembu, neponáhľal sa, keďže bol nekrytý, položil ho a bekendom zasunul.
    Asistencia: Melichárek, Valábik.
     
    33:46
    Smoliarom zápasu je jednoznačne Václav Stupka, najprv v brejku zabudol za sebou puk, v ďalšej šanci už dvíhali diváci ruky, ale Kalemba na ľade fantasticky zasiahol hokejkou.
    Dúfame, že systém bude čoskoro ok.
     
    36:24
    2 min. Macík (BBY), podrazenie.

    Obraz hry je rovnaký, Piešťany sa tlačia do zakončenia, Bystrica hrozí z brejkov. Dobre chytajúci a rozchytaný Kalemba má aj trošku športového šťastia. To však praje pripraveným. Hokej ale nabral na grádoch a je to hore – dole.
     
    38:30
    V závere presilovky Škadrove nahodenie sklepával Lušňák, Kalemba bol na správnom mieste.
     
    39:03
    2 min. Kafka (BBY), držanie.

    Bystričanom sa verdikt nepáči, predtým si oni hlasne pýtali vylúčenie. Nič to nemení na fakte, že Piešťany hrajú ďalšiu presilovku.
     
    39:13
    Drgoň z prvej na modrej, Kalemba betónom vyrazil, hostia následne vyrahodili.
     
    39:55
    Netypická situácia, obranca Meland, inak dobre hrajúci, sa ocitol v brejku 1 na 1 oproti útočníkovi Salijimu. Meland si s ním poľahky poradil, vystrelil na Tomeka, k dorážke sa nedostal, pričom tréner Országh sa dožadoval vylúčenia. Neviem, či to bol faul, skôr nie. Ale môžem sa mýliť.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhá tretina priniesla dobrý hokej. Piešťany sa viac tlačia do zakončenia, Bystrica neustále hrozí. Dobre sa v jej drese ukazuje brankár Kalemba, obranca Meland či útočník Kafka. Z domácej strany má veľkú smolu Stupka, málo je vidieť Románka. Salijiho gól zdramatizoval zápletku a tak sa diváci a slušne fandiace fancluby majú azda na čo tešiť v tretej časti. My dúfame, že bez technických problémov.
    Tretia tretina začne asi o 19:51.
     
    Strely v druhej tretine 20:9.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:37
    Prvý náznak šance mal Melichárek, keď sa pokúsil prekvapiť Kalembu spoza brány.
     
    41:10
    Barani už hrajú komplet a hneď sa pokúsili zaútočiť, Stykova koncovka bola ale taká kostrbatá.
     
    42:30
    Nemec dostal dobrý puk medzi kruhy, netrafil však z voleja tak akoby chcel. Kalemba si mohol povedať, no problem.
     
    43:16
    Domáci trošku vyčkávajú v týchto chvíľach, čo vymyslia Országhovci.
     
    43:50
    Icing hostí.
     
    44:06
    2 min. BBY, šesť hráčov na ľade. Odsedí Kadura.

    Veľa hráčov zrejme skočilo na ľad, keď sa sám na brankára rútil Lušňák, jeho bekendový blafák s pokusom medzi nohy si však Kalemba poľahky postrážil.
     
    45:15
    Piešťany dali gól!
    Z tejto presilovky to Havranom konečne padlo. Presadil sa VLADIMÍR NEMEC, ktorý tečoval strelu Valábika Kalembovi medzi nohy. Gólman mal aj zakrytý výhľad.
    Asistencia: Valábik, Saliji.
     
    46:34
    Bystričania to nevzdali, teraz vyrobili menší závar pred Tomekom, ten si poradil napokon, aj so strelou Handlovského od modrej.
     
    47:01
    Valábikova delovka od modrej, od mantinelu. Kalemba v pohode.
     
    47:12
    Chovan z ľavej strany tak futbalovo centroval pred Tomeka, ten chytá puk vo vzduchu lapačkou. Buly.
     
    48:05
    Barani teraz dlhšie rozohrávajú spoza bránky. Na štadióne je dobrá športová atmosféra. Kafka sa natláčal do šance, tohto útočníka je dnes vidieť.
     
    48:53
    Od koručle Bartánusa puk mimo hry. Buly v stredovom kruhu.
     
    49:43
    Heizer veľmi riskantne teraz rozohrával pred vlastné bránkovisko, hosťom sa to takmer nevyplatilo. Holovič však zadovkou Lušňáka nenašiel.
     
    50:52
    Heizer teraz nahodil ľahký puk a mimo hry, po odpískaní Bambúch niečo spravil Ručkayovi. Ťažko povedať, či naschvál. Nezdalo sa mi. Bez trestu, Ručkay sa napokon z ľadu zdvihol.
     
    51:22
    Bambúch ale teraz vytiahol parádny obranný zákrok, keď sa položil na ľad a zabránil Bartánusovi zakončiť. Bartánusovi dal potom v strednom pásme strom Styk.
     
    52:01
    Celkom pekné zakončenie Ziga z kruhov. Tomek vytlačil hokejkou.
     
    52:26
    Ej ale pritvrdilo sa. Pár nárazov na mantinel si rozdali súperi na oboch stranách, ťažko sa zdvíha s pomocou lekára Lamper. Rozhodca púšťa hru, len aby sa mu to nezvrhlo.
     
    52:26
    2 min. plus osobný, Ručkay (PIE), napadnutie hlavy a krku.

    Tak predsa vylúčenie, hoci podobných zákrokov bolo predtým zo dva na každej strane. Lamper bude azda v poriadku, keď sa otrasie. Šanca Baranov.
     
    53:10
    Hostia rozostavení v pásme. Čo vymyslia?
     
    53:21
    Zatiaľ nič, puk má Tomek a umožnil domácim prestriedať.
     
    53:55
    Ešte 30 sekúnd, 2x sa dobre postavil do rozohrávky Melichárek, 2x dostal puk do stredného pásma.
     
    54:27
    Stupka teraz výborne vypichol prihrávku medzi obrancami. Havarani sa už v tejto oslabovke ubránia.
     
    54:59
    2 min. Hegyi (BBY), hákovanie.

    Valábika teraz dostal za vlastnou bránou do ťažkej pozície Románek, Boris si poradil vďaka mohutnej postave a následne si vykoledoval faul. Hákovanie to bolo a úplne zbytočné. V útočnom pásme, za bránou, keď nehrozilo nebezpečenstvo.
     
    55:47
    White teraz vyviezol puk a získal cenné sekundy. Aj to môže byť na našu ligu zaujímavý hráč.
     
    56:20
    Piešťany sa ešte nedostali do pásma.
     
    56:43
    Teraz už áno, ale Stupka na modrej prihrával na Škadru priam katastrofálne, niekde na úroveň hlavy. Však si to Václav aj vyčíta.
     
    57:00
    Táto oslabovka hostí vôbec nebolela. Piešťany nevymysleli vôbec nič. Bude hra opatrnejšia, alebo sa ešte pokúsia hráči udrieť?
     
    57:46
    Buly pred Tomekom po nahodenom puku.
     
    58:14
    Heizer dva krát v ideálnej palebnej pozícii medzi kruhmi, ani raz netrafil bránu a domáci si zhlboka vydýchli.
     
    58:44
    Icing Piešťan.
     
    59:30
    Holovič pekne okolo obrancu až do zakončenia, s jeho bekendom si Kalemba poradil, aj s následnou dorážkou Lušňáka.
     
    59:50
    Rýchly výpad zakončil Heizer. Tomek chytá ľahký puk do lapačky. Je z toho buly a príležitosť pre hostí rozhodnúť.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    Budeme po chvíli predlžovať, Piešťany zaslúžene vyrovnali v tretej tretine.
     
    1556 divákov.. Mohlo byť aj viac veru.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:38
    Ani White na jednej, ani Saliji na druhej strane nič nevymysleli.
     
    61:10
    Melichárek skúšal spoza brány zasunúť, neuspel.
     
    61:30
    Na druhej strane Kafka zluftoval v zakončení. Mohla z toho byť ošemetná chvíľa pre Piešťancov.
     
    62:33
    Stupkov zblokovaný pokus končí až na nových sedačkách na tribúne. Ale z tej pozície by Kalembu len ťažko prekonal.
     
    63:02
    Piešťany dali gól!
    Zdá sa mi, že to bol vlastný gól Michala Hudeca. Puk na modrej zachytil BORIS VALÁBIK, hľadal pred bránou spoluhráča a od spomínaného Hudeca sa puk odráža pomedzi nohy brankára Kalembu.
    Asistencia: Stupka.
     
    Koniec zápasu.
     
    Trochu smoly teda napkon na hokejkách sympaticky hrajúcich Bystričanov. Celkovo to bol na úvod sezóny svižný hokej, najmä od druhej tretiny. Barani si určite bod odvážajú zaslúžene, Piešťany možno napokon o ten gól v predĺžení lepšie, takže výsledok vyzerá spravodlivo. Bodovo sa zadarilo Borisovi Valábikovi, ktorý bol pri všetkých góloch domácich.

    Najlepší: (1) Kafka (2) Valábik (3) Kalemba

    Poznámka: Hodnotenie najlepších hráčov je čisto môj subjektívny výber.

    Ďakujem za pozornosť a z Piešťan zase nabudúce. Pekný zvyšok večera. (20:39:13)

    Vlado Zimányi

    Branky a nahrávky: 28. Saliji (Melichárek, Valábik), 46. Nemec (Valábik, Saliji), 64. Valábik (Stupka) – 3. Kafka (Hudec, Bambúch), 14. Zigo.


    ŠHK 37 Piešťany: Tomek – Valábik, Drgoň, Melichárek (A), Nemec (A), Saliji – Filip (C), Brňák, Románek, Bartánus, Ručkay – Biro, Škadra, Stupka, Holovič, Lušňák – Cuník, Bučka, Chylo, Toman, Šišovský
    HC´ 05 Banská Bystrica: Kalemba – Saracino, Meland, Hudec (C), White, Kafka – Bambúch (A), Styk, Handlovský, Heizer (A), Macík – Rosandič, Zošiak, Chovan, Zigo, Lamper – Fajčák, Dolník, Hegyi, Kadura

    Rozhodčí: Mullner – Orolín, Tvrdoň
    bahis siteleri