Trenčín – Žilina 2:5 (kon.) | Skalica – Martin 1:2 (kon.) | Zvolen – Nitra 2:0 (kon.)
Poprad – Košice 1:3 (kon.) | Piešťany – Banská Bystrica 3:2 (po pr.)
po prodl.
ŠHK 37 Piešťany
3:2 (0:2, 1:0, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 15.09.2013, 18:00 • Easton Aréna, Piešťany • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    63:02
    Piešťany dali gól!
    Zdá sa mi, že to bol vlastný gól Michala Hudeca. Puk na modrej zachytil BORIS VALÁBIK, hľadal pred bránou spoluhráča a od spomínaného Hudeca sa puk odráža pomedzi nohy brankára Kalembu.
    Asistencia: Stupka.
     
    59:30
    Holovič pekne okolo obrancu až do zakončenia, s jeho bekendom si Kalemba poradil, aj s následnou dorážkou Lušňáka.
     
    58:14
    Heizer dva krát v ideálnej palebnej pozícii medzi kruhmi, ani raz netrafil bránu a domáci si zhlboka vydýchli.
     
    54:59
    2 min. Hegyi (BBY), hákovanie.

    Valábika teraz dostal za vlastnou bránou do ťažkej pozície Románek, Boris si poradil vďaka mohutnej postave a následne si vykoledoval faul. Hákovanie to bolo a úplne zbytočné. V útočnom pásme, za bránou, keď nehrozilo nebezpečenstvo.
     
    52:26
    2 min. plus osobný, Ručkay (PIE), napadnutie hlavy a krku.

    Tak predsa vylúčenie, hoci podobných zákrokov bolo predtým zo dva na každej strane. Lamper bude azda v poriadku, keď sa otrasie. Šanca Baranov.
     
    45:15
    Piešťany dali gól!
    Z tejto presilovky to Havranom konečne padlo. Presadil sa VLADIMÍR NEMEC, ktorý tečoval strelu Valábika Kalembovi medzi nohy. Gólman mal aj zakrytý výhľad.
    Asistencia: Valábik, Saliji.
     
    44:06
    2 min. BBY, šesť hráčov na ľade. Odsedí Kadura.

    Veľa hráčov zrejme skočilo na ľad, keď sa sám na brankára rútil Lušňák, jeho bekendový blafák s pokusom medzi nohy si však Kalemba poľahky postrážil.
     
    39:55
    Netypická situácia, obranca Meland, inak dobre hrajúci, sa ocitol v brejku 1 na 1 oproti útočníkovi Salijimu. Meland si s ním poľahky poradil, vystrelil na Tomeka, k dorážke sa nedostal, pričom tréner Országh sa dožadoval vylúčenia. Neviem, či to bol faul, skôr nie. Ale môžem sa mýliť.
     
    39:03
    2 min. Kafka (BBY), držanie.

    Bystričanom sa verdikt nepáči, predtým si oni hlasne pýtali vylúčenie. Nič to nemení na fakte, že Piešťany hrajú ďalšiu presilovku.
     
    36:24
    2 min. Macík (BBY), podrazenie.

    Obraz hry je rovnaký, Piešťany sa tlačia do zakončenia, Bystrica hrozí z brejkov. Dobre chytajúci a rozchytaný Kalemba má aj trošku športového šťastia. To však praje pripraveným. Hokej ale nabral na grádoch a je to hore – dole.
     
    33:46
    Smoliarom zápasu je jednoznačne Václav Stupka, najprv v brejku zabudol za sebou puk, v ďalšej šanci už dvíhali diváci ruky, ale Kalemba na ľade fantasticky zasiahol hokejkou.
    Dúfame, že systém bude čoskoro ok.
     
    27:38
    Piešťany dali gól!
    Najprv fanúšikom BB. Nebojte sa, stále je 1:2, je nejaký problém so systémom a robí to trochu šarapatu. Gól strelil SAMIR SALIJI, keď sa z ľavej strany natlačil pred Kalembu, neponáhľal sa, keďže bol nekrytý, položil ho a bekendom zasunul.
    Asistencia: Melichárek, Valábik.
     
    19:10
    Škadra si teraz výborne zbehol aj dostal prihrávku pred odkrytú bránku, zdalo sa mi, že ale nemal hokejku úplne na ľade a puk mu prešiel pod čepeľ. Inak by dal gól.
     
    18:03
    2 min. Rosandič (BBY), podrazenie.

    A práve dorazil fanclub hostí. Stav ich určite potešil.
     
    13:35
    Banská Bystrica dala gól!
    Príliš veľa priestoru teraz darovali traja domáci hráči osamotenému TOMÁŠOVI ZIGOVI, ktorý si pohodlne nakorčuľoval do pásma a strelou ťahom prekonal Tomeka. Ten tiež asi cíti, že tento gól okrem obrany ide aj na neho. No a už je o dva.
    Bez asistencie.
     
    11:04
    Václav Stupka sám pred Kalembom po krásnej kombinácii a prihrávke od Holoviča. Stupka netrafil bránku.
     
    09:50
    Kafka znova v rovnakej pozícii ako pri góle, teraz si nedali pozor Filip s Valábikom, Tomek tentoraz podržal. Ale tie okienka v domácej defenzíve sú, je to predasa len inak ladený tím ako minulý rok.
     
    07:26
    Tutovku vypracoval Stupkovi mantinel, keď sa od neho puk nečakane odrazil Stupkovi do voľného priestoru na kruhu, Kalemba dobre vybehol a vyrazil.
     
    06:30
    2 min. Kafka (BBY), faul kolenom.
     
    04:34
    Stupka pekne zabojoval, prihral na ľavý kruh Holovičovi, jeho dobrú strelu Kalemba vytesnil a hneď sa dostali hostia do brejku, Patrick White vystrelil z ľavej strany na Tomeka a ten zachytil, hoci nie najistejšie. Aj sa pozeral za svoj chrbát, či mu puk neprepadol.
     
    02:51
    Banská Bystrica dala gól!
    Štvrtá domáca lajna sa teraz nevyznamenala, keď si nechala ujsť za svoj chrbát PETRA KAFKU, ktorý zoči – voči Tomekovi bez najmenších problémov skóroval.
    Asistencia: Hudec, Bambúch.
     
    02:34
    Prvý obstojný pokus. Ručkayovu strelu z pravého kruhu Kalemba nie najistejšie vyrazil, dorážajúci Chylo sa bekendom nepresadil. A ešte bol aj v bránkovisku.

    Vlado Zimányi

    Branky a nahrávky: 28. Saliji (Melichárek, Valábik), 46. Nemec (Valábik, Saliji), 64. Valábik (Stupka) – 3. Kafka (Hudec, Bambúch), 14. Zigo.


    ŠHK 37 Piešťany: Tomek – Valábik, Drgoň, Melichárek (A), Nemec (A), Saliji – Filip (C), Brňák, Románek, Bartánus, Ručkay – Biro, Škadra, Stupka, Holovič, Lušňák – Cuník, Bučka, Chylo, Toman, Šišovský
    HC´ 05 Banská Bystrica: Kalemba – Saracino, Meland, Hudec (C), White, Kafka – Bambúch (A), Styk, Handlovský, Heizer (A), Macík – Rosandič, Zošiak, Chovan, Zigo, Lamper – Fajčák, Dolník, Hegyi, Kadura

    Rozhodčí: Mullner – Orolín, Tvrdoň
    bahis siteleri