Norimberk – Hamburg 0:5 (kon.) | Freiburg – Frankfurt 1:1 (kon.)
konec
1. FC Norimberk
0:5 (0:1)
Hamburger SV
Neděle 06.10.2013, 15:30 • Grundig-Stadion, Nürnberg • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Hlavní sudí Schmidt nenastavoval ani minutu, a tak tu máme konec předposledního zápasu 8. kola Bundesligy. Hamburk vítězí na Grundig Stadionu 5:0 a nutno podotknout, že absolutně zaslouženě. Skvěle takticky připravené HSV se v prvním poločase radovalo z branky jenom v jednom případě, ale trefa to byla výstavní. Centr Westermanna proměnil v krásnou fotbalový moment van der Vaart, jenž trefil míč ve výskoku ''koníčkem'' levou nohou. Norimberk zahrozil jenom jednou, ale po přihrávce Chandlera pálil Pekhart ramenem mimo. Do druhého poločasu se domácí celek snažil vstoupit aktivně, ale přes skvěle organizovanou defenzívu Hamburku se mu nevedlo. Naopak v 60. minutě skóroval Lasogga a bylo prakticky rozhodnuto. Když se ten samý hráč navíc trefil v rozmezí pěti minut ještě dvakrát, tak už byl na světě debakl. Ten ještě přibarvil poslední trefou utkání ze zhruba dvaadvaceti metrů Tolgay Arslan. (17:22:51)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Kapitán hostů van der Vaart se nádherně zbavil protihráčů a vysunul na levé křídlo Jansena, jehož centr musel Schäfer krotit až nadvakrát.
     
    89
    Plattenhardtův centr z poloviny hřiště zkoušel poslat za svá záda chytře patičkou Tomáš Pekhart, jenže té chyběla razance, a tak Adler nemá s chycením míče problém.
     
    88
    Beister posunul z pravého křídla na Çalhanoğla, jehož centr našel za obranou Rudņevse. Lotyš pálil mimo branku, jenže i kdyby se mu povedlo skórovat, tak by branka neplatil. Útočník HSV totiž stál v ofsajdu.
     
    87
    Stark hledal centrem za obranou Pekharta, jenže toho k míči nepustil dobrým výskokem a hlavičkou sedmnáctiletý talent Jonathan Tah.
     
    86
    Chandlera sice na pravém křídle nepustil k míči Marcel Jansen, ale jen za cenu rohového kopu.
     
    84
    Arťjom Rudņevs je posledním novicem v dresu HSV, který se při dnešním utkání dostane na hřiště. Na trávníku nahrazuje dnes střelecky potentního Pierra-Michela Lasoggu.
     
    83
    Jiráček-Beister-Lasogga. Tato formulka málem hostům přichystala šestou branku. Beister našel po nahrávce na pravé křídlo na penaltě Lasoggu, ale ten hlavou míří jen do rukavic Schäfera.
     
    82
    Hloušek posunul na levé křídlo pro Plattenhardta, jenže ten neměl pohyb a ani nabídku od spoluhráčů, a tak otáčí na spoluhráče v zadních řadách.
     
    81
    A následně bude HSV podruhé střídat. Tolgaye Arslana nahradí k naší radosti Petr Jiráček.
     
    80
    Rychlý brejk hostí nakonec Beister po nahrávce od Westermanna nezakončil, a tak vedoucí celek dnešního utkání pouze kombinuje na útočné polovině.
     
    78
    Kombinace hostů z Hamburku na pravé straně nevyšla, když Westermannovo vysunutí Beister posílá patičkou pouze na Hlouška.
     
    76
    Míru frustrace domácích hráčů ukázal svým ostrým skluzem Pogatetz, který ve středu hřiště doslova přejel Beistera. Bude tak prvním hráčem, který dnes uvidí žlutou kartu.
     
    74
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Brankový ohňostroj v podání hostujících hráčů pokračuje! Tah hledal z vlastní poloviny dlouhým centrem Lasoggu, před kterým byl sice dřív u míče brankář Schäfer, jenže ten ke své smůle nahrál přesně na kopačku TOLGAYE ARSLANA, který asi ze třiceti metrů náramně uklidil míč do odkryté branky, 0:5!
     
    73
    Střídání domácího celku s číslem dvě. Niklas Stark nahrazuje na trávníku dnes bohužel pro Norimberk nevýrazného dirigenta hry Hirošiho Kijotakeho.
     
    72
    Pekhart sice prodloužil aut do pokutového území za sebe, jenže tam se nikdo o balon v červeném dresu nepral. Ten se tak dostal na Çalhanoğla, jehož musí pod hrozbou brejku faulovat Feulner.
     
    70
    Hloušek se dobře vrátil a skvělým způsobem vybojoval míč pro domácí. Ti se ale v útoku nemohou dostat k ohrožení branky.
     
    69
    Feulner se na pravé straně snažil o centr, ale skvěle bojující dělník zálohy Badelj odvrátil míč na rohový kop.

    Martin Mišovec

    Branky: 17. van der Vaart (Westermann), 60. Lasogga (van der Vaart), 62. Lasogga (van der Vaart), 67. Lasogga, 74. Arslan

    Karty:   76. Pogatetz (NUR)


    1. FC Norimberk: Schäfer (C) – Chandler, Nilsson, Pogatetz, Plattenhardt – Kijotake (73. Stark), Drmić, Hasebe, Frantz (66. Feulner), Hloušek – Pekhart.
    Náhradníci: Rakovsky – Angha, Dabanlı, Pinola, Feulner, Stark, Esswein.

    Hamburger SV: Adler – Westermann, Tah, Djourou, Jansen – Zoua (61. Beister), Arslan (81. Jiráček), van der Vaart (C), Badelj, Çalhanoğlu – Lasogga (84. Rudņevs).
    Náhradníci: Neuhaus – Mancienne, Sobiech, Jiráček, Rudņevs, Beister.

    Rozhodčí: Schmidt – Walz, Voss
    bahis siteleri