K. Vary – Kladno 6:1 (kon.) | Třinec – Slavia 3:2 (kon.) | Liberec – Chomutov 4:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 4:6 (kon.) | Mountfield HK – Berani Zlín 2:1 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 1:4 (kon.)
Plzeň – Pardubice 4:5 (1:2 po s.n.)
konec
HC Sparta Praha
4:6 (0:2, 3:1, 1:3)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 06.10.2013, 17:00 • Tipsport aréna • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:14
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Do prázdné branky rozhoduje kapitán hostů JIŘÍ BURGER. Asistence: Karol Sloboda, Petr Strapáč.
     
    48:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané využívají dvojnásobnou přesilovku, dnes se tak děje již podruhé. PETR TON napřáhl z levého kruhu ke střele z první, puk končí za bezmocným Málkem! Asistence: Jan Piskáček.
     
    47:26
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice využívají přesilovou hru v pátý vstřelený gól a vedou o dvě branky! Pöpperle střelu od modré vyrazil jen na pravý kruh, odkud se bekhendovou dorážkou do odkryté branky postaral o vstřelení branky PETR STRAPÁČ. Ten, podobně, jako Jaroslav Hlinka, zaznamená hattrick. Asistence: Michal Barinka, Jiří Burger.
     
    43:22
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Jako blesk z čistého nebe, takovým stylem jdou hosté do vedení. KAROL SLOBODA napřáhl ke střele od modré čáry, puk skončil v síti. Pöpperle měl výrazně ztížený výhled, i tak by ale podobné puky měl krýt. Asistence: Ondřej Roman.
     
    35:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je to hattrick! JAROSLAV HLINKA trefuje odkrytou branku díky fantastické přihrávce Tona z levé na pravou stranu! Asistence: Petr Ton, Tomáš Rolinek.
     
    31:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Holešovičtí dokázali využít dvojnásobnou přesilovku a dostávají se na kontakt se svým soupeřem. Prakticky všichni ostravští hokejisté včetně Málka doslova "sežrali" Tonovo naznačení střely z levého kruhu. Domácí sniper ale dokonale našel u levé tyče stojícího JAROSLAVA HLINKU, který překonal přesouvajícího se Málka! Asistence: Petr Ton, Daniel Přibyl.
     
    27:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané se konečně prosazují. Po vytvořeném tlaku přihrál Rolinek na mezikruží na JAROSLAVA HLINKU, který trefil z první odkrytou branku. Asistence: Tomáš Rolinek.
     
    23:54
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Švrček udělal hrubou chybu na vlastní modré čáře, Vítkovičtí tak mohli jít do dalšího přečíslení dvou na jednoho. Puk se dostal na mezikruží, odkud krásnou střelou tahem vymetl pavučinku PETR STRAPÁČ! Asistence: Roman Szturc, Michal Hlinka.
     
    19:06
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A puk skončil skutečně v brance! PETR STRAPÁČ se trefil nad levé rameno domácího gólmana po střele z pravé strany. Asistence: Richard Stehlík, Roman Málek.
     
    08:42
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravští se ujímají v Praze vedení. Po chybě Sparty ve středním pásmu sebral puk Svačina a z úhlu vypálil na Pöpperleho. Puk se odrazil na levý kruh, odkud z první puk do branky dorazil ONDŘEJ ROMAN. Asistence: Vladimír Svačina, Rudolf Huna.

    Jiří Liebreich

    Branky a nahrávky: 28. Hlinka (Rolinek), 32. Hlinka (Ton, Přibyl), 36. Hlinka (Ton, Rolinek), 49. Ton (Piskáček) – 9. Roman (Svačina, Huna), 20. Strapáč (Stehlík, Málek), 24. Strapáč (Szturc, Hlinka), 44. Sloboda (Roman), 48. Strapáč (Barinka, Burger), 60. Burger (Sloboda, Strapáč)


    HC Sparta Praha: Pöpperle – Piskáček, Pilař (A), Kubát, Sičák, Krejčík, Švrček, Philipp – Rolinek (C), Hlinka (A), Ton – Klimek, Pech, Kumstát – Rachůnek I., Simon, Rachůnek T. – Buchtele, Přibyl, Pacovský.
    HC Vítkovice Ridera: Málek – Barinka (A), Štencel, Kudělka, Sloboda, Kovář, Stehlík, Pastor – Húževka (A), Burger (C), Strapáč – Svačina, Roman, Huna – Szturc, Hlinka, Káňa – Šedivý, Valčák, Vandas.

    Rozhodčí: Pešina, Hrubý – Kostka, Bláha

    Diváci: 5 066