Košice – Zvolen 5:2 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 0:3 (kon.) | Poprad – Žilina 5:4 (kon.)
Nitra – Skalica 4:2 (kon.) | Martin – Piešťany 3:2 (kon.)
konec
HK Poprad
5:4 (2:2, 2:1, 1:1)
MsHK Žilina
sk Neděle 06.10.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej dvadsaťminútovke tohto zápasu sme videli veľmi zaujímavý a hlavne vyrovnaný hokej. V úvode sa hralo skôr do defenzívy, čo hralo popradským hokejistom do karát. V závere však Žilinčania zabrali v ofenzíve, no v 59. minúte pustili do útoku Arného Krotáka, ktorý zvyšoval na 5:4. Následne v 60. minúte dokázal vsietiť kontaktný gól hosťujúci Marcel Šterbák, no na žilinské vyrovnanie bolo už neskoro.

    Popradčania si po dobrom hernom výkone napokon pripisujú do tabuľky jasné tri body. Tím MsHK Žilina si z tohto zápasu neodnáša ani jeden bod.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:20:13)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Hokejisti Žiliny nastupujú do hry v šestici a gólman Marek Laco ostáva na striedačke! Sedem sekúnd do konca a úplný vabank ŽIliny!
     
    59:53
    Žilinský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    59:53
    Žilina dala gól!
    Začína sa dramatizovať! Hosťujúci MARCEL ŠTERBÁK sa dostal k odrazenému puku v medzikruží a svojou delovkou dokázal prekonať bezmocného gólmana Dušana Sidora, ktorý zakročiť nedokázal. Asistencie si pripisujú hráči Peter Klouda a Tibor Varga.
     
    59:18
    Žilinčania sú pri puku v obrannom pásme, no momentálne sa im veľmi nedarí zaútočiť. Popradčania s veľkým prehľadom kontrolujú priebeh tohto zápasu.
     
    58:36
    Poprad dal gól!
    Žilinskí hokejisti sa snažili prekvapiť gólmana Sidora, no napokon zabudli na pozornosť v defenzíve! Popradský kapitán ARNÉ KROTÁK prevzal puk v strednom pásme, nakorčuľoval si na hranicu ľavého kruhu a svojou delovkou umiestnenou presne do ľavého horného rohu žilinskej brány pravdepodobne rozhodol o výhre Popradu v tomto zápase. Asistenciu si pripisuje Jaroslav Kasík.
     
    58:07
    Tentokrát sa žilinskí "vlci" previnili vyhodením puku cez všetky čiary, ktoré bolo klasifikované ako zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude po pravici gólmana Laca.
     
    57:47
    Jabrocký hľadal dobrou prihrávkou z ľavej strany v medzikruží Sýkoru, no napokon sa mu to nepodarilo. Žilinčania sú opäť pri puku a snažia sa zaútočiť.
     
    57:11
    Momentálne sa už očakáva, že žilinský tréner Neliba vezme oddychový čas a pošle na ľad šesticu hráčov, no zatiaľ sa jeho tímu nedarí dostať do útočného písma.
     
    56:47
    Marek Nagy nekompromisne pálil spomedzi kruhov, no jeho delovka bola napokon neúspešná a skončila na ochrannej sieti, keďže puk gólman Laco zblokoval svojou výstrojou.
     
    56:28
    Stals potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, následne ho prenechal Jabrockému, ktorý vystrelil. Gólman Laco bol však v strehu a puk dokázal zachytiť pod svojou lapačkou.
     
    55:36
    Žilinskí "vlci" už nemajú veľa času na vyrovnanie, no momentálne sa im veľmi nedarí. Popradčania s veľkým prehľadom kontrolujú priebeh hry a snažia sa udržať si doma tri body.
     
    54:56
    Gápa nahodil puk na žilinskú bránu, no gólman Laco bol aj tentokrát v strehu a dokázal puk zachytiť medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    54:22
    Hosťujúci Marcel Šterbák omylom narazil do hlavného rozhodcu Müllnera. Ten následne spadol na ľad a asi dva metre sa po zadku pošmýkal k žilinskej striedačke.
     
    53:53
    Spoza pravého kruhu pálil Jaroslav Kasík, no jeho strelu napokon gólman Laco s veľkým prehľadom zachytil vo svojom náručí. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    53:21
    Dvojica Kroták a Stals sa dostala do skvelej gólovej šance, no druhý menovaný po skvelej prihrávke napokon osamotený trafil len dobre osadené betóny gólmana Mareka Laca.
     
    52:46
    Arné Kroták potiahol puk do útočného pásma a následne ho prihral pred Paločka, no ten napokon úspešný nebol. Žilinskí obrancovia ho dokázali od puku s prehľadom odstaviť.
     
    52:06
    Popradskí hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Marcel Šterbák.
     
    51:45
    Sýkora sa dostal do skvelej gólovej šance, no jeho delovku z pravej strany dokázal gólman Marek Laco svojou helmou jemne zblokovať k zadnému mantinelu.
     
    51:13
    Sýkora zakončoval z hranice ľavého kruhu, no jeho projektil napokon skončil zblokovaný betónmi gólmana Laca len do bezpečného rohu klziska.
     
    50:51
    Žilinskí "vlci" sa snažili dostať do útočného pásma, no ich úmysel im mierne nevyšiel. Čiarový rozhodca avízoval jasné zakázané uvoľnenie, po ktorom sa bude vhadzovať pred Lacom.
     
    50:25
    Hosťujúci Sluka zakončoval z ľavej strany, no jeho projektil napokon skončil len v moci gólmana Sidora, ktorý dokázal puk efektívne ukryť vo svojej lapačke.
     
    49:41
    Hosťujúci obranca Igor Rúfus sa zapojil do menšej potýčky proti Petrovi Gápovi. Napokon však k bitke nedošlo, keďže rozhodcovia dokázali bleskovo zasiahnuť a hráčov od seba oddelili.
     
    49:08
    Popradčania zachytili puk po nepresnej rozohrávke hostí a následne sa previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa puk nachádza na hokejke gólmana Laca. Vhadzovať sa však bude pred brankárom Sidorom.
     
    48:56
    Dlouhý nahodil puk na zadný mantinel, kde ho prevzal aktívny Varga. Ten však nedokázal nič vymyslieť proti pozornému obrancovi Fabianovi, ktorý ho od puku odstavil.
     
    48:27
    Jabrocký zachytil nepresnú rozohrávku Žilinčanov v strednom pásme a následne vyslal na žilinskú bránu propagačnú strelu spomedzi kruhov. Gólman Laco však puk dobre videl a dokázal ho ukryť vo svojej lapačke.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1311 divákov.
     
    47:55
    Žilinčania si mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a napokon sa previnili zakázaným uvoľnením. Následne sa bude vhadzovať po pravici gólmana Laca.
     
    47:11
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil domáci Gápa, no jeho projektil napokon na svojej hokejke zachytil pozorný obranca Bajaník.
     
    46:23
    Žilinčania hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda ubrániť v početnej nevýhode. Popradskí hokejisti sú však stále aktívni a snažia sa prekonať pozornú defenzívu hostí.
     
    45:53
    Na hranici pravého kruhu obdržal puk Arné Kroták, no jeho delovku napokon jeden zo žilinských obrancov dokázal zblokovať k bezpečnému zadnému mantinelu.
     
    45:21
    Popradskí hokejisti sú pri puku v útočnom pásme, no pozorná žilinská defenzíva ich zatiaľ veľmi dobre eliminuje. Kamzíci sa však stále nevzdávajú a útočia.
     
    44:41
    Fabian nekompromisne pálil od modrej čiary, no jeho delovku napokon gólman Laco dokázal zblokovať svojou výstrojou do bezpečia. Následne sa Žilinčania oslobodili vyhodením puku.
     
    44:20
    Popradčania hrali už v plnom počte a teraz si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Linet
     
    43:51
    Spoza kruhov tentokrát tvrdo strieľal hosťujúci Ostrčil, no jeho delovku gólman Sidor dobre videl a po skvelom presune dokázal puk svojou hrudnou výstrojou vyraziť na bezpečný zadný mantinel.
     
    43:15
    Paločko veľmi dobre podržal puk v strednom pásme, čím získal cenné sekundy. Následne ho poslal do bezpečia ku žilinskej bráne. Žilinčania sa teda musia vrátiť.
     
    42:49
    Od modrej nekompromisne pálil hosťujúci Igor Rúfus, no jeho delovka letela len do stredu brány, kde sa gólman Sidor stihol rýchlo premiestniť a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    42:05
    Žilinčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť domáci Jaroslav Jabrocký.
     
    41:52
    Žilinčania sa v tomto oslabení napokon dokázali pohodlne ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Popradskí hokejisti majú síce puk vo svojej moci, no len vo vlastnom obrannom pásme.
     
    41:04
    Popradská presilová hra štyroch na troch sa momentálne zmenila na presilovú hru piatich na štyroch, keď sú pri puku hokejisti Žiliny, ktorí sa poľahky oslobodzujú.
     
    40:38
    Mlynarovič nekompromisne pálil z ľavej strany, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná Lacovým betónom len nad ochrannú sieť. Následne sa bude vhadzovať po Lacovej pravici.
     
    40:04
    V úvode tretej tretiny sa k puku dostali hokejisti domáceho Popradu, ktorí sa okamžite snažia gólovo presadiť. Zatiaľ sa im však nedarí dostať pred gólmana Laca.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola opäť veľmi vyrovnaná, no napokon boli o niečo úspešnejší hokejisti domáceho Popradu. Najskôr poslal domácich v 26. minúte počas presilovej hry do vedenia lotyšský útočník Juris Stals, no už v 28. minúte vyrovnával na 3:3 hosťujúci Peter Klouda. Popradčania však v 39. minúte napokon vsietili gól do šatní, o ktorý sa postaral aktívny Tomáš Sýkora.
    Tretia tretina sa začne v znení popradskej presilovej hry štyroch na troch, ktorá bude trvať ešte jednu minútu a 45 sekúnd.

    Podarí sa hokejistom Popradu udržať si svoje gólové vedenie a získať tak do tabuľky tri body?
    Tretia tretina začne približne o 18:42.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:58
    Gólman Laco si na svoje konto pripísal dva dobré zákroky, keď najskôr vyrazil do bezpečia strelu z pravej strany od Gápu a následne aj strelu z ľavej strany od Fabiana.
     
    39:45
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode štyroch na troch. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť hosťujúci Milan Drevenák.
     
    39:24
    V hre štyroch na štyroch sa hrá veľmi vyrovnane. Oba tímy sa snažia dostať k bráne ich súpera, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí.
     
    38:51
    Vidíme vylúčenia na oboch stranách. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť Matúš Paločko. Hosťujúci Sluka obdržal dvojminútový trest za hrubosť. Do tejto potýčky sa však zapojil aj gólman Laco, ktorý však vylúčený nie je.
     
    38:17
    Poprad dal gól!
    Popradskí "kamzíci" sa v závere druhej tretiny dostávajú do vedenia! Z ľavej strany nahodil puk na žilinskú bránu domáci obranca Kasík. Ešte pred gólmanom Lacom sa však k puku dostal TOMÁŠ SÝKORA, ktorý svojou tvrdou strelou dokázal prekonať Lacov pozorný pravý betón. Asistenciu si pripisuje Jaroslav Kasík.
     
    37:52
    Bajaník pálil od modrej, no jeho projektil bol napokon jedným z hráčov Popradu zblokovaný len na bezpečný zadný mantinel. Žilinskí obrancovia sú však stále v strehu.
     
    37:03
    Od modrej nekompromisne pálil hosťujúci Sluka, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Sidora, ktorý dokázal aj cez cloniaceho Žilinčana puk zachytiť medzi svojimi betónmi.
     
    36:44
    Marek Nagy zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon nedbol úspešný. Gólman Laco dobre zakročil svojou vyrážačkou, ktorou puk s prehľadom zblokoval do bezpečného rohu klziska.
     
    36:01
    Popradskí hokejisti hrajú už v plnom počte a momentálne sa snažia dostať pred gólmana Laca. Žilinčania sú však v strehu a ich dobrý forčeking eliminuje popradské šance.
     
    35:44
    Kalla zakončoval z medzikružia, no gólman Sidor bol dobre vykorčuľovaný zo svojej brány a napokon dokázal betónmi efektívne zakročiť. Následne sa bude vhadzovať naľavo od jeho brány.
     
    35:06
    Ostrčil nahodil puk na popradskú bránu, kde sa ho snažil dorážať ešte Dornič, no napokon nebol úspešný. Gólman Sidor dal svoje betóny všade, kde sadalo a puk napokon zblokoval do bezpečia!
     
    34:50
    Hosťujúci Varga tvrdo pálil z medzikružia, no jeho strela bola napokon jedným z popradských obrancov úspešne zblokovaná na zadný mantinel. Následne sa hra na krátku chvíľu prerušuje.
     
    34:12
    Samuel Mlynarovič sa v oslabení dostal do skvelej gólovej šance, keď získal puk na ľavom krídle a napokon tvrdo pálil. Gólamn Laco bol však v strehu a puk dokázal zachytiť vo svojej výstroji a následne ho rozohral.
     
    33:50
    Žilinčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť domáci útočník Lukáš Paukovček.
     
    33:25
    Z ľavého kruhu tvrdo pálil domáci Jaroslav Jabrocký, no gólman Laco videl puk veľmi dobre a napokon ho dokázal reflexívne zachytiť vo svojej dobre osadenej lapačke!
     
    32:51
    Kroták potiahol puk do útočného pásma po pravom krídle, no napokon narazil na pozorného Dlouhého, ktorý ho úspešne odstavil. Žilinčania upokojujú tempo hry držaním puku vo svojej moci.
     
    32:12
    Žilinskí hokejisti sa tentokrát previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Lacom. Uvidíme, čo sa podarí Popradčanom vymyslieť tentokrát.
     
    31:51
    Domáci sa na krátku chvíľu dostali k puku v útočnom pásme, no napokon si mierne nerozumeli a po nepresnej prihrávke od Nagya o puk prišli. Momentálne útočia Žilinčania.
     
    31:24
    Puk sa momentálne nachádza prevažne v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sú aktívnejší pozorní Popradčania.
     
    30:55
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď dokázal vo svojej lapačke zachytiť puk po dobrej strele od hosťujúceho Ostrčila.
     
    30:08
    Jarab nahodil puk na popradskú bránu a následne narazil do gólmana Sidora. Celú situáciu vyriešil Suchý, ktorý suverénnym odstrčením dohovoril žilinskému útočníkovi. Rovnako následne urobil aj hlavný rozhodca.
     
    29:35
    Žilinčania sa snažili dostať do útočného pásma, no napokon boli neúspešní. Čiarový rozhodca si ich rýchly, no bohužiaľ ofsajdový prechod do útočného pásma všimol veľmi rýchlo.
     
    28:53
    Popradskí hokejisti sa dostali k puku v strednom pásme, no dlho pri ňom napokon neostali. Pozorný žilinský forčeking zapracoval veľmi dobre a puk získal na svoje hokejky.
     
    28:24
    Do dobrej šance sa tentokrát dostal hosťujúci Valášek, no jeho projektil bol napokon neúspešný, keďže gólman Sidor aj tentokrát dobre zapracoval svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    27:55
    Hosťujúci Linet sa dostal do skvelej gólovej šance, no z tesnej blízkosti napokon nedokázal prekonať gólmana Sidora, keďže trafil len jeho dobre presunuté telo. Následne sa Popradčania snažia zaútočiť.
     
    27:02
    Žilina dala gól!
    Žilinčania dokázali vyrovnať! Strelu z pravej strany od Nováka dokázal gólman Sidor ešte vyraziť svojimi betónmi do medzikružia, no na následnú dorážku od PETRA KLOUDU už zareagovať nedokázal, keďže puk mu prešiel popod jeho ľavý betón do popradskej siete. Asistenciu si pripisuje Filip Novák.
     
    26:30
    Hosťujúci Rúfus nekomrpomisne zložil k ľadu na ľavej strane domáceho Matúša Paločka! Ten sa držal za hlavu pri bočnom mantineli, no napokon sa pozviechal a vylúčenie neuvidíme.
     
    25:43
    Popradskí hokejisti zachytili puk po nepresnej rozohrávke hostí, no následne sa domáci previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Sidorom.
     
    25:13
    Poprad dal gól!
    Popradčania dokázali využiť početnú výhodu a dostávajú sa do vedenia v presilovej hre! Po dobrej prihrávke od Jabrockého z ľavej strany sa k puku za žilinskou bránou na pravej strane dostal Sýkora, ktorý poslal pred bránu Žiliny skvelú prihrávku a po nej sa k puku dostal JURIS STALS. Ten pekným bekhendovým zakončením prekonal bezmocného Laca z tesnej blízkosti. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Sýkora a Jaroslav Jabrocký.
     
    24:34
    Pravdepodobne jeden zo žilinských hráčov na striedačke mal problémy a odniesli ho na nosidlách preč zo štadióna! Zatiaľ vám však neviem povedať bližšie informácie.

    Spomínaným hráčom bol napokon obranca Martin Leško!
     
    24:34
    Hra sa momentálne prerušuje! Na žilinskej striedačke vidno v akcii záchrannú službu, no zatiaľ vám neviem bližšie povedať, čo sa mohlo stať. Aj hrajúca žilinská päťka spolu s gólmanom Lacom je pri striedačke.
     
    24:34
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť žilinský útočník Tibor Varga.
     
    24:13
    Ostrčil nekompromisne pálil z pravej strany, no gólman Sidor bol v strehu a puk dokázal zachytiť na svojej hrudnej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    23:54
    Žilinský útok trval len veľmi krátko, keďže sa po nepresnej prihrávke od Kloudu dostali k puku len pozorní popradskí obrancovia, ktorí založili ďalšiu útočnú kombináciu domáceho Popradu.
     
    23:27
    Sýkora nekompromisne pálil z medzikružia, no gólman Laco jeho delovku videl veľmi dobre a svojimi betónmi dokázal puk pohodlne vyraziť do bezpečia. Následne sa do útoku dostávaú Žilinčania.
     
    22:50
    Do dobrej šance na ľavej strane sa tentokrát dostal domáci Paukovček, no jeho zakončenie napokon trafilo len nohy jedného z dobre postavených žilinských obrancov.
     
    22:21
    Kroták nahodil puk na zadný mantinel z pravej strany. Následne sa k nemu dostal Takáč, no pri ňom sa bleskovo ocitla dvojica žilinských obrancov, ktorá dokázala puk zachytiť a poslať do bezpečia.
     
    21:36
    K zakončeniu na hranici ľavého kruhu sa tentokrát dostal hosťujúci Dornič, no gólman Sidor puk úspešne vyrazil svojimi betónmi na zadný mantinel. Následne sa Popradčania snažia zaútočiť.
     
    21:01
    Marek Nagy bol nepríjemne zrazený k ľadu pri bočnom mantineli napravo od popradskej brány. Následne sa však vylučovať nebude, keďže hlavný rozhodca v tejto situácii faul nevidel.
     
    20:40
    Po dobrej prihrávke od Lapšanského sa k puku na ľavej strane dostal Mlynarovič, no jeho delovka napokon skončila len zblokovaná pozorným gólmanom Lacom, ktorý dobre zasiahol svojimi betónmi.
     
    20:07
    V úvode druhej tretiny sa k puku dostali hokejisti domáceho Popradu, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Žilina sa veľmi dobre bráni.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V úvode prvej tretiny boli oveľa aktívnejší hokejisti domáceho Popradu, ktorí niekoľkokrát nebezpečne ohrozili priestor žilinskej brány, no gólovo sa dokázali presadiť so šťastím až v 5. minúte, keď svoju hokejku na hranici ľavého kruhu napriahol Radoslav Suchý, ktorý prekvapil gólmana Laca. Následne však hostia otočili gólový účet tohto stretnutia po góloch Milana Drevenáka v 6. minúte a Filipa Nováka (presilová hra) v 8. minúte na 1:2. V 13. minúte však domáci kapitán Arné Kroták dokázal po skvele predvedenom nacvičenom signále vyrovnať na 2:2.

    Podarí sa jednému z tímov v druhej tretine zabrať naplno a udržať si svoje vedenie v zápase alebo uvidíme aj po 40 minútach hry remízový výsledok?
    Druhá tretina začína približne o 17:50.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:54
    Žilinský útočník Kalla zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon gólman Sidor videl dobre a puk dokázal svojimi betónmi vyraziť na bezpečný zadný mantinel.
     
    19:21
    Po nepresnej prihrávke od Takáča spoza popradskej brány sa k zakončeniu z tesnej blízkosti popradskej brány mohol dostať hosťujúci Ostrčil, no ten na malú chvíľu zaváhal a napokon o puk prišiel. Bola to veľká šanca pre Žilinu!
     
    18:54
    Hosťujúci Novák pálil z otočky v medzikruží, no jeho delovku napokon jeden z popradských obrancov dokázal svojimi nohami zblokovať do bezpečia k bočnému mantinelu.
     
    18:31
    Samuel Mlynarovič ostal ležať na popradskej obrannej modrej čiare po nepríjemnom hite od hosťujúceho Petra Kloudu. Ten popradského útočníka zložil na ľad, no po prerušení hry sa Mlynarovič dokázal pozviechať.
     
    18:21
    Popradskí hokejisti sa pri svojej útočnej snahe v strednom pásme previnili prihrávkou rukou. Po tomto priestupku sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    17:55
    Hosťujúci Dornič nekompromisne pálil z hranice ľavého kruhu, no gólman Sidor jeho strelecký pokus videl dobre a puk dokázal úspešne vyraziť na zadný mantinel svojou vyrážačkou. Následne sú pri puku Popradčania.
     
    17:24
    Do dobrej šance na pravej strane sa tentokrát dostal hosťujúci Jarab, no jeho projektil prešiel bez teču len von z popradského bránkoviska. Gólman Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    16:55
    Paločko hľadal naslepo prihrávkou z pravej strany Krotáka, ktorý si nakorčuľovával na stred. Napokon sa však puku zmocnili len pozorní žilinskí obrancovia.
     
    16:28
    Paukovček sa dostal k puku v útočnom pásme a následne ho nahodil na žilinskú bránu. Tam bol však gólman Laco v strehu a toto nahodenie dokázal ukryť pod svojou dobre osadenou lapačkou.
     
    15:55
    Po skvelej prihrávke od Mlynaroviča z pravej strany sa k puku na ľavom krídle dostal Lapšanský, no jeho zakončenie napokon trafilo len dobre postavené betóny gólmana Laca, ktorý si môže vydýchnuť.
     
    15:41
    Pri bočnom mantineli na pravej strane v útočnom pásme Popradu sme mohli vidieť súboj o puk v znení hráčov s číslami 71 – Gápom a Šterbákom. Napokon sa však hra prerušila a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    15:16
    Hosťujúci Patri Jarab ostal po nepríjemnom bodyčeku od jedného z popradských obrancov ležať pri zadnom mantineli za popradskou bránou. Hra sa bude na krátku chvíľu prerušovať, no vylúčenie neprichádza, keďže nie je naň dôvod.
     
    14:49
    Žilinčania sa s pukom usadili v útočnom pásme, no zatiaľ si ho tam len prihrávajú. Tentokrát od modrej zakončoval hosťujúci Valášek, no jeho projektil bol jedným z Popradčanov zblokovaný len na zadný mantinel.
     
    14:12
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil hosťujúci Novák, no jeho delovka napokon skončila odrazená od zadného mantinelu len pri gólmanovi Sidorovi. Ten radšej hru prerušil.
     
    13:42
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu, keď sa oba tímy snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Mierne aktívnejší sú Popradčania, no tí nedokážu nájsť ten správny recept na pozorný žilinský forčeking.
     
    12:52
    Hokejisti Popradu sa stále snažia niečo vymyslieť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Po nepresnej strele od Sýkoru z ľavej strany vidíme na ľade zlomenú čepeľ. Hra sa však zatiaľ neprerušuje.
     
    12:01
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti napokon dokázali vyrovnať! Po fantasticky predvedenej útočnej akcii domácich sa k puku za žilinskou bránou dostal Paločko, ktorý svojou bekhendovou prihrávkou našiel ARNÉHO KROTÁKA! Ten z pravej strany už bez problémov prekonal zmäteného gólmana Laca, ktorý nevedel, kde je puk. Podľa SZĽH bez asistencií.
     
    11:53
    Po dobrej prihrávke od Paločka sa k zakončeniu na hranici ľavého kruhu dostal Takáč, no ten napokon len tesne minul priestor žilinskej brány!
     
    11:21
    O puk sa tuho bojovalo v rohu klziska naľavo od žilinskej brány, no hlavný rozhodca radšej prerušil hru. Následne sa bude vhadzovať naľavo od žilinskej brány.
     
    10:59
    Popradčania sa stále snažia niečo vymyslieť, no momentálne je žilinská defenzíva príkladná a hostia vysielajú do stredného pásma aj veľmi dobre rozostavený forčeking.
     
    10:25
    Žilinskí hokejisti sa vo svojej početnej nevýhode napokon dokázali ubrániť. Tentokrát však gólman Laco vytlačil puk zo svojej brány aj očami, keď po delovke od Paukovčeka puk letel len tesne vedľa jeho brány.
     
    09:56
    Stals nahadzoval puk pred žilinskú bránu z pravej strany. Pred gólmanom Lacom stál obranca Suchý, no ten napokon už nedokázal puk stečovať za chrbát pozorného žilinského gólmana.
     
    09:13
    Popradskí hokejisti sa snažia usadiť v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Hokejisti Žiliny sa bránia naozaj veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu. Tentokrát z ľavej strany pálil McNamara, no gólman Laco jeho projektil úspešne zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    08:35
    V presilovej hre sa Popradčania ihneď usadili pred gólmanom Lacom a už ho dokázali aj ohroziť. Jabrocký nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho delovka bola napokon ztlmená hrudnou výstrojou pozorného gólmana Laca.
     
    08:22
    V početnej výhode si zahrajú aj popradskí hokejisti. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť žilinský hráč Milan Drevenák.
     
    07:57
    Žilina dala gól!
    Žilinčania sa v presilovej hre napokon dostávajú do vedenia! Od modrej nekompromisne pálil hosťujúci Varga. Gólman Sidor bol síce v strehu a puk vyrazil naľavo od seba, no tam si nakorčuľoval nikým nebránený FILIP NOVÁK, ktorý svojou dorážkou nedal popradskej defenzíve žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Tibor Varga a Radim Ostrčil.
     
    07:14
    Hosťujúci obranca Dlouhý nekompromisne pálil od modrej čiary, no gólman Sidor jeho strelu vyrazil pred seba. Tam sa následne snažili Žilinčania puk doraziť, no ochranca popradskej svätyne skvele zapracoval svojimi betónmi!
     
    06:49
    V úvode oslabenia sa k puku dostal popradský obranca Kurali, ktorý spred popradskej brány puk s veľkým prehľadom vyslal až k žilinskej bráne.
     
    06:32
    Žilinčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť popradský obranca Jaroslav Kasík.
     
    06:01
    Dobrý zákrok si na svoje konto pripísal aj popradský gólman Dušan Sidor, ktorý dokázal na svojej hrudi zachytiť puk po delovke od hosťujúceho Nováka z ľavej strany. Následne sa bude vhadzovať po Sidorovej pravici.
     
    05:38
    Adam Lapšanský sa dostal do skvelej gólovej šance, keď po dobrej prihrávke na hranici pravého kruhu puk prevzal a korčuľoval osamotený na gólmana Laca. Napokon však nedokázal vsietiť gól, keďže žilinský gólman sa dobre postavil a puk zblokoval svojou výstrojou.
     
    05:11
    Žilina dala gól!
    Je vyrovnané! Žilinčania si vybojovali vhadzovanie v útočnom pásme, po ktorom z ľavej strany pálil Linet. Gólman Sidor dokázal jeho strelu ešte vyraziť pred seba, no na následnú dorážku od hosťujúceho MILANA DREVENÁKA, ktorý si potiahol puk na pravú stranu a zakončoval nemal už popradský gólman žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Jakub Linet a Filip Macejka.
     
    05:00
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti sa so šťastím dostávajú do vedenia! Za ľavým kruhom zachytil puk domáci obranca RADOSLAV SUCHÝ, ktorý skúsil vystreliť od modrej čiary na žilinskú bránu a napokon bol úspešný. Gólman Marek Laco bol touto strelou poriadne zaskočený a napokon nedokázal úspešne zareagovať. Bez asistencií.
     
    04:24
    Jabrocký tentokrát vypracoval skvelú šancu na pravom krídle, keď dobrou prihrávkou do medzikružia našiel Kuraliho, no aj ten svojou strelou napokon trafil len dobre postaveného gólmana Mareka Laca.
     
    03:55
    Jabrocký sa dostal k puku v rohu ľadovej plochy napravo od žilinskej brány a dobrou prihrávkou pred žilinskou bránou našiel Stalsa. Ten však z tesnej blízkosti napokon trafil len betóny gólmana Laca!
     
    03:20
    Po peknej prihrávke od Gápu z pravého krídla sa k zakončeniu na hranici ľavého kruhu dostal Lapšanský, no jeho delovku gólman Laco videl dobre a puk dokázal s prehľadom vyraziť na zadný mantinel.
     
    02:46
    Ostrčil našiel dobrou prihrávkou na útočnú modrú čiaru hosťujúceho Jaraba, no ten bol napokon neúspešný, keďže puk len naslepo poslal pred bránu gólmana Sidora. Popradský brankár tentokrát upokojuje tempo hry.
     
    02:01
    Belluš nekompromisne pálil spoza pravého kruhu, no jeho tvrdá delovka napokon smerovala len tesne vedľa žilinskej brány. Laco tentokrát zasahovať nemusel.
     
    01:41
    Popradskí hokejisti sú usadení s pukom v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Arné Kroták nahodil puk pred bránu Žiliny z pravého krídla a pred gólmanom Lacom ho chcel tečovať ešte Paločko, no ten bol napokon neúspešný. Gólman Marek Laco si teda na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    01:02
    Hosťujúci Dornič zachytil puk po nepresnej prihrávke jedného z Popradčanov pred gólmanom Lacom a následne ho vyhodil cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    00:47
    Žilinskí "vlci" sa snažili zaútočiť, no napokon boli neúspešní. Tentokrát ich útočnú snahu bleskovo zastavili čiaroví rozhodcovia, ktorí avízovali jasné zakázané uvoľnenie.
     
    00:39
    Gaborčík zakončoval spoza pravého kruhu a jeho nedôrazná prízemná strela napokon ohrozila priestor žilinskej brány. Gólman Laco bol však v strehu a puk dokázal svojim ľavým betónom vyraziť na ochrannú sieť.
     
    00:02
    V úvode prvej tretiny vyhrali vhadzovanie hokejisti domáceho Popradu, ktorí sa nakrátko stiahli do svojej obrannej tretiny, no po krátkej chvíli sa snažia bleskovo zaútočiť. Žilinčania sú však v strehu.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Domáci popradskí "kamzíci" sa v dnešnom zápase predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Hosťujúci žilinskí "vlci" nastúpia v dresoch bieložltozelených a koučovať ich bude tréner Jan Neliba.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Srnec) – Gaborčík, Suchý ("A"), Kasík ("A"), McNamara, Fabian, Kurali, Nitriansky – Lapšanský, Mlynarovič, Gápa – Jabrocký, Stals, Sýkora – Paločko, S. Takáč, Kroták ("C") – M. Nagy, Paukovček, Belluš.

    MsHK DOXXbet Žilina: M. Laco (Mikoláš) – Rúfus ("A"), M. Šterbák, Ostrčil, Bajaník, Dlouhý ("C"), Leško, Čavrk, Sluka – Varga ("A"), Klouda, F. Novák – Dornič, Kalla, D. Buc – F. Macejka, Linet, Drevenák – Jarab, Valášek, Kropáč.

    Rozhodca: Róbert Müllner – Martin Junek, Peter Šefčík.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 9. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si od 17:00 zmerajú sily tímy HK Poprad a MsHK DOXXbet Žilina.

    Popradskí hokejisti sa po deviatich odohraných zápasoch momentálne nachádzajú na veľmi peknej piatej priečke so ziskom štrnástich bodov za päť výhier a štyri prehry. Popradu fandí aj priaznivé gólové skóre 31:28, ktoré hovorí o tom, že práve Popradčania majú zatiaľ nastrieľaných najviac gólov v extralige (žiaľ aj najviac inkasovaných). Pred Popradom sídli s rovnakým počtom bodov, no lepším skóre tím HC 05 Banská Bystrica a za Popradom so stratou jedného budu tím ŠHK 37 Piešťany.
    V poslednej pätici zápasov sa popradským hokejistom darilo pomerne dobre, keďže si na svoje konto pripísali dvanásť bodov za štatistiku výhra – výhra – výhra – výhra – prehra. Vrámci piateho kola odohrali hokejisti Popradu až dva zápasy na domácom ľade, keď najskôr privítali mladíkov tímu HK Orange SR 20, ktorých po dobrom výkone deklasovali výsledkom 7:3 (3:1, 2:2, 2:0). O deň neskôr sa im podarilo prekvapiť aj tím Dukla Trenčín, ktorý popradskí Kamzíci dokázali zdolať výsledkom 4:1 (0:0, 3:0, 1:1). Následne sa Popradčania predviedli na ľade piešťanskej Easton Arény, kde po dobrom výkone domácich tesne zdolali výsledkom 2:1 (1:0, 0:0, 1:1). O kolo neskôr sa predviedli vo veľmi dôležitom zápase v domácom prostredí, kde privítali tím zo Záhoria – HK 36 Skalica. Hostia síce dvakrát v zápase vyhrávali už o dva góly, no Popradčania zabrali naplno a napokon dokázali Skaličanov zdolať v pomere 7:6 po samostatných nájazdoch (1:2, 2:3, 3:1 – 0:0). V poslednom odohranom zápase sa popradskí hokejisti predviedli na ľade majstrovského Zvolena, keď sa síce v 13. minúte zápasu dostali do vedenia, no následne Zvolenčania zabrali a po vsietení troch gólov vyhrávali už 3:1. Popradskí hráči napokon prehrali vo Zvolene výsledkom 2:3 (1:1, 0:1, 1:1).

    Žilinskí hokejisti sídlia po ôsmich odohraných zápasoch na skvelej tretej priečke, kde majú na svojom konte 15 bodov a priaznivé gólové skóre 21:18. Pred Žilinou momentálne na druhej priečke sídli Skalica s náskokom štyroch bodov a za Žilinou tím z Banskej Bystrice, ktorý stráca na Žilinčanov jeden bod.
    Žilinskí hokejisti dokázali v poslednej pätici zápasov nazbierať priaznivú bilanciu výhra – prehra – výhra – výhra – prehra. Najskôr sa predviedli vrámci štvrtého kola v domácom prostredí, keď dokázali zdolať nitrianských hokejistov výsledkom 3:1 (0:0, 2:1, 1:0). Následne ukázali Žilinčania svoje sily v skalickej Hant Aréne, kde boli však domáci hokejisti úspešnejší, keď dokázali Žilinčanov zdolať hravo 4:0 (1:0, 1:0, 2:0). O kolo neskôr sa žilinskí hokejisti predviedli na domácom ľade v derby zápase proti Martinčanom, kde po dobrom výkone vyhrali tesne 3:2 (2:0, 1:1, 0:1). V predposlednom kole sa žilinskí hokejisti predviedli na ľade majstrovského Zvolena, kde dokázali vyhrať v pomere 4:2 (1:2, 0:0, 3:0). Posledný odohraný zápas žilinských "vlkov" sa uskutočnil na žilinskom zimnom štadióne, kde boli však úspešnejší Banskobystričania, ktorí dokázali zdolať domácich hráčov výsledkom 4:1 (1:1, 2:0, 1:0).

    V tomto zápase sú favoritmi aktívni popradskí hokejisti, ktorí majú výhodu domáceho prostredia a disponujú veľmi dobrou zápasovou bilanciou.
    Bookmakeri stávkových kancelárií tiež preferujú výhru Popradu, na ktorú je vypísaný kurz 1,90. Výhra Žiliny je ohodnotená kurzom 2,84 a napokon nerozhodná remíza má kurz najvyšší – 4,30.

    Podarí sa domácim Popradčanom po prehre vo Zvolene získať do tabuľky ďalšie tri body alebo pod Tatrami naplno zabojujú Žilinčania?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 5. Suchý, 13. Kroták, 26. Stals (Sýkora, Jabrocký), 39. Sýkora (Kasík), 59. Kroták (Kasík) – 6. Drevenák (Linet, Macejka), 8. Novák (Varga, Ostrčil), 28. Klouda (Novák), 60. Šterbák (Klouda, Varga)


    HK Poprad: Sidor (Srnec) – Gaborčík, Suchý ("A"), Kasík ("A"), McNamara, Fabian, Kurali, Nitriansky – Lapšanský, Mlynarovič, Gápa – Jabrocký, Stals, Sýkora – Paločko, S. Takáč, Kroták ("C") – M. Nagy, Paukovček, Belluš.
    MsHK Žilina: M. Laco (Mikoláš) – Rúfus ("A"), M. Šterbák, Ostrčil, Bajaník, Dlouhý ("C"), Leško, Čavrk, Sluka – Varga ("A"), Klouda, F. Novák – Dornič, Kalla, D. Buc – F. Macejka, Linet, Drevenák – Jarab, Valášek, Kropáč.

    Rozhodčí: Róbert Müllner – Martin Junek, Peter Šefčík

    Diváci: 1311
    bahis siteleri