Martin – Trenčín 3:1 (kon.) | Nitra – Piešťany 2:0 (kon.) | Poprad – Zvolen 4:3 (1:0 po s.n.)
Banská Bystrica – Žilina 4:3 (po pr.) | Košice – Skalica 6:4 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
HK DUKLA Trenčín
sk Úterý 29.10.2013, 17:00 • Martinské hokejové centrum • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:14:09)
     
    59:18
    Strela Richarda Lintnera, brankár MHC mal voľný priestor a tak puk pokryl bez problémov – Markovič už zišiel z ľadu, a tak už hetrik pravdepodobne nedosiahne.
     
    59:15
    Dve zakázané uvoľnenia zo strany MHC. Už iba 45 sekúnd riadnej hracej doby.
     
    59:00
    Dukla má už len 62. sekúnd. Kútny sa tam snažil tečovať puk, no dobrú robotu v oblasti bránkoviska predviedol Andrej Novotný. Stále šesť hráčov Trenčína proti piatim hráčom Mountfieldu.
     
    57:57
    Diváci sa teda dočkali aj samostatného pästného súboju – Ivan Ďatelinka to už nevydržal a snažil sa odtlačiť hráča Trenčína – Nemčíka, ktorý bol v bitke prekvapujúco viac aktívnejší.
     
    57:25
    Dukla Trenčín hrá už vabank – so šiestimi hráčmi, teraz zakázané uvoľnenie, domáci neboli ďaleko od štvrtého gólu, po vyhratom buly.
     
    57:17
    Hostia oddychový čas. Zrejme budú hrať aj powerplay bez brankára, no zatiaľ asi ešte nie. Padol aj gól, no dve sekundy po prerušení, závar pred Čechom vyriešil obranca Smrek, keď odtlačil dvoch dobiedzajúcich útočníkov Dukly.
     
    56:53
    Unikajúci Galamboš pripravil takmer gólovú šancu pre Rožníka, no tej na dvakrát neprekonal Lašáka, aj keď ho už mal na kolenách.
     
    56:35
    Oslavujú už aj diváci. V Martine síce nie je ani výsledkovo rozhodnuté, no Dukla nevyzerá na to, že by mala na vyrovnanie.
     
    55:03
    Stretnutie sa už viac-menej dohráva, hostia sa snažia miestami útočiť, no teraz bola časť hry, kedy mali výrazne viac času na svojich hokejkách puk domáci hráči.
     
    53:58
    Emil Bagin si zbehol z obrannej pozície až ku Čechovi a snažil sa zakončiť, no skákavý puk nedokázal tak stlmiť, aby znepríjemnil zákrok výborne chytajúcemu brankárovi MHC.
     
    52:20
    Hostia v plnom počte.
     
    51:40
    Dukla Trenčín sa bráni bez väčších problémov, no Martinčania hostí z Trenčína teraz nedokázali až tak zamestnať ako v ostatných presilových hrách.
     
    50:13
    Martin Nemčík 2. min. napadnutie. Zbytočný faul hosťujúceho hráča ihneď po buly v strednom pásme.
     
    48:59
    Hostia v plnom počte.
     
    47:55
    Presilovka MHC. Dobre ju začali zverenci trénera Daniela Babku, Brcko našiel Berana a ten takmer vsietil štvrtý gól.
     
    46:57
    Na trestnej lavici teda sedí Ivan Ďatelinka a Rastislav Pavlikovský, kt. dostal aj 2. min. za seknutie, inak obaja 2. min. za údery. Teda rozdielový trest pre hráča TN.
     
    47:53
    Vzrušenie na ľade. Viacero menších faulov na hrane nepotrestaných – dokonca na Ďatelinku, robustného obrancu a tento nevydržal a išiel si vybavovať účty sám. Rozhodca Lauff tieto momenty ideálne nezvládol. Predtým bol síce tvrdý, no čistý zákrok na Markoviča. Bude sa zaiste vylučovať. Už tam sedí Ďatelinka, ktorý tam išiel automaticky.
     
    46:49
    Osobný súboj dvoch majstrov sveta a niekdajších aj kolegov v obrane – Smrek, Lintner sa skončil úspešnejšie pre toho neskoršie narodeného a aj skúsenejšieho – Lintera, ktorý si vynútil faul. 2. min. pre Smreka Petra za držanie.
     
    45:13
    Hrá sa zväčša na polovici MHC, domáci si trošku prispali, no stále hovorí skóre v ich prospech.

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 16. Markovič (Fujerík), 30. Markovič (Galamboš), 38. Smrek (Themár, Cíger) – 43. Čerešňák (Troliga)


    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – Smrek, Brcko – Novotný, Ďatelinka – Matejka, Perniš – Fillo, Pokorný – Rožník, Galamboš, Pokrivčák – Markovič, Beran, Fujerík – Themár, Dírer, Cíger – Žáčik, Jurášek, Šugár
    HK DUKLA Trenčín: Lašák (Nagy) – Nemčík, Lintner – Čerešňák, Habšuda – Bagin, Ďurčo – Hatala, Ryzák – Palák, Pavlikovský, Komíner – Nemček, Troliga, Kútny – Hudec, Rusnák, Vaculín – Šimíček, Stantien, Hlinka

    Rozhodčí: Lauff – Korba, Rovenský, Beniač

    Diváci: 2000
    bahis siteleri