Martin – Trenčín 3:1 (kon.) | Nitra – Piešťany 2:0 (kon.) | Poprad – Zvolen 4:3 (1:0 po s.n.)
Banská Bystrica – Žilina 4:3 (po pr.) | Košice – Skalica 6:4 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
HK DUKLA Trenčín
sk Úterý 29.10.2013, 17:00 • Martinské hokejové centrum • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:14:09)
     
    59:18
    Strela Richarda Lintnera, brankár MHC mal voľný priestor a tak puk pokryl bez problémov – Markovič už zišiel z ľadu, a tak už hetrik pravdepodobne nedosiahne.
     
    59:15
    Dve zakázané uvoľnenia zo strany MHC. Už iba 45 sekúnd riadnej hracej doby.
     
    59:00
    Dukla má už len 62. sekúnd. Kútny sa tam snažil tečovať puk, no dobrú robotu v oblasti bránkoviska predviedol Andrej Novotný. Stále šesť hráčov Trenčína proti piatim hráčom Mountfieldu.
     
    57:57
    Diváci sa teda dočkali aj samostatného pästného súboju – Ivan Ďatelinka to už nevydržal a snažil sa odtlačiť hráča Trenčína – Nemčíka, ktorý bol v bitke prekvapujúco viac aktívnejší.
     
    57:25
    Dukla Trenčín hrá už vabank – so šiestimi hráčmi, teraz zakázané uvoľnenie, domáci neboli ďaleko od štvrtého gólu, po vyhratom buly.
     
    57:17
    Hostia oddychový čas. Zrejme budú hrať aj powerplay bez brankára, no zatiaľ asi ešte nie. Padol aj gól, no dve sekundy po prerušení, závar pred Čechom vyriešil obranca Smrek, keď odtlačil dvoch dobiedzajúcich útočníkov Dukly.
     
    56:53
    Unikajúci Galamboš pripravil takmer gólovú šancu pre Rožníka, no tej na dvakrát neprekonal Lašáka, aj keď ho už mal na kolenách.
     
    56:35
    Oslavujú už aj diváci. V Martine síce nie je ani výsledkovo rozhodnuté, no Dukla nevyzerá na to, že by mala na vyrovnanie.
     
    55:03
    Stretnutie sa už viac-menej dohráva, hostia sa snažia miestami útočiť, no teraz bola časť hry, kedy mali výrazne viac času na svojich hokejkách puk domáci hráči.
     
    53:58
    Emil Bagin si zbehol z obrannej pozície až ku Čechovi a snažil sa zakončiť, no skákavý puk nedokázal tak stlmiť, aby znepríjemnil zákrok výborne chytajúcemu brankárovi MHC.
     
    52:20
    Hostia v plnom počte.
     
    51:40
    Dukla Trenčín sa bráni bez väčších problémov, no Martinčania hostí z Trenčína teraz nedokázali až tak zamestnať ako v ostatných presilových hrách.
     
    50:13
    Martin Nemčík 2. min. napadnutie. Zbytočný faul hosťujúceho hráča ihneď po buly v strednom pásme.
     
    48:59
    Hostia v plnom počte.
     
    47:55
    Presilovka MHC. Dobre ju začali zverenci trénera Daniela Babku, Brcko našiel Berana a ten takmer vsietil štvrtý gól.
     
    46:57
    Na trestnej lavici teda sedí Ivan Ďatelinka a Rastislav Pavlikovský, kt. dostal aj 2. min. za seknutie, inak obaja 2. min. za údery. Teda rozdielový trest pre hráča TN.
     
    47:53
    Vzrušenie na ľade. Viacero menších faulov na hrane nepotrestaných – dokonca na Ďatelinku, robustného obrancu a tento nevydržal a išiel si vybavovať účty sám. Rozhodca Lauff tieto momenty ideálne nezvládol. Predtým bol síce tvrdý, no čistý zákrok na Markoviča. Bude sa zaiste vylučovať. Už tam sedí Ďatelinka, ktorý tam išiel automaticky.
     
    46:49
    Osobný súboj dvoch majstrov sveta a niekdajších aj kolegov v obrane – Smrek, Lintner sa skončil úspešnejšie pre toho neskoršie narodeného a aj skúsenejšieho – Lintera, ktorý si vynútil faul. 2. min. pre Smreka Petra za držanie.
     
    45:13
    Hrá sa zväčša na polovici MHC, domáci si trošku prispali, no stále hovorí skóre v ich prospech.
     
    43:52
    Dukla vstúpila do tretej časti ukážkovo, výrazne napádajú hráči spod hradu Matúša Čáka Martinčanov, a tak im komplikujú prechod do útoku.
     
    42:15
    Trenčín dal gól!
    Úspešnejší už bol jeho kolega PETER ČEREŠŇÁK, ktorý zúžitkoval dobrú prácu svojich spoluhráčov v útoku a dotlačil svoje snaženie za bezchybne chytajúceho Čecha. Asistencia: Tomáš Troliga.
     
    41:31
    Dukla útočí, Kútny sa snažil dotláčať za brankára MHC, no neúspešne.
     
    40:50
    Habšudova strela, martinský brankár bez problémov chytil.
     
    40:21
    Zblokovaná strela z hokejky Richarda Lintnera, vhadzuje sa pred Čechom.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Tretia tretina začne približne o 18:32.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:00
    V poslednej minúte si držali domáci hokejisti MHC Mountfield puk na svojich hokejkách.
     
    38:04
    Hokej je tvrdý šport, svoje o tom vedia aj rozhodcovia. Jeden z čiarových pocítil tvrdosť ľadovej plochy. Asi dve minúty sa zvíjal pri trenčianskej striedačke, pomôcť mu prísť musel až doktor. Hrá sa zatiaľ s dvomi rozhodcami, hlavný a čiarový.
     
    38:04
    Teraz ukázal svoje skvelé hokejové ruky aj Richard Lintner, keď sa v útočnom pásme odzbrojil a rýchlo z otočky vystrelil, Čech mal dobrý výhľad a teda aj, prirodzene, zľahčený zákrok – a tak sa aj stalo.
     
    37:03
    Martin dal gól!
    Tretí gól MHC. Hostia stratili puk v strednom pásme, to využili domáci rýchli útočníci, na konci prečíslenia Cígera a Themára bol celkom nečakane PETER SMREK, ktorého uvoľnil krásne Themár. Asistencia: Themár Andrej, Cíger Jakub.
     
    36:00
    Aj prvá presilovká päťka pod vedením Markoviča, strelca dvoch gólov, si vypracovala dve šance, no Lašák sa zaskvel.
     
    35:48
    Hostia v plnom počte.
     
    34:51
    Themárova presilovková formácia s kapitánom nej samej Petrom Galambošom, nevymyslela síce nič, no domáci ukázali aspoň pohodu, čo sa týka rozohrávky.
     
    33:48
    Unikajúci útočník MHC dostal Denisa Hudeca, kt. sa vracal tak po tlak, že ho musel dostať na ľad. 2. min. za držanie.
     
    32:10
    Rozhodne dnes hosťujúci Trenčania nie sú v pohodovej forme, čo sa týka najmä obrannej hry, teraz Rožník zamestnal obrancu Dukly tak, že bol od neho pár metrov, no aj tak získal puk, keďže hosťujúci bek príliš otáľal z rozohrávkou.
     
    31:43
    Strela od Denisa Hudeca – Čech v pohode vytesnil vyrážačkou.
     
    30:25
    Domáci v plnom počte.
     
    29:08
    Martin dal gól!
    Zas a znovu fatálna chyba hostí, teraz sa jej dopustil Richard Lintner, ktorý zbytočne dostal pod tlak rýchlou a nepresnou prihrávkou v presilovke svojho kolegu na modrej. Peter Galamboš našiel ideálne na červenej stredovej čiary rozbiehajúceho sa JAROSLAVA MARKOVIČA, ktorý nedal šancu v súboji jeden – na – jeden Lašákovi a pomedzi betóny ho prekonal.Asistencia: Peter Galamboš.
     
    28:24
    Dukla má možnosť zrovnať skóre. 2. min. pre Ivana Ďatelinku – faul lakťom.
     
    27:47
    Fakt, že sa hrá zodpovednejšie ako v prvej polovici zápasu potvrdzuje aj to, že sa dlhé minúty neprerušovalo.
     
    26:59
    Tvrdý náraz martinského beka na Komíneka, diváci odmenili tento zákrok mohutným potleskom, pravda, Komíneka to aj dosť bolelo, mal problém sa dostať na svoju striedačku, aj keď bol od nej asi iba 10 metrov.
     
    25:50
    Výsledkom bola aj polo-šanca Ondreja Rusnáka, ktorý dostal ideálny puk do stredu útočného pásma, no pozorný martinský hráč mu stačil buchnúť do hokejky v momente, kedy už bol napriahnutý, a tak vyriešil prípadnú prácu pre Čecha.
     
    24:33
    Rastislav Pavlikovský dostal peknú prihrávku do útočnej tretiny Trenčína z obranného pásma spred priestoru Jána Lašáka, no bol dobre odtlačený martinským obrancom, a tak z brejku nič nebolo. Teraz sa hrá poctivo, tvrdšie a oveľa zodpovednejšie pri hre 1:1, každý hráč si stráži svojho a nevzniká tak veľa priestoru na útok a prípadnú strelu.
     
    23:40
    Smrek sa uvoľnil celkom efektívne a štýlovo na modrej, aby nezasiahol do obetavo-hádzajúceho sa hráča TN, no Lašák vybehol a zmenšil strelecký uhol.
     
    23:37
    Tlak síce aký taký bol, no vôbec nevyužitý – domáci nevystrelili na Lašáka ani jednu strelu.
     
    22:51
    Domáci sú už usadení v útočnom pásme a snažia sa Trenčín zatlačiť.
     
    22:06
    Dve minúty pre Petra Čerešňáka, ten nezvládol tlak na seba, že má založiť útok a vyhodil puk z obranného pásma za plexisklo 2. min.
     
    20:55
    Hostia v plnom počte.
     
    20:33
    Domáci ani svoju druhú minútu nevyužili efektívne, na vytvorenie si akej takej šance, Galamboš síce strieľal, no takisto ako jeho predchodca Markovič, úplne mimo.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:45.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:50
    V nevydarenej početnej výhode, ktorá trvala v závere prvej tretiny sa snažil strelou švihom spoza modrej čiary prekvapiť majstra sveta strelec jediného gólu tohto stretnutia Markovič, no jeho strela nebola presná, a tak Martin vyhráva nad Trenčínom 1:0 po prvej časti.
     
    19:03
    Zbytočný faul hostí – Tomáš Troliga 2. min. nedovolené bránenie v hre.
     
    17:51
    Jakub Čech si po dlhšej dobe opäť pripísal na svoje konto ďalší pekný zákrok, zaskvel sa jeho pravý betón po strele Petra Čerešňáka.
     
    16:39
    Trenčania vyhrávajú na hrubé chyby a preto aj výsledkovo pykajú. Zaslúžený stav, hostia síce mali aké také šance doposiaľ, no Martin hrá zodpovednejšie.
     
    15:25
    Martin dal gól!
    Prvá vážna šanca MHC ihneď skončila gólom, opäť chyba trenčianskej obrany, ktorú potrestala dvojica hráčov MHC – Dominik Fujerík a JAROSLAV MARKOVIČ, prvý menovaný poslal ideálnu prihrávku pre v kruhoch postaveného Markoviča, ktorý nezaváhal a vymietol pravý roh lašákovej bránky. Asistencia: Dominik Fujerík.
     
    14:44
    Rožník sa snažil natlačiť po momente, kedy Lašákovi opäť trošku odskočil puk, no najmä vďaka mantinelu, bol však odzbrojený.
     
    13:25
    Prienik Andreja Themára, Lašákovi po jeho strele síce vypadol puk, no ihneď ho mal vo svojej moci a hra sa opäť prerušila.
     
    12:33
    Nevidíme na martinskom štadióne príliš veľa hokejovej krásy, skôr sa viac korčuľuje ako tvorí, brankári čakajú na veľké zákroky.
     
    11:43
    Hostia v plnom počte.
     
    10:33
    V prvej minúte presilovej hry nenašli domáci hokejisti recept na vypracovanie gólovej šance.
     
    09:43
    Pvá početná výhoda domácich. Bagin Emil 2. min. podrazenie.
     
    09:18
    Bagin pekne nahadzoval do zhusteného priestoru, no brankár Čech všetko videl a v pohode prerušil hru.
     
    08:04
    Peter Galamboš krásne prihrával na Rožníka, taká polostrela – poloprihrávka, naozaj nechýbalo veľa a domáci mohli viesť, napriek tomu, že sa viac-menej iba bránili.
     
    06:55
    Domáci v plnom počte.
     
    06:47
    Veľmi zle zahrané presilové hry hosťujúcej Dukly Trenčín – Martinčania sa v pohode ubránili a zdá sa ubránia aj tejto druhej, pretože zostáva už len pár sekúnd.
     
    05:22
    Obrovská chyba hostí... mohli pykať, Beran nabíjal dobre postavenému Markovičovi, ktorý vyskúšal reflex lašákových chráničov. Individuálna chyba trenčianskeho obrancu.
     
    04:55
    Ďalšia presilová hra hosťujúceho tímu – Zbytočný faul domáceho obrancu Matejku Lukáša 2. min. držanie.
     
    03:11
    Domáci ešte netrafili do priestoru bránky Jána Lašáka, na strane hostí pekne skúšal pozornosť Čecha Patrik Stantien.
     
    02:06
    Domáci v plnom počte.
     
    00:39
    Strela z hokejky Richarda Lintnera, pozorný zákrok pravého betónu Jakuba Čecha.
     
    00:06
    Začalo sa celkom zhurta – Tomáš Pokrivčák 2. min. seknutie, nepríjemne sekol Martina Nemčíka, ten doslova padol ako podťatý.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MHC Mountfield (Martin): Čech (Dzubina) – Smrek, Brcko – Novotný, Ďatelinka – Matejka, Perniš – Fillo, Pokorný – Rožník, Galamboš, Pokrivčák – Markovič, Beran, Fujerík – Themár, Dírer, Cíger – Žáčik, Jurášek, Šugár

    Dukla Trenčín: Lašák (Nagy) – Nemčík, Lintner – Čerešňák, Habšuda – Bagin, Ďurčo – Hatala, Ryzák – Palák, Pavlikovský, Komíner – Nemček, Troliga, Kútny – Hudec, Rusnák, Vaculín – Šimíček, Stantien, Hlinka

    Rozhodca: Lauff – Korba, Rovenský, Beniač.
     
    Martinskí hokejisti zavŕšia domáci deväťzápasový októbrový program zápasom s Duklou Trenčín, v ňom síce ťahali za kratší koniec, no aj dnes to môže byť vyrovnaný zápas, nakoľko ten prvý sa skončil výhrou tímu spod hradu Matúša Čáka až po riadnej hracej dobe. Zverenci trénera Daniela Babku nastúpia už v treťom zápase s novým 28 ročným českým gólmanom Jakubom Čechom, ten v prvom zápase presvedčil, v druhom stretnutí v Banskej Bystrici síce trikrát inkasoval, no úspešnosť nemal najhoršiu a chytiť dokázal aj trestné strieľanie. Môžeme tak čakať ďalšiu skúšku č.2 pred domácimi divákmi.

    Hosťujúci Trenčín mal slabší úvod, keď bol dokonca istý čas posledný, po viacerých stretnutiach po desiatom kole však hokejisti pod patronátom kouča Kalábera chytili solídnejšiu formu a okupujú dolné miesta stredu extraligovej tabuľky. Martinčania sú predposledný, keď sa v domácom stretnutí so Žilinou dokázali odraziť od dna, v ktorom je prekvapujúci majstrovský Zvolen. Trenčania majú nielen skúsený, ale aj bojovný káder, kt. dôkazom je aj predchádzajúci zápas s Nitrou, ktorý dokázali otočiť vo svoj prospech(4:3), pričom prehrávali 1:3.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 16. Markovič (Fujerík), 30. Markovič (Galamboš), 38. Smrek (Themár, Cíger) – 43. Čerešňák (Troliga)


    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – Smrek, Brcko – Novotný, Ďatelinka – Matejka, Perniš – Fillo, Pokorný – Rožník, Galamboš, Pokrivčák – Markovič, Beran, Fujerík – Themár, Dírer, Cíger – Žáčik, Jurášek, Šugár
    HK DUKLA Trenčín: Lašák (Nagy) – Nemčík, Lintner – Čerešňák, Habšuda – Bagin, Ďurčo – Hatala, Ryzák – Palák, Pavlikovský, Komíner – Nemček, Troliga, Kútny – Hudec, Rusnák, Vaculín – Šimíček, Stantien, Hlinka

    Rozhodčí: Lauff – Korba, Rovenský, Beniač

    Diváci: 2000
    bahis siteleri