Žilina – Trenčín 0:4 (kon.) | Martin – Skalica 2:1 (kon.) | Nitra – Zvolen 4:1 (kon.)
Poprad – Košice 0:3 (kon.) | Banská Bystrica – Piešťany 4:6 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
2:1 (0:0, 1:0,1:1)
HK Skalica
sk Pátek 06.12.2013, 17:00 • Martinské hokejové centrum • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:11:53)
     
    59:35
    Strela Petra Tršku – no z offsidovej pozície.
     
    58:28
    Ihneď po inkasovanom góle si brali hostia oddychový čas – Opäť je to ďalší zápas, v ktorom si Martinčania zachraňujú kožu v úplnom závere.
     
    58:02
    Hostia sú nervózni. Hrajú tvrdo a nervózni Lipovský to pravdepodobne preniesol aj na svojich spoluhráčov. Neveria si a zápas môže mať ešte nejakú dohru.
     
    57:00
    Martin dal gól!
    Úplne z ničoho nič sa dostal k puku Martinčan, ANDREJ THEMÁR ,ktorý z rohu klziska namieril na Lipovského bránku, ktorému evidentne zavadzal obranca Mikeska vo výhľade. Podráždený Lipovský si to išiel potom vybaviť so svojim obrancom až ku striedačke. Asistencie: Matej Dírer, Tomáš Brcko.
     
    56:56
    Posledné tri minúty riadnej hracej doby.
     
    56:02
    Celkom sympatická situácia. Zakončenie od Petra Galamboša spoza obrancu – ten ešte sa snažil dorážať v momente, kedy schoval puk pod svoju výstroj Lipovský a to sa nepáčilo Mikeskovi, ktorý mu to chcel zrátať aj s úrokami. Rozhodca Jung vyhodnotil situáciu skúsene, prizval si Galamboša a upozornil ho a odkázal ho ospravedlniť sa Lipovskému. Musíme však dodať, že to tak nebezpečne vôbec nevyzeralo.
     
    55:05
    Prvá martinská formácia proti prvej skalickej, hra sa vyrovnáva a v posledných piatich minútach pravdepodobne nebudeme svedkami žiadnej útočnej hry vabank.
     
    53:45
    Vhadzuje sa pred Jakubom Čechom, dobrý pohyb a skvelé kľučky ukazuje Sloboda.
     
    52:59
    Teraz si výborným dôrazným poňatím hry vynútili martinskí hokejisti pásmo a buly pred Lipovským.
     
    51:44
    Minúty sa blížia ku koncu a hra sa evidentne zrýchľuje, domáci majú tiež množstvo šancí, no o kúsok viac dominuje Skalica.
     
    50:30
    Ďalšie vzrušenie pred Lipovským – Markovič opäť úplne voľný na dvakrát neprekonal brankára Skalice, ktorý bol už do polovice bránky prekonaný.
     
    50:20
    Jaroslav Markovič mal dve obrovské šance na vyrovnanie, pri druhej ešte núkal koncovku pre lepšie postaveného spoluhráča.
     
    49:49
    Napriek faktu, že bol Martin výrazne aktívnejší v druhej tretine, teraz to na ľade vôbec nie je vidieť. Skalica dominuje a domáci si občas koledujú o druhý iinkasovaný gól vo svojej sieti.
     
    48:30
    Strela od Richarda Mráza, ten po obkrútení sa okolo martinskej bránky nenápadne, no o to viac nebezpečnejšie vystrelil. Na druhej strane sa snažil Rožník naskloniť misky váhy na martinskú stranu.
     
    47:01
    Nabudení Skaličania majú teraz nesmierne rýchle nohy, domácim sa absolútne nedarí zachycovať rýchle kontry záhorákov.
     
    46:08
    Skalica dala gól!
    Obrovská chyba v defenzíve MHC Mountfield. Ďalšia chyba už bola potrestaná. MIROSLAV LAŽO skúsene využil samostatný únik. Asistencie: René Školiak, Lukáš Kozák. Martnský tréner Daniel Babka si zobral oddychový čas.
     
    44:01
    Hosťujúca Skalica teraz Martinčanov poriadne zoviera. Martinskí hokejisti možno celkom zbytočne miestami kopia chyby v obrannej hre.
     
    43:09
    Vyrubalík mal obrovskú šancu na vyrovnanie, sám pred Čechom nepochodil.
     
    42:38
    Výborné dve po sebe idúce strely od Mareka Pacalaja, Lipovský sa musel poriadne natiahnuť.

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 37. Brcko (Dírer), 57. Themár (Dírer, Brcko) – 47. Lažo (Školiak, Kozák)


    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – Pacalaj, Ďatelinka – Novotný, Perniš – Tupý, Brcko – Pokorný, Nitriansky – Markovič, Galamboš, Vlach – Rožník, Fujerík, Klíma – Themár, Dírer, Cíger – Šugár, Jurášek, Fillo
    HK Skalica: Lipovský (Romančík) – Vyrúbalík, Kozák – Trška, Mikeska – Srnec, Krejčiřík – Šohajda – Lažo, Školiak, Obdržálek – Kuľha, Mikúš, Sloboda – Kutálek, Mráz, Šátek – Kropáč, Stieler, Jankovič

    Rozhodčí: Novák Milan – Valach Miroslav, Orolin Michal, Jung Roman
    bahis siteleri