Toronto – Dallas 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – San Jose 5:1 (kon.) | Buffalo – NY Rangers 1:3 (kon.)
Montreal – Boston 2:1 (kon.) | Tampa – Ottawa 3:1 (kon.) | Florida – Winnipeg 5:2 (kon.)
St. Louis – NY Islanders 5:1 (kon.) | Nashville – Carolina 2:5 (kon.) | Minnesota – Chicago 4:3 (kon.)
Edmonton – Colorado 8:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:1 (0:0, 4:1, 1:0)
San Jose Sharks
Pátek 06.12.2013, 01:00 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Marc-Andre Fleury (PIT) 45 zásahů, 1 obdržený gól, 60 odchytaných minut
    2. Chris Kunitz (PIT) 2 +0
    3. Sidney Crosby (PIT) 0 + 3 (03:39:31)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 0), 6 střel, čas na ledě: 17:05
    Martin Havlát (SJS) (0 + 0), 4 střely, čas na ledě: 15:42

    Dva čeští hráči vyslali na svatyni Marca-Andre Fleuryho dohromady hned deset střel. Šest z nich si do statistik připsal maldík Tomáš Hertl, když jednu z nich proměnil v gól. Nutné podotknout, že právě Hertl střílel nejvíckrát ze všech hráčů San Jose i Pittsburghu.
     
    Viděli jsme zajímavý zápas hned v několika ohledech. V první třetině branka nepadla do sítě ani jednoho týmu, avšak hned pět zásahů viděli diváci v Pittsburghu od dvacáté minuty do čtyřicáté. Po druhé třetině vedli domácí Penguins nad svým soupeřem z Kalifornie 4:1 a položili solidní základ k úspěchu. V závěrečné periodě ještě přidali jednu branku navrch a vítězí zaslouženě 5:1. Paradoxní je, že hostujcí San Jose vyslalo na branku svého soupeře o celých 15 střel více (celkem na střely 45:30 pro Žraloky).
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Už se toho nejspíše moc dostane. Domácí udrží v posledních vteřinách touš na svých holích a dojdou si pro poměrně pohodové vítězství v poměru 5:1.
     
    59:04
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny a na jejím počátku se do šance dostal domácí Kris Letang. Jeho střela těsně za hranicí mezikruží ovšem končí sražená pryč z útočné periody Penguins.
     
    58:06
    Až nyní se Tyler Kennedy dostal ke kotouči za brankou Fleuryho. Mohl zkusit hledat volného spoluhráče stojícího někde před brankovištěm, ale raději se rozhodl pro možnost zakončení z otočky – bohužel pro něj něúspěšně.
     
    57:33
    Zakázané uvolnění San Jose. Zdá se, že hostující hokejisté ztratili v posledních minutách motivaci tlačit na branku soupeře. Většinou je puk právě na holích Pittsburghu a v obranném pásmu Žraloků.
     
    56:53
    Už jsou zase v útočné třetině San Jose Sharks. Jenže ani teď jejich počínání nevypadá na nějaký větší úspěch, který by vedl k případnému gólu. Domácí útočí z protiakce a obklopují svatyni Stalocka.
     
    56:24
    Sidney Crosby se zase svým typickým způsobem nebezpečně pohyboval na brankovišti soupeře. Nakonec ještě jeden z hráčů domácích dokázal zasáhnout kotouč a orazítkovat hotní tyč Stalockovy branky.
     
    55:46
    Stuart viděl před branku najíždějícího Couturera. Nahodil touš na branku, ale druhý jmenovaný už nedokázal letící puk zasáhnout.
     
    55:34
    Pittsburgh nebyl přesný při další rozehrávce a posílá kotouč přes celé kluziště. A to je pochopitelně proti pravidlům, píská se zakázané uvolnění.
     
    55:03
    Martin Havlát dostal přihrávku přesně na modrou čáru. Získal sice útoční pásmo pro svůj tým, prosmýkl se s kotoučem na hokejce až za branku Tučňáků, ale tam mu byl kus černé gumy hodně rychle odebrán.
     
    54:49
    Ještě než začala další komerční pauza, připisuje si o jednu střelu na branku soupeře navíc Tomáš Hertl. Český hokejista ale trefil přesně náruč připraveného Fleuryho.
     
    54:24
    Zdá se, že Penguins se hodně začali stahovat do obrany a už tolik nemyslím na útok. To je možná škoda, protože se jim občas otevírají slibná vrátka do pásma soupeře.
     
    53:32
    McCarthy se srdnatě tlačil s kusem černé gumy na hokejce až pred Fleuryho, domácí obránci nestihli zastavit tohoto hráče v bílém dresu. To se povedlo až právě domácímu gólmanovi, jenž zastavuje kotouč hokejkou.
     
    53:06
    Hra se sice přelévá ze strany na stranu každou vteřinou, ale nevidíme příliš větších šancí. Tu poslední největší příležitost měl právě Kris Letang unikající na Stalockovu svatyni.
     
    52:35
    Puk se dlouho motal kolem branky Pittsburgh Penguins, tak všem vyřešil pohotovým zakrytím kotouče domácí gólman Marc-Andre Fleury.
     
    51:41
    A zase ten Hertl. Český hráč měl ale zase smůlu v udržení se na přechodu přes modrou čáru. Už potřetí je mu v závěrečných dvaceti minutách odpískán ofsajd. Vahazování ve středním pásmu.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 21. Dupuis (Orpik, Crosby), 23. Megna (Despres), 26. Kunitz (Crosby, Neal), 28. Kunitz (Neal, Crosby), 44. Letang (Maatta, Vitale) – 30. Hertl (Thornton, Burns)


    Pittsburgh Penguins: Fleury – Engelland, Orpik, Maatta, Letang, Niskanen, Despres – Kunitz, Crosby, Dupuis – Jokinen, Sutter, Neal – Conner, Ebbette, Kobasew – Adams, Vitale, Megna
    San Jose Sharks: Niemi (41. Stalock) – Vlasic, Braun, Boyle, Stuart, Hannan, Demers – Burns, Thornton, Hertl – Wingels, Couture, Marleau – Kennedy, Pavelski, Havlát – McCarthy, Desjardins, Sheppard

    Rozhodčí: Wes McCauley, Greg Kimmerly – Bryan Pancich, Tony Sericolo
    bahis siteleri