Boston – Calgary 2:0 (kon.) | Buffalo – Winnipeg 4:2 (kon.) | Toronto – Florida 1:3 (kon.)
NY Islanders – Tampa 2:3 (1:2 po s.n.) | Montreal – Arizona 3:1 (kon.) | Detroit – Anaheim 2:5 (kon.)
Philadelphia – Washington 5:2 (kon.) | St. Louis – San Jose 2:4 (kon.) | Nashville – Chicago 1:3 (kon.)
Minnesota – Vancouver 3:2 (1:0 po s.n.) | Dallas – Colorado 3:2 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 3:0 (kon.)
po s.n. (1:2)
New York Islanders
2:3 (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0)
Tampa Bay Lightning
Středa 18.12.2013, 01:10 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Tampa Bay Lightning.

    Rozhodující samostatný nájezd proměnil NIKITA KUČEROV – 2:3!
     
    1:2
    Kapitánovi Islanders se to nepovedlo, a tak Tampa Bay získává druhý bonusový bod!
     
    1:2
    V ruském souboji překvapil Nikita Kučerov Nabokova forsbergerovou kličkou zakončenou mezi betony a přiblížil hosty k druhému bodu! Tavares musí proměnit!
     
    1:1
    Frans Nielsen předvedl ukázkovou bekhendovou kličku a střelou o tyč srovnává skóre nájezdů!
     
    0:1
    Odpovědět se snažil dnešní střelec Valtteri Filppula a to se mu také povedlo! Vymíchal Nabokova a dostává Tampu do vedení!
     
    59:56
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak hosté to přece jen zvládli! Na brankovišti došlo k neuvěřitelnému závaru, čtyři hráči Islanders leželi roztažení na brankovišti, ale nebylo to nic platné. Puk se vykutálel k VALTTERIMU FILPPULOVI, který ho bekhendem tři sekundy před koncem dopravil do sítě – 2:2! Asistence: J. T. Brown a Martin St. Louis.
     
    58:23
    Hostující trenér si vybírá oddechový čas, Bishopa usadil na lavičku! Tampa to zkusí v šesti!
     
    57:07
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak přece jen se to hostům povedla, Lightning se postarali o zajímavý závěr zápasu! Carle od mantinelu posunul kotouč na střed na VALTTERIHO FILPPULU, který střelou do horního růžku pokazil nulu Nabokovovi a dal Tampě velkou naději – 2:1! Asistence:
     
    50:21
    Islanders právě vstřelili branku!
    A právě z jeho nepovedené střely vznikl smrtící protiútok domácích hokejistů. Puk si u mantinelu vzal Grabner, zatáhl ho po pravé straně až do útočné třetiny, odkud ho milimetrově naservíroval na FRANSE NIELSENA, který z první neomylně trefil odkrytý kout branky – 2:0! Asistence: Michael Grabner a Josh Bailey.
     
    45:52
    Naopak po návratu Clutterbucka došlo k velké blýskanici před brankou Lightning! Největší příležitost měl Kyle Okposo, jehož pokus se po několika odrazech vykutálel jen těsně vedle pravé tyče!
     
    43:26
    Poprvé v dnešním duelu uvidíme početní výhodu Tampy. Za hru loktem putuje na trestnou lavici Clutterbuck (NYI).
     
    41:05
    Stejně jako po začátku druhé, tak i nyní dostali domácí kotouč do branky! Thomas Vanek ho na brankovišti i s gólmanem dotlačil do sítě, což se samozřejmě Bishopovi a obráncům nelíbilo a hned se do útočníka domácích pustili! Rozhodčí se poradil s videorozhodčím a nakonec branku neuznává!
     
    36:32
    Nikita Kučerov vyslal z prostoru mezikruží jedovatou střelu, Nabokov nic neviděl a měl velké štěstí, že ho prudký kotouč trefil do ramene!
     
    32:56
    Situace Lightning se opět o něco komplikuje, Tyler Johnson (TBL) byl totiž donucen si rukama přidržet unikajícího Tavarese, za což hostující hráč pochopitelně obdrží menší trest. První přesilovou hru Islanders využili, podaří se jim to i nyní?
     
    24:16
    Fanoušci se v hale dočkali také bitky! V pěstním souboji si to rozdali Martin (NYI) s Crombeenem (TBL), diváci nakonec vítěze nepoznali. Oba hráči dostanou po pěti minutách pobytu za katrem.
     
    23:44
    A druhé přerušení mohlo znamenat druhou branku! Tavaresovu střelu z velké blízkosti nejprve tečoval a poté dorážel Kyle Okposo, Bishop neuvěřitelně zachránil hosty před nejhorším!
     
    22:01
    Vzápětí postupovali sami dva na branku Nielsen s Grabnerem, brankáře Bishopa se jim však vykombinovat nepodařilo! Tampa nyní měla opět velké štěstí!
     
    20:11
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak Gudasovo vyloučení je potrestáno neuvěřitelně rychle! Pouze jedenáct vteřin po příchodu z kabin využil KYLE OKPOSO přihrávky Tavarese a tvrdou ranou propálil Bena Bishopa – 1:0! Asistence: John Tavares a Brock Nelson.
     
    19:28
    Přece jen se ještě bude přerušovat a navíc se obsadí pozice na trestné lavici. Radko Gudas (TBL) nastavil unikajícímu Tavaresovi svoji pravou nohu, podrazil ho a dostane tak možnost na dvě minuty si odpočinout na lavici hanby.
     
    16:25
    Skvělou samostatnou akci předvedl John Tavares, který si udělal s obránců Lightning kužele! Zpoza branky se prokličkoval až do brankoviště, po ledě však v pádu jen o centimetry minul pravou tyč hostující klece!
     
    15:20
    Dnes podruhé Bailey uháněl sám na Bishopa, tentokrát se mu již podařilo zakončit! Svůj únik ale nevyřešil úplně podle představ, proti jeho střele se brankář Tampy ani nehnul a puk ho v poklidu trefil do hrudi!
     
    10:12
    Radko Gudas se napřáhl na modré čáře a jeho několikrát tečovaná rána příklepem skončila na pravé tyči Nabokovovy svatyně!
     
    07:11
    Tavares skvělou přihrávkou vysunul do samostatného Baileyho! Útočník Islanders byl sporným způsobem zastaven jedním z obránců při zakončení, sudí ale odmítli nařídit samostatný nájezd či odpískat faul. Dle mého názoru nyní rozhodčí domácím uškodili!

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 21. Okposo (Tavares, Nelson), 51. Nielsen (Grabner, Bailey) – 58. Filppula, 60. Filppula (Brown, St. Louis), rozh. náj. Kučerov


    New York Islanders: Nabokov (Poulin) – MacDonald, Hickey, Hamonic, de Haan, Strait, Ness – Okposo, Tavares, Vanek – Bailey, Nielsen, Grabner – Clutterbuck, Strome, Nelson – Martin, Regin, Boulton
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Lindback) – Šustr, Brewer, Gudas, Carle, Taormina, Salo – St. Louis, Johnson, Palát – Purcell, Filppula, Killorn – Kučerov, Thompson, Brown – Barberio, Crombeen, Pánik

    Rozhodčí: O´Halloran, Dwyer – Barton, Murphy
    bahis siteleri