Slavia – Zlín 1:2 (kon.) | K. Vary – Liberec 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 5:1 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 3:5 (kon.) | Kladno – Sparta 5:4 (po pr.) | Litvínov – Třinec 1:0 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
HC Škoda Plzeň
Sobota 28.12.2013, 17:00 • KAJOT ARENA - Brno • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:41
    A bude tu další trest. Plzeň konec zápasu nezvládá, dalším potrestaným hráčem je Jakub Lev za 2+10, který trefil do oblasti hlavy a krku Vojtěcha Němce.
     
    56:09
    Ještě je zde jedno, respektive dvě vyloučení. Jeřábek a Čermák putují na trestnou za krosček.
     
    55:45
    Výsledek ještě mohl korigovat Indrák, který si najel sám před bránu, položil si Čiliaka a bekhendem zakončoval. Jenže se mu kotouč nepodařilo zvednout a brněnský strážce přiloženým betonem uchoval výsledek 5:1.
     
    54:00
    Utkání sleduje v Brně plná hala – tedy 7200.
     
    52:12
    Po komerční pauze se bude znovu vylučovat. Na trestnou míří Jakub Lev.
     
    51:00
    Jan Káňa 2+2+10, Dominik Boháč 2+2+10.
     
    51:00
    Tohle tady chybělo. Káňa dal strom Jánu Sýkorovi a toho šel pomstít Boháč. Poté si to oba hráči rozdali na férovku a byla to vyrovnaná bitka. Pěstní souboj dopadl nerozhodně, Káňa však položil Boháče na led a nakonec sklidil potlesk publika.
     
    50:39
    Poté se na Mensatora řítila lavina. Čermák přihrál v tandemu na Hrušku a ten o chloupek minulu bránu.
     
    45:04
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ačkoliv se domácím přesilovka vůbec nevedla, nakonec je puk za Menstatorem. Od modré vypálil DAVID NOSEK a přes klubko těl propadl kus černé gumy do plzeňské brány popáté. Přesilovka je tak využita a dá se říct, že je v Brně prakticky rozhodnuto. Asistence: Jakub Koreis.
     
    43:10
    Bude se vylučovat. Dominik Boháč hákoval a již sedí na trestné.
     
    39:37
    Radek Duda 2+2 hrubost, Kempný 2 minuty hrubost. Přesilovka pro Brno.
     
    37:48
    Mohlo to být za bůra. Burian s Koreisem jeli sami na Mensatora, vypálil plzeňský odchovanec, tedy druhý jmenovaný, Mensator s obtížemi udržel puk před svou klecí.
     
    35:57
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nebylo co řešit. JOZEF KOVÁČIK to provedl fantasticky. V signalizovaném trestu si obhodil obránce a poté neuvěřitelně v pádu trefil kotouč a ten zapadl přesně k pravé tyči brankáře Mensatora. Ta rána byla natolik prudká, že si sudí Minář raději nechal branku potvrdit videorozhodčím. Ten dlouho neváhal a je to již 4:1. Bez asistence.
     
    35:57
    Bude se prohlížet video. Kováčik si obhodil obránce a poté v pádu zakončil. Vypadalo to, že touš proskotačil za Mensatorova záda.
     
    33:08
    Hala stojí a děkuje svým hráčům za fantastický výkon. I tato pasáž byla velice zajímavá. Mensator si musel připadat jako na střelnici. V rychlém sledu na něj trefovali broky Káňa, Kempný a Kováčik. Poslední rána slovenského beka skončila přesně v terči. V šipkách by to bylo za 50 bodů, tady sbírá body Mensator za parádní zákrok lapačkou.
     
    30:59
    Výtečná práce Novotného, který má tedy motivaci. Znovu perfektně přihrával na Buriana, jenže ani nadvakrát se autorovi třetí branky nepodařilo Mensatora překonat. Ten měl co dělat, aby celou situaci ustál.
     
    24:48
    Kometa právě vstřelila branku!
    Teď už to vyšlo. Pocukrovanou přihrávku poslal na VILÉMA BURIANA jeho parťák a bývalý hráč Plzně Novotný a s tím nešlo nepohrdnout. Puk dostal na zlatém podnose před bránu a přesně zakončil do míst, kam se Mensator nestihl přesunout. Asistence: Štepán Novotný, Jakub Koreis.
     
    23:56
    Co Kometa dnes nedokáže proměnit...další tutovku měl Jan Káňa a jen vytrčený semafor Mensatora zabránil třetí brance v jeho síti. Brněnský mladíček si najížděl z levého kruhu a ta střela nebyla špatná, ale je v moci plzeňského gólmana.
     
    19:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Gól prakticky z ničeho. Hosté v závěru první periody snížují na rozdíl jediné branky. Od modré vypálil obránce Jeřábek, kotouč se v chumlu těl vymotal před Čiliakem a všudybyl RADEK DUDA jej bezpečně usměrnil do prázdné brány. Kometa zapomněla pohlídat tohoto útočníka a pohroma je na světě. Asistence: Václav Pletka, Jakub Jeřábek.
     
    15:30
    Přesilovka končí. Radek Duda vyloučen za nedovolené bránění. Diváci jsou opět ve varu a plzeňský útočník si opět něco ostřejšího vyslechl.
     
    15:06
    Budou mít možnost, Žižka vyloučen za držení protihráče.
     
    14:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    Drtivý tlak je využitý. JAN HRUŠKA využil chybnou přihrávku soupeře a pádil ve trojici na jednoho protivníka. Celou akci vzal brněnský rodák na sebe a parádní bombou do levé šibenice Mensatorovy brány zvyšuje již na dvoubrankový rozdíl. Indiáni jsou hodně pasivní a mají rozhodně co zlepšovat. Bez asistence.
     
    13:32
    Neuveřitelné, co se v Brně děje. Plzeň je pod těžkým tlakem a neví, jak z toho ven. Nejprve byl v šanci Wasserbauer, kterého ještě Mensator vychytal, jenže puk se odrazil před prázdnou bránu, kde byl Zohorna, leč z tutové pozice míjí prostor brankoviště.
     
    11:17
    ...takový Vojtěch Němec by mohl povídat. Ranou z první trefuje Mensatorovo břevno, to byla obrovská šance Komety, která sevřela soupeře do pořádných chapadel. Plzeňskému brankáři zvoní v uších snad ještě teď.
     
    10:48
    Štěpán Novotný mohl dát svému bývalému klubu gól. Nikým neatakován zůstál v prostoru mezikruží a stačilo si vybrat, co udělat s pukem. Mladý útočník zkusil ihned vypálil a trefuje jen betony Mensatora. Následně pokračuje Kometa ve velkém tlaku...
     
    08:12
    Obrovská šance Plzně, tak přeci jen. Radek Duda si zdejší atmosféru vždy užívá a je plný motivace. Nejprve vypálil do Čiliakových betonů, následně si dojel k odraženému puku a těsně přestřeluje.
     
    05:29
    Kometa právě vstřelila branku!
    Trocha štěstí, ale Brno jde do vedení, když využívá dvojnásobnou početní výhodu. David Nosek si najel do palebné pozice, napřáhl a Mensator jeho prudkou pumelici vyrazil pouze před TOMÁŠE SVOBODU, který i s notnou dávkou kliky trefuje odkrytou bránu. Ta střela mu přitom vůbec nesedla, ale puk je v plzeňské svatyni. Asistence: David Nosek, Jan Hruška.
     
    04:43
    No tak to jsou věci, Plzeň se dopustila hned dvojitého faulu a Kometa si zahraje dvojnásobnou přesilovku 5/3. Za katrem sedí Kratěna (hákování) a Jiří Hanzlík (podražení).
     
    03:26
    A hned musel krýt nebezpečnou střelu Hynka Zohorny, který si najel mezi kruhy a svižnou střelou ho trefuje do výstroje. Pěkná individuální akce brněnského útočníka ještě víc navnadila bouřlivou KAJOT ARENU, která vypadá dle všeho vyprodaná.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 6. T. Svoboda (D. Nosek, J. Hruška), 15. J. Hruška, 25. Burian (Novotný, Koreis), 36. Kováčik, 46. D. Nosek (Koreis) – 20. Duda (Pletka, Jeřábek)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Žižka, Kuboš, Sedlák – T. Vondráček, Čermák (C), J. Hruška – T. Svoboda, Němec, J. Káňa II. – Novotný, Koreis, Burian – H. Zohorna, Pivko, Wasserbauer. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Škoda Plzeň: Mensator (Machovský) – Jiří Hanzlík, D. Růžička, Jeřábek, Slovák, Mozík, Boháč, Moravčík – Pletka, Straka (C), Duda – Vlasák, Kašpařík, Kratěna – J. Sýkora, Lev, Schleiss – Hollweg, Holec, Dvořák, Indrák. Trenér: Milan Razým.

    Rozhodčí: Milan Minář (Olomouc), Robert Čech (Vrbovec u Znojma) – Jiří Flegl (České Budějovice), Milan Štofa (Příbram)

    Diváci: 7200 (vyprodáno)
    bahis siteleri