Boston – Ottawa 5:0 (kon.) | Washington – NY Rangers 3:2 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 3:4 (po pr.)
New Jersey – Columbus 1:2 (0:1 po s.n.) | Toronto – Buffalo 4:3 (1:0 po s.n.) | Winnipeg – Minnesota 6:4 (kon.)
Chicago – Colorado 7:2 (kon.) | Dallas – Nashville 4:1 (kon.) | Calgary – Edmonton 0:2 (kon.)
Arizona – San Jose 3:4 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Toronto Maple Leafs
4:3 (0:2, 3:0, 0:1 - 0:0)
Buffalo Sabres
Sobota 28.12.2013, 01:40 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Nejslavnější hokejová soutěž světa přináší celou řadu zajimavých utkání, přičemž jedním z nich je střetnutí Toronta Maple Leafs a Buffala Sabres. Úvodní buly bude v Air Canada Centeru, tedy domovském stánku Toronta, vhozeno v 01:30 CET. Přeji příjemný sportovní zážitek.
     
    Toronto Maple Leafs
    Kanadský celek je zatím průměrným mužstvem, v dosavadních 39 duelech nasbíral 41 bodů, což mu přisuzuje osmou příčku Východní konference. V rámci Atlantické divize je pak Toronto páté. Družina s javorovým listem na dresu nedisponuje nikterak oslnivou formou, v předchozích sedmi zápasech dokázala zvítězit pouze dvakrát. V posledním klání padla na půdě New Yorku Rangers 1:2 po prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem je třiatřicetibodový Phil Kessel, který se se sedmnácti trefami rověž nejlepším střelcem.
     
    Buffalo Sabres
    Šavle vzaly letošní ročník NHL za špatný konec, s 23 body jsou nejhorším mužstvem soutěže. Poslední jsou tedy ve Východní konferenci, ale také v Atlantické divizi, do níž jsou zařazeny. V poslední době však dříve kvalitní mužstvo zavelelo k lepším výkonům, ze sedmi utkání zvítězilo hned pětkrát. V posledním hraném duelu zdolalo Kojoty z Phoenixu 2:1 po prodloužení. Produktivitě týmu pak vládne čtyřiadvacetibodový Matt Moulson.
     
    Vzájemné zápasy
    Dva dnešní soci se v letošní sezoně potkali již pětkrát. Třikrát si odneslo pomyslné vavříny Toronto, dvakrát se radovalo Buffalo. Poslední hraný duel proběhl na půdě Buffala, kde domácí zvítězili v nastaveném čase v poměru 3:2.
     
    Československá stopa v utkání
    Do zapásu bohužel pro české a slovenské fanoušky nezasáhne ani jeden hokejista ze dvou zmíněných států.
     
    Utkání bude zahájeno během několika málo minut, obě mužstva se již připravují ke vstupu na ledovou plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Phaneuf, Gunnarson, Gardiner, Franson, Ranger, Rielly – Kessel, Kadri, Van Riemsdyk – Lupul, Holland, Raymond – Clarkson, McClement, Kuljomin – Orr, Smithson, D'Amigo

    Buffalo Sabres: Miller (Enroth) – Myers, Tallinder, Ehrhoff, Pysyk, Weber, McBain – Girgensons, Ennis, Moulson – Stafford, Leino, Ott – D'Agostini, Flynn, Foligno – Scott, Ellis, Omark.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:50
    Do utkání vstoupili lépe domácí, otevřít skóre se pokoušel z mezikruží Kadri. Gólman Buffala byl ale na svém místě a ránu zlikvidoval.
     
    01:43
    Nepřesná rozehrávka hostujícího celku znamená buly před Millerem, onkrétně po jeho pravé ruce.
     
    02:21
    Opět úřaduje první formace Toronta, avšak Van Riemsyk ani Kadri si na připraveného Millera nepřišli.
     
    02:50
    Zahrozilo také Buffalo. Z pravé strany pálil D'Agostini, jehož projektil se otřel pouze o boční konstrukci domácí svatyně.
     
    03:38
    Ennis se prodral až do útočného pásma, kde se pokoušel z levé strany adresovat přihrávku spoluhráči. Ten ale na prudký pas nedosáhl.
     
    04:11
    Hru nyní přerušuje přihrávka rukou, která pozornému sudímu neunikla. Buly proběhne v útočném pásmu Sabres.
     
    05:23
    Bernier nepřesvědčivě vyhodil podél mantinelu, čehož využil agilní D'Agostini. Útočník hostí ale nedokázal včasně zareagovat a o kotouč přišel.
     
    06:27
    Kadri se vymotal z rohu, vybruslil před Berniera, kde jej však odstavili zadáci Buffala.
     
    07:01
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hosté se ujímají vedení! Girgensons se dostal ze sevření za brankou domácích, načež se snažil bekhendem zakončit. To se mu nepodařilo podle představ, leč briskně zareagoval MATT MOULSON, jenž pohotově dopravil touš za brankovou čáru. Asistence: Zemgus Girgensons, Jamie McBain
     
    07:53
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tak to je skutečně blesková minuta v podání hostující družiny. Chybu Toronta využil JOHN SCOTT, který nenápadnou ranou z mezikruží rozesmutnil Berniera. Asistence: Matt Ellis.
     
    09:38
    Sabres pokračují v nastoleném tempu, v další obrovské příležitosti se ocitl Jamie McBain. Tentokráte byl ale úspěšnější domácí brankář, který dokázal vymrštit levý beton. Komerční přestávka přijde Maple Leafs jistě vhod, nebot Buffala nasadila skutečně famózní tempo.
     
    10:13
    Steve Ott trefil z velkého úhlu tyč domácí brány, načež z následného protiútoku jen těsně minul snajpr Toronta Phil Kessel. Hraje se skutečně ve vynikajícím tempu.
     
    11:04
    Rychlý přechod domácích do ofenzivy zastavuje postavení mimo hru. Na řadě je další komerční přestávka, po níž se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    11:57
    Buffalo stále vlastní kotoču na svých holích, avšak do výraznějších příležitostí se nedostává. Po protiútoku borců v modrých dresech následuje další ofsajd.
     
    12:21
    Moulson měl na holi další branku, avšak tváří v tvář Bernierovi selhal, domácí mág stihl vytasit svou bleskovou lapačku a pokus vytěsnit.
     
    13:08
    Hosté jsou vykázáni do středního pásma, neboť jednomu z hlavních arbitrů neuniklo postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    13:31
    Lupulova rána z pravé strany byla spíše propagačního charakteru, Miller ji ale přesto raději ukryl do rukavice. Následovat tak bude buly po jeho levé ruce.
     
    13:58
    Další střela domácích, tentokráte se o ni postaral Kuljomin. Rovněž tento kotouč ale nečinil Millerovi větší potíže.
     
    14:38
    Nepovedená rozehrávka Sabres vrací hru před Millera. Zdá se, že Toronto opět začíná šlapat na plyn. Není divu, stav utkání tomu odpovídá.
     
    14:55
    Hostující brankář musel zasahovat proti dělovce Rangera od modré čáry. Sabres se na svého brankáře můžou spolehnout, Miller tento projektil zastavil svou hrudí.
     
    15:40
    Ehrhoff se snažil křižným pasem najít spoluhráče, avšak nebyl úspěšný, domácí se osvobodili.
     
    16:17
    Nepovedená rozehrávka Maple Leafs končí zakázaným uvolněním, který zapříčiňuje vhazování po levici Berniera.
     
    17:10
    Toronto sevřelo svého soka v obranném pásmu. Na konci celého snažení byla Lupulova dělovka z mezikruží. Ani ona si ale cestu za Millerova záda nenalezla.
     
    17:27
    Únik Otta podél levého mantinelu končí bleskovou ranou, kterou Bernier ukrývá do náručí.
     
    18:07
    Pysykovo nahození od modré nadělalo domácímu brankáři spoustu problémů, neboť kotouč byl tečován. Nakonec si ale s přízemní ranou gólman Toronta poradil.
     
    19:02
    Buffalo tráví závěr úvodní periody v útočném pásmu. Do větších šancí se ale zatím nedostává, Toronto je v defenzivě pozorné.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, kterou ovládli hosté. Sabres dokázalo během jedné minuty dvakrát skórovat a převážit misky vah na svou stranu. Na tahu jsou tak borci Toronta, kterým na zvrácení utkání zbývá ještě 40 minut hry. Podaří se jim to, nebo si pomyslné vavříny odnesou hosté? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
    Střely na branku: 10:15
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Ennis se natahoval po kotouči, který mu poslal Ennis. Nakonec však neúspěšně pas byl příliš dlouhý.
     
    21:08
    Další icing v podání domácího mužstva. Toronto se nedaří především přechod přes útočné pásmo.
     
    21:10
    Maple Leaf si zahrají první přesilovou hru utkání. Za podražení putuje na lavici hanby Christian Ehrhoff (BUF).
     
    21:32
    Hosté se osvobozují, Toronto se zatím k žádné nebezpečné příležitosti nedostalo.
     
    22:38
    Po Kesselově bahizení nastal před Millerem velký závar. Gólman hostí psoléze posunul puk do rohu odkud jej zadák Sabres odpálil přes všechny čáry.
     
    23:15
    Miller si teď užil skutečně perné chvilky, na branku Buffala létal jeden projektil za druhým. Hostující mág je ale zatím strůjcem úspěchu svého mužstva.
     
    24:03
    Toronto může hovořit o velké štěstí, po nepřehledné situaci se ocitl před Bernierem zcela sám Stafford. Forvard hostí ale k vlastní smůle nedokázal trefit skákavý touš.
     
    24:46
    Bleskový přechod do útoku zakončuje Rielly. Opět ale selhal na připraveném Millerovi.
     
    25:31
    Tentokráte zakázané uvolnění Sabres. Vhazovat se tak bude opět v obranném pásmu hostujícího celku.
     
    26:40
    Flynn nyní zvolil místo protiútoku vyhození, neboť mužstvo potřebovalo vystřídat. Ve hře se objevuje celá řada nepřesností, hokejové krásy k vidění příliš není.
     
    28:11
    Tak to je obrovský tlak první formace Maple Leafs! Největší příležitost ke snížení měl Van Riemsdyk, před kterým zela prázdná brána. Domácí útočník ale netrefil přesně. Následně se Buffalo osvobodilo.
     
    29:35
    Ennis se dral za nahozeným kotoučem, však bezúspěšně. Bernier celou situaci vyřešil dřívě a přerušil hru. Následuje komerční přestávka.
     
    30:45
    D'Agostini se prohnal jako uragán do pásma a ranou od pravého mantinelu ohrozil Berniera, kerý si ale s jeho pokusem poradil na výbornou.
     
    31:38
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tlak domácích již vyústil v kontaktní branku, kterou po pasu Kessela vsítil přesně umístěnou ranou od modré čáry JAKE GARDINER. Utkání tak dostává další náboj. Asistence: Phil Kessel, Cody Franson.
     
    32:10
    Toronto pokračuje v nastoleném tempu, avšak nyní se mu skórovat nedaří. Buffalo poněkud uklidňuje hru.
     
    33:25
    Toronto vstřelenou brankou převzalo iniciativu, nyní je jednoznačně lepším celkem. Uvidíme, zda se Sabres s touto defenzivou vypořádají.
     
    34:36
    Útočné snažení Toronta zastavuje postavení mimo hru. Následovat bude buly ve středním pásmu.
     
    35:30
    Maple Leafs pokračují v dobývání svatyně hostí. Na ledové ploše domácí jasně dominují. Dokáží pohnout i s nepříznivým skóre?
     
    36:25
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Aktivní domácí to přeci jenom dokázali. Raymond vybojoval obětavým pádem kotouč, který posléze přihrál PETERU HOLLANDOVI. Forvard domácích se pak přesnou střelou do pravé šibenice nemýlil. Asistence: Mason Raymond, Cody Franson.
     
    38:00
    Pomezní sudí přehlédl jasný ofsajd, po němž pálil nebezpečně Phaneuf. Rána ale zamířila do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    38:40
    Buffalo pouze vyhazuje, působí poněkud odevzdaným dojmem.
     
    39:17
    Domácí s zahrají přesilovou hru. John Scott (BUF) odchází pykat za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    39:43
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs přesilovou hru využívají. Po brilantní přihrávce Van Riemsdyka uklidil kotouč do odkryté klece PHIL KESSEL. Asistence: James Van Riemsdyk, Dion Phaneuf.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá perioda, kerá přinesla dokonalý obrat v podobě tří branek Toronta. Zdá se, že domácí mají utkání plně pod kontrolou, nyní jsou lepší ve všech aspektech. Dotáhnou jej do vítězného konce? Sledujte náš on-lien přenos!
    Střely na branku: 27:20
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Myers posílal naslepo puk před bránku Toronta, kde však jeho snahu nikdo ze spoluhráčů nevyslyšel. Posléze byli hosté chyceni v ofsajdové pasti.
     
    41:24
    Na ledové ploše nyní zůstal ležet Bernier, který se nezaviněně tvrdě srazil s hostujícím Ottem. Nakonec vše dobře dopadá, domácí strážce svatyně bude pokračovat ve hře.
     
    42:19
    Kessel se neuvěřitelným způsobem prohnal kolem hostujícího borce a nakonec neúspěšně zakončil. Vybojoval alespoň přesilovou hru, Linus Omark (BUF) si byl nucen pomoci hákováím.
     
    42:38
    Buffalo se osvobozuje, domácí budou muset započít ofenziu zpoza vlastní brány.
     
    43:41
    Skutečně těžké chvilky připravili domácí Sabres. Nakonec se ale ani jeden ze střeleckých pokusů neujal.
     
    44:02
    Od modré čáry testoval Millerovu pozornost Rielly. Z tohoto minisouboje vyšel jako vítěz hostující brankář.
     
    44:45
    Buffalo uhánělo do přečíslení tři na dva, leč situaci nezvládlo a o puk hnedle po přejetí útočné modré čáry přišlo.
     
    45:56
    Toronto skutečně kontroluje hru, lepší je ve všech aspektech, Převaha vyústila ve střelu Gardineru, kterou Miller zlikvidoval.
     
    46:53
    Dlouhou sekvenci bez přerušení zakončil ranou do ochranné sítě Lupul. Na řadě je komerční přestávka.
     
    47:26
    Nahození Otta od modré čáry Bernier raději ukryl do rukavice.
     
    48:21
    Myers nyní poslal na domácího mága tvrdou ránu, se kterou si ale torontský muž v masce poradil na výbornou.
     
    49:11
    Toronto má stále o něco více ze hry, avšak Buffala začíná rovněž přidávat. Uvidíme, zda se dočkáme dramatického závěru.
     
    50:23
    Mohlou být vyrovnáno, avšak Moulson zamířil z mezikruží mimo tři tyče. Další komerční přestávka.
     
    50:45
    Velký závar před Bernierem brankou nekončí, Tallinder nedokázal přehodit beton domácího brankáře. Sabres Torontu řádně zatopili.
     
    51:31
    Clarkson předvedl vynikající stahovačku, po níž však střelou tahem netrefil bránu.
     
    52:09
    Bernier nechce připustit žádné komplikace, proto Ottovu dělovku raději ukrývá a přerušuje hru.
     
    53:29
    Toronto uhánělo do přečíslení dvou na jednoho, které zakončil Phil Kessel. Ostrosřelec domácího mužstva ale zamířil těsně vedle levé tyče. Tato přílžitost může Maple Leafs mrzet, mohlo být rozhodnuto.
     
    54:26
    Toronto kontroluje hru daleko od vlastní brány, takto Sabres nemají naději na úspěch.
     
    55:46
    I nadále pokračuje Buffalo v marném dobývání domácí svatyně. Maple Leafs zatím poměrně v poklidu kontrolují jednobrankové vedení.
     
    56:46
    Nyní navíc velmi dobře pracuje Clarkson, který "betonuje" puk u mantinelu v útočném pásmu. Posléze uháněl zcela sám na Millera Lupul, který ale skulinu mezi betony hostujícího brankáře nenalezl. Následuje pravděpodobně poslední reklamn pauza.
     
    57:10
    Pysyk zaskočil Berniera ranou z velkého úhlu, která si málem nalezla cestu mezi tři tyče. Domácí brankář si nakonec nastalou situací poradil.
     
    58:04
    Ve stoporocentní pozici minul Kuljomin, zcela sám před Millerem poslal puk vysoko nad.
     
    58:35
    Ofenzivu Buffala zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu, Sabres se čas na vyrovnání nemilosrdně krátí.
     
    58:35
    Toronto si bere oddechoý čas.
     
    58:47
    Sabres to zkoušejí bez brankáře!
     
    59:09
    Velká příležitost pro hosty, za hákování totiž putuje na trestnou lavici Dion Phaneuf (TOR).
     
    59:20
    Toronto vyhazuje přes všechny čáry.
     
    59:35
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tak to je neuvěřitelné, Buffalu se risk přece jenom vyplácí. Ve velké závaru před Bernierem se nejlépe zorientoval a dopravil kotouč za záda domácího mága STEVE OTT. Asistence: Matt Moulson, Tyler Ennis.
     
    59:53
    Zakázané uvolnění Buffala. Utkání pravděpodobně doputuje do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je tomu tak. Buffalo dokázalo vyrovnat 25 vteřin před závěrečným hvizdem, což znamená jediné, prodloužení, případně samostatné nájezdy. Sledujte i nadále náš on-line přenos!
    Střely na branku: 38:33
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:45
    Obě mužstva začínají velice opatrně, hraje se převážně ve středním pásmu.
     
    61:27
    Tallinder zavezl kotouč za branku domácích, odkud se pokusil vybruslit do šance. To se mu ale nepodařilo.
     
    62:04
    Girgensons obkroužil Bernierovu svatyni a následně zasouval kotouč pod pravý beton brankáře domácích. Ten byl ale pevně na svém místě.
     
    63:46
    Obrovská šance domácích, Van Riemsdyk měl před sebou zcela odkrytou bránu, avšak bekhendem nedokázal zakončit.
     
    64:20
    Skutečně drtivý tlak Toronta, Buffalo nyní absolutně nestíhá.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Nastavený čas o vítězi utkání nerozhodl, a tak budou následovat samostatné nájezdy. Buffalo může být rádo, neboť Toronto bylo jednoznačně lepším celkem. Uvidíme, která z družin urve v dovednostní disciplíně bonusový bod.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Nájezdy zahájí domácí, konkrétně Phil Kessel, který přízemní ranou neproměňuje – 0:0.
     
    Hostující lídr kanadského bodování Matt Moulson rovněž míjí branku Toronta – 0:0.
     
    Joffrey Lupul bekhendovým blafákem posílá Maple Leafs do vedení – 1:0.
     
    Tyler Ennis trefuje tyč – 1:0. Domácí tak mohou rozhodnout.
     
    James Van Riemsdyk ale pouze nechal vyniknout lapačku Millera – 1:0.
     
    Zemgus Girgensons sice vymíchal Berniera, avšak nedokázal zakončit – 1:0.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Toronto Maple Leafs.
    Autorem branky je JOFFREY LUPUL.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! V dramatickém utkání získává bonusový bod Toronto, a to především díky výtečně provedenému nájezdu Joffreye Lupula. Maple Leafs tak vítězí 4:3. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!
    Střely na branku: 42:35
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Cody Franson (TOR) 0+2
    2. Matt Moulson (BUF) 1+1
    3. Phil Kessel (TOR) 1+1
     
    Československá stopa v utkání
    Do zápasu nenastoupil ani jeden zástupce zemí bývalého Československa. (04:39:09)

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 32. Gardiner (Kessel, Franson), 37. Holland (Raymond, Franson), 40. Kessel (Riemsdyk, Phaneuf), rozh. náj. Lupul – 8. Moulson (Girgensons, McBain), 8. Scott (Ellis), 60. Ott (Moulson, Ennis)


    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Phaneuf, Gunnarson, Gardiner, Franson, Ranger, Rielly – Kessel, Kadri, Van Riemsdyk – Lupul, Holland, Raymond – Clarkson, McClement, Kuljomin – Orr, Smithson, D'Amigo
    Buffalo Sabres: Miller (Enroth) – Myers, Tallinder, Ehrhoff, Pysyk, Weber, McBain – Girgensons, Ennis, Moulson – Stafford, Leino, Ott – D'Agostini, Flynn, Foligno – Scott, Ellis, Omark

    Rozhodčí: Kimmerly, Pollock – Cherrey, Shewchyk

    Diváci: 19 405
    bahis siteleri