Nottingham – West Ham 5:0 (kon.) | Derby – Chelsea 0:2 (kon.) | Manchester Utd. – Swansea 1:2 (kon.)
konec
Nottingham Forest
5:0 (1:0)
West Ham United
Neděle 05.01.2014, 13:00 • The City Ground, Nottingham • FA Cup
Předzápasové kurzy
     
    Nottingham Forest FC zvítězil naprosto zaslouženě a postupuje do dalšího kola FA Cupu. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (14:56:45)
     
    Sam Allardyce vsadil na hráče z rezervního týmu a to se mu vymstilo. Těmto hráčům chyběly zkušenosti, pořádné nasazení a doprovázela je řada nepřesností. Mladíci West Hamu působili velmi nervózně a rozhozeně. Obrana londýnského celku vůbec nefungovala a záložníci nic zajímavého nevytvořili. V útoku se sám pohyboval Maiga, kterému spoluhráči nic nepřipravili. Pak jej doplnil Turgott, ale do šance se nedostal.
     
    Rozhodčí Atkinson ukončil dnešní utkání, ve kterém druholigový Nottingham Forest FC porazil prvoligový West Ham United, a to vysoko 5:0. Domácí fotbalisté byli od prvních minut aktivnější a dokázali si vytvářet zajímavé šance, které byly pro soupeře nebezpečné. Nottingham šel do vedení už ve 13. minutě, kdy Abdoun bezpečně proměnil pokutový kop. Další góly přišly ve druhém poločase, kdy se třikrát trefil Paterson a jednu branku přidal i Reid.
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nottingham právě vstřelil branku!
    Hosté chybovali v rozehrávce a do protiútoku okamžitě vyrazil domácí tým. Výborný sprint předvedl Abdoun, jenž se s míčem dostal až do velkého vápna, kde si jej zasekl, rozhlédl se a poté se prezentoval zpětnou přihrávkou. Té se zmocnil neobsazený ANDY REID, jenž se prudce opřel do míče a propálil Adriana.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 3 minuty.
     
    90
    Hosté z rohového kopu nic nevytěžili a o balon přišli.
     
    90
    Jarvis se zbavli bránících protihráčů a navedl si míč na střelu, avšak ta byla zblokována na rohový kop.
     
    88
    Adrian se chystal odkopnout míč, ale Matt Derbyshire ho přidržel a sudí tento prohřešek potrestal žlutou kartou.
     
    87
    Cox si výborně pohlídal ofsajdové postavení, ve velkém vápně si zpracoval míč a poté ho napálil k bližší tyči. Nicméně připravený Adrian byl na místě a nebezpečnou střelu zneškodnil.
     
    84
    Lansbury si dnes připsal asistenci a rád by zaznamenal i vstřelený gól. Hráč domácího celku obehrál bránícího protihráče a poté vystřelil, ale jeho pokus branku minul asi o tři metry.
     
    83
    Hrací plochu opouští autor dnešního hattricku Paterson, na trávníku ho nahrazuje spoluhráč Derbyshire.
     
    82
    Ze všech hráčů nejvýše vyskočil hlavičkující Cox, ale jeho pokus skončil těsně nad brankou. Adrian celou situaci jistil.
     
    81
    Obránci West Hamu hrají dnes opravdu tragicky a svůj výkon si za rámeček určitě nedají. Stejně tak ostatní hráči londýnského celku.
     
    79
    Nottingham právě vstřelil branku!
    JAMIE PATERSON se raduje z dnešního hattricku. PATERSON obehrál tři bránící protihráče, navedl si míč na střelu a poslal jej přesně k levé tyči. Adrian se natahoval marně a neměl šanci inkasované brance zabránit.
     
    78
    Na levém křídle vybojoval míč Jarvis a poté poslal do velkého vápna zajímavou přihrávku, avšak jeho spoluhráči zaspali a útočná akce hostů skončila.
     
    77
    Cox mohl navýšit vedoucí skóre domácích, ale Adrian si připsal parádní zákrok, díky kterému jedovatou střelu vyrazil do bezpečí.
     
    76
    Domácí tým podnikl útočnou akci, ale sudí ji musel přerušit. Ofsajd si nepohlídal Cox.
     
    75
    Střídání v týmu Nottingham Forest FC: ze hřiště odchází Greg Halford, přichází Simon Cox.
     
    74
    Hosté dostali výhodu rohového kopu, ale nic z něj nevytěžili. Pozdravnou střelu ze své kopačky vyslal Morrison a Darlow ji chytil jako malinu.
     
    73
    Turgott se prezentoval prudkou střelou, ale Darlow ji dokázal zneškodnit. Útočník West Hamu obehrál tři protihráče, navedl si míč na střelu a zkusil to. Jeho pokus mířil do pravého horního rohu, ale Darlow předvedl opravdu výtečný zákrok.
     
    71
    Nottingham právě vstřelil branku!
    Lansbury dovezl míč do velkého vápna a poté ho přihrál přesně do těch míst, kde se mu nabídl JAMIE PATERSON, jenž technickou střelou k tyči nedal Adrianovi šanci.
     
    68
    Abdoun na levé straně podržel míč a poté jej zpětně přihrál do velkého vápna, kde se ke střele dostal Paterson, ale tentokrát jeho pokus gólový nebyl. Balon skončil vysoko nad brankou a rozehrávat budou hosté.
     
    65
    Nottingham právě vstřelil branku!
    Burke nedokázal uhlídat svého protihráče a poté se k balonu dostal JAMIE PATERSON, kterého nepohlídal zase Potts. PATERSON si navedl míč na střelu a balon poslal ke vzdálenější tyči. Brankář Adrian si připsal zákrok, ale gólu zabránit nedokázal.
     
    64
    Poslední změna v sestavě West Hamu: hrací plochu opustil Downing, kterého nahradil Turgott.
     
    64
    Lansbury opět v šanci, ale ani tentokrát se vstřelené branky nedočkal. Obrana West Hamu chybovala a Lansbury se lehce dostal k balonu a poté ze své pravačky vyslal jedovatou střelu, která mířila do pravého horního rohu, ale skončila asi metr nad brankou.
     
    61
    Na druhé straně se v šanci ocitl Lansbury, ale jeho pokus skončil nad brankou a Adrian zasahovat nemusel.
     
    60
    Před brankou domácího celku bylo pořádně horko, ale Nottingham Forest vysoký tlak ustál a stav skóre se nezměnil. Brankář Darlow si připsal tři velmi důležité zákroky, a udržel tak čisté konto. V obrovské šanci se ocitl například Morrison, jenž se dostal s míčem do vápna. odkud prudkou střelou prověřil domácího brankáře.
     
    58
    West Ham United bude zahrávat volný přímý kop.
     
    58
    Změnu v sestavě provedl také domácí celek: ze hry odešel Eric Lichaj, kterého vystřídal Daniel Harding.
     
    57
    Domácí fotbalisté se nadechli k útočné akci, ale ta předčasně skončila, protože sudí si všiml ofsajdu.
     
    55
    Kouč West Hamu udělal dvě změny v sestavě: hrací plochu opustili Moncur a Diarra, nahradili je Fanimo a Burke.
     
    54
    Nicméně hosté ze standardní situace nevytěžili vůbec nic.
     
    53
    Morrison odvedl kus práce, obehrál několik protihráčů a pak se prezentoval učebnicovou přihrávkou, avšak jeho spoluhráči ve stoprocentní šanci selhali. Potts balon netrefil a Whitehead jej napálil vysoko nad branku, bylo to s tečí a hosté dostali výhodu standardní situace.
     
    52
    Domácí tým se před standardní situací ubránil bez potíží, ale hosté u míče zůstanou.
     
    51
    Downing nastartoval své rychlé nohy a podnikl sólo akci, ze které vytěžil rohový kop. Downing si navedl míč na střelu a zkusil to, ale protihráč balon zblokoval právě na roh.
     
    49
    Paterson obdržel přihrávku, ani vteřinu neváhal a okamžitě vystřelil. Jeho pokus zablokoval bránící protihráč, a tak se stav skóre nezměnil.
     
    48
    Aktivní Abdoun se dostal do vápna, kde si připravil míč na střelu a zkusil to. Nicméně Adrian se tentokrát překonat nenechal a balon ukryl do náruče.
     
    47
    Další nepřesnost ze strany hostů. Po dlouhém napadání se jim podařilo získat míč ve svůj prospěch a podnikli útočnou akci podél levé postranní čáry, avšak přišla nepřesná přihrávka a útok skončil.
     
    46
    Hráči West Hamu rozehrávku okamžitě napadli a získali míč ve svůj prospěch. Nicméně pak přišla nepřesná přihrávka a hosté o balon přišli.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedli domácí fotbalisté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči se vrací zpět na hrací plochu, a tak druhý poločas začne za malou chvíli.
     
    Sudí Atkinson ukončil první poločas, který skončil za stavu 1:0. Prozatím jediný gól utkání padl ve 13. minutě a postaral se o něj Abdoun, jenž bezpečně proměnil pokutový kop. Domácí fotbalisté byli aktivnější, nebezpečnější a vytvářeli si šance. Hosté působili velmi nervózně a rozhozeně, často kazili přihrávku a nedokázali udržet míč na svých kopačkách. Pochvalu zaslouží jen brankář Adrian, který sice inkasoval gól, ale několikrát svůj tým podržel.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:02.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o 1 minutu.
     
    45
    Sebastian Lletget se provinil faulem a sudí mu ukázal žlutou kartu.
     
    44
    Maiga přihrál Downingovi, který se s míčem dostal do velkého vápna a vystřelil. Nicméně jeho pokus byl zblokován na rohový kop.
     
    43
    K odraženému míči se pak dostal ještě Lansbury, jenž ze své kopačky vyslal jedovatý pokus, ale střela skončila vysoko nad brankou.
     
    42
    Obrana West Hamu opět selhala a domácí tým zaútočil. Z bezprostřední blízkosti vystřelil Lichaj, ale aktivní Adrian ze své sbírky vytasil parádní zákrok, díky kterému střelu zneškodnil.
     
    41
    Abdoun obdržel přihrávku a chtěl projít podél levé postranní čáry. Tam mu však cestu zkřížil Driver, ale domácí tým okamžitě vybojoval balon zpět na své kopačky.
     
    39
    Morrison odvedl kus práce, ale bylo to k ničemu. Jeho protihráči gólové nabídky nevyužili a balon se přestěhoval na kopačky domácích.
     
    38
    Do vápna přilétl zajímavý centr, kterého se zmocnil hlavičkující Abdoun, jehož pokus byl velmi nebezpečný. Brankář Adrian si připsal úspěšný zákrok a svůj tým výrazně podržel.
     
    35
    Moncur ze své kopačky vyslal zajímavou kolmici, které se zmocnil útočník Maiga. Nicméně ten si počínal jako školák a ve stoprocentní šanci selhal. Takové šance by se měly proměňovat.
     
    33
    Držení míče: Nottingham Forest FC 58% ─ 42% West Ham United.
     
    31
    Míč na střelu si navedl Lascelles, jenž vypálil z 28 metrů, ale jeho pokus gólem neskončil. Adrian hru přečetl a balon ukryl do náruče.
     
    29
    Obrana West Hamu opět chybovala a těžit z toho mohli domácí fotbalisté, avšak vstřelené branky se nedočkali. Připravený Adrian byl na místě a střelu z bezprostřední blízkosti zlikvidoval. Vypadalo to, že Driver se provinil nedovoleným zákrokem, ale sudí penaltu nenařídil.
     
    28
    West Ham má míč na kopačkách, ale neví, co s ním. Hostující hráče doprovází řada nepřesných přihrávek a působí velmi nervózně.
     
    26
    Ve vápně se výborně uvolnil Lansbury, kterého si obrana West Hamu vůbec nevšimla a domácí mohli navýšit skóre. Lansbury obdržel skvělou kolmici a mohl prověřit Adriana. Nicméně pozorný brankář Adrian okamžitě vystartoval a balon uklidil do náruče, Lansbury se tak ke střele nedostal.
     
    25
    West Ham dostal výhodu rohového kopu, ale tentokrát už svého soupeře neohrozil. Kladiváři u balonu zůstanou, nyní se zmocní autového vhazování.
     
    24
    Volný přímý kop si vzal na starost Morrison, jenž ze své pravačky vyslal výbornou střelu, která směřovala pod břevno. Nicméně brankář Darlow vytasil brilantní zákrok a svůj tým výrazně ochránil.
     
    23
    Lansbury se provinil faulem, postiženým byl Morrison a West Ham dostane výhodu standardní situace.
     
    22
    Jarvis se dostal s míčem do pokutového území, ale pak umotal sám sebe a ztratil stabilitu. Odkop od brány provede brankář domácího celku.
     
    21
    V úvodních minutách jsou nebezpečnější domácí fotbalisté, kteří na svého soupeře vyvíjí tlak a zaslouženě se dostali do vedení. Obrana West Hamu působí velmi zmateně a nervózně.
     
    19
    Jarvis teď odcentroval balon do velkého vápna, ale pozorný Lansbury jej odhlavičkoval do bezpečí a svého protivníka ke střele nepustil.
     
    18
    West Ham se pohybuje na soupeřově polovině, ale nedaří se mu dostat do zakončení. Domácí fotbalisté se brání velmi pozorně a své protihráče aktivně obsazují.
     
    16
    West Ham rozehrál rohový kop nakrátko, ale svého soupeře nijak neohrozil.
     
    15
    Jarvis se uvolnil na pravém křídle, kde obdržel přihrávku a poté si míč navedl na pravačku. Jeho střela byla zblokována na rohový kop.
     
    13
    Nottingham právě vstřelil branku!
    DJAMEL ABDOUN počkal na brankářův pohyb a poté bezpečně proměnil pokutový kop. ABDOUN zahrál penaltu velmi elegantně, byl to drzý dloubák ve stylu Antonína Panenky.
     
    12
    Nottingham Forest FC bude zahrávat pokutový kop! Ve vápně totiž fauloval Moncur a sudí byl u toho.
     
    11
    Downing ze své kopačky vyslal zajímavý centr ke vzdálenější tyči, ale pozorný Darlow vyskočil ze všech hráčů nejvýše a balon lapil do rukavic.
     
    10
    Následuje rohový kop ve prospěch West Hamu United.
     
    9
    Na levém křídle obdržel přihrávku Downing, jenž obehrál svého protihráče a poté odcentroval míč do vápna. Nicméně domácí tým se ubránil a balon odvrátil do bezpečí.
     
    8
    Teď se s míčem na kopačkách pohybují domácí fotbalisté, ale nejdál došli do středu hřiště, kde je soupeř o balon připravil.
     
    7
    West Ham se dostal na útočnou polovinu, ale žádnou šanci si nevypracoval. Hosty provázela řada nepřesností a poté o míč přišli.
     
    6
    Na levém křídle obdržel přihrávku Paterson, jenž chtěl přenést hru na druhou stranu, a tak ze své kopačky vyslal centr. Nicméně ten se mu vůbec nepodařil a balon skončil v zámezí. Míč do hry uvede brankář Adrian.
     
    5
    Diarra chyboval a domácí tým se dostal do velmi zajímavé pozice. Nicméně Nottingham zazmatkoval a soupeřovu branku neohrozil.
     
    4
    Fotbalisté West Hamu se opět pokoušeli probojovat na soupeřovu polovinu, ale nic výrazného nevymysleli. Nottingham rozehrávku výborně napadal a hosté se museli vrátit na vlastní polovinu hřiště.
     
    3
    V blízkosti středového kruhu se s míčem pohybovali hosté, ale soupeř jejich rozehrávku aktivně napadal. West Ham se vrátil na vlastní polovinu hřiště a do kombinace zapojil i brankáře Adriana.
     
    2
    Na pravém křídle obdržel přihrávku Abdoun, ale ohrozit soupeře se mu nepodařilo. Obrana West Hamu byla pozorná a svého protihráče o míč připravila.
     
    1
    Hráči West Hamu ztratili míč a do protiútoku mohli vyrazit domácí fotbalisté. Nicméně pozorný Diarra svého protihráče ubránil a balon odkopl do zámezí.
     
    1
    Domácí fotbalisté zvolili dresy červené a trenýrky bílé.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří dnes oblékli bílé dresy a modré trenýrky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -4
    Hlavní sudí Atkinson přivádí dnešní aktéry na zelený pažit.
     
    -5
    Obě základní jedenáctky jsou připraveny v tunelu.
     
    -7
    Na trávníku je vše připraveno, a tak dnešní utkání začne za pár minutek.
     
    -12
    Po rozcvičce se hráči odebrali do útrob stadionu, kde si vyslechnou poslední pokyny trenérů.
     
    Úvodní sestavy:

    Nottingham Forest FC: Darlow ─ Jara, Lascelles, Hobbs, Lichaj ─ Paterson, Lansbury, Reid (C), Moussi, Abdoun ─ Halford.
    Náhradníci: Evtimov ─ Harding, Mackie, Miller, Derbyshire, Majewski, Cox.

    West Ham United: Adrian ─ Driver, Diarra, Potts ─ Downing (C), Moncur, Lleget, Whitehead, Jarvis ─ Morrison ─ Maiga.
    Náhradníci: Spiegel ─ Lee, Turgott, Fanimo, Maguire, Gordon, Burke.

    Rozhodčí: Atkinson ─ England, Long.
     
    Sázkové kanceláře vypsaly kurz na výhru domácího celku 2.03, kurz na remízu pak 3.35 a kurz na výhru hostujícího týmu 3.7.
     
    -34
    Oba celky jsou na hrací ploše, kde absolvují rozcvičku.
     
    West Ham United hraje anglickou Premier League, což je první nejvyšší soutěž. V tabulce se nachází až na 19. příčce a na svém kontě má pouhých 15 bodů.
     
    Nottingham Forest FC působí v anglické League Championship, což je druhá nejvyšší soutěž. V tabulce se nachází na 5. příčce a na svém kontě má 40 bodů.
     
    Dnešní utkání bude řídit hlavní sudí Martin Atkinson, na čarách mu budou asistovat Darren England a Simon Long. Jako čtvrtý rozhodčí bude vypomáhat Roger East.
     
    Hezké odpoledne, dnes máme na programu 3. kolo anglického FA Cupu, který je velmi sledovanou soutěží. Druholigový Nottingham Forest FC přivítá na stadionu The City Ground svého soupeře, kterým je prvoligový West Ham United.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Lucie Rapantová

    Branky: 13. Abdoun (pen.), 65. Paterson, 71. Paterson, 79. Paterson, 90+1. Reid

    Karty:   88. Derbyshire (NOT) – 45. Lletget (WHU)


    Nottingham Forest: Darlow ─ Jara, Lascelles, Hobbs, Lichaj (58. Harding) ─ Paterson (83 Derbyshire), Lansbury, Reid (C), Moussi, Abdoun ─ Halford (75. Cox).
    Náhradníci: Evtimov ─ Harding, Mackie, Miller, Derbyshire, Majewski, Cox.

    West Ham United: Adrian ─ Driver, Diarra (55. Burke), Potts ─ Downing (C) (64. Turgott), Moncur (55. Fanimo), Lleget, Whitehead, Jarvis ─ Morrison ─ Maiga.
    Náhradníci: Spiegel ─ Lee, Turgott, Fanimo, Maguire, Gordon, Burke.

    Rozhodčí: Atkinson ─ England, Long
    bahis siteleri