Nottingham – West Ham 5:0 (kon.) | Derby – Chelsea 0:2 (kon.) | Manchester Utd. – Swansea 1:2 (kon.)
konec
Nottingham Forest
5:0 (1:0)
West Ham United
Neděle 05.01.2014, 13:00 • The City Ground, Nottingham • FA Cup
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Nottingham právě vstřelil branku!
    Hosté chybovali v rozehrávce a do protiútoku okamžitě vyrazil domácí tým. Výborný sprint předvedl Abdoun, jenž se s míčem dostal až do velkého vápna, kde si jej zasekl, rozhlédl se a poté se prezentoval zpětnou přihrávkou. Té se zmocnil neobsazený ANDY REID, jenž se prudce opřel do míče a propálil Adriana.
     
    88
    Adrian se chystal odkopnout míč, ale Matt Derbyshire ho přidržel a sudí tento prohřešek potrestal žlutou kartou.
     
    87
    Cox si výborně pohlídal ofsajdové postavení, ve velkém vápně si zpracoval míč a poté ho napálil k bližší tyči. Nicméně připravený Adrian byl na místě a nebezpečnou střelu zneškodnil.
     
    83
    Hrací plochu opouští autor dnešního hattricku Paterson, na trávníku ho nahrazuje spoluhráč Derbyshire.
     
    79
    Nottingham právě vstřelil branku!
    JAMIE PATERSON se raduje z dnešního hattricku. PATERSON obehrál tři bránící protihráče, navedl si míč na střelu a poslal jej přesně k levé tyči. Adrian se natahoval marně a neměl šanci inkasované brance zabránit.
     
    77
    Cox mohl navýšit vedoucí skóre domácích, ale Adrian si připsal parádní zákrok, díky kterému jedovatou střelu vyrazil do bezpečí.
     
    75
    Střídání v týmu Nottingham Forest FC: ze hřiště odchází Greg Halford, přichází Simon Cox.
     
    73
    Turgott se prezentoval prudkou střelou, ale Darlow ji dokázal zneškodnit. Útočník West Hamu obehrál tři protihráče, navedl si míč na střelu a zkusil to. Jeho pokus mířil do pravého horního rohu, ale Darlow předvedl opravdu výtečný zákrok.
     
    71
    Nottingham právě vstřelil branku!
    Lansbury dovezl míč do velkého vápna a poté ho přihrál přesně do těch míst, kde se mu nabídl JAMIE PATERSON, jenž technickou střelou k tyči nedal Adrianovi šanci.
     
    65
    Nottingham právě vstřelil branku!
    Burke nedokázal uhlídat svého protihráče a poté se k balonu dostal JAMIE PATERSON, kterého nepohlídal zase Potts. PATERSON si navedl míč na střelu a balon poslal ke vzdálenější tyči. Brankář Adrian si připsal zákrok, ale gólu zabránit nedokázal.
     
    64
    Poslední změna v sestavě West Hamu: hrací plochu opustil Downing, kterého nahradil Turgott.
     
    64
    Lansbury opět v šanci, ale ani tentokrát se vstřelené branky nedočkal. Obrana West Hamu chybovala a Lansbury se lehce dostal k balonu a poté ze své pravačky vyslal jedovatou střelu, která mířila do pravého horního rohu, ale skončila asi metr nad brankou.
     
    60
    Před brankou domácího celku bylo pořádně horko, ale Nottingham Forest vysoký tlak ustál a stav skóre se nezměnil. Brankář Darlow si připsal tři velmi důležité zákroky, a udržel tak čisté konto. V obrovské šanci se ocitl například Morrison, jenž se dostal s míčem do vápna. odkud prudkou střelou prověřil domácího brankáře.
     
    58
    Změnu v sestavě provedl také domácí celek: ze hry odešel Eric Lichaj, kterého vystřídal Daniel Harding.
     
    55
    Kouč West Hamu udělal dvě změny v sestavě: hrací plochu opustili Moncur a Diarra, nahradili je Fanimo a Burke.
     
    48
    Aktivní Abdoun se dostal do vápna, kde si připravil míč na střelu a zkusil to. Nicméně Adrian se tentokrát překonat nenechal a balon ukryl do náruče.
     
    45
    Sebastian Lletget se provinil faulem a sudí mu ukázal žlutou kartu.
     
    42
    Obrana West Hamu opět selhala a domácí tým zaútočil. Z bezprostřední blízkosti vystřelil Lichaj, ale aktivní Adrian ze své sbírky vytasil parádní zákrok, díky kterému střelu zneškodnil.
     
    38
    Do vápna přilétl zajímavý centr, kterého se zmocnil hlavičkující Abdoun, jehož pokus byl velmi nebezpečný. Brankář Adrian si připsal úspěšný zákrok a svůj tým výrazně podržel.
     
    29
    Obrana West Hamu opět chybovala a těžit z toho mohli domácí fotbalisté, avšak vstřelené branky se nedočkali. Připravený Adrian byl na místě a střelu z bezprostřední blízkosti zlikvidoval. Vypadalo to, že Driver se provinil nedovoleným zákrokem, ale sudí penaltu nenařídil.
     
    26
    Ve vápně se výborně uvolnil Lansbury, kterého si obrana West Hamu vůbec nevšimla a domácí mohli navýšit skóre. Lansbury obdržel skvělou kolmici a mohl prověřit Adriana. Nicméně pozorný brankář Adrian okamžitě vystartoval a balon uklidil do náruče, Lansbury se tak ke střele nedostal.
     
    24
    Volný přímý kop si vzal na starost Morrison, jenž ze své pravačky vyslal výbornou střelu, která směřovala pod břevno. Nicméně brankář Darlow vytasil brilantní zákrok a svůj tým výrazně ochránil.
     
    13
    Nottingham právě vstřelil branku!
    DJAMEL ABDOUN počkal na brankářův pohyb a poté bezpečně proměnil pokutový kop. ABDOUN zahrál penaltu velmi elegantně, byl to drzý dloubák ve stylu Antonína Panenky.
     
    12
    Nottingham Forest FC bude zahrávat pokutový kop! Ve vápně totiž fauloval Moncur a sudí byl u toho.

    Lucie Rapantová

    Branky: 13. Abdoun (pen.), 65. Paterson, 71. Paterson, 79. Paterson, 90+1. Reid

    Karty:   88. Derbyshire (NOT) – 45. Lletget (WHU)


    Nottingham Forest: Darlow ─ Jara, Lascelles, Hobbs, Lichaj (58. Harding) ─ Paterson (83 Derbyshire), Lansbury, Reid (C), Moussi, Abdoun ─ Halford (75. Cox).
    Náhradníci: Evtimov ─ Harding, Mackie, Miller, Derbyshire, Majewski, Cox.

    West Ham United: Adrian ─ Driver, Diarra (55. Burke), Potts ─ Downing (C) (64. Turgott), Moncur (55. Fanimo), Lleget, Whitehead, Jarvis ─ Morrison ─ Maiga.
    Náhradníci: Spiegel ─ Lee, Turgott, Fanimo, Maguire, Gordon, Burke.

    Rozhodčí: Atkinson ─ England, Long
    bahis siteleri