Nottingham – West Ham 5:0 (kon.) | Derby – Chelsea 0:2 (kon.) | Manchester Utd. – Swansea 1:2 (kon.)
konec
Manchester United
1:2 (1:1)
Swansea City
Neděle 05.01.2014, 17:30 • Old Trafford, Manchester • FA Cup
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám Vás u onlajn přenosu z fotbalového utkání, kde v FA Cupu Manchester United přivítá na svém hřišti Swansea City. Utkáním, které začíná v 17:30 Vás bude provázet Radim Sochor.
     
    Manchester United si v letošní sezóně nepočíná příliš dobře, ale z posledních 7 utkání dokázal šestkrát zvítězit! Sérii zarazili až Kohouti z Tottenhamu, kteří na Old Traffordu vyhráli 1:2. Do utkání dnes stoprocentně nezasáhnou Wayne Rooney, Robin van Persie, Ashley Young a Phil Jones.
     
    Swansea City má naopak z posledních 7 utkání velmi zlé sny. Nedokázala totiž ani jednou zvítězit! Týmu chybí tahoun Michu, ale také brankář Vorm, kterého ne moc dobře zastupuje Gerhard Tremmel.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester United: Lindegaard – Smalling, Ferdinand (C), Evans, Büttner – Valencia, Fletcher, Cleverley, Kagawa – Welbeck, Hernandéz
    Náhradníci: de Gea, Anderson, Carrick, Fábio, Giggs, Januzaj, Zaha

    Swansea City: Tremmel – Tiendalli, Amat, Chico, Taylor – Britton (C), de Guzman – Pozuelo, Shelvey, Routledge – Wilfried
    Náhradníci: Canas, Cornell, Davies, Donnelly, Rangel, Vazquez, Williams

    Rozhodčí: Dean – Cann, Burt (Moss)
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Mike Dean odstartoval utkání, míč do hry uvedli hosté.
     
    2
    Valencia hledal na lajně Smallinga, ten však není tak rychlý, jako Rafael a míč nedostihl. Následně však krajní obránce s dvanáctkou na zádech zabojoval a míč vrátil na kopačky domácích.
     
    3
    To se příliš nepovedlo hostujícímu de Guzmanovi, který se snažil před branku poslat centr, ale dal do toho mnoho razance a míč končí pouze v zázemí.
     
    4
    Kagawa opět poslán k zemi, tentokrát již Mike Dean faul odpískal. Manchester si může rozehrát útočnou akci z vlastní poloviny s klidem na kopačkách.
     
    6
    de Guzman poslal před Lindegaarda nadýchaný centr, který raději Ferdindand odhlavičkoval na roh. Ten se hostům nepovedlo zahrát tak, jak by si přáli. Byl z toho totiž rychlý protiútok domácích, přesněji pouze Chicharita, který byl na 4 obránce sám. Zvládl vybojovat výhodu rohového kopu, ale ani domácí neprofitovali.
     
    8
    Tribuny Old Traffordu se již začaly zvedat, Welbeck totiž vyslal Smallinga, který běžel úplně sám na branku. Radost však domácím překazil pomezní rozhodčí, který odmával ofsajd.
     
    Klub z Walesu – Swansea – naposledy dokázal porazit Manchester United v roce 1935.
     
    10
    Hernandéz nyní dostal pod tlak hostující obránce, kteří nedokázali v poklidu rozehrát, míč pouze odkopli na soupeřovu polovinu, kde ho sebral Evans. Manchester již kombinuje kolem vápna Swansea.
     
    11
    To snad ne! Nádherná narážečka dua Welbeck – Kagawa nabídla Chicharitovi fantastickou šanci, ale ten promáchl míč z bodu pro pokutový kop.
     
    12
    Swansea právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení! Ferdinand zaspal, čímž nabídl WAYNE ROUTLEDGOVI příliš mnoho prostoru. Ten se ho zhostil na výbornou a v souboji s Lindegaardem uspěl nádherným lobem!
     
    15
    Domácí sice drží míč na svých kopačkách, ale stále nepřišli na recept, jak se dostat až za obranu svého soupeře.
     
    16
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Swansea se neradovala z vedení ani pět minut a je vyrovnáno! Nádherný centr vyslal z levé strany Büttner na JAVIERA HERNANDÉZE, který se fantasticky uvolnil ve vápně a nezaváhal téměř z bezprostřední blízkosti.
     
    18
    Welbeck nabídl Valenciovi skvělou pozici k zakončení, ale křídlo Manchesteru branku z bodu pro pokutový kop trestuhodně přestřelilo.
     
    21
    Tak to je obrovská škoda pro Manchester United! Welbeck skvěle vysunul za obránce Kagawu, který před sebou měl pouze Tremmela, ale Chico mu míč skvělým skluzem odebral z vlastnictví.
     
    22
    Bony se pokusil zakončit z dobrých pětatřiceti metrů, což bylo velmi unáhlené. Jeho pokus končí vysoko v tribunách.
     
    23
    Cleverley poslal k zemi de Guzmana, který si vymodlil faul od rozhodčího Deana. Standardní situaci z dobrých pětadvaceti metrů si na starost bere Shelvey.
     
    24
    Shelvey však trefil pouze dobře postavenou čtveřici, která stála ve zdi. Míč je na kopačkách domácího týmu...
     
    26
    Shelvey byl faulovaný, čehož si Dean všiml. Nechal hostům výhodu, která jim nepomohla. Míč stále drží na svých kopačkách, ale na vlastní polovině.
     
    28
    Nejprve poslal Welbeck k zemi de Guzmana, poté Brittona. Vše se obešlo bez karty. Hosté stále kombinují, ale ke střele se to neputuje.
     
    29
    Tak pozor! Cleverley opět fauluje a je tu další standardní situace pro Swansea. Tentokrát z ještě lepší pozice! Míč má na hranici vápna postavený de Guzman.
     
    30
    Lindegaard chytil de Guzmanovu střelu do náruče, Manchester již míří dopředu...
     
    31
    Hernandéz našel Valenciu krásným centrem ve vápně, ale než se druhý jmenovaný stačil zorientovat, o míč byl obrán Chicem.
     
    32
    Na chlup stejná standardní situace, jako v devětadvacáté minutě! Tentokrát ji však budou zahrávat domácí. Podaří se jim otočit utkání?
     
    34
    Alexander Büttner nevyslal na Tremmela špatnou střelu, brankář hostů ji ale za svá záda nepustil a stav zůstává neměnný.
     
    36
    Chicharito faulovaný Chicem na polovině hřiště. Domácím se podařilo vytvořit slibnou pozici k zakončení, ale Kagawa s jeho finální přihrávkou neuspěl. Akce tím končí...
     
    40
    Hra je nyní velmi rozháraná, ani jeden z týmů si nedokáže vypracovat slibnou pozici k zakončení. Hra srší mnoha chybami a nepřesnostmi.
     
    41
    Amat odměněn žlutou kartou za zákrok na Chicharita z osmatřicáté minuty, kdy nechal Dean pouze výhodu pro Manchester.
     
    41
    Büttner vybojoval rohový kop, vzal si ho také na starost, ale domácím se nepodařilo zakončit.
     
    43
    Büttner byl faulován, Manchester zahrával standardní situaci od postranní čáry, ale centr z vápna odklidil Bony Wilfried.
     
    44
    Büttner nyní vyvolal poplach v obraně Swansea, když poslal do vápna 2 centry. Valenciovi chybělo pár centimetrů k tomu, aby na míč hlavou dosáhl a uklidil jej do prázdné branky.
     
    45
    Milimetrový pas z poloviny hřiště dolétl do vápna k Chicharitovi, který z první střílel vedle. Následuje odkop...
     
    45+
    Mike Dean nastavil nad rámec 1 minutu.
     
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:33.
     
    Vedení se nečekaně dočkali první hosté, kteří udeřili již ve dvanácté minutě, přesněji se to povedlo Routledgovi. Vyrovnání však přišlo již o 4 minuty později, prosadil se Chicharito. Uvidíme, co nám přinese druhá půle, zůstaňte s námi.
     
    Statistiky po prvním poločase

    Střely celkem (na branku) 6(2):4(2)
    Držení míče 54%:46%
    Rohy 2:1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Evans měl v prvním poločase 100% úspěšnost přihrávek.
     
    47
    Ani jeden z týmů se stále nedostal do té správné provozní teploty, nepřesná přihrávka Lindegaarda odkázala kulatý nesmysl na kopačky hostů.
     
    49
    Evans zblokoval střelu pouze na rohový kop, ze kterého hosté neudeřili. Míč jim zůstal na kopačkách a o něco později se ke střele dostal Pozuelo. Jeho rána skončila dobrý metr od levé tyčky.
     
    Manchester United nevyhrál v FA Cupu již 10 let. Loňský rok ukončili jejich působení v poháru hráči Chelsea ve čtvrtfinále.
     
    51
    Domácí okupují vápno Swansea, další krásný centr poslal před Tremmela Büttner, ale spoluhráče nenašel. Následný centr Smallinga byl zblokovaný, je tu roh pro Manchester.
     
    52
    Büttnerův centr končí pouze v náruči hostujícího brankáře. Hosté míří dopředu...
     
    54
    Chico se dostal do potíží, když byl napadaný Kagawou, ale vše vyřešil zpětnou přihrávkou na Tremmela.
     
    55
    Smalling ve vápně po souboji s Taylorem upadl, rozhodčí Mike Dean však byl názoru, že se o faul nejednalo. Nutno dodat, že domácí obránce faulovaný mírně byl, ale značně pádu pomohl.
     
    57
    Nejprve diváky roztleskal Welbeck skvělou Zidanovou kličkou, poté Büttner, když nasadil Pozuelovi jesle. Manchester se o několik desítek později dostal do šance, Antonio Valencia měl dobrou příležitost, ale jeho centr z vápna se mu příliš nepovedl.
     
    59
    Tiendalli se pokusil nacentrovat, ale míč vůbec netrefil dle svých představ. Balón končí v zámezí.
     
    Manchester již za 48 hodin nastoupí k dalšímu utkání, když vyzve Sunderland v ligovém poháru.
     
    62
    To je obrovská škoda! Smalling krásně našel Chicharita za obranou, ten mohl běžet sám na brankáře, ale nepovedlo se mu míč zpracovat!
     
    63
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Valencia, přichází Januzaj.
     
    63
    Chico sice míč na zemi Welbeckovi sebral, ale pomohl si rukou, čehož si Dean všiml. Manchester zahrával standardní situaci z hranice velkého vápna, ale Cleverley napálil pouze zeď.
     
    64
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Shelvey, přichází Caňas.
     
    66
    Januzaj se snažil projít po křídle, ale nevyzrál na Taylora, který ho odzbrojil. Domácí však mají míč opět na kopačkách, Januzaj to může zkusit podruhé.
     
    67
    Jako bych to přivolal. Januzaj kolem Taylora proskočil, ale následně si míč příliš mnoho pokopl a kulatý nesmysl putoval až do zámezí.
     
    69
    Většina hry se odehrává kolem středového kruhu, obrany jsou nyní velmi zajištěné, ani jeden z týmů nechce chybovat a dovolit svému soupeři jít dovedení.
     
    71
    Tiendalli poslal k zemi Büttnera, který vybojoval standardní situaci pro Manchester. Centr Cleverleyho odvrátila obrana Swansea na rohový kop, ale ani z něj se domácím nepodařilo skórovat.
     
    73
    Kagawa krásně odzbrojen třemi hráči Swansea, míč zůstává na kopačkách domácích.
     
    73
    Kagawa pronikl díky svým šikovným nohám až do vápna, ale zakončit se mu nepodařilo.
     
    75
    Hra byla přerušena kvůli zranění Ferdinanda, ten je již za postranní čarou a může se pokračovat.
     
    76
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Ferdinand, přichází Fábio.
     
    77
    de Guzman poslal k zemi Büttnera, což neuniklo očím Mike Deana. Büttner zůstává ležet na zemi.
     
    79
    Bony Wilfried již před sebou nikoho neměl, ale Alexander Büttner fantastickým skluzem odebral míč hostujícímu forvardovi!
     
    80
    Fábio se na trávníku příliš neohřál, již po čtyřech minutách míří do kabin po likvidačním zákroku na Caňase! Nutno dodat, že červená karta byla na místě!
     
    82
    Chico Flores poslal k zemi unikajícího Chicharita a vidí žlutou kartu.
     
    83
    Tak žlutá karta i pro Tiendalliho, který si pustil pusu na špacír, což se sudímu vůbec nelíbilo.
     
    84
    Chicharito se pustil mezi 4 obránce Swansea, projít se mu nepovedlo. Hosté kombinují kolem vápna Manchesteru.
     
    86
    Obrovská šance pro Swansea! Míč proletěl přes všechny obránce až k de Guzmanovi, který byl na malém vápně úplně sám, ale se zakončením si dal na čas a o míč přišel! To by mohlo hosty mrzet!
     
    85
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází de Guzman, přichází Vazquez.
     
    87
    U postranní čáry se již připravuje Michael Carrick, Manchester bude střídat při nejbližším přerušení hry.
     
    88
    Januzaj poslal do vápna pěkný centr, ale Welbeck vůbec nečekal, že by míč mohl dolétnout až na jeho kopačky a nezakončil.
     
    89
    Nádherná individuální akce Adnana Januzaje, který po křídle prolétl ve stylu Cristiana Ronalda, následně přihrál Chicharitovi, který finální přihrávku pokazil.
     
    90
    Swansea právě vstřelila branku!
    A zdá se být rozhodnuto! Routladge poslal z křídla nadýchaný centr, který BONY WILFRIED uklidil za záda Lindegaarda krásně umístěnou hlavičkou!
     
    90+
    Nad rámec základní hrací doby se přidají 4 minuty.
     
    90+3
    Bony Wilfried mohl potvrdit vítězství hostů, ale z vápna branku těsně minul! To je velká škoda pro Swansea.
     
    Konec zápasu.
     
    David Moyes utrpěl již pátou porážku na domácí půdě, což se domácím fanouškům přestává líbit. Tolik proher nezaznamenal Manchester v loňské celé sezóně.

    Branky: 16. Hernandéz – 12. Routledge, 90. Wilfried.

    Swansea tedy vyřadila Manchester United a postupuje do další fáze FA Cupu. To je z dnešního onlajn přenosu vše, děkuji Vám za pozornost. Na přečtenou. (19:25:08)

    Radim Sochor

    Branky: 16. Hernandéz – 12. Routledge, 90. Wilfried

    Karty:   41. Amat (SWN), 82. Chico (SWN), 83. Tiendalli (SWN)   80. Fábio (MAN)


    Manchester United: Lindegaard – Smalling, Ferdinand (C), Evans, Büttner – Valencia, Fletcher, Cleverley, Kagawa – Welbeck, Hernandéz
    Náhradníci: de Gea, Anderson, Carrick, Fábio, Giggs, Januzaj, Zaha

    Swansea City: Tremmel – Tiendalli, Amat, Chico, Taylor – Britton (C), de Guzman – Pozuelo, Shelvey, Routledge – Wilfried
    Náhradníci: Caňas, Cornell, Davies, Donnelly, Rangel, Vazquez, Williams

    Rozhodčí: Dean – Cann, Burt (Moss)
    bahis siteleri