Carolina – Nashville 2:1 (kon.) | Chicago – San Jose 2:3 (0:2 po s.n.) | Anaheim – Vancouver 4:3 (po pr.)
Edmonton – Tampa 5:3 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
5:3 (3:1, 0:2, 2:0)
Tampa Bay Lightning
Pondělí 06.01.2014, 02:10 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Vítejte u online přenosu z dalšího utkání nejprestižnější hokejové ligy NHL, ve kterém budeme sledovat střet týmů z rozdílných konferencí. Proti sobě se totiž postaví aktuálně poslední celek západní konference Edmonton Oilers a třetí tým z východní konference Tampa Bay Lightning.
     
    Tampa Bay Lightning

    Hostující celek z Floridy je zatím po 41 odehraných zápasech na druhém místě Atlantické divize, když na lídra divize z Bostonu ztrácí Bolts pouhé čtyři body. V celkové tabulce konference patří aktuálně Bleskům třetí příčka. Svěřenci Jona Coopera jsou od nového roku na čtyřzápasovém tripu po kanadských stadionech, který je zatím pro Lightning velice úspěšný. Tampa má za sebou již dvě utkání, když si nejdříve na nový rok dokázala poradit s Vancouverem 4:2 a v noci z pátku na sobotu porazila i Calgary hladce 2:0. Hlavně ve druhém utkání byl hodně vidět český útočník Ondřej Palát, který první gól vstřelil a na druhý nahrál. Do utkání v dresu hostí nenastoupí dlouhodobě zraněný Steven Stamkos a Keith Aulie.

    Poslední zápasy

    Tampa Bay Lightning – New York Rangers 3:4
    Vancouver Canucks – Tampa Bay Lightning 2:4
    Calgary Flames – Tampa Bay Lightning 0:2

    Nejproduktivnější hráči

    Martin St. Louis – 38 bodů (17+21)
    Valtteri Filppula – 32 bodů (15+17)
    Teddy Purcell – 23 bodů (8+15)

    Brankáři

    Ben Bishop – 93,6 %
    Anders Lindback – 88,6 %
     
    Edmonton Oilers

    Za to domácí tým je na tom zcela jinak než jeho dnešní soupeř. Oilers zatím stále okupují poslední místo západní konference, když po 44 odehraných utkáních mají na svém kontě 31 bodů a na svého divizního rivala z Calgary ztrácí svěřenci Dallase Eakinse tři body, ale Calgary má ještě oproti Edmontonu o tři odehraná utkání méně. Od kanadského celku se již v letošní sezóně očekávalo lepší umístění a hlavně boj o příčky, které by zajišťovaly play off. Tým plný mladých nadějí se stále nemůže dostat do herní pohody a Oilers se nadále trápí ve velkých výsledkových krizích. Edmonton se vrací do své arény po třech utkáních proti celkům z Kalifornie, kde si dokázal vybojovat pouhý bod hned v prvním utkání za prohru v prodloužení proti Phoenixu. V duelech proti Anaheimu a San Jose již tahali Oilers za kratší konec a obě utkání prohráli jednoznačně 1:5 a 2:5. Do utkání v dresu domácích dnes nezasáhnou zranění Philip Larsen a Corey Potter.

    Poslední zápasy

    Phoenix Coyotes – Edmonton Oilers 4:3pp
    San Jose Sharks – Edmonton Oilers 5:1
    Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 5:2

    Nejproduktivnější hráči

    Taylor Hall – 39 bodů (15+24)
    David Perron – 33 bodů (17+16)
    Jordan Eberle – 33 bodů (12+21)

    Brankáři

    Devan Dubnyk – 89,5 %
    Ilja Bryzgalov – 91,0 %
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se spolu utkají v letošní sezóně ve dvou případech, když první utkání na ledě Lightning lépe zvládnuli domácí, kteří vyhráli 4:2. Na vítězství Bolts se hlavně podílel dnes zraněný Stamkos, který v utkání vstřelil dvě branky.

    8.11.2013 Tampa Bay Lightning – Edmonton Oilers 4:2
     
    Československá stopa v utkání

    V dresu hostí by do utkání měli zasáhnout hned čtyři hráči ze zemí bývalého Československa. V obraně to budou Radko Gudas a Andrej Šustr. V útoku Bolts se objeví Ondřej Palát a Richard Panik. Naopak v dresu domácích by se měli objevit dva hráči, a to Aleš Hemský a Martin Marincin.
     
    Obě mužstva již budou za chvíli nastupovat na ledovou plochu, a utkání tak co nevidět začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Úvodní buly vyhráli hosté, kteří se ihned vypravili do útočné třetině, ale tam získal puk Ference, který nahrál puk do útoku Nugentu-Hopkinsovi.
     
    00:52
    A máme tu první vyloučení na straně domácích, když na je vyloučen dvě minuty za zdržování hry Justin Schultz (EDM).
     
    01:38
    Filppula nahrával za bránu St. Louisovi, který adresoval svou přihrávku na Johnsona, ale ten však promáchl v ten nejdůležitější okamžik a domácí následně vyhodili puk až za bránu hostí.
     
    02:12
    Radko Gudas teď vyzkoušel pozornost Bryzgalova svou střelou od modré čáry a domácí brankář si připisuje svůj první úspěšný zákrok.
     
    02:43
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa využívá přesilovou hru! Hosté se prosazují po velmi nádherné kombinaci, když Gudas nahrál na levou stranu Carlovi, který ještě křižnou přihrávkou našel na pravé straně zcela volného NIKITU KUCHEROVA, a ten střelou z první prostřeluje Bryzgalova. Asistence: Matt Carle, Radko Gudas.
     
    04:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to je velmi rychlá odpověď domácích. Hall nahrál zpoza brány Nugentu-Hopkinsovi, který ještě posunul puk na střed kluziště, kde byl JORDAN EBERLE, a ten poslal puk do odkryté části Bishopovy brány. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Taylor Hall.
     
    04:18
    Ben Bishop má navíc nějaké problémy a musel zamířit do šatny, a tak jej v bráně Lightning musí nahradit Anders Lindback.
     
    04:39
    Edmonton bude navíc hrát čtyřminutovou přesilovou hru, protože na trestnou lavici zamířil Alex Killorn (TBL), který je vyloučen za vysokou hůl.
     
    05:00
    Tampa dokázala zastavit útok první domácí pětky, a ta se následně dostala do postavení mimo hru.
     
    05:25
    Tampa opět získala puk ve svém obraném pásmu a Gudas jej rychle posílá až za bránu Bryzgalova.
     
    06:09
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers využívají přesilovou hru! Gagner nahrál na levou stranu zcela volnému JORDANU EBERLEMU, který rychle vypálil a Lindback jeho pokus dokázal vyrazit před sebe, kde však doklepnul puk do vlastní klece obránce Salo. Asistence: Sam Gagner, Ryan Smyth.
     
    07:06
    Edmonton je teď hodně na koni a domácí pokračují ve své přesilovkové kombinaci.
     
    07:40
    Domácí tým dlouho držel puk ve svém útočném pásmu až nakonec jeden z obránců nedokázal udržet puk v útočném pásmu, a Tampa se tak mohla na chvíli osvobodit.
     
    08:30
    Lightning jsou již kompletní a hosté se ihned snaží tlačit do útočné třetiny, ale Oilers jsou teď hodně při chuti a nepouští hostující tým do svého obranného pásma.
     
    09:37
    Panik nahrál na pravou stranu Brewerovi, který to zkusil přes několik bránících hráčů, a puk následně jen tak tak minul domácí bránu.
     
    10:22
    Hedman nahodil puk na Bryzgalova, který jej pouze vyrazil před sebe, kde byli dva dorážející útočníci Tampy, ale ani jeden z dvojice Thompson a Brown nakonec nedokázali procpat kotouč do brány Oilers.
     
    10:30
    Hedman špatně rozehrál na modré čáře a k puku se dostal domácí Hall, který se hnal zcela sám na Lindbacka. Hall chtěl vstřelit puk mezi betony hostujícího brankáře, ale ten si tento prostor dokázal pohlídat.
     
    11:57
    Filppula dlouho držel puk na pravé straně až k němu přijel Hemský, který jej obral o puk a následně jej poslal do středního pásma.
     
    12:27
    Šustr teď špatně vyslal svou přihrávku na jednoho ze svých spoluhráčů a hostům je pískáno zakázané uvolnění.
     
    13:00
    Domácí tým teď uzavřel hostí v jejich obranné třetině a Lindback měl co dělat, aby za ním neskončil další puk po střelách Gagnera a Yakupova.
     
    13:59
    Kucherov nahrál na levou stranu Brownovi, který se snažil procpat puk mezi dvěma bránícími hráči domácích, ale kotouč nakonec po jednom z odrazů skončil v hledišti, a vhazovat se tak bude v útočném pásmu Tampy.
     
    14:16
    Edmonton zavezl puk do svého útočného pásma, kde však puk skončil v rohu kluziště a následně nahrával Gagner Yakupovi rukou, a rozhodčí tak vykazuje hru do středního pásma.
     
    15:25
    Tampa se dokázala dostat do obraného pásma domácích, ale hosté se nedokázali dostat do nějakého ohrožení Bryzgalovovy brány.
     
    15:45
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers se následně dostali do útočného pásma, kde se zpoza brány odrazil puk na modrou k J. Schultzovi, a ten nahodil puk směrem na Lindbacka, kde jej ještě tečoval Luke Gazdic a puk skončil v bráně Lightning. Asistence: Justin Schultz, Ryan Jones
     
    17:32
    Lindback si musel připsat další úspěšný zákrok, když na něj od modré čáry vypálil Hunt.
     
    17:39
    Hemský se pěknou kličkou uvolnil až před Lindbacka, ale ten jeho pokus vyrazil před sebe, kde jej odklidila do bezpečí obrana Lightning.
     
    17:58
    Hemský však získal puk ve středním pásmu a následně jej opět zavezl do ptočného pásma, kde znovu vyzkoušel pozornost Lindbacka, a ten tentokráte vyráží puk do ochranné sítě.
     
    18:51
    První domácí pětka uzavřela Tampu ve jejím obranném pásmu a hosté teď mají velké problémy s aktivitou domácích útočníků.
     
    19:26
    Další špatná rozehrávka hostující obrana a puk se dostal k Perronovi, který jej poslal za sebe na Gagnera, a ten ihned vystřelil směrem na Lindbacka, ale hostující brankář ukrývá puk ve své výstroji.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu střetnutí, ve které jsme viděli hned čtyři branky, když se nejdříve ve své přesilové hře prosadili hosté po střele Nikity Kucherova. Oilers však dokázali rychle reagovat dvěma trefami Jordana Eberleho, na které ještě navázal svou trefou Luke Gazdic, a Edmonton tak po první třetině zaslouženě vede nad svým soupeřem 3:1. Po prvním inkasovaném gólu musel kvůli nespecifikováným důvodům z utkání odstoupit hostující brankář Bishop, kterého v bráně Lightning Lindback.

    Střely na branku: 12:4
    Vhazování: 9:9
     
    Druhá třetina nám již za malou chvíli bude moci začít.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    A Tampa se ihned pouští do útoku, kde nakonec dokázal nahrát St. Louis Johnsonovi, a ten svou střelou prověřil Bryzgalova, který raději přerušuje hru.
     
    21:07
    Hemský se snažil prokličkovat mezi několika hráči Tampy, ale to bylo na českého šikulu příliš a puk nakonec končí ve středním pásmu.
     
    22:03
    Kucherov se teď dokázal dostat do dvou zakončení, ale Bryzgalov jeho pokusy zvládnul zneškodnit.
     
    22:45
    Tampa dlouho držela puk ve svém útočném pásmu a Bryzgalov si připsal pár těžších zákroku, ale domácí obrana nakonec dokázala zneškodnit veškeré střely hostujícího celku.
     
    23:12
    Tentokráte byl útok Bolts zastaven kvůli přihrávce rukou v útočném pásmu, a vhazovat se tak muselo ve středním pásmu.
     
    23:31
    První zákrok v druhé třetině si teď musel připsat také Lindback, který likvidoval střelu Nugenta-Hopkinse z levé strany kluziště.
     
    24:13
    Gudas nahrál na modrou čáru Purcellovi, který se snažil proháčkovat až před Bryzgalova, ale poslední obránce Edmontonu nakonec dokázal posunout puk až do rohu kluziště.
     
    25:07
    Oilers dlouho drželi puk v rohu své útočné třetiny, ale domácí tým se nedokázal dostat s kotoučem do nějakého ohrožené Lindbackovy brány.
     
    25:57
    Další rána Kucherova, kterou před Bryzgalovem blokuje jeden z domácích obránců. Tlak Tampy však nadále pokračuje.
     
    26:32
    Až teprve teď dokázal Perron dostat puk do obranné třetiny Tampy, ale zde jej pouze přenechal obráncům hostí, aby mohl následně odjet vystřídat.
     
    26:55
    A je tu další zakončení Lightning, ale Bryzgalov je ve své bráně zatím pozorný a puk ukrývá ve své lapačce. Následuje reklamní pauza.
     
    27:05
    Purcell se snažil překvapit Bryzgalova zpoza brány, ale jeho pokus skončil na hokejce jednoho z obránců Oilers.
     
    27:43
    Po delší době se opět k puku dostal Hemský, který jej zavezl do útočného pásma, ale se svým zakončením trefil před sebou stojícího Sala.
     
    28:18
    Yakupov se dostal k puku na pravé straně kluziště, odkud prověřil Lindbacka, a ten jeho pokus vyrazil za svou bránu. Následně je pískána další přihrávka rukou v útočném pásmu, tentokráte se však provinili domácí.
     
    28:47
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning snižují na jednobrankový rozdíl! Palát zavezl puk do útočného pásma, kde jej zadovkou vrátil na zcela volného VICTORA HEDMANA, který jej posílá do brány Oilers. Asistence: Ondřej Palát, Tyler Johnson,
     
    29:48
    A už to málem opět bylo o dvě branky! Cote špatně přebíral puk u své brány a ke kotouči se nakonec dostal Gazdic, který se ihned snažil zasunout puk mezi betony Lindbacka, ale ten dokázal rychle zareagovat a puk zachytit.
     
    30:30
    N. Schultz hledal svým dlouhý pasem Hemského, který ještě musel počkat na své spoluhráče, ale jeho následnou přihrávku zachytila obrana Bolts.
     
    31:11
    Oilers teď drželi Tampu v jejím obraném pásmu a po střele Hunta měl Lindback hodně štěstí, protože jeho pokus nemohl hostující brankáře vidět.
     
    32:04
    Johnson nahrál na pravou stranu Hedmanovi, který ihned vypálil na Bryzgalova, a ten pouze vyrazil puk před sebe, kde jej málem do prázdné dorazil Johnson.
     
    32:57
    Tak to byl hodně dlouhý tlak hostujícího celku! Tampa držela puk na svých hokejkách v útočném pásmu domácích a ti teď můžou být hodně rádi, že už není stav nerozhodný.
     
    33:46
    Tampa znovu nahodila puk do útočného pásma, kde se puk odrazil k Bryzgalovovi, a ten raději zastavuje hru, aby mohli jeho spoluhráči dostřídat.
     
    34:25
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa využívá svou převahu a střílí vyrovnávací gól! VALTTERI FILPPULA si obkroužil útočné pásmo a následně vypálil z pravého kruhu, odkud dokázal dostat puk až do brány Oilers, protože Bryzgalov měl zcela zakrytý výhled. Asistence Matt Carle.
     
    35:56
    Domácí tým však přidal na obrátkách a držel dlouho puk ve svém útočném pásmu. Oilers si však pouze nahrávali a směrem na Lindbacka nedokázali vyslat ani jednu střelu. Rozhodčí následně přerušují hru, protože před hostující branou ležel Gazdic.
     
    35:56
    A tak je nakonec vyloučen Eric Brewer (TBL) na dvě minuty za vysokou hůl, a domácí tak budou hrát další přesilovou hru v tomto utkání.
     
    36:14
    Tak teď předvedl Lindback parádní zákrok! Nejdříve dokázal vyrazit zakončení Hala, ale puk se odrazil k Gagnerovi, která jej ihned poslal na Lindbacka, a ten dokázal zasáhnout lapačkou.
     
    36:45
    A další skvělý zákrok Lindbacka! Hall byl zcela volný na pravé straně a měl před sebou již skoro prázdnou bránu, ale hostující brankář dokázal vytěsnit i tento pokus domácího útočníka.
     
    37:50
    Gudas dokázal ukořistit puk v rohu kluziště a následně jej posílá až za bránu domácích.
     
    38:37
    Johnson nahrál z rohu kluziště na modrou čáru Hedmanovi, který měl dostatek času připravit si svou střelu, ale Bryzgalov jeho pokus kryje ve své výstroji.
     
    39:10
    St. Louis se snažil překvapit Bryzgalova z rohu kluziště, ale domácí brankář si prostor u své tyče dokázal pohlídat.
     
    39:45
    Následně na druhé straně zahrozili Nugent-Hopkins s Hallem, ale jejich kombinace nakonec neskončila gólovou střelou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme mohli vidět dvě branky, když obě dvě dokázali vstřelit hosté z Floridy, kteří tak vyrovnali stav utkání. Nejdříve se po přihrávce od Paláta dokázal prosadit Victor Hedman a následně přidal třetí gól Tampy svou střelou Valtteri Filppula. Domácí však mohli jít do vedení v závěru třetiny, když měli ve své přesilové hře velké příležitosti, ale všechny pokusy domácích dokázal zlikvidovat skvělý Lindback.

    Střely na bránu: 20:18
    Vhazování: 15:15
     
    Vše se již schyluje k zahájení třetí třetiny dnešního utkání. Bude tato část poslední?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    A opět je to Tampa, která se dostala, jako první do útoku. Hedman zachránil puk na modré, kde jej nahrál St. lousovi, a ten ještě vrátil kotouč mezi kruhy na Johnsona, ale jeho střelu Bryzgalov kryje.
     
    41:20
    Tak to byla opět obrovská chyba hostující obrany a k puku se dostal Perron, ale jeho střela mířila nad bránu Lindbacka.
     
    42:09
    Puk se nakonec po delší kombinaci hostů dostal až na modrou k Carlovi, který svou střelou trefuje pravou tyč domácí klece!
     
    42:31
    Aleš Hemský dostal přihrávku na pravou stranu kluziště, odkud jej vypálil směrem na Lindbacka. Hlavní rozhodčí nejdříve uznal gól, ale dle kamerových záběrů trefil český útočník břevno hostující klece.
     
    42:53
    Po další kombinaci Lightning se dostal k další střele Kucherov a Bryzgalov si připisuje úspěšný zákrok, když tuto střelu vyráží svám betonem.
     
    43:49
    Tak to byla kombinace! St. Louis už se málem hnal sám na Bryzgalova, ale hostující útočník ještě hledal zadovkou Paláta, který chtěl vyšperkovat akci až do prázdné, ale jeho přihrávku zblokovala obrana domácích.
     
    44:32
    Následně se do útoku dostala druhá útočná formace Oilers. Puk nakonec skončil v Lindbackově lapačce po střele Gagnera.
     
    44:46
    Kucherov připravil další střeleckou pozici pro Carla, ale ani tato střele hostujícího obránce neskončila za Bryzgalovem.
     
    45:32
    Filppula si moc dlouho hrál s pukem u modré čáry až nakonec jeden z jeho spoluhráčů nedokázal udržet brusli před modrou, a hostující útočník tak vjel do offsidu.
     
    45:58
    Oilers teď trochu zbytečně posílají puk přes všechny čáry a domácím je pískán icing.
     
    46:04
    Filppula nahrával z rohu kluziště mezi kruhy na Purcella a jeho střelu vyrazil Bryzgalov na poslední chvíli.
     
    46:52
    Oba týmy se teď přetahují o puk spíše ve středním pásmu a ani jeden z týmů se nemůže dostat do útočného pásma.
     
    47:18
    Následně se však po delší době dostali do útočné třetiny také domácí, ale se střelou Gagnera neměl Lindback žádný problém.
     
    47:30
    Justin Schultz se dostal ke dvěma střelám od modré a obzvlášť s druhou střelou měl Lindback velké problémy, ale nakonec si hostující brankář dokázal poradit.
     
    48:08
    Hall přistrčil puk Nugentu-Hopkinsovi, který svou tvrdou ranou orazítkoval pravou tyč za Lindbackem!
     
    48:20
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers se opět dostávají do vedení! BOYD GORDON se dostal k puku před bránou hostí, kde se k němu odrazil kotouč po jeho první střele a na podruhé již dokázala překonat Lindbacka. Asistence: Aleš Hemský, Ryan Smyth
     
    49:51
    Johnson nahrál na modrou čáru Cotovi, a ten vypálil ihned bez přípravy, ale Bryzgalov jeho pokus kryje ve své výstroji.
     
    50:10
    Vyloučení na obou stranách. Za domácí putuje na dvě minuty na trestnou lavici Aleš Hemský (EDM) za podražení a za hostující Ryan Malone (TBL) na dvě minuty za nafilmovaný pád. Hrát se tak bude čtyři proti čtyřem.
     
    50:30
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Gagner nahrál na modrou čáru Ferencovi, který svou střílenou přihrávkou hledal před bránou stojícího TAYLORA HALLA, a ten usměrnil puk do brány Lightning. Asistence: Andrew Ference, Sam Gagner.
     
    51:24
    Palát už se málem dostal před Bryzgalova, ale obrana domácích nakonec dokázala českého hráče zpacifikovat.
     
    52:10
    Carle nahrával na pravou stranu Killornovi, ale ten v nejdůležitější okamžik promáchnul puk.
     
    52:57
    Panik zavezl puk až do útočného pásma, kde se nakonec pokusil i zakončit, ale jeho střela mířila hodně mimo bránu Oilers.
     
    53:40
    První útočná formace domácích se opět dokázala dostat do útočného pásma, kde se snažil Hall nahrát před bránu z rohu kluziště, ale ani jeden z jeho spoluhráčů nepochopil úmysl domácího útočníka.
     
    54:05
    Hlavní rozhodčí zastavuje hru, protože je ze své pozice vychýlena Bryzgalova brána.
     
    54:43
    Filppula hledal před bránou stojícího Killorna, který se snažil zakončit ihned z otočky a Bryzgalov jeho pokus vyráží před sebe, kde puk sbírá J, Schultz.
     
    55:06
    Johnson se snažil dostat až před Bryzgalova, ale ten si raději pro puk vyjel a ukryl jej ve své lapačce.
     
    55:20
    Palát se krásně uvolnil mezi kruhy, odkud vypálil směrem na Bryzgalova, který vyrazil puk opět před sebe, kde byl Johnson, a ten svou dorážkou jen těsně minul bránu Oilers.
     
    55:44
    Naopak na druhé straně se do útoku opět dostali Hall a Eberle, ale Lindback si tentokráte s pokusem domácího hráče dokázal poradit.
     
    56:23
    Šustr našel svou dlouhou přihrávkou Kucherova, který si udělal prostor a z mezikruží vypálil mezi betony Bryzgalova, ale ten si dokázal toto místo pohlídat.
     
    57:06
    Gudas teď špatně namířil svou přihrávku na Filppulu, a puk tak skončil až na zakázaném uvolnění a vhazovat se bude před Lindbackem.
     
    57:35
    Lindback míří na střídačku a Tampa hraje v šesti!
     
    57:58
    Yakupov vyhazuje puk pouze do středního pásma.
     
    58:20
    A další vyhození domácích do středního pásma.
     
    58:45
    Tampa má teď velké problémy dostat se do svého útočného pásma. Puk nakonec po přihrávce Hedmana a následné teči Smytha končí v hledišti.
     
    59:15
    Hedman vypálil z pravé strany, a i tento pokus kryje Bryzgalov
     
    59:40
    Hedman se snažil prokličkovat až před Bryzgalova, ale Ference mu čistým způsobem sebral puk z hokejky.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Edmonton nakonec dokázal v poslední části zlomit vývoj utkání na svou stranu, když se prosadil nejdříve Boyd Gordon, na kterého svým gólem ještě navázal Taylor Hall. Tampa ještě v závěru utkání zkoušel hru v šesti, ale ani to svěřencům Jona Coopera nepomohlo, a Lightning si tak připisují na svém tripu svou první porážku. Naopak pro Oilers je to první výhra po čtyřech utkáních.

    Střely na bránu: 26:27
    Vhazování: 24:21
    Hity: 9:22
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jordan Eberle 2+0
    2. Taylor Hall 1+1
    3. Luke Gazdic 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Palát (TBL) 0+1, 1 střela, čas na ledě 19:13
    Radko Gudas (TBL 0+1, 1 střela, čas na ledě 20:33
    Andrej Šustr (TBL) 0+0, bez střely, čas na ledě 10:44
    Richard Panik (TBL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 9:11
    Aleš Hemský (EDM) 0+1, 1 střela, čas na ledě 15:34
    Martin Marincin (EDM) 0+0, bez střely, čas na ledě 17:14 (04:49:45)

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 5. Eberle (Nugent-Hopkins, Hall), 7. Eberle (Gagner, Smyth), 16. Gazdic (J. Schultz, Jones), 49. Gordon (Hemský, Smyth), 51. Hall (Ference, Gagner) – 3. Kucherov (Carle, Gudas), 29. Hedman (Palát, Johnson), 35. Filppula (Carle)


    Edmonton Oilers: Bryzgalov (Dubnyk) – Ference, J. Schultz, N. Schultz, Hunt, Marincin, Petry – Hall, Nugent-Hopkins, Eberle – Yakupov, Gagner, Perron – Smyth, Gordon, Hemský – Gazdic, Arcobello, Jones.
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Lindback) – Hedman, Salo, Carle, Gudas, Brewer, Šustr, Cote – Palát, Johnson, St. Louis – Killorn, Filppula, Purcell – Brown, Thompson, Kucherov – Malone, Panik.
    bahis siteleri