Toronto – NY Islanders 3:5 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Tampa 2:4 (kon.)
Nashville – San Jose 3:2 (kon.) | Arizona – Calgary 6:0 (kon.) | Edmonton – St. Louis 2:5 (kon.)
Vancouver – Pittsburgh 4:5 (0:1 po s.n.) | Anaheim – Boston 5:2 (kon.) | Los Angeles – Minnesota 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
Nashville Predators
3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
San Jose Sharks
Středa 08.01.2014, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Mattias Ekholm (NSH) (1 + 0)
    Marek Mazanec (NSH) (26 zásahů)
    David Legwand (NSH) (1 + 1) (04:39:38)
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Mazanec (NSH) (26 zásahů, 2 inkasované branky, 60 minut na ledě)
     
    Zápas Predátorů se Žraloky končí naprosto stejným výsledkem, jako první setkání obou týmů v aktuálně probíhající sezóně. O výhře domácího Nashvillu rozhodla druhá třetina, kde padly celkem čtyři góly. Hned tři z nich dopravili do sítě Anttiho Niemiho domácí, a tak se nakonec radují z těsného vítězství 3:2.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:28
    San Jose i nadále kombinuje podél mantinelu v útočném pásmu, Brent Burns se odhodlal ke střele, ale trefil pouze hráče před sebou.
     
    59:16
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:16
    Necelé třičtvrtě minuty do konce třetí třetiny a San Jose i nadále pokračuje bez brankáře. Vhazování proběhne opět před Mazancem.
     
    58:38
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, ještě je tu šance pro San Jose na to, aby hosté něco s výsledkem zápasu udělali. Žraloci už odvolali brankáře Anttiho Niemiho ven ze své svatyně a to se jim pořádně vyplácí. Další akce v útočné třetině dokázal využít PATRICK MARLEAU. Dostal puk na pravou stranu brankoviště a Marek Mazanec už tentokrát ani nemohl stačit na jeho zakončení. Asistence: Matthew Nieto, Jason Demers.
     
    58:06
    Marek Mazanec má po střele Vlasica od modré čáry další práci, ale zatím si počíná skvěle.
     
    57:45
    Ještě než začne další komerční přestávka, probíhají v prostoru ve středním pásmu menší rozepře. Vše ale dopadne v klidu a bez trestu. Po přestávce se bude pokračovat.
     
    57:18
    Následně také gólman Žraloků pomůže svému týmu s rozehrávku, hosté už míří směrem před Marka Mazance.
     
    56:42
    Antti Niemi se následně vytahuje zákrokem proti střele Mattiase Ekholma.
     
    56:07
    Nashville už je znovu za brankou svého soupeře, tam byl ale také dobře postavený Joe Pavelski, který vyhazuje puk alespoň do středního pásma. Sharks potřebují získat závěrečný tlak.
     
    55:16
    Jako blesk z čistého nebe přišla akce Legwanda zpoza branka Niemiho, ale Fin ve svatyni San Jose Sharks všechny problémy včas řeší.
     
    54:38
    Český brankář stále více uklidňuje hru Nashvillu. Hosté mají teď sice více ze hry v útočném pásmu, ale gólman Predators řeší všechny problémy svého týmu.
     
    53:59
    Dobrá možnost pro Patricka Marleaua, jenže jeho zakočení z první nebylo ani trochu přesné.
     
    53:35
    Když se Nashville nemůže dostat do útoku, alespoň se snaží kotouč držet ve střední třetině. Další potlesk od fandů sklízí za svůj zákrok Marek Mazanec, chytající očividně ve skvělé pohodě.
     
    52:57
    Marek Mazanec si zákrok připisuje, útočníci v bílých dresech k němu puk ale pouze dotlačili, a tak neměl tak složitou práci.
     
    52:26
    Žraloci se na chvíli usadili kolem branky soupeře s pukem, o útočné pozice se ovšem sami po chvíli připravili chybou na modré čáře.
     
    52:03
    Útočí také Žraloci, jenže jejich pokusy nejsou zatím ani zdaleka tak nebezpečné. Lepší pozici už si před českým gólmanem vytvořil Patrick Marleau, chystá se komerční pauza.
     
    51:08
    Po dlouhé době vidíme větší šanci, obránce domácích Shea Weber totiž tvrdou ranou z přípravy trefuje tyč branky San Jose!
     
    50:22
    Vlasic zavezl puk až do útočného pásma, na nic nečekal, našel skulinku a vystřelil. Marek Mazanec byl chvilku překvapený po jeho pokusu, ale neakonec letící touš zastavuje.
     
    49:36
    Cullen ovšem před brankou Niemiho dělal dusno. Kromě střely, jenž nakonec končí v lapačce finského brankáře, ještě přichází menší dohra po přerušení hry.
     
    48:57
    Přehazování puku jako horkého bramboru z jedné strany na druhou zcela určiě více vyhovuje Nashvillským, kteří vedou o dvě branky a rozhodně nikam spěchat nemusí. V opačné situaci jsou hosté ze San Jose.
     
    48:22
    A znovu stejný technický přestupek kalifornského týmu. Zakázané uvolnění podruhé v krátké době.
     
    47:47
    Nejdříve domácí obraně upláchl na pravé straně střílející Dan Boyle, pak zase mělo problém před vlastním gólmanem San Jose. Ani z jedné možnosti ale branka nepramení.
     
    47:31
    Příliš dlouho se po vhazování před hostující brankou nehrálo, Žraloci totiž hned vzápětí posílají puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    47:24
    Teď už ovšem zákrok pro Fina Anttiho Niemiho a po přerušení hry následuje reklamní přestávka.
     
    46:55
    Ani hokejisté ve žlutých trikotech nyní nemají příliš štěstí a pohody při přechodu před soupeřova brankáře, a tak se neustále musejí vracet zpátky do střední třetiny.
     
    46:06
    Domácí celkem v pohodě ubránili i další dnešní početní nevýhodu a i s dobrou pomocí Marka Mazance stále vede proti svému soupeři rozdílem dvou branek.
     
    45:13
    Po vyhození Nashvillu už je San Jose zpátky před Mazancem, ale český brankář se výtečně vytasil pravým betonem proti dvěma dorážejícím útočníkům soupeře na brankovišti!
     
    44:28
    Kombinace Sharks ovšem zatím pramenila pouze ve střelu Patricka Marleaua, který nepřesně pálil těsně nad úroveň horní tyče.
     
    44:05
    Příležitost pro hosty, jak se dostat na kontaktní gól. Dvě minuty za hákování totiž dostává statný domácí obránce Shea Weber (NSH). Oslabení pro Nashville.
     
    43:45
    Za brankou rozehrál Roman Josi další akci Predátorů, brankář ve svatyni Žraloků už nemusel vytahovat příliš složitý zákrok.
     
    43:22
    Jenže ani hokejisté v bílých dresech nejsou přesní, icing San Jose už je odpískán a vhazuje se před Niemim.
     
    43:05
    Přihrávka Nashvillu napříč celým kluzištěm sice zakázaným uvolněním nekončí, ale domácí se díky vlastní chybě nedostali k puku, hrají Sharks.
     
    42:43
    Nyní už také Sharks před brankou Marka Mazance, ale lehké nakození z pozice na levém kruhu nemohlo dnes velice jistého českého gólmana ani zdaleka překvapit.
     
    41:58
    I nadále jsou to hostující Žraloci, kdo musí odolávat mírnému nátlaku soupeře. Přitom je to právě klub z Kalifornie, kdo potřebuje dotáhnout ztrátu dvou branek.
     
    41:16
    Nejdříve pálil Roman Josi od modré, střela se pak odrazila od zadního mantinelu zpět na hole Predators, ale už ve středním pásmu, takže domácí musí vyklidit třetinu.
     
    40:36
    Wilsn nyní jen bekhendem prověřil připravenost Anttiho Niemiho a už znovu hrají Sharks, kteří se potřebují co nejdříve dostat do pásma.
     
    40:16
    Hned po buly se nebáli zaútočit hosté, ale nakonec si na druhé straně hrací plochy připisuje zákrok Marek Mazanec po střele Pavelskiho.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Vě městě country hudby za několik okamžiků vypukne třetí perioda zápasu mezi Nashvillem a San Jose. Domácí dokázali díky zběsilému průběhu druhé dvacetiminutovky odskočit do vedení na 3:1.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Nashville Predators: 13

    San Jose Sharks: 10
     
    Uplynulo čtyřicet minut základní hrací doby a viděli jsme celkem čtyři branky. Zatímco první perioda nenabídla jediný gól, během té druhé padly hned čtyři. Díky tomu vedou domácí Nashville Predators 3:1 a tento náskok si ponesou do posledních dvaceti minut.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Obránce hostů Vlasic vyhazuje kotouč na hole soupeřů, pak se společně se spoluhráči dostal až před branku a ještě jeden zákrok v této části pro Mazance.
     
    39:03
    Poslední minutu druhé periody začali v útočné části domácí, Hornqvistův pokus končí na betonech Anttiho Niemiho, který následně vyráží.
     
    38:34
    Nyní už Desjardins zavezl puk až před branku žlutých, ale jeho následný pokus o zakončení končí hodně vedle branky Mazance. Ten ani zasahovat nemusel.
     
    38:07
    Žraloci i nadále jen těžko hledají výhodnější a snadnější pozice pro přechod do pásma, a tak zkouší i nahazování kotoučů po mantinelech. Zatím neúspěšně.
     
    37:34
    Vlasic se musel rychle vracet s Thorntonem zpět do braného pásma, následně se Demers dostal do protiútoku a prověřil připravenost českého gólmana v brance Nashvillu.
     
    36:54
    Buly proběhne před Markem Mazance, ten nemá v posledních deseti minutách ani zdaleka tolik práce, jako Antti Niemi na druhé straně barikády.
     
    36:32
    Na domácích Predátorech jde vidět při aktuálním vedení daleko více klidu, než tomu bylo například při bezbrankovém stavu během úvodní třetiny. Další přerušení hry.
     
    36:08
    Netrvalo dlouho a chvíli po vhazování zazněla arénou píšťalka rozhodčího znovu. Vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    35:57
    Už při hře pět na pět si na druhé straně hrací plochy připisuje jistý zákrok Antti Niemi, který odolával hned dvěma útočníkům domácího celku.
     
    35:35
    Posledních pár okamžiků z vyloučení Spalinga a domácí už zase mohou pomalu začít útočit, Žralokům už tahle přesilovka nevyjde.
     
    34:46
    Brown a Vlasic páli postupně ma Mazance, následně ještě na dorážku nebo tečovaný puk čekal před brankou Burns. Ani jeden u hokejistů v bílem ale nedokázal kotouč usměrnit do sítě.
     
    34:04
    Domácí ale začínají svou početní nevýhodu poměrně v klidu a okamžitě vyhazují puk alespoň do středního pásma, Sharks se musí rychle vracet zpět.
     
    33:38
    Hlavní rozhodčí opět přerušil hru, tentokrát kvůli přestupku domácích. Za katr míří dvě minuty odpykat Predátor Spaling (NSH), který se provinil držením protihráče.
     
    33:12
    San Jose zápolí o kotouč v útočném pásmu a zkouší se všemi způsoby propracovat před brankáře Marka Mazance. To se hostům zatím ale vůbec nedaří.
     
    32:54
    Následující možnost žlutomodrých zaútočit už končí klidným zákrokem Anttiho Niemiho. Následuje komerční přestávka a hned poté se bude v Nashvillu pokračovat.
     
    32:10
    Domácí očividně získali také menší psychickou převahu a určitě jí nebudou váhat využívat. San Jose by potřebovalo vstřelit kontaktní gól, aby se dostalo zpět do hry.
     
    31:30
    Nashville právě vstřelil branku!
    Situace pro střídačku San Jose Sharks je nyní ještě horší. Předchozí zaváhání Dana Boylea ještě potrestáno nebylo, ale o pár vteřin později už se domácí fanoušci radují naplno. Kotouč poslal před modrou na branku ROMAN JOSI, střela už s největší pravděpodobností nebyla tečována na brankovišti. Jeden z domácích útočníků stál těsně u Niemiho, ale rozhodčí i přes tento fakt gól uznává. Asistence: Shea Weber, Patrick Hornqvist.
     
    31:03
    Dan Boyle zachyboval na chvíli v obranném pásmu a málem ho to mohlo mrzet, protože jeho protihráč ve žlutém trikotu hned využil možnosti ke střele na Niemiho.
     
    30:18
    Joe Pavelski už si připsal daleko větší možnost ke vstřelení branky, český brankář ale jeho pokus z pravého křídla v pohodě vyráží do rohu.
     
    29:32
    Dva útočníci Sharks se vydali na výlet před Marka Mazance, nakonec dostali puk až na Irwina, který nepřesnou střelou zápěstím trefuje prostor těsně nad horní tyčí.
     
    29:06
    Hra přerušena po situaci kolem branky Anttiho Niemiho, vhazovat by se mělo právě po pravici brankáře týmu San Jose Sharks.
     
    28:22
    Už znovu hrají Žraloci, kteří si rozhodně nechtějí nechat nic líbit. Patrick Marleau ale nevydržel příliš dlouho s kotoučem na holi v útočné třetině.
     
    27:16
    Nashville právě vstřelil branku!
    Zatímco v první třetině jsme na branku čekali marně, nyní se s góly doslova roztrhl pytel. Domácí získali jen na chvíli puk pro sebe za brankou a hned z toho těží sladké ovoce v podobě vedoucí branky na 2:1. U pravé tyče získal cennou pryž na svou hokejku MATTIAS EKHOLM, jehož poslaný puk směrem na Niemiho končí k překvapení finského strážce svatyně v brance. Asistence: David Legwand.
     
    26:49
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají své možnosti přesilové hry a jen pár chvil po inkasované brance srovnávají krok se svým soupeřem z Nashvillu. Sharks se po vyhození puku Predátory rychle navrátili na území soupeře a na brankovišti parádně postevený JOE PAVELSKI už neměl příliš starostí dopravit letící kus černé gumy do sítě. Žraloci dávají důležitý gól ještě před polovinou základní hrací doby. Asistence: Dan Boyle, Jason Demers.
     
    26:34
    Thornton propracoval puk až na hokejku Demerse, který ve vyložené pozici minul prostor u pravé tyče Marka Mazance.
     
    26:10
    Přichází první vyloučení ve druhé třetině, přesilovou hru si zahrají hokejisté z Kalifornie. Dvě minuty za zdržování hry dostává domácí hokejista Mattias Ekholm (NSH). Možnost pro Žraloky vyrovnat.
     
    25:27
    Hosté jakoby byli nyní ještě více opařeni směrem do útoku, kromě toho také přichází jejich občasné chyby v obranné třetině a do větší šance se zase málem dostal Smith.
     
    24:43
    Útočníci Sharks se delší dobu motali kolem branky Mazance s kotoučem na hokejce a už se skoro dostali až k zakončení, když naposlední chvíli zakročila domácí obrana.
     
    24:22
    Žraloci se snažili nasměrovat puk hned po dalším buly do pásma a zkusit srovnat z následné akce, Marek Mazanec ovšem zatím nemá ve druhé třetině tolik práce.
     
    23:35
    Nashville právě vstřelil branku!
    Na začátku druhé třetiny jsme se konečně dočkali první vstřelené branky, přestože přišla hodně nečekaně. Domácí vyhráli puk na vhazování, což byl počátek následného brankového úspěchu. Po střele od modré čáry dojel puk v útočném pásmu produktivní útočník DAVID LEGWAND, jehož přesné zakončení z místa v mezikruží končí až rozhoupáním sítě za zády Niemiho. Asistence: Craig Smith, Shea Weber.
     
    23:24
    Další poměrně snadný zákrok pro gólmana San Jose Sharks, Hornqvist provětral Niemiho lapačku nahozením z mezikruží.
     
    22:55
    Dan Boyle už se chystal na pravém křídle na rychlou střelu, jenž v poslední chvíli mu soupeř strčil před hůl svou hokejku a bylo po šanci.
     
    22:14
    Poprvé ve třetině zakončili také Predátoři, střela nahození od modré v podání Josiho ale končí pouze na vyrážečce Anttiho Niemiho. Ten odráží kotouč do rohu kluziště.
     
    21:56
    Poprvé v prostřední dvacetiminutovce je hra přerušena. Stalo se tak poté, co Nashville posílá puk na zakázané uvolnění. Hokej bez velkých šancí před brankami zatím pokračuje.
     
    21:24
    Od modré čáry měl dobrou šanci pálit hostující Demers, jenže Marek Mazanec byl na jeho skákavý pokus velice dobře připraven a vyráží.
     
    20:45
    Nashville zatím reaguje pouze vahazováním kotoučů a do je možnot pro Žraloky, jak se dostat do případného tempa a založení nějaké lepší akce.
     
    20:14
    S kotoučem na hokejkách začali třetinu San Jose Sharks, pouze ale zavezli kotouč do pásma a tam o něj u zadního mantinelu velice rychle přišli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Pomalu se blíží začátek prostřední části, do které oba týmy vstoupí za nerozhodného stavu 0:0. Uvidíme, zda se už v následujících dvaceti minutách dočkáme branky.
     
    Střely na branku v první třetině

    Nashville Predators: 10

    San Jose Sharks: 7
     
    Prvních dvacet minut v Nashvillu nepřineslo jedinou branku a dá se říci, že ani pohledný hokej. Oba týmy si vytvořili během úvodní části pouze jednu větší šanci, tu hostující měl v poslední minutě Patrick Marleau.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Teď jsem se ovšem mohl hodně mýlit, protože Marleau a následně také Stuart měli hodně dobrou příležitost dostat puk za v tu chvíli nepřipraveného Mazance!
     
    19:09
    Ohlášena poslední minuta první třetiny a vypadá to, že během prvních dvaceti minut gól neuvidíme.
     
    18:37
    Irwin s Burnsem zkoušeli alespoň chvíli motat hlavy soupeřům v pásmu, jenže nedokázali se dostat s kotoučem na holi před branku a vystřelit. Domácí obrana nakonec vše zvládla.
     
    18:11
    Další nepříliš pohledná situace pro diváky v hledišti. Domácí vyhazují po nepřesné kombinace přes všechny čáry na icing, následuje vhazování před gólmanem Predátorů.
     
    17:11
    Hostující Hayes skvěle zblokoval střelu od modré ještě, než se dostala v prostoru u mezikruží. Antti Niemi ani zdaleka nemusel vytahovat jeden ze svých zákroků.
     
    16:27
    Aktuální střídání hráčů ve žlutých dresech už se příliš protáhlo, takže nezbyly domácím síly na založení útoku. Proto jen odevzdali kus černé gumy na hole soupeřů.
     
    15:51
    Nyní Predators svůj přechod na území soupeře příliš uspěchali a nachází se v postavení mimo hru.
     
    15:38
    První vážnější situace před jednou z branek po dlouhé době, Seth Jones ovšem z dálky netrefuje zápěstím prostor u levé tyčky Niemiho branky.
     
    14:59
    Situace velice podobná jako v předchozích střídáních, puk poskakoval na hranici útočné modré čáry a Sharks jej nedokázali ve správnou chvíli ulovit pro sebe, hrají domácí.
     
    14:48
    Teď si sice Marek Mazanec musel připsat další zákrok, jenže kotouč k němu doslova doklouzal. Takže pouze přikryl pryž lapačkou.
     
    14:16
    Přerušuje se jen občas a hra v první třetině velice rychle plyne, důvodem je především přehazování puku ze strany na stranu. Divací by si zatím rozhodně mohli stěžovat na chybějící atraktivnost hokeje.
     
    13:50
    V rozehrávce si vůbec nerozuměli Predátoři, ti po dlouze poslaném puku vyhazují až na zakázané uvolnění.
     
    13:15
    To už ale zase hraje Joe Pavelski za Mazancovou brankou, kde sice získal puk pro své spoluhráče, ale během krátké chvíle o něj hosté zase přichází.
     
    12:34
    Až Patrick Marleau vyhodil z brankoviště svého týmu kotouč ven tak, aby jej nikdo nedokázal dorazit do branky. Brankář Niemi už byl na ledě položený, a tak nestihl zasáhnout.
     
    12:00
    Problém Žraloků s udržením se v blízkosti soupeřova brankáře pokračuje, což je pochopitelně voda na mlýn pro domácí klub. Josi zkoušel nahodit puk a překvapit Niemiho.
     
    11:49
    Těsně před další reklamní pauzou je hra přerušena po pravici Marka Mazance. Ten raději přidržel kotouč, než aby působil další nepříjemnosti pro sebe a svůj tým.
     
    11:28
    Hosté nedokázali v přesilovce vyslat na branku soupeře více než jednu střelu a domácí výběr se toho snaží využít hned vzápětí pokusem o útok.
     
    10:49
    Poslední vteřiny ubíhají z trestu Matta Cullena, Predators napotřetí vyhazují kus černé gumy až k brance Anttiho Niemiho a vypadá to, že i oni svou první početní nevýhodu zvládnou.
     
    10:05
    Už ale zase hraje San Jose, kombinace Irwin a Marleaua je na modré čáře jen těsně nepřesná a Sharks se nakonec sami připravují o výhodu útočné třetiny.
     
    09:26
    Sharks se okamžitě usadili před brankou Marka Mazance a kombinují, český gólman ale zatím povedeně odolává a navíc obrana před ním vyhazuje puk.
     
    08:57
    Nevýhodnou pozici v oslabení si v tuto chvíli vyzkouší také domácí Nashville. Dvě minuty za nedovolené bránění inkasuje od hlavního rozhodčího Matt Cullen (NSH).
     
    08:40
    Ke střele po akci Fishera nedošlo, a tak jí musí znovu založit další obránce. Antti Niemi je však připravený i v tomto případě.
     
    08:05
    Nyní už hrají Predátoři, kteří získali puk po souboji u pravého mantinelu a Fisher zakládá akci domácích směrem k brance Anttiho Niemiho.
     
    07:34
    Vůbec poprvé v zápase se hosté dokázali na nějaký delší časový úsek usadit na území soupeře, jenž příliš pokusů zatím nepřichází.
     
    07:25
    Brent Burns opět v akci, nakonec propasoval puk až na Joe Thorntona, jenž svou střelou zápěstím nachází pouze připravené betony Mazance. Následuje krátká reklamní pauza.
     
    06:31
    Teď už ale musel Marek Mazanec dávat pozor, kolem pravé tyče se zpoza svatyně přiřítil Brent Burns, jenž se snažil překvapit českého strážce svatyně – zatím marně.
     
    05:49
    Po delší době se pryž nachází také na území Nashvillu, tam se jej do své moci snaží získat hosté. Tahle mise se ovšem zdá pro San Jose zatím hodně velkou překážkou k brance Mazance.
     
    05:08
    Stalberg posílal na svého spoluhráče v útočné periodě za branku, ten ale nebyl zavčas připravený jeho příhru přijmout, a tak mohou útok založit Žraloci.
     
    04:17
    Hra se nachází velice často ve středním pásmu, u branky následně opět domácí výběr. Zatímco San Jose ještě nevystřelilo, Predators pálí jednu ránu za druhou.
     
    03:58
    Znovu finský mág mezi třemi tyčemi Sharks. Hned po vhazování kryl nahození soupeře, ale to mu problém rozhodně udělat nemohlo.
     
    03:53
    Niemi v brance Žraloků si navíc musel připsat da své konto další zákrok lapačkou, z pravého kruhu jej zkusil prověřit a vyzkoušet jeho pozornost Cullen.
     
    03:25
    San Jose má doposud problém se vůbec dostat do útočné třetiny a nesledujeme příliš atraktivní hokej. Lépe si ale zatím o minimum počínají Nashville Predators.
     
    02:43
    Tohle byl již daleko důležitější zákrok Niemiho, který proti dvojici útočníků ve žlutých trikotech musel do rozkleku, nakonec v této pozici vyráží puk do rohu kluziště.
     
    02:23
    Joe Thornton je už zpátky na ledě. Hosté okamžitě zkoušeli založit rychlý protiútok, jejich první pokus na branku Marka Mazance ovšem končí postavením mimo hru.
     
    01:54
    Navíc obrana Sharks pracuje zatím více než dobře a Antti Niemi tak má pozici zase o něco snažší.
     
    01:35
    Niemi musel před vlastní brankou dávat veliký pozor. Fisher jej zkoušel překvapit v pozici na brankovišti. Ale gólman San Jose zatím v pohodě odolává nátlaku.
     
    00:56
    Nyní už ale u kotouče Joe Pavelski, který nabral kus černé gumy na svou hokejku a okamžitě vyhazuje přes všechny čáry až na druhou stranu hrací plochy.
     
    00:27
    První střelu na branku Anttiho Niemiho vyslal Josi od modré čáry, ale finský brankář byl připravený vytasit svůj pravý beton ve správnou chvíli.
     
    00:10
    Příliš dlouho se bez přerušení nehrálo, pouze deset vteřin. Po uplynutí téhle doby dostává hostující Joe Thornton (SJS) dvě minuty za hákování a Predators čeká přesilovka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno k začátku, za několik okamžiků bude vhozeno úvodní buly, ještě před tím zazněla pochopitelně americká hymna.
     
    Dnes nás čeká také poměrně zajímavý souboj v brankovišti. Mezi třemi tyčemi Nashvillu se objeví český talent a naděje Marek Mazanec, na druhé straně v brance Sharks své skvělé lapání puků bude chtít ukázat na Olympiádu nominovaný Antti Niemi.
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Mazanec – Josi, Weber, Jones, Ekholm, Ellis, Klein – Hornqvist, Fisher, Wilson – Hendricks, Cullen, Bourque – Smith, Legwand, Spaling – Stalberg, Gaustad, Nystrom

    San Jose Sharks: Niemi – Vlasic, Boyle, Hannan, Demers, Braun, Stuart – Burns, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Kearns – Hamilton, Desjardins, Sheppard – Brown, McCarthy, Hayes.
     
    Na serveru onlajny.com je nově možné kontaktovat komentátora zápasu na sociální síti Twitter. Pokud budete mít dotazy nebo připomínky, použijte profil @MartinSmuci
     
    Vítejte u dnešního utkání z National Hockey League, budeme sledovat setkání dvou celků Západní konfernce, když se další body do tabulky chystají zápolit Nashville Predators a San Jose Sharks.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba dva celky hrající v Západní konferenci se naposledy potkaly během zápasu 14. prosince minulého roku, když duel proběhl také v Nashvilu. Nashville Predators dokázali překvapit Žraloky a sebrat výhru v těsném poměru 3:2.
     
    NASHVILLE PREDATORS

    Predátoři by určitě rádi zlepšili své postavení v tabulkách během aktuálně probíhajícího ročníku. Ještě v minulých sezónách se šplhali mezi týmy hrající play-off, teď jim ale náleží až třetí nejhorší pozice v Západní konferenci. V Centrální divizi je situace Nashvillu ještě horší, nachází se na jejím úplném dně. Přesto Predators nic nevzdávají, poslední tři střetnutí jim ale nevyšly podle představ. Naposledy se předvedli na ledě týmu Carolina Hurricanes a padli těsným výsledkem 2:1.

    V porovnání s ostatními kluby National Hockey League je produktivita týmu poměrně neotřelá. Nevládne jí totiž žádný z útočníků, ale obránce Shea Weber (10 + 17). Forvard se nacházím až na druhém místě, konkrétně David Legwand (6 + 20). Dalšími produktivními jsou Američan Craig Smith (12 + 12) a Švéd Patric Hörnqvist (9 + 15). Branku Nashivllu v zatím posledním odehraném zápase chtánil Carter Hutton, mezi třemi tyčemi Predátorů se objevuje také Čech Marek Mazanec.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Hokejisté z Kaliforne zažívají v posledních dnech a týdnech proměnlivá období a výsledky. Počáteční vstup do sezóny sice měli Sharks famózní, jenže postupem času je dokázali ostatní kluby Západní koference dohánět. Nyní patří Žralokům čtvrtá pozice na západě, se ztrátou tří bodů na St. Louis Blues. V Pacifické divizi si stojí tým ze SAP Center na druhém místě a před sebou zkouší tlačit na Anaheim Ducks. Kačeři ale mají slušný sedmibodový náskok. Zatím poslední utkání odehrálo San Jose na ledě Chicaga, kde překvapilo favorita a zvítězilo 3:2 po samostatných nájezdech.

    Kanadské bodování má na starost zkušený muž Joe Thornton (5 + 43), u kterého není náhoda, že má drtivou většinu nahrávek, vždyť je na to specialista. Další produktivní útočník Patrick Marleau (19 + 22) má zase o něco vyrovnanější bilanci gólů a asistencí. Stydět se nemusí ani Joe Pavelski nebo Logan Couture (14 + 21). Mezi obránci si vede nejlépe Dan Boyle (7 + 12). Brankové tyče ovládl v zápase proti Chicagu Alex Stalock, na ledě Nashvillu je ale možné znovu očekávat nástup Fina Anttiho Niemiho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. Legwand (Smith, Weber), 28. Ekholm (Legwand), 32. Josi (Weber, Hornqvist) – 27. Pavelski (Boyle, Demers), 59. Marleau (Nieto, Demers)


    Nashville Predators: Mazanec – Josi, Weber, Jones, Ekholm, Ellis, Klein – Hornqvist, Fisher, Wilson – Hendricks, Cullen, Bourque – Smith, Legwand, Spaling – Stalberg, Gaustad, Nystrom
    San Jose Sharks: Niemi – Vlasic, Boyle, Irwin, Demers, Braun, Stuart – Burns, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Kearns – Hamilton, Desjardins, Sheppard – Brown, McCarthy, Hayes

    Rozhodčí: Mike Hasenfratz, Darcy Burchell – Don Henderson, Bryan Pancich

    Diváci: 15016
    bahis siteleri