Toronto – NY Islanders 3:5 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Tampa 2:4 (kon.)
Nashville – San Jose 3:2 (kon.) | Arizona – Calgary 6:0 (kon.) | Edmonton – St. Louis 2:5 (kon.)
Vancouver – Pittsburgh 4:5 (0:1 po s.n.) | Anaheim – Boston 5:2 (kon.) | Los Angeles – Minnesota 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
Nashville Predators
3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
San Jose Sharks
Středa 08.01.2014, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:38
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, ještě je tu šance pro San Jose na to, aby hosté něco s výsledkem zápasu udělali. Žraloci už odvolali brankáře Anttiho Niemiho ven ze své svatyně a to se jim pořádně vyplácí. Další akce v útočné třetině dokázal využít PATRICK MARLEAU. Dostal puk na pravou stranu brankoviště a Marek Mazanec už tentokrát ani nemohl stačit na jeho zakončení. Asistence: Matthew Nieto, Jason Demers.
     
    51:08
    Po dlouhé době vidíme větší šanci, obránce domácích Shea Weber totiž tvrdou ranou z přípravy trefuje tyč branky San Jose!
     
    45:13
    Po vyhození Nashvillu už je San Jose zpátky před Mazancem, ale český brankář se výtečně vytasil pravým betonem proti dvěma dorážejícím útočníkům soupeře na brankovišti!
     
    44:05
    Příležitost pro hosty, jak se dostat na kontaktní gól. Dvě minuty za hákování totiž dostává statný domácí obránce Shea Weber (NSH). Oslabení pro Nashville.
     
    33:38
    Hlavní rozhodčí opět přerušil hru, tentokrát kvůli přestupku domácích. Za katr míří dvě minuty odpykat Predátor Spaling (NSH), který se provinil držením protihráče.
     
    31:30
    Nashville právě vstřelil branku!
    Situace pro střídačku San Jose Sharks je nyní ještě horší. Předchozí zaváhání Dana Boylea ještě potrestáno nebylo, ale o pár vteřin později už se domácí fanoušci radují naplno. Kotouč poslal před modrou na branku ROMAN JOSI, střela už s největší pravděpodobností nebyla tečována na brankovišti. Jeden z domácích útočníků stál těsně u Niemiho, ale rozhodčí i přes tento fakt gól uznává. Asistence: Shea Weber, Patrick Hornqvist.
     
    27:16
    Nashville právě vstřelil branku!
    Zatímco v první třetině jsme na branku čekali marně, nyní se s góly doslova roztrhl pytel. Domácí získali jen na chvíli puk pro sebe za brankou a hned z toho těží sladké ovoce v podobě vedoucí branky na 2:1. U pravé tyče získal cennou pryž na svou hokejku MATTIAS EKHOLM, jehož poslaný puk směrem na Niemiho končí k překvapení finského strážce svatyně v brance. Asistence: David Legwand.
     
    26:49
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají své možnosti přesilové hry a jen pár chvil po inkasované brance srovnávají krok se svým soupeřem z Nashvillu. Sharks se po vyhození puku Predátory rychle navrátili na území soupeře a na brankovišti parádně postevený JOE PAVELSKI už neměl příliš starostí dopravit letící kus černé gumy do sítě. Žraloci dávají důležitý gól ještě před polovinou základní hrací doby. Asistence: Dan Boyle, Jason Demers.
     
    26:10
    Přichází první vyloučení ve druhé třetině, přesilovou hru si zahrají hokejisté z Kalifornie. Dvě minuty za zdržování hry dostává domácí hokejista Mattias Ekholm (NSH). Možnost pro Žraloky vyrovnat.
     
    23:35
    Nashville právě vstřelil branku!
    Na začátku druhé třetiny jsme se konečně dočkali první vstřelené branky, přestože přišla hodně nečekaně. Domácí vyhráli puk na vhazování, což byl počátek následného brankového úspěchu. Po střele od modré čáry dojel puk v útočném pásmu produktivní útočník DAVID LEGWAND, jehož přesné zakončení z místa v mezikruží končí až rozhoupáním sítě za zády Niemiho. Asistence: Craig Smith, Shea Weber.
     
    19:32
    Teď jsem se ovšem mohl hodně mýlit, protože Marleau a následně také Stuart měli hodně dobrou příležitost dostat puk za v tu chvíli nepřipraveného Mazance!
     
    12:34
    Až Patrick Marleau vyhodil z brankoviště svého týmu kotouč ven tak, aby jej nikdo nedokázal dorazit do branky. Brankář Niemi už byl na ledě položený, a tak nestihl zasáhnout.
     
    08:57
    Nevýhodnou pozici v oslabení si v tuto chvíli vyzkouší také domácí Nashville. Dvě minuty za nedovolené bránění inkasuje od hlavního rozhodčího Matt Cullen (NSH).
     
    00:10
    Příliš dlouho se bez přerušení nehrálo, pouze deset vteřin. Po uplynutí téhle doby dostává hostující Joe Thornton (SJS) dvě minuty za hákování a Predators čeká přesilovka.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. Legwand (Smith, Weber), 28. Ekholm (Legwand), 32. Josi (Weber, Hornqvist) – 27. Pavelski (Boyle, Demers), 59. Marleau (Nieto, Demers)


    Nashville Predators: Mazanec – Josi, Weber, Jones, Ekholm, Ellis, Klein – Hornqvist, Fisher, Wilson – Hendricks, Cullen, Bourque – Smith, Legwand, Spaling – Stalberg, Gaustad, Nystrom
    San Jose Sharks: Niemi – Vlasic, Boyle, Irwin, Demers, Braun, Stuart – Burns, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Kearns – Hamilton, Desjardins, Sheppard – Brown, McCarthy, Hayes

    Rozhodčí: Mike Hasenfratz, Darcy Burchell – Don Henderson, Bryan Pancich

    Diváci: 15016
    bahis siteleri