Toronto – NY Islanders 3:5 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Tampa 2:4 (kon.)
Nashville – San Jose 3:2 (kon.) | Arizona – Calgary 6:0 (kon.) | Edmonton – St. Louis 2:5 (kon.)
Vancouver – Pittsburgh 4:5 (0:1 po s.n.) | Anaheim – Boston 5:2 (kon.) | Los Angeles – Minnesota 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
Anaheim Ducks
5:2 (0:0, 3:1, 2:1)
Boston Bruins
Středa 08.01.2014, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s Vámi loučím a přeji dobrou noc. (06:49:06)
     
    Československá stopa v utkání:
    David Krejčí (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:54
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 24:58
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jonas Hiller (ANA) 30 zák., 2 góly, 93,8%
    2. Ryan Getzlaf (ANA) 0+2
    3. Nick Bonino (ANA) 1+1
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 238 diváků.
     
    Anaheim si dnes po dobrém výkonu připisuje zasloužené vítězství. Boston sice dokázal ovládnou první třetinu, ale nedokázal v ní vstřelit branku a to zřejmě rozhodlo celé dnešní utkání, protože ve druhé části začali řádit hráči Anaheimu a hosté nedokázali zareagovat. Anaheim tedy poráží Boston 5:2 a nadále je nejlepším celkem celé NHL.

    Střely na branku: 20 – 32.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Snaha Bostonu o založení útoku končí zakázaným uvolněním. Blíží se konec utkání, ve kterém zvítězí domácí Kačeři.
     
    58:51
    Z pravého kruhu se pokusil překonat Hillera Miller, ale brankář Anaheimu vyrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    57:29
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Anaheim definitivně pojišťuje své vedené. MATHIEU PERREAULT se dostal na pravém kruhu ke střele přes obránce a nasměroval kotouč přesně do pravé šibenice Raskovy branky. Asistence: Teemu Selanne, Patrick Maroon.
     
    56:42
    Anaheim se drží v útočném pásmu a má utkání ve svých rukách. Bostonu se nedaří dostat ke kotouči.
     
    55:20
    Boston to bude mít nyní už velmi těžké. Uvidíme, zda-li bude chtít s utkáním ještě něco udělat a nebo už zápas pouze dohraje.
     
    54:23
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Anaheim využívá další přesilovou hru a výrazně se přibližuje k vítězství. Getzlaf našel z pravého rohu mezi kruhy volného NICKA BONINA, který poslal kotouč mezi betony Raska. Asistence: Ryan Getzlaf, Corey Perry.
     
    53:42
    Ani jeden z týmů se nedokáže udržet v útočném pásmu.
     
    52:35
    Přesilová hra Bostonu končí. V útočném pásmu se nedovoleného bránění dopustil Marchand a odchází na 2 minuty na trestnou lavici.
     
    52:33
    Velmi dobrou příležitost měl Chára, který obdržel pas na pravý kruh a svojí dělovkou branku těsně minul.
     
    52:07
    Tak to je velká šance pro Boston. Koivu zasáhl při napadání holí do obličeje Kruga a je vyloučen na 2 minuty. Dokáže Boston vyrovnat?
     
    51:03
    Na hokejistech Bostonu je vidět velká snaha vyrovnat, zatímco domácí se mírně stáhli do obrany.
     
    50:19
    Kdyby dnes neměl Anaheim v brance Hillera, tak by z největší pravděpodobností prohrával. Mezi kruhy se dostal ke kotouči Krejčí, jenž okamžitě mířil někam k pravé tyči. U té se ale zjevil brankář domácích, který dokázal střelu zastavit svým tělem.
     
    49:55
    Od modré čáry to zkusil tvrdou střelou Lovejoy, ale Rask na jeho střelu viděl a dokázal ji vyrazit.
     
    48:04
    Po přerušení hry následuje komerční přestávka. Další minuty zápasu budou zcela jistě velmi zajímavé.
     
    47:19
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston si vytvořil v útočném pásmu opravdu velký tlak a je z toho kontaktní branka. Na pravém kruhu se dostal k odraženému kotouči DOUGIE HAMILTON, který ho prudkou střelou uklidil k pravé tyči. Hiller nedokázal včas zareagovat. Asistence: Carl Soderberg, Jarome Iginla.
     
    46:29
    Smith se pokusil dostat do útočného pásma po levém křídle, ale tvrdě narazil, když ho o kotouč na modré čáře připravil Vatanen.
     
    45:15
    Hra se otočila a zasahovat musel na druhé straně Hiller. Toho se pokusil překvapit obtočením okolo branky Soderberg.
     
    44:10
    Domácí se ale dokázali do útočného pásma vrátit a byl z toho velký závar před brankou Raska. Ten nakonec všechno ukončil, když dokázal vyrazit střelu Winnika tak šikovně, že se ke kotouči dostali jeho spoluhráči.
     
    43:38
    Getzlaf se snažil přihrát na levé křídlo Perrymu, ale ke kotouči se dostal Krug a celou akci Anaheimu ukončil.
     
    42:43
    Boston chtěl určitě vstoupit do této třetiny aktivněji, ale zatím se mu nedaří dostat do útočného pásma, natož se v něm udržet. Anaheim hraje velmi pozorně v obraně.
     
    41:20
    Anaheim začal aktivně i třetí třetinu. Po pravém křídle se dostal do zakončení Perry, který z velkého úhlu nahodil kotouč na branku, ale Raska nepřekvapil.
     
    40:24
    Lovejoy vystihl nepřesnou rozehrávku Kruga a od pravého mantinelu poslal kotouč na branku. Rask si připisuje první zákrok v této třetině.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetině vyzněla jednoznačně lépe pro domácí Anaheim, který dokázal Raska překonat hned třikrát a dostal se do vedení o tři branky. V poslední minutě druhé třetiny se však dokázal prosadit Paille a upravil stav po dvou třetinách na 3:1. Boston má tedy šanci ve třetí třetině s utkáním něco udělat. Ta začne přibližně v 6:03.

    Střely na branku: 12 – 23.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bostonu se povedlo před koncem druhé třetiny stáhnou náskok Anaheimu na rozdíl dvou branek. Před Hillera se dokázal prokličkovat DANIEL PAILLE, který si poradil i se švýcarským brankářem a po kličce do forhendu poslal kotouč do branky. Asistence: Justin Florek, Gregory Campbell.
     
    39:02
    Na ledě to jiskří! Do pěstní výměny názorů se pustil Maroon s McQuiadem a předvedli nám opravdu velmi pěknou a dlouhou bitku, která ale nakonec vítěze nepřinesla, když zasáhli rozhodčí a hráče od sebe rozdělili.
     
    38:45
    Getzlaf zavezl po pravém křídle kotouč do útočného pásma, aby následně našel přihrávkou na střed úplně volného Fowlera, jenž se svým pokusem neuspěl, když poslal kotouč nad branku.
     
    37:56
    Domácí v plném počtu.
     
    37:30
    Boston se po inkasované brance dokázal znovu dostat před branku Hillera, který dokázal zneškodnit slabou střelu Cháry.
     
    37:10
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak to je velká ráno pro hosty z Bostonu a může to být rozhodující okamžik v celém utkání. V oslabení se dostal do útoku ANDREW COGLIANO, který dokázal překonat Raska střelou nad vyrážečku, když dorážel pokus Winnika. Je to tedy branka v oslabení. Asistence: Daniel Winnik.
     
    36:30
    Hosté dlouho kombinovali v útočném pásmu, až se ke střele z mezikruží dostal Bergeron. Branku ale tento útočník, který se podívá i do Soči, netrefil.
     
    35:56
    Boston má šanci na snížení náskoku svého soupeře, když bude hrát přesilovou hru. Perry se u mantinelu provinil vysokou holí, když s ní trefil do obličeje jednoho z hostujících hráčů. Na trestné lavici stráví 2 minuty.
     
    35:17
    Hra se dostala na druhou stranu a toho se snažil využít Paille střelou přes obránce, která ale nakonec skončila na hrudi připraveného Hillera. Následně je čas pro reklamní přestávku.
     
    34:31
    Hrající veterán Selanne mohl rozšířit svoji gólovou sbírku v NHL, ale tomu dokázal zabránit Rask, který si na jeho pokus z mezikruží počkal a vyrazil kotouč betonem do rohu kluziště.
     
    33:43
    Bostonu přerušená hra opravdu pomohla a začíná se opět tlačit do útoku. Zatím ale bez vážnějšího ohrožení Hillerovy branky.
     
    32:22
    Po pokračování hry se do velmi nadějné šance dostali hosté. Při přečíslení dva na jednoho našel Paille před brankou Campbella, který bekhendem nedokázal přehodit ležícího Hillera.
     
    31:55
    Za brankou Bostonu se uvolnilo plexisklo. Na ledovou přichází místní rolbař, aby dal všechno do pořádku.
     
    31:46
    Oddechový čas pro hosty.
     
    31:46
    Druhá lajna Anaheimu si vytvořila velmi silný tlak, ale obrana Bostonu dokázala všechny pokusy o zakončení zablokovat. Následně si hosté pomohli zakázaným uvolněním.
     
    30:33
    Pozornost finského brankáře v brance Bostonu vyzkoušel od modré čáry Fowler, který poslal kotouč na branku a Rask tak musel zasahovat.
     
    30:15
    Na řadu přichází další komerční přestávka. Ta se bude velmi hodit hostujícím hráčům, aby se dokázali uklidnit po dvou inkasovaný brankách.
     
    29:27
    Boston zřejmě velmi lituje, že nedokázal využít své aktivity v první třetině. Nyní se přes obránce pokoušel prosadit Iginla, ale jeho následná střela přes obránce byla zablokována.
     
    28:29
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak to bylo velmi rychlé. Po vhazování se dostal na pravém kruhu ke kotouči Bonino, ale jeho střelu po ledě dokázal ještě Rask vyrazit, ale k pohotové dorážce se dostal COREY PERRY a ten už věděl, kam vystřelit, aby z toho byla branka. Asistence: Nick Bonino, Ryan Getzlaf.
     
    28:19
    Následuje ještě komerční přestávka.
     
    28:19
    Na Anaheim čeká další přesilová hra. Ve vlastním pásmu si nedovoleně počínal Boychuk, který zbytečně hákoval a tak zbytečně oslabí svůj tým na 2 minuty. Podaří se domácím využít i tuto přesilovou hru?
     
    27:12
    Anaheim je rázem jednoznačně lepším týmem a velké problémy má Boston. Vývoj utkání je úplně jiný, než tomu bylo v úvodním dějství.
     
    25:53
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Anaheim se v přesilové hře dostává do vedení. Selanne podržel kotouč v pravém rohu, dostal se za branku, odkud našel na pravém kruhu sjetého MATHIEUA PERREAULTA, který střelou bez přípravy poslal kotouč pod horní tyčku branky Raska. Asistence: Teemu Selanne, Sami Vatanen.
     
    25:45
    To se zkusil z pravého kruhu změnit Perry a byl také úspěšný, když jeho tvrdý pokus skončil až na hrudi Raska.
     
    25:15
    Přesilová hra je zatím pro domácí zklamáním, když se Boston už dokázal jednou osvobodit a Rask ještě nemusel zasahovat.
     
    24:41
    První přesilovou hru v utkání si zahrají také hokejisté Anaheimu. Hamilton u mantinelu přidržel jednoho z domácí hráčů a je tak po právu na 2 minuty vyloučen.
     
    24:10
    Hra je taky mírně nepřesná. Toto potvrdil nyní Lindholm, který se pokusil najít dlouhým pasem Bonina, ale ten na kotouč nedosáhl a tak je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    23:29
    Do brankoviště Raska se odrazil kotouč od zadního mantinelu a tak ho raději hostující brankář zalehl, aby zamezil možnému nebezpečí.
     
    22:41
    Anaheim vstoupil do druhé třetině v úplně jiném světle, když je aktivní, tlačí se do útoku a hlavně zaměstnává Raska v brance Bostonu.
     
    21:24
    Domácí se již radovali ze vstřelené branky, ale té nakonec nedosáhli. Bonino dostal kotouč mezi kruhy a poslal kotouč do levé tyče. Hra pokračuje, ale je možné, že se ještě bude situace kontrolovat na videu.
     
    20:19
    Hned zkraje druhé třetiny měl velkou šanci Smith, který si počkal u levé tyčky na přihrávku Bergerona a z velmi výhodné pozice střelou z první branku minul.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nám přinesla velmi pohledné utkání, kterému pouze chybí branky. Převážně za to může domácí Hiller, který v prvním dějství předváděl velmi výborné zákroky, s nimiž pomáhá svým spoluhráčům. Aktivnějším týmem byl jednoznačně Boston, který má i střeleckou převahu. Nutno dodat, že v závěru první třetiny, se už domácí dostávali také před branku Raska, takže se máme ve druhé třetině na co těšit.

    Střely na branku: 3 – 16.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Před Hillerem velmi dobře clonil Smith, jemuž se povedlo dokonce tečovat střelu Kruga. Domácího mága ale tento pokus nepřekvapil a vyrazil jej.
     
    18:24
    Do přečíslení dva na jednoho se dostal Silfverberg s Fistricem. Prvně jmenovaný našel svého spoluhráče z pravé strany před brankou, odkud obránce Ducks poslal kotouč pouze vedle branky.
     
    17:36
    Zákrok zápasu a možná celé sezóny! Bergeron našel z mezikruží na levém kruhu úplně volného Marchanda, který bez přípravy vystřelil. Hiller se sklouzl po ledě a vytasil proti střele svoji lapačku, do které dokázal kus černé gumy lapit. Hostující útočník nevěří vlastním očím.
     
    16:29
    Po přihrávce Perryho se dostal do zakončení z velké blízkosti Beleskey, který ale vyhořel na Raskovi, jenž po dlouhém stání dokázal úspěšně zasáhnout.
     
    15:30
    Druhá lajna domácích předvedla velmi dobrou práci a dostala se do útočného pásma, kde velmi dlouho držela kotouč. Do zakončení se však domácí dostat nedokázali.
     
    14:47
    Po komerční straně se na ledové ploše nic nezměnilo. Pokus Anaheimu o založení útoku končí zakázaným uvolněním.
     
    14:32
    Následuje další komerční pauza.
     
    14:32
    Boston hraje velmi aktivně a domácím se nedaří založit jakýkoli útok. Po napadání jednoho z hostujících hráčů se dostal kotouč nyní do hlediště.
     
    13:20
    U levého mantinelu se dostal ke kotouči Lucic, jenž ho postrčil do středu na Marchanda, který střelou po ledě branku těsně minul.
     
    12:42
    Anaheim se pokouší hru oživit, ale stejně se mu nedaří dostat do útočné pásma, natož se v něm udržet.
     
    11:36
    Lucic nahodil kotouč na Hillera už ze středního pásma a brankář Anaheimu hru raději přerušil. Následuje komerční přestávka.
     
    10:42
    Getzlaf a Perry se pokusili prosadit rychlým přechodem přes střední pásmo, ale na modré čáře celou situaci vyřešil Chára, který jim dokázal kotouč vypíchnout.
     
    10:00
    Střely na branku: 1 – 9.
     
    9:30
    Dnešní utkání zatím jednoznačně patří hostům z Bostonu, kteří hrají velmi aktivně a svého soupeře snadno přehrávají. Zatím bez gólového efektu.
     
    7:52
    Hiller dokázal udržet nerozhodný výsledek. Na levý kruh obdržel velmi dobrou přihrávku Bergeron, jenž si dokázal kotouč v klidu zpracovat a střelou zápěstím vyslal kotouč na branku, do níž se ale nedostal, když brankář Anaheimu předvedl velmi dobrý zákrok lapačkou.
     
    7:32
    Čtvrtá lajna Bostonu odvádí v útočném pásmu velmi dobrou práci. Campbell v pravém rohu dokázal vybojovat kotouč, který ihned předložil mezi kruhy Pailleovi, který pohotovou střelou branku minul.
     
    6:45
    Přečíslení Bostonu dva na jednoho se rozhodl vyřešit Marchand, který z levého kruhu místo přihrávky vystřelil vysoko nad branku.
     
    6:35
    Následuje první komerční přestávka v dnešním utkání.
     
    6:10
    Tak to byla šance jako hrom. Beleskey se po vrácení na led dostal na útočné modré čáře ke kotouči, s nímž se dostal až mezi kruhy, odkud vystřelil přes obránce a nasměroval kotouč do břevna.
     
    5:53
    Domácí v plném počtu.
     
    5:43
    Anaheim se úspěšně brání a vypadá to, že tohle oslabení zvládne.
     
    5:16
    Chytře to z pravého kruhu zkoušel Krejčí, ale Hiller dokázal zasáhnout vyrážečkou a zabránit tak úvodní brance dnešního utkání.
     
    4:53
    Po přihrávce od Kruga se na modré čáře dostal ke kotouči Chára, jehož okamžitá střela byla domácí obranou zastavena.
     
    4:15
    Boston zatím úspěšně drží útočné pásmo, ale na přímé ohrožení branky to zatím nevypadá. Domácí jsou velmi dobře zformovaní.
     
    3:53
    Bude se poprvé v utkání vylučovat. Do čtyř půjdou domácí, když je na 2 minuty za vysokou hůl vyloučen Beleskey. Uvidíme, jak se Bostonu přesilová hra povede.
     
    3:04
    Hiller se vydal velmi riskantně za vlastní branku, aby rozehrál. Velmi dobře napadající Krejčí však dokázal obrat domácího brankáře o kotouč a poslal ho ihned před branku, kde se ke kotouči nikdo z jeho spoluhráčů nedostal.
     
    2:28
    Medvědi jsou v úvodních minutách mírně aktivnějším týmem. Od modré nenápadnou střelou branku ohrozil Krug, když Hiller jeho nahození spatřil až na poslední chvíli a měl problémy ho zastavit.
     
    1:45
    První střela přišla až nyní a byl to velmi nadějný pokus hostujícího útočníka. Smith se dostal k odraženému kotouč na levém kruhu, sjel si sním do mezikruží a bekhendem se snažil překonat Hillera, jenž neměl optimální výhled. Nakonec si švýcarský brankář dokázal poradit.
     
    0:49
    Hned po úvodním vhazování se hra začala hra přelévat ze strany na stranu, ale žádné ohrožení branky jsme neviděli. Domácí se nakonec při zakládání jednoho ze svých prvních útoků dopustili zakázaného uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Po státní hymně USA bude utkání zahájeno.
     
    Máte nějaký dotaz nebo připomínku? Kontaktujte mě pomocí Twitteru.
     
    Utkání začne o malý okamžik později.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Hiller (Andersen) – Lindholm, Beauchemin, Lovejoy, Fowler, Fistric, Vatanen – Perry, Getzlaf, Penner – Selanne, Perreault, Beleskey – Cogliano, Koivu, Silfverberg – Winnik, Bonino, Maroon

    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Hamilton, Chára, Krug, McQuiad, Boychuk, Bartkowski – Iginla, Krejčí, Florek – Smith, Bergeron, Marchand – Fraser, Spooner, Soderberg – Paille, Campbell, Miller

    Rozhodčí: Peel, VanMassenhoven – Mach, Milller.
     
    Dnešní utkání bude velmi zajímavé, jelikož se proti sobě postaví dva celky z horních příček celé NHL. Domácí Anaheim momentálně vede celou soutěž, když má ze všech týmů nejvíce bodů. Boston se zase nachází na druhém místě ve Východní konferenci a také má letošní sezónu velmi dobře rozehranou.
     
    Vítám Vás u sledování dalšího zápasu z nejlepší hokejové ligy světa. Kanadsko-americká NHL je v plném proudu a každou noc nám přináší opravdu zajímavé zápasy. Dnešní noc tomu nebude výjimkou, když do Honda Center, tedy stánku Anaheimu Ducks zavítá Boston Bruins. Mé jméno je Jan Šlapáček a tímto utkáním Vás podrobně provedu.

    Úvodní vhazování je naplánováno na 4:00. Přeji příjemný sportovní zážitek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Jan Šlapáček

    Branky a nahrávky: 26. Perreault (Selanne, Vatanen), 29. Perry (Bonino, Getzlaf), 38. Cogliano (Winnik), 55. Bonino (Getzlaf, Perry), 58. Perreault (Selanne, Maroon) – 40. Paille (Florek, Campbell), 48. Hamilton (Soderberg, Iginla)


    Anaheim Ducks: Hiller (Andersen) – Lindholm, Beauchemin, Lovejoy, Fowler, Fistric, Vatanen – Perry, Getzlaf, Penner – Selanne, Perreault, Beleskey – Cogliano, Koivu, Silfverberg – Winnik, Bonino, Maroon
    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Hamilton, Chára, Krug, McQuiad, Boychuk, Bartkowski – Iginla, Krejčí, Florek – Smith, Bergeron, Marchand – Fraser, Spooner, Soderberg – Paille, Campbell, Miller

    Rozhodčí: Peel, VanMassenhoven – Mach, Milller

    Diváci: 17 238
    bahis siteleri