Mladá Boleslav – Slavia 1:2 (2:3 po s.n.) | Olomouc – Chomutov 2:5 (kon.) | Kometa Brno – HC Litvínov 2:1 (kon.)
Č. Budějovice – HC Plzeň 2:1 (kon.) | Vsetín – Pardubice 7:3 (kon.) | Jihlava – Kladno 4:2 (kon.)
Liberec – Sparta 7:3 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
Piráti Chomutov
Sobota 18.01.2014, 12:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Piráti Chomutov:
    Chomutovští mladíci přijíždí na Hanou jako lídři soutěže. Piráti zažívají naprosto jinou situaci než Kohouti. V posledním utkání na ledě Komety Brno sice Chomutov prohrál 1:2, byla to však porážka po čtyřzápasové sérii vítězství. Piráti mají tedy stejný program jako Olomouc. Kdo se s třetím zápasem ve třech dnech vypořádá lépe?

    Poslední tři zápasy:
    Chomutov – České Budějovice 3:1
    Chomutov – Olomouc 2:1 (dohrávka 12. kola, hráno v Prostějově)
    Brno – Chomutov 2:1

    Postavení v tabulce:
    1. místo, 24 zápasů, 51 bodů
     
    HC Olomouc:
    Junioři momentálně prožívají nejhorší dny v sezóně. Už čtyřikrát v řadě totiž celek trenéra Kamila Přerechtěla nezískal ani bod. Už jednou v tomto ligovém ročníku se Kohouti museli před soupeřem sklonit ve čtyřech případech za sebou, to však v této černé sérii zaznamenali alespoň bod. To ale nyní neplatí. Zápasem proti Chomutovu zakončí Hanáci náročné období, kdy během tří dnů museli odehrát tři zápasy. Naposledy měla Olomouc dobře rozehraný souboj s Litvínovem, své dvougólové vedení ale ztratila a nakonec prohrála 2:3.

    Poslední tři zápasy:
    Pardubice – Olomouc 3:2
    Chomutov – Olomouc 2:1 (dohrávka 12. kola, hráno v Prostějově)
    Olomouc – Litvínov 2:3

    Postavení v tabulce:
    12. místo, 22 zápasů, 33 bodů
     
    Vítejte u sledování on-line přenosu NEON extraligy juniorů, kdy se na olomouckém zimním stadionu střetnou celky HC Olomouc a Piráti Chomutov. Zápas startuje už v 12:00, buďte s námi u toho!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Kochta (Slezák) – Škůrek, Nesvadba, Rašner, Hradil, Soukal, Brandýs – Ostřanský (C), Novotný, Jergl – Kocián, Fibrich, Rajnoch – Bauer, Beták, Markl – Vrána, Konečný, Zezula. Trenér: Kamil Přecechtěl.

    Piráti Chomutov: Dvořák (Maštalířský) – Meliško, Ringler, Drobný, Cestr, Šulák, Michálek, Szathmáry, Černý, Tejnor (C) – Šťovíček, Lehnert, Paleček, Veselý, Bednář, Janák, Huňady, Hejcman, Kaše D. Trenér: Jaroslav Liška.

    Rozhodčí: Kika – Bryška, Matěj.
     
    Obě mužstva už jsou připravena na ledové ploše. Za pár okamžiků bude vhozeno úvodní buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    První formace se hned po úvodním vhazování dostala do útočného pásma. Tam se o založení akce snažil kapitán Ostřenský, jeho nehození se však svezlo po mantinelu znovu do neutrální zóny.
     
    00:50
    Radek Veselý se naopak na druhé straně dokázal rotlačit ke střeleckému pokusu, Kochta ale nakonec zasahovat nemusel. Puk letěl mimo tři tyče.
     
    01:32
    Marklovo nahození na branku ještě ze střednho pásma nenadělalo Dvořákovi žádné potíže. Proto se bleskově dostali na druhou stranu hřiště Piráti, ani oni ale protivníkova gólmana neohrozili.
     
    02:12
    Střela z levého kruhu v podání domácího kapitána Ostřanského se od široké hole brankáře Dvořáka odrazila do ochranné sítě. Následuje buly v pásmu Pirátů.
     
    02:35
    Ostřanský vbojoval v rohu kluziště puk na Jergla, jeho pokus ale zazvonil jen o boční konstrukci branky. Poté od modré čáry pálil Rašner, i když toho Dvořák moc neviděl, dokázal puk vyrazit.
     
    03:27
    Po chvíli to byl znovu Rašner, kdo se pokusil překvapit hostujícího brankáře. Dvořák likvidoval kotouč na dvakrát, proto domácí zadák na brankáře Pirátů ještě dorážel. Nakonec ho osvěžil i sprškou sněhu.
     
    03:43
    Piráti právě vstřelili branku!
    I když to byli Olomoučtí, kdo byl v úvodních minutách zápasu aktivnější, jako první se dokázali střelecky prosadit hosté z Chomutova. Rychlou akci dvou proti jednomu zakončoval PATRIK HUŇADY, který procedil kotouč pod Kochtovým betonem až do sítě. Asistence: Radek Veselý, David Kaše.
     
    04:48
    Kochta si nejprve sám zavařil, když střelu od modré nechytil napoprvé, dorážku však dokázal vykrýt. Stejně tak se mu povedlo zasáhnout i po velice slibné šanci v podání Lehnerta.
     
    05:33
    Meliško se prohnal podél pravého hrazení až do útočného pásma. Poté střelou z bekhendu prověřil Kochtovu pozornost, ten byl včas na správném místě.
     
    06:23
    Piráti jsou po vstřelené brance jako pokropení živou vodou, jsou to oni, kdo diktuje tempo hry. Další puk musel ve své rukavici Kochta chytat, když se jej od modré čáry pokoušel překvapit Šulák.
     
    07:16
    Po delší době se do útoku dostali také Kohouti, jenže v dobré příležitosti vzal Jergl situaci sám na sebe. Jako lepší řešení se zdála pžihrávka na Ostřenského, který mu najížděl po levé ruce.
     
    07:53
    Další zákrok si Kochta připsal po střele Černého. Tvrdá střela obránce Pirátů zaduněla o beton domácího gólmana.
     
    08:29
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov využívá svého tlaku ke vstřelení druhé branky zápasu! Za brankou Mory se dostal ke kotouči Meliško, který parádním pasem našel před brankovištěm volného PATRIKA HUŇADYHO, který dnes podruhé rozvlnil síť za zády brankáře Kochty. Asistence: Jakub Meliško, David Kaše.
     
    08:29
    Kamil Přecechtěl se rozhodl pro střídání brankářů. Kochtu v brance Olomouce nahrazuje Martin Slezák. Ten se doposud ukázal jen v jediném duelu sezóny!
     
    10:32
    Chomutovští jsou i nadále lepšími hokejisty, Mora se ze dvou inkasovaných branek jen těžko vzpamatovává.
     
    11:33
    Uvidíme první početní výhodu dnešního zápasu. Výhodu jednoho muže v poli budou mít Olomoučtí. Šimona Betáka totiž v dobré příležitosti zahákoval Libor Šulák (CHM).
     
    12:11
    Kohoutům se zatím moc nedaří, navíc byl v úniku okolo mantinelu skvělým hitem doslova zbournán jejich kapitán Ostřanský.
     
    12:30
    Až nyní ukázal své šikovné ruce Aleš Jergl, který se prohnal okolo dvou obránců soupeře, na připravého Dvořáka už ale recept nenašel.
     
    12:56
    Další útočné snažení Hanáků je zastaveno píšťalkou čárového rozhodčího, kterému neuniklo postavení mimo hru.
     
    13:33
    Piráti z Chomutova první oslabení zápasu přežili, a to bez větších potíží.
     
    14:28
    Po tvrdém střetu zůstal na ledě ležet Tomáš Paleček, nakonec ale sám odjíždí na střídačku, zdá se tedy, že se snad nebude jednat o vážnější zranění.
     
    14:50
    Nyní se o snížení snažil Kocián, jeho střela z levého kruhu ale nebyla příliš razantní, proto na ni Dvořák s klidem dosáhl.
     
    15:38
    Hra se v posledních minutách docela vyrovnala, Olomouc už není v takovém sevření.
     
    15:46
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti snižují! Dalibor Soukal se na modré čáře opřel do puky, co to jen šlo. Jeho rána se odrazila od břevna možná za brankovou čáru, svítilo dokonce červené světlo. Hlavní sudí byl ale celé situaci na blízku a proto ukázal, že puk nepřešel čáru. Hra však pokračovala a Olomoučtí stále doráželi na chomutovského brankáře. Betákovi se kotouč do sítě ještě protlačit nepovedlo, jeho kolega z útoku TOMÁŠ MARKL už však snížil! Asistence: Šimon Beták, Dalibor Soukal.
     
    18:00
    Výborný zákrok Bauera zabránil Šťovíčkovi, který už se hnal téměř sám na brankáře Slezáka. Náhradní brankář v brance Olomouce zatím mnoho práce neměl.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:29
    Jergl mohl před přestávkou vyrovnat! U levého mantinelu si však kotouč na svou hůl, prohnal se až před brankáře Dvořáka, jenže na poslední možnou chvíli mu ve skórování zabránil Hejcman.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prvních dvacet minut dnešního zápasu je za námi. Piráti se díky dvěma přesným trefám Huňadyho dostali do dvougólového náskoku, z toho však ještě před přestávkou ukrojil na rozdíl jedné branky Markl. Olomoucká juniorka tak doma po první části prohrává s mladými Piráty 1:2.

    Druhá třetina je na programu v 12:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Dominik Novotný se hned po buly dostal ke střele z levého krhu, netrefil však, a proto se mohl na druhou stranu Lehnert. Ani jeho pokus ale nebyl přesný.
     
    20:44
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Na konci první třetiny se sice ALEŠI JERGLOVI vyrovnat nepodařilo, teď už však ano. Útočník, který má i bohaté zkušenosti z první ligy, využil zmatků v obraně Pirátů. Získal volný puk a uháněl sám na Dvořáka, kterého následně dokázal překonat střelou mezi betony. Asistence: David Nesvadba.
     
    21:58
    Piráti jsou zdravě naštvaní a touží získat své vedení zpět. Nyní byl však na místě brankář Slezák, který radost hostujímu týmu zkazil.
     
    22:30
    Na druhé straně se sympaticky prezentoval střelec první olomoucké branky Tomáš Markl, jeho pokus ael brankář Dvořák vytěsnil do ochranné sítě.
     
    23:22
    Jergl předal na Novotného, který si chtěl ještě stahovačkou udělat více prostoru. Při této snaze mu však obrana Pirátů odebrala kotouč z hole.
     
    23:46
    Kocián posunul v útočném pásmu na Fibricha, ten se opřel do puku ze všech sil, Dvořák ale znovu připraven.
     
    24:28
    Šimon Szathmáry nabral dobrou rychlost, když už se zdálo, že mu v průniku k brance nikdo nezabrání, odzbrojil ho perkfektním zákrokem Soukal.
     
    25:50
    Mora je teď jasně lepší. Dobrou šanci měl už Novotný, ještě do lepší palebné pozice se však dostal Aleš Jergl. Tentokrát jeho dělovka ale mířila mimo ři tyče.
     
    26:46
    Po dlouhé době se snažili Piráti prosadit přes střední pásmu, ani tentokrát se jim to však nepovedlo, a tak mohli jít do šance domácí, a to konkrétně Kocián. Ten svou nepříliš tvrdou střelou alespoň vybojoval pro svůj celek vhazování v útočné třetině.
     
    27:29
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nedáš – dostaneš! Poté, co se nedokázal prosadit Šimon Beták, který se následně srazil se Soukalem, se dostali hosté do rychlého kontru tří proti jednomu. Veselému najížděl Kaše, chytře však zvolil nahrávku na Meliška, který najel z druhé vlny. JAKUB MELIŠKO byl před brankářem Slezákem úplně sám a střelou mezi betony vrátil Pirátům ztracené vedení. Asistence: Radek Veselý, David Kaše.
     
    29:48
    Radek Veselý má na svém kontě dnes už dvě asistence, rád by se však zapsal i do listiny střelců. Tentokrát jeho pokus z levého kruhu dokázal Slezák vykopnout.
     
    30:44
    Mora je i po inkasované brance možná mírně aktivnější. Často se však stává, že domácí propadnou v útočném pásmu, čehož následně Piráti využívájí.
     
    31:22
    Proti Novodnému Dvořák dobře ucpal všechny možné mezírky mezi svým tělem a levou tyčkou.
     
    32:50
    Patrik Huňady mohl dostat Piráty zpět do dvobrankového vedení, před Slezákem mu ale sjel puk z čepele hole.
     
    33:09
    Poprvé v utkání míří na trestnou lavici i hráč Olomouce. Za držení protihráče je ze hry vykázán Jan Brandýs (OLO).
     
    33:58
    Kohouti se dokázali dvakrát za sebou vyhodit až k brankáři Dvořákovi.
     
    35:09
    Kohouti jsou opět v pěti, Brandýs je zpět na ledě.
     
    35:29
    Sotva se ale Jan Brandýs (OLO) ukázal na ledě, putuje opět na trestnou lavici. Tentokrát je potrestán za hru vysokou holí.
     
    36:24
    Milan Ostřanský se mohl dostat v oslabení do samostatného úniku, na poslední chvíli ale do puku šťouchl Antonín Drobný!
     
    37:04
    Aleš Jergl se dostal s kotoučem až do útočného pásma, kde z levého kruhu vypálil směrem na Dvořáka. Ten jeho střelu vykryl, domácím se však alespoň podařilo vybojovat buly v útočné třetině.
     
    37:29
    Mora i toto oslabení přežila.
     
    38:19
    Soukalovi se nepodařilo prostrčit puk na Betáka, který se mohl dostat do slibné šance.
     
    39:01
    Je ohlášena poslední minuta druhé periody.
     
    39:38
    Novotný nabral rychlost, prohnal se přes útočnou modrou čáru a posunul kotouč na Jergla. Jeho bomba z voleje ale jen těsně minula pravou tyčku.
     
    39:58
    Ještě před koncem druhé části putuje za katr Josef Fibrich (OLO), který musí odpykat trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hned na startu druhé periody Mora vyrovnala zásluhou Jergla, jenž v samostatném úniku využil chyby hostující obrany a srovnal. Olomoučtí byli následně aktivnější, propadnutí dvou útočníků ale Chomutovští potrestali zásluhou Meliška a získali tak zpět ztracené vedení.

    Třetí část začne zhruba v 13:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Chomutovští pokračují ve své početní výhodě. Od modré čáry prověřil Slezákovy kvality David Kaše.
     
    40:57
    Nyní je chomutovská akce zastavena, hlavní sudí Kika totiž odpískal hru vysokou holí jednomu z hráčů Chomutova, bude se vhazovat v neutrální zóně.
     
    41:58
    Domácí přežili i třetí oslabení v dnešním utkání, Fibrich opouští trestnou lavici a je zpět na ledě.
     
    42:59
    Markl chtěl posunout na Bauera, ten ale potřeboval o něco kratší přihrávku než Markl ze své hole na Bauera poslal.
     
    43:49
    Olomoučtí jsou mírně pod tlakem, chomutovští hokejisté dobře forčekují ve středním pásmu.
     
    44:27
    Rašnerova střela od modré čáry sice na branku mířila, nebyla ale příliš tvrdá, a tak ji Dvořák bez větších problémů dokázal vyrazit.
     
    45:24
    Beták se dostal ke střele z pravého kruhu, Dvořák se natahoval po kotouči svou vyrážečkou, nakonec však zasahovat nemusel.
     
    46:05
    Szathmáry posunul na kruhu na Drobného, který se opřel do kotouče, co to jen šlo. Slezák ale dobře zasáhl svým levým betonem.
     
    46:53
    Huňady by se rád radoval z hattricku, teď tomu měl docela blízko, když vypálil zpoza obránce Rašnera, Slezák si ale jeho pokus dokázal najít. Následně se domácí brankář blýskl i parádním semeforem proti střele Šťovíčka.
     
    48:35
    Mora se zatím marně snaží o vyrovnání, Chomutov disponuje dobrou obranou.
     
    49:19
    I hned po buly se dostal ke střele Markl, Dvořák ale proti jeho pokusu ukázal spolehlivý zákrok. Na druhé straně zase musel Slezák zasahovat proti střele Hejcmana.
     
    50:20
    Libor Šulák napral na levém křídle velkou rychlost a ani tři obránci Mory jej nedokázali zastavit. Šulák se dostal až před Slezáka, který se však rozhytal a podává výborný výkon. Zlikvidoval totiž i následnou dorážku.
     
    51:30
    Na druhé straně se mohl dostat do šance Jergl, jeho snahovačka mu ale vyšla jen z části, proto mohl zůstat Dvořák v klidu.
     
    52:21
    Patrik Huňady mohl zřejmě definitivně rozhodnout o vítězi dnešního zápasu, ale i proti této střele se Slezák ukázal.
     
    53:13
    I když Piráti vedou, rozhodne se nestahují do obrany, ba naopak. Jako kdyby co nejdříve chtěli přidat pojišťující zásah do olomoucké sítě.
     
    53:45
    Další nebezpečnou střelu směrem na branku Mory vyslal Meliško, jeho projektil ale trefil jen hráče z jeho týmu, proto nemusel Slezák zasahovat.
     
    54:10
    David Kaše ukázal svou houževnatost a bojovnost, když se prodral mezi třemi obránce Kohoutů až ke střele z mezikruží.
     
    54:45
    Tohle je šance pro olomoucký tým. Za sekání putuje na trestnou lavici Darek Hejcman (CHM).
     
    55:40
    Rašnerova střela byla zblokována prvním bránícím hráčem, Olomoučtí se ale ještě udrželi na puku a k ráně se dostal Jergl. Branku Pirátů ale trefit nedokázal.
     
    56:45
    Chomutov hraje v plném počtu, Kohoutům se tato početní výhoda příliš nepovedla.
     
    57:50
    Šulák nahrál v přečíslení na Kašeho, který mohl rozhodnout, ale Slezák se parádně přesunul a chytil puk maskou!
     
    58:15
    Piráti právě vstřelili branku!
    Parádní práce Davida Kašeho, který je i u čtvrté branky svého celku. Kaše si vzal puk, zajel s ním za branku, ovšem všechny překvapil, když dal kotouč ihned svou zadovkou před branku, kde nadvakrát pokořil Slezáka RADEK VESELÝ! Asistence: David Kaše.
     
    59:36
    Zbývá posledních 24 vteřin, zdá se, že je o vítězi rozhodnuto.
     
    59:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tohle je možná pro Olomouc až moc kruté. Ještě před koncem zápasu dává v přečíslení dvou proti jednomu pátou branku Chomutova LIBOR ŠULÁK. Asistence: Radek Veselý, David Kaše.
     
    60:00
    Konec zápasu.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 16. Markl (Beták, Soukal), 21. Jergl (Nesvadba) – 4. Huňady (Veselý, D. Kaše), 9. Huňady (Meliško, D. Kaše), 28. Meliško (Veselý, D. Kaše), 59. Veselý (D. Kaše), 60. Šulák (Veselý, D. Kaše)


    HC Olomouc: Kochta (9. Slezák) – Škůrek, Nesvadba, Rašner, Hradil, Soukal, Brandýs – Ostřanský (C), Novotný, Jergl – Kocián, Fibrich, Rajnoch – Bauer, Beták, Markl – Vrána, Konečný, Zezula.
    Trenér: Kamil Přecechtěl.

    Piráti Chomutov: Dvořák (Maštalířský) – Meliško, Ringler, Drobný, Cestr, Šulák, Michálek, Szathmáry, Černý, Tejnor (C) – Šťovíček, Lehnert, Paleček, Veselý, Bednář, Janák, Huňady, Hejcman, D. Kaše.
    Trenér: Jaroslav Liška.

    Rozhodčí: Kika – Bryška, Matěj
    bahis siteleri