Columbus – Washington 5:1 (kon.) | Chicago – Anaheim 4:2 (kon.) | Ottawa – NY Rangers 1:4 (kon.)
Tampa – San Jose 4:5 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 3:2 (po pr.)
po prodl.
Winnipeg Jets
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
Edmonton Oilers
Sobota 18.01.2014, 20:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Winnipeg Jets nakonec udolal Edmonton Oilers gólem Jasona Trouby v prodloužení se s Vámi loučí a někdy příště napočtenou ze zápasu kanadskoamerické NHL se těší Tomáš Lysý. (23:01:18)
     
    Počet diváků: 15004.
     
    Československá stopa v utkání
    Ondřej Pavelec (WIN): 20 zásahů, 90,9% úsp. zásahů.
    Michael Frolík (WIN): 0+0, 3 střely, čas na ledě 17:16.
    Martin Marinčin (EDM): 0+0, 0 střel, čas na ledě: 18:46.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jason Trouba (WPG) 2+0.
    2. Mark Scheifele(WPG) 1+0.
    3. Jordan Eberle (EDM) 1+0.
     
    Strhující zápas je za námi. Dalo by se říct, že asi po většinu zápasu byli domácí lepší, přesto bere Edmonton z utkání jeden bod.

    První třetina se nesla bez vážnějších šancí a oba gólmani se příliš nezapotili. Ze začátku měl více práce Pavelec, na konci třetiny se zase musel ohánět Bryzgalov.

    Ve druhé části měli domácí převahu, ale z gólu se radovali hosté. V sedmadvacáté minutě překonal Pavelce po hezké akci Nugenta-Hopkinse Jordan Eberle. Bryzgalovovi dvakrát pomohla tyčka, takže do kabin šli spokojenější hosté.

    Třetí dvacetiminutovka přinesla parádní hokej. Jets se tlačili před Bryzgalova a dočkali se po pěkné individuální akci Litla vyrovnání, když se trefil Trouba. V jedna padesáté minutě strhl vedení na stranu domácích Scheifele, ale nadšené osazenstvo MTS Centra zchladil přesně dvě minuty před koncem David Perron.

    Zápas tedy došel do prodloužení, kde nejprve před Pavelcem neuspěl Petry, aby se z následného protiútoku po výborné práci Wheelera prosadil podruhé v zápase Jason Trouba.
     
    Konec zápasu.
     
    61:10
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Dustin Byfuglien vyslal dlouhým pasem k útoku jeden na jednoho Wheelera. Ten se stahovačkou téměř zbavil beka a vystřelil. Bryzgalov zasáhl, ale Wheeler ještě dojel odražený puk a bekhendem ho nasměřoval znovu jen do gólmana Olejářů. Následně se znovu dostal k puku, přihrál ho před branku na JASONA TROUBU a ten již překonal ležícího Bryzgalova. Asistence: Blake Wheeler.
     
    61:02
    Strhující utkání pokračuje útokem domácích jeden na jednoho.
     
    60:54
    Jeff Petry se dostal před Pavelce, ale puk k pravé tyči jeho branky nezasunul.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina rozhodně patřila k tomu nejlepšímu, co jsme v dnešním zápase viděli. Winnipeg se tlačil před branku Bryzgalova a v šestačtyřicáté minutě vyrovnal po hezké akci Littla obránce Trouba. Když o pět minut strhl Scheifele vedení na stranu Winnipegu, nesly se MTS Centrem oslavné chorály. Jenže dvě minuty před koncem poslal zápas do prodloužení Perron.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:57
    Těsně před koncem v situaci dva na jednoho netrefil z pravého kruhu branku Michael Frolík. Tak to je strhující závěr.
     
    59:00
    Do konce základní hrací doby zbývá minuta hry.
     
    58:41
    Zach Bogosian mohl svojí chybu napravit, ale střelou z pravé strany minul branku Bryzgalova.
     
    58:00
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže Bogosian pořádně nevyvezl puk, ke kotouči se opět dostali Olejáři a vyrovnávají zápas. Přesně dvě minuty před koncem přihrál Gagner zpoza branky na modrou, kde vystřelil Petry a jeho ránu tečoval DAVID PERRON před bezmocným Pavelcem do sítě. Asistence: Jeff Petry, Sam Gagner.
     
    57:42
    Zach Bogosian uhájil kotouč proti napadajícímu Gordonovi a vyváží puk.
     
    56:56
    Až nyní zavezl Boyd Gordon puk do pásma před Pavelce, ale dlouho před brankou se hosté neohřáli. Winnipeg posílá puk do středního pásma.
     
    56:45
    Po nahození domácích drží puk v moci Bryzgalov, následuje komerční pauza.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 46. Trouba (Little), 51. Scheifele (Wheeler, O´Dell), 62. Trouba (Wheeler) – 27. Eberle (Nugent-Hopkins, Hall), 58. Perron (Petry, Gagner)


    Winnipeg Jets: Pavelec (Montoya) – Bogosian, Enstrom, Stuart, Trouba, Pardy, Ellerby – Ladd, Little, Frolík – Thorburn, Scheifele, Wheeler – Setoguchi, Jokinen, Byfuglien – Wright, O´Dell, Peluso. Trenér: Paul Maurice.
    Edmonton Oilers: Bryzgalov (Scrivens) – Ference, J. Schultz, N. Schultz, Belov, Petry, Marinčin – Hall, Nugent-Hopkins, Gagner – Gazdic, Arcobello, Eberle – Hendricks, Gordon, Perron – Joensuu, Smyth, Jones. Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: 27 Eric Furlatt, 32 Tom Kowal – 54 Greg Devorski, 86 Brad Lazarovich

    Diváci: 15004
    bahis siteleri