Košice – Zlaté Moravce 0:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Dunajská Streda 2:1 (kon.) | Ružomberok – Žilina 3:2 (kon.)
Myjava – B. Bystrica 2:1 (kon.) | Trenčín – Nitra 1:1 (kon.)
konec
MFK Košice
0:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Sobota 22.03.2014, 13:30 • Štadión Lokomotívy, Košice • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Stretnutie sa skončilo bezgólovou remízou. Body si oba celky spravodlivo rozdelia. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Prajeme príjemný zvyšok dňa. (15:21:53)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Prebieha záverečná minúta stretnutia. S najväčšou pravdepodobnosťou sa už nič nestane, pretože lopta lieta iba v okolí stredového kruhu.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavil dve minúty. Prvá z nich je už takmer minulosťou a Košičania sú stále na útočnej polovici. Domáci futbalisti ešte cítia svoju šancu.
     
    90
    Hostia poslednýkrát v zápase striedajú. Z ihriska odišiel Kováč, nahradil ho Majerník.
     
    89
    Košičania zacítili svoju šancu na rozhodnutie v samom závere stretnutia a ostávajú na útočnej polovici. Hosťom sa už nikam zbytočne nechce, a tak loptu iba odkopávajú.
     
    88
    Striedajúci Dordevič dal o sebe okamžite vedieť! Košičania sa usadili v šestnástke, ale hostia ich nedokázali ustrážiť. Dordevič si loptu obhodil okolo brániaceho hráča, no z uhla nemal jeho center koho nájsť.
     
    87
    Košičania druhýkrát striedajú. Z ihriska odišiel Viazanko, nahradil ho Dordevič.
     
    86
    Po dobrej ofenzívnej snahe hostí končí lopta iba na bočnej sieti Tofiloskiho bránky. Košičania sa ešte stále dobre bránia, a tak gól už zrejme neuvidíme.
     
    85
    Loptu si pred vlastnou bránkou prevzali hosťujúci hráči. Zlaté Moravce môžu jediným gólom zaskočiť favorizovaných Košičanov, a preto zakladajú ďalší útok.
     
    84
    Čas do záverečného hvizdu sa nám nezadržateľne kráti. Diváci v metropole východu doposiaľ žiaden presný zásah nevideli. Podarí sa to futbalistom zmeniť?
     
    83
    Dnešné stretnutie sleduje 2180 divákov.
     
    82
    Rozhodca udeľuje ďalšiu žltú kartu. Vyslúžil si ju hosťujúci Pavlenda.
     
    81
    Hostia striedajú druhýkrát v zápase. Ihrisko opustil Pavelka, jeho miesto nahradil Mazan.
     
    80
    S pribúdajúcimi minútami na ukazovateli skóre pribúdajú aj emócie na trávniku. Košičania sa stále pokúšajú dostať do zakončenia, no v týchto chvíľach sa im nedarí.
     
    79
    Rozhodca teraz musel udeliť hneď dve žlté karty. Domácemu Bašistovi a hosťujúcemu Bolinhovi.
     
    78
    Domáci ale ďaleko nezašli. Hosťujúci hráči im loptu vzali a presunuli ju na opačnú polovicu trávnika, no ani tam sme žiadnu nebezpečnejšiu situáciu nezaznamenali.
     
    77
    Čas do konca zápasu sa nám pomaly kráti. Košičania sa opäť dostali k lopte a opäť si to s ňou namierili na útočnú polovicu.
     
    76
    Po rohovom kope sa hostia do nebezpečnejšej pozície nedostali. Domáca defenzíva napravila svoje predchádzajúce zaváhanie a v tejto chvíli si so situáciou poradila.
     
    75
    Na toto si ale Košičania musia dávať veľký pozor! Bol to zrejme Kováč, kto po pravej strane s loptou na kopačke šprintoval do šestnástky. Tam chcel ešte prihrávať spoluhráčovi po vlastnej ľavici, ale jeho lopta bola zrazená.
     
    74
    A zrejme sa im to ani nepodarí. Hosťujúca defenzíva pracuje do týchto chvíľ takmer stopercentne a čo sa jej nepodarí vyriešiť, s tým si pohodlne poradí gólman Kuciak.
     
    73
    Vzápätí ale sledujeme rýchly protiútok Košičanov. Domáci sú opäť podstatne aktívnejším celkom, ale gól sa im zatiaľ nepodarilo vsietiť.
     
    72
    Pozor si ale musia dávať aj domáci hráči. Na opačnej polovici trávnika nenápadne, ale o to nebezpečnejšie spoza šestnástky vypálil Pavelka. Domáci gólman sa musel natiahnuť, ale loptu pokryl.
     
    71
    V týchto chvíľach Košičania ostreľujú Kuciakovu bránku čo im sily stačia. Domáci futbalisti sa rozložili pred šestnástkou, ale hosťujúci ViOn zatiaľ statočne odoláva, aj keď mal už viackrát na mále.
     
    70
    Rohový kop sa zopakoval, pretože hostia loptu vytlačili mimo priestoru bránky za čiaru. Po predchádzajúcej štandardke navyše na zemi ostal ležať jeden z domácich, ale nie po faule, takže diváci sa búria zbytočne.
     
    69
    Košičania teraz pália jednu tutovku za druhou. najskôr sa dostali k nebezpečnej strele po tom, čo sa až trojica hráčov rútila na Kuciaka, ale hosťujúci gólman si poradil. Následne nedokázali zúžitkovať ani rohový kop.
     
    68
    Domáci sa dostali k ďalšej nebezpečnej strele! Spoza šestnástky to nemysleli zle, ale minuli priestor troch žrdí.
     
    67
    Domáci zahrávali rohový kop. Po ňom letela lopta do šestnástky, ale tam sa nikomu v žltom drese zakončiť nepodarilo.
     
    66
    Takmer sme to zakríkli! Domáci Diaby sa vo vápne dostal k perfektnej strele, ale trestuhodne minul priestor bránky. Mierne tečovaná lopta skončila nad brvnom.
     
    65
    Na trávniku sa stále nič nemení. Oba celky sa síce snažia, ale nebezpečnejšie zakončenia neprichádza.
     
    64
    Domáci sa po minúte opäť dostali do útoku, ale tam boli od lopty odstavení. podľa hlavného arbitra to ale bolo čistým spôsobom, a tak sa pokračuje ďalej v hre.
     
    63
    ViOnu ale vybojovaná lopta príliš nepomohla. Hostia ju iba zaviezli na opačnú polovicu, kde to bolo opäť bez streleckého zakončenia. Tofiloski si v tomto polčase zatiaľ príliš nezachytal.
     
    62
    Košičania držia loptu na útočnej polovici, ale nevedia sa dostať k strele. Od pravej postrannej čiary chceli domáci centrovať do vápna, ale Chren sa prezentoval úspešným obranným zákrokom a loptu im vzal.
     
    61
    Striedajú aj hostia. Odchádza Pribula, jeho miesto nahradí Szabó.
     
    60
    Po rohovom kope letela lopta do šestnsátky, kde ale väčšie nebezpečenstvo hosťom nespôsobila. Túto štandardku Košičania nevyužili ani len na strelecký pokus do priestoru bránky.
     
    59
    Domáci sa vzápätí dostali do veľmi nebezpečnej šance! Košičania poslali prudkú strelu tesne nad zemou, ktorá smerovala do siete, V poslednej chvíli ju ale hostia obetavým sklzom fantasticky vytlačili na rohový kop.
     
    58
    Košičania prvýkrát striedajú. Ihrisko opustil Bukata, nahradil ho Pačinda.
     
    57
    ViOn v útoku dokonca vybojoval rohový kop. Zahral ho do nebezpečného priestoru, ale tam nebol nik pripravený hlavičkovať, ani strieľať. Domáci si s loptou poradili.
     
    56
    Novák to ešte skúšal forčekingom pred brankárom, lenže neuspel. Hostia sa môžu presunúť na opačnú polovicu.
     
    55
    Domácim tieto minúty prajú a pokračujú vo svoje aktivite. Po pravej strane šprintoval k lopte Novák, ale napokon sa ju podarilo získať vracajúcemu sa hráčovi hostí.
     
    54
    Z tohto ale mohla byť dobrá šanca Košíc! Diaby na hranici šestnástky loptu v rýchlosti vysunul nabiehajúcemu spoluhráčovi, ktorý ale po kontakte vo vápne skončil na zemi. Haskičov pád posúdil rozhodca ako nezavinený, a tak sú emócie divákov zbytočné.
     
    53
    V metropole východu sa momentálne nič zaujímavé nedeje. K lopte sa dostali aj hostia, ktorí ju ale iba nakopli na útočnú polovicu, ale tam nedokázali ani len vystreliť.
     
    52
    Druhý polčas nenadviazal na ten prvý. V tejto časti hry sa hráčom vôbec nedarí, z čoho sú už pomaly nervózni aj prítomní fanúšikovia.
     
    51
    Košičania ešte ostávajú na útočnej polovici, ale stále je to bez priameho zakončenia, ktoré by mohlo smerovať do priestoru troch žrdí.
     
    50
    Košičania po jednom z množstva faulov zahrávali štandardku z väčšej vzdialenosti. Nemysleli to vôbec zle, keď ju poslali priamo pred bránku, ale tam bol pripravený Kuciak a šancu domácich zlikvidoval.
     
    49
    Hra je teraz prerušovaná množstvom zbytočných malých faulov. V druhom polčase sme doposiaľ nevideli žiadnu vyslovene nebezpečnú situáciu.
     
    48
    ViOn mohol potrestať laxnosť domácich v tomto polčase. Po rohovom kopu po lopte siahal Babic, no napokon nevystrelil.
     
    47
    Hostia sa presunuli na opačnú polovicu trávnika a tam úplne poľahky vybojovali rohový kop.
     
    46
    Domáci sa hneď dostali do sľubnej pozície. Novák pri pravej postrannej čiare bojoval o loptu a spod nohy ju vykopol Orávikovi. Hosťujúci hráč skončil na zemi, ale nebude to nič vážnejšie.
     
    46
    Do druhého polčasu sme vstúpili bez zmien v základných zostavách. Úvodný výkop obstarali domáci futbalisti.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štvrtý rozhodca nenadstavil ani minútu a prvý polčas je minulosťou. Nevideli sme v ňom doposiaľ ani jeden presný zásah. V úvode mali viac z hry domáci hráči, no potom sa futbal vyrovnal a my sledujeme zaujímavý duel, ktorý môže rozhodnúť jediný gól.

    Druhý polčas sa začne približne o 14:33.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hostia sa pridlho chystali na túto štandardku, ale napokon z toho nič nebolo.. Prudká lopta z dobrej pozície skončila nad brvnom bránky.
     
    44
    Hostia si v samom závere prevzali loptu na svoje kopačky a usadili sa na útočnej polovici. Tam si vôbec nepočínali zle a získali výhodu štandardnej situácie z približne 18 metrov priamo za stredom šestnástky.
     
    43
    Čas sa nám postupne kráti a hosťom sa podarilo súpera aspoň vytlačiť za polovicu trávnika. Košičania ale stále ostávajú pri lopte a už aj zakladajú novú útočnú akciu.
     
    42
    Košičania to skúsili ďalším centrom do šestnástky. Lopta letela z ľavej strany, ale žiadne nebezpečenstvo nepriniesla. Hostia si s ňou bezproblémovo poradili.
     
    41
    Medzičasom sa nám už začala posledná päťminútovka tohto polčasu. Pri lopte ostávajú domáci futbalisti, ktorí sa pokúšajú napraviť predchádzajúce zaváhanie.
     
    40
    Po štandardke letel prudký center priamo pred Kuciaka, z čoho napokon bolo ešte poriadne vzrušenie! V zmätku sa najlepšie zorientovali Košičania, ktorí ale loptu poslali iba do brvna. Postranný arbiter emócie vzápätí schladil, pretože signalizoval ofsajd.
     
    39
    Domáci hráči sa pokúšali prebojovať na útočnú polovicu, čo sa im napokon aj podarilo. Hostia zastavili nebezpečného Diabyho iba za cenu menšieho faulu.
     
    38
    Obraz hry sa stále nemení. pri lopte sú hostia, ale bez nebezpečnejšieho zakončenia v týchto minútach.
     
    37
    S pribúdajúcim časom pribúda aj sebavedomie hostí. Futbalisti ViOnu sa usadili na útočnej polovici, ale domáci hráči ich včas vytláčajú zo streleckých pozícií.
     
    36
    Hosťujúci futbalisti sa poriadne osmelili. Domáca defenzíva teraz má čo robiť, aby ich nepustila do ďalšej gólovej šance. Zatiaľ sa východniarom darí súpera držať na uzde.
     
    35
    Takmer sme to pred chvíľou zakríkli! Pribula sa veľmi šikovne predieral dopredu, výsledkom čoho bola lopta pár desiatok centimetrov pred ním. Už-už sa zdalo, že na ňu dočiahne, ale napokon bol Tofiloski rýchlejší.
     
    34
    V hľadisku sa ozývajú nie len priaznivci domácich, ale dvojica fanúšičiek hostí. V Košiciach vládne pokojná atmosféra a futbalu chýbajú azda len góly a početnejšia streľba.
     
    33
    Hosťujúci gólman Kuciak rozohral loptu až na opačnú polovicu trávnika s cieľom pomôcť tak svojim spoluhráčom. príliš mu to ale nevyšlo, pretože hostia sa ešte stále nedostali k nebezpečnému zakončeniu.
     
    32
    A domáci ponúknutú štandardku takmer využili! Na jej konci bol zrejme Haskič, ktorý pri vzdialenejšej žrdi zakončoval hlavou. Urobil to veľmi nebezpečne, no priestor bránky minul o niekoľko centimetrov.
     
    31
    Domáci futbalisti získali rohový kop, a to v podstate úplne zadarmo. Lopta smerovala úplne mimo bránky, ale jeden z defenzívnych hráčov hostí si ju nešťastne zrazil na roh.
     
    30
    V týchto chvíľach sa hra iba prelieva zo strany na stranu, ale v konečnom dôsledku je to bez nebezpečných zakončení. Pri lopte sa striedajú hráči oboch celkov, no ani jedna strana nedokáže nič vymyslieť.
     
    29
    A hra sa už opäť presúva na opačnú polovicu trávnika, de sa ale Košice do nebezpečnejšej šance nevedia dostať.
     
    28
    Pozor si ale musí dávať aj gólman na opačnej polovici trávnika. ViOn poslal prudký center do vápna, no tam sa do zakončenia hostia nedostali. Domáca defenzíva loptu odvrátila.
     
    27
    Košickí futbalisti ale ostali pred šestnástkou, resp. priamo v nej. Dostali sa aj k strele, ktorá síce nevyzerala zle, no nemala správny smer a skončila iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    26
    Domáci teda po predchádzajúcej situácii zahrávali rohový kop. Lopta sa po ňom síce dostala do šestnástky, ale tam sa k nej pre zmenu nedostali Košičania, ktorí by mohli nebezpečnejšie vypáliť.
     
    25
    Domáci sa ale dostali aj do útoku, aj do dobrej pozície! Z veľkého uhla sa pokúšal prekvapiť Šinglár a jeho pokus narobil hosťujúcemu gólmanovi poriadne vrásky na čele. Napokon loptu iba vytlačil nad brvno.
     
    24
    Hra sa presunula do okolia stredového kruhu, kde sú pri lopte domáci Košičania. Tí majú už od úvodu viac z hry, ale teraz sa iba pokúšajú dostať na útočnú polovicu.
     
    23
    Center nebol myslený vôbec zle,a le v konečnom dôsledku nebezpečenstvo nepriniesol. vysoko vyskakoval Diaby, ktorý to chcel skúsiť hlavičkou, ale predbehol ho Kuciak, ktorý loptu schoval v rukaviciach.
     
    22
    Košičania sa dostali opäť na útočnú polovicu a vznikne z toho zaujímavá situácia spoza rohu šestnástky. Po menšom faule budú domáci zahrávať štandardku.
     
    21
    Košičania to ale pre zmenu skúsili akýmsi nakopnutím z veľkej vzdialenosti. To bolo ale zbytočné, keďže úplne minulo priestor troch žrdí. Kuciak sa vôbec nemusel obávať.
     
    20
    Hra sa nám presunula do okolia stredového kruhu, cez ktorý sa pokúšajú do útoku dostať najmä hostia. Zatiaľ sa im to ale nedarí, a tak nevidíme žiadnu strelu.
     
    19
    Futbalisti ViOnu sa vzápätí pokúsili dostať na opačnú polovicu trávnika. V strede ich prechod ale zastavil menší faul, za ktorý sa ale žltá karta udeľovať nebude, keďže nešlo o nič vážnejšie.
     
    18
    Po dlhšej dobe opäť trochu vzrušenia! Dlhý center našiel v šestnástke pred Kuciakom hneď dvoch hlavičkujúcich Košičanov. Boli nimi Novák a Diaby, ale loptu poslali iba tesne nad brvno bránky Zlatých Moraviec.
     
    17
    Domáci sa v týchto chvíľach stále držia na útočnej polovici. Skúšajú to všemožne, ale vidíme iba viacero nepresností a žiadnu presnú strelu.
     
    16
    Domáci to skúsili vysoko nakopnutou loptu na hranicu šestnástky pred Kuciakom. Tam sa síce Košičania ešte dostali k zakončeniu, ale v konečnom dôsledku nebolo zaujímavé, pretože lopta bola zblokovaná.
     
    15
    Štvrťhodina hry je za nami a my môžeme konštatovať, že hra sa konečne poriadne rozprúdila. Hostia prevzali loptu na svoje kopačky a pokúšajú sa vymyslieť ďalšiu nebezpečnú situáciu. Tofiloskiho ale doposiaľ bezprostredne neohrozili.
     
    14
    K lopte sa pri rohovej zástavke postavil Orávik. Volil dlhý center cez celú šestnástku, ale po ňom zakončenie do priestoru troch žrdí neprišlo. Tofiloski zasahovať vôbec nemusel.
     
    13
    ViOn pokračuje v útočnej aktivite a hosťom sa skutočne darí. Pavelka urobil opäť kus práce vo vápne, čoho zásluhou bol center priamo do ohniska, ktorý domáci zrazili iba na rohový kop.
     
    12
    Hostia sa konečne osmelili v ofenzíve. Teraz to vôbec nevymysleli zle, keď sa na konci akcie na hranici šestnástky dostal k lopte Pavelka. Dopomohol si ale útočným faulom, a tak zo situácie napokon nič nebolo.
     
    11
    ViOnu sa teraz dokonca podarilo loptu dostať až ku Tofiloskimu, ale nešlo o nič zaujímavé. Vysoko predkopnutú loptu košický brankár stihol zachytiť skôr, než by sa k nej dostal ktokoľvek z hostí.
     
    10
    Prvá desaťminútovka tohto duelu je za nami. Zatiaľ je aktivita jednoznačne na strane Košíc, ktoré súpera doposiaľ ani len nepustili k zakončeniu. Moravce ale rozhodne nič nevzdávajú a v strede trávnika bojujú o každú loptu.
     
    9
    Domáci Novák predviedol svoje umenie so šikovnými nohami. Povykrúcal azda celú defenzívu súpera, no stroskotal na hranici šestnástky tesne pred tým, než by sa mohol dostať k strele.
     
    8
    Vzápätí sa Košice dostali do ďalšej sľubnej šance. Po zahraní lopty z pravej strany šestnástky pred bránkou čakal na svoju príležitosť Haskič, ale brankár Kuciak ho predbehol a loptu schoval v rukaviciach.
     
    7
    Situácia zo začiatku siedmej minúty bola opäť zaujímavá! Novák sa takmer dostal k strele, ktorú by nemal kto zblokovať. Iba takmer, pretože mu lopta tesne ušla. Následne sa pokúšal niečo vymyslieť aj Diaby, ale úspešný nebol.
     
    6
    Košičania mali po menšom faule k dispozícii štandardku, ku ktorej sa postavil Novák. Loptu ale nezahral vôbec nebezpečne a poslal ju priamo do rúk Kuciaka.
     
    5
    Prvýkrát po úvodnom výkope sa ViOn dostal na útočnú polovicu. Podarilo sa mu to nakopnutou loptou,a le tú tam dlho neudržal a opäť sa bude musieť brániť.
     
    4
    Košičania v prvej vážnejšej šanci! Haskič vysunul loptu do vápna pre nabiehajúceho Korijkova, ale ten v rýchlosti proti vracajúcemu sa obrancovi nestihol presne zakončiť, a tak lopta skončila iba tesne vedľa bránky.
     
    3
    Domáci zahrali rohový kop nakrátko nacvičenou akciou. Lopta po nej síce letela do šestnástky, ale žiadne nebezpečenstvo sme nezaznamenali. Hostia si so situáciou poradili.
     
    2
    Domáci stále ostávajú v útoku a získali dokonca aj rohový kop. Stalo sa tak po tom, čo bol Novákov center zblokovaný dosť zaujímavým a odvážnym spôsobom zo strany Zlatých Moraviec.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali hosťujúci futbalisti. Tí sa síce ihneď pokúsili dostať do útoku, ale Diaby im loptu vzal a po pravej strane ju zaviezol na vlastnú útočnú polovicu. Tam sa domáci síce dostali k strele, ale tá bola zblokovaná a Kuciaka ohroziť nemohla.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    Hráči oboch celkov už v sprievode rozhodcovskej trojice prichádzajú na trávnik. Domáci futbalisti nastúpia v žlto-modrých dresoch, hostia v bielo-červenej kombinácii.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    -4
    Do začiatku zápasu ostáva už iba pár minút a štadión sa nám pozvoľna zapĺňa. V sektore hostí sa nachádzajú aj dve fanúšičky Zlatých Moraviec, ktoré si už medzičasom roztiahli aj plachtu svojho obľúbeného tímu.
     
    -10
    Vážení fanúšikovia, pozdravujeme vás priamo zo košickej Lokomotívy. V metropole východu je od rána slnečné počasie a teplomer ukazuje približne 19°C. Na štadióne sa zatiaľ nachádza iba pár desiatok fanúšikov, ale pevne veríme, že ich počet sa do úvodného výkopu ešte zvýši. Textovým prenosom vás budú sprevádzať Veronika Pancuráková so spolukomentátorom Romanom Tkáčom.
     
    -17
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Tofiloski – Kavka, Korijkov, Sekulić, Bašista – Šinglár, Viazanko, Bukata, Diaby – Novák, Haskič.
    Náhradníci: Ružinský – Huk, Dordevič, Ostojić, Gáll, Urban, Pačinda.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Pintér, Chren, Chrappan – Kováč, Pribula, Orávik, Babic – Bolinha, Pavelka.
    Náhradníci: Novota – Majerník, Candrák, Mazan, Charizopulos, Szabó, Hadžič.

    Rozhodca: Valášek – Lieskovský, Špivak.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítame vás pri pokračovaní našej najvyššej futbalovej súťaže. Corgoň liga má dnes na programe už svoje 23. kolo, v rámci ktorého sa odohrá aj súboj Košíc so Zlatými Moravcami, ktorý vám prinesieme v našom podrobnom textovom prenose.

    V metropole východu budú diváci svedkami piateho celku tabuľky s jej deviatym tímom. Lepšiu východiskovú pozíciu majú pred úvodným výkopom domáci Košičania, ktorým patrí spomínaná piata priečka v Corgoň lige. Na svojom konte majú po 22 odohraných zápasov 32 bodov, ktoré získali za 9 triumfov a 5 remíz. Východniari na štvrtý Ružomberok strácajú tri body, no na druhej strane majú pred šiestou Myjavou iba jednobodový náskok. Celkovú skóre je pre futbalistov tohto celku pozitívne – 30:27.
    Hostia pricestovali na východ Slovenska ako horšie postavený celok. Patrí im deviata priečka, a to za 27 bodov, ktoré získali v 21 zápasoch. Celkovo v tejto sezóne doposiaľ osemkrát vyhrali a vybojovali aj tri remízy. Pomer vsietených a inkasovaných gólov v prebiehajúcom ročníku je z ich pohľadu negatívny – 26:32.

    Ako sa obom celkom darilo v doterajšom priebehu jarnej časti? Košičania odohrali doposiaľ 33 zápasy, v ktorých získali 7 bodov a celkové skóre 4:0. Najskôr bezgólovo remizovali na trávniku Dunajskej Stredy, potom v Ružomberku zvíťazili jasne 3:0 a naposledy doma zdolali Žilinu 1:0.
    Hostia sú na tom o čosi horšie. Odohrali doposiaľ iba dva duely v tejto časti sezóny a oba prehrali. Najskôr 1:2 na trávniku Senice, následne rovnakým rozdielom aj na trávniku v Trenčíne. Zápas 22. kola futbalisti ViOnu neodohrali, pretože ich súpera z Myjavy trápila nepríjemná viróza. Zlatomoravčania tak mali celé dva týždne na prípravu na tento súboj v metropole východu.

    Košice a Zlaté Moravce sa už v prebiehajúcej sezóne dvakrát stretli. Základná časť priniesla dve vzájomné merania síl. V tom prvom doma zvíťazili východniari 2:0, v druhom sa v Zlatých Moravciach zrodila remíza 1:1.

    Ako to vidia stávkové kancelárie? Tie až prekvapujúco jasne favorizujú domáci celok. Na výhru Košičanov si môžete staviť svoje peniaze s kurzom približne 1,75, zatiaľ čo na triumf hosťujúcich Zlatých Moraviec je to až niečo viac ako 4. Remízu po deväťdesiatich minútach hry ohodnotili bookmakeri kurzom približne 3,4.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.

    Veronika Pancuráková

    Branky:

    Karty:   79. Bašista (KOS) – 79. Bolinha (ZMO), 82. Pavlenda (ZMO)


    MFK Košice: Tofiloski – Kavka, Korijkov, Sekulić, Bašista – Šinglár, Viazanko (87. Dordevič), Bukata (58. Pačinda), Diaby – Novák, Haskič.
    Náhradníci: Ružinský – Huk, Dordevič, Ostojić, Gáll, Urban, Pačinda.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Pintér, Chren, Chrappan – Kováč (90. Majerník), Pribula (61. Szabó), Orávik, Babic – Bolinha, Pavelka (81. Mazan).
    Náhradníci: Novota – Majerník, Candrák, Mazan, Charizopulos, Szabó, Hadžič.

    Rozhodčí: Valášek – Lieskovský, Špivak

    Diváci: 2180
    bahis siteleri