Kanada – Švédsko 3:2 (po pr.) | USA – Finsko 3:1 (kon.) | Rusko – Německo 3:0 (kon.)
Česko – Norsko 1:0 (kon.)
konec
USA
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Finsko
Neděle 18.05.2014, 15:45Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:14
    USA právě vstřelilo branku!
    Shore se zmocnil za brankou kotouče, vyhodil ho po mantinelu. Na modré ho nezachytil Hietanen, naopak za ním vyjel TYLER JOHNSON a svým druhým gólem v zápase s největší pravděpodobností rozhoduje o vítězi dnešního utkání. Asistence: Drew Shore.
     
    56:46
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bude ještě drama! Po rychlé akci a přehrání po modré čáře posílal střílenou přihrávku TUUKKA MÄNTYLÄ, kterou ztečoval za záda bezmocného Thomase vlastní obránce Connor Murphy. Asistence: Juuso Hietanen, Jarkko Immonen.
     
    46:42
    USA právě vstřelilo branku!
    Minsk Arenou zní hit Bruce Springsteena Born In the USA, a to znamená jediné, Američané přidávají druhou branku! TYLER JOHNSON si najel do prostoru mezi kruhy a vypálil přesně do horního rohu finské branky. Mladý forvard ukázal, že je právem nominovaný na cenu pro nejlepšího nováčka roku v NHL. Asistence: Craig Smith, Seth Jones.
     
    00:19
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak to je neskutečný úvod utkání! Seth Jones najel do pásma, nahodil puk po mantinelu za branku, kde si pro něj sjížděl Rinne, ale nedočkal se ho. Kotouč se o hranu plexiskla odrazil před branku, kde si pro něj sjel BROCK NELSON a zakončoval v pohodě do odkryté klece. Američané s velkým úsměvem slaví kuriózní vedoucí gól. Asistence: Seth Jones.
    Unikátní sběratelské relikvie. Získejte masku Tomáše Vokouna či jeho zápasový dres ze zlatého šampionátu 2010 v Německu.

    Jakub Mezlík

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 1. Nelson (Jones), 47. Johnson (Smith, Jones), 60. Johnson (Shore) – 57. Mäntylä (Hietanen, Immonen)


    USA: Thomas (Leggio) – Jones, DeKeyser, Gardiner, Murphy, Petry, McCabe, Donovan – Smith, Johnson, Nelson – Stapleton, Gaudreau, Wingles – J. Hayes, Trochceck, Mueller – K. Hayes, McDonald, Shore – Miele.
    Finsko: Rinne (Koskinen) – Mäntylä, Hietanen, Ohtamaa, Karalahti, Kivistö, Lajunen, Marttinen – Lehtera, Kontiola, Palola – Jokinen, Haula, Komarov – Savinainen, Immonen, Pakarinen – Salomäki, T. Sallinen, J. Sallinen – Huhtala.

    Rozhodčí: Brüggemann (GER), Bulanov (RUS) – Hull (CAN), Valach (SVK)

    Diváci: 13030
    bahis siteleri