Kanada – Švédsko 3:2 (po pr.) | USA – Finsko 3:1 (kon.) | Rusko – Německo 3:0 (kon.)
Česko – Norsko 1:0 (kon.)
konec
USA
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Finsko
Neděle 18.05.2014, 15:45Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:14
    USA právě vstřelilo branku!
    Shore se zmocnil za brankou kotouče, vyhodil ho po mantinelu. Na modré ho nezachytil Hietanen, naopak za ním vyjel TYLER JOHNSON a svým druhým gólem v zápase s největší pravděpodobností rozhoduje o vítězi dnešního utkání. Asistence: Drew Shore.
     
    56:46
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bude ještě drama! Po rychlé akci a přehrání po modré čáře posílal střílenou přihrávku TUUKKA MÄNTYLÄ, kterou ztečoval za záda bezmocného Thomase vlastní obránce Connor Murphy. Asistence: Juuso Hietanen, Jarkko Immonen.
     
    54:57
    Jori Lehtera míjí prázdnou branku. To se snad nedalo nedat, ovšem finský útočník totiž zakončil velmi lehkomyslně!
     
    53:11
    Jimmy Hayes je vyloučen za zákrok v útočném pásmu na dvě minuty za podražení. Svými gesty teď dává najevo, že se mu verdikt rozhodčího vůbec nelíbí.
     
    49:08
    Ihned poté, co Seth Jones skočil na led, tak Mäntylä vypálil ránu od modré, která byla v předbrankovém prostoru ještě tečovaná. Tim Thomas je dnes velmi pozorný, inu, zkušenosti se vyplácejí.
     
    47:49
    Další velká šance Komarova! Po přistrčení Lehtery před ním zívala odkrytá branka, ale puk netrefil ideálně a minul.
     
    47:38
    Lehterovu chytrou nabídku tečoval jen o vlásek vedle Leo Komarov, při amerických hráčích teď stál anděl strážný.
     
    47:06
    Finové budou mít bezprostředně po americké druhé trefě šanci na snížení. Na trestnou lavici míří Seth Jones (USA), nejmladší obránce turnaje dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    46:42
    USA právě vstřelilo branku!
    Minsk Arenou zní hit Bruce Springsteena Born In the USA, a to znamená jediné, Američané přidávají druhou branku! TYLER JOHNSON si najel do prostoru mezi kruhy a vypálil přesně do horního rohu finské branky. Mladý forvard ukázal, že je právem nominovaný na cenu pro nejlepšího nováčka roku v NHL. Asistence: Craig Smith, Seth Jones.
     
    44:16
    Ve velké šanci se ocitla velká osobnost finského hokeje! Olli Jokinen se na chvíli mihl v mezikruží zcela sám, jenže americký brankář Thomas vyjel a snížil mu střelecký úhel. Někdejší útočník Floridy Panthers pak střílel jen do jeho betonu'
     
    42:09
    Velmi zdařilá teč Savinainena těsně míjí branku tmavě modrého celku!
     
    34:07
    Dnešnímu utkání přihlíží opět a zase skvělá návštěva. Celkem 13 030 diváků, kteří jsou ve velké převaze nakloněni k severskému týmu.
     
    32:10
    Erik Haula se po vystihnutí americké kombinace ve středním pásmu hnal z levé strany na Thomase a jen těsně minul jeho levou tyč krásnou ranou švihem!
     
    31:41
    Finská obrana chybovala na modré čáře a Jere Karalahti (FIN) si musel následně pomoci nedovoleným bráněním, za což bude pykat na trestné lavici.
     
    30:05
    Tomi Salinen byl v dobré střelecké pozici mezi kruhy a jen těsně minul Thomasovu branku. Finové v posledních minutách přidávají na tempu.
     
    20:39
    Tým USA si hned v úvodu druhého dějství zahraje přesilovku. Tuukka Mäntylä (FIN) odchází na dvě minuty, když nereagoval včas na pohyb Craiga Smithe a nešetrně jej podrazil.
     
    17:54
    Přečíslení dva na jednoho na druhé straně! Johnny Gaudreau zvolil po stahovačce na bránícího Fina velmi dobrou střelu švihem, kterou skvělým zákrokem lapačkou pokryl Pekka Rinne, klubový brankář Nashvillu Predators!
     
    14:27
    Kontiola přihrával na volného Lehteru, ten ale u tyče před odkrytou brankou nedokázal trefit puk. To byla ideální pozice!
     
    12:42
    Dan DeKeyser je vyloučen na dvě minuty za krosček, první přesilovku si zahrají také Finové.
     
    10:16
    Po střele Tylera Johnsona z levého kruhu zvonilio břevno finské branky! Rinne puk lapačkou trochu přizvedl a zachránil Finy.
     
    09:32
    Spojené státy si zahrají první přesilovku. Za podražení Mieleho je vyloučen na dvě minuty finský obránce Tuukka Mäntylä.
     
    07:32
    Mueller posunul za branku stojícímu Trocheckovi, který málem podruhé překvapil nic netušícího Rinneho. Střelou po brankovišti namířil do hole finského brankáře, jenž si ji jen tak tak nesrazil za svá záda.
     
    00:19
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak to je neskutečný úvod utkání! Seth Jones najel do pásma, nahodil puk po mantinelu za branku, kde si pro něj sjížděl Rinne, ale nedočkal se ho. Kotouč se o hranu plexiskla odrazil před branku, kde si pro něj sjel BROCK NELSON a zakončoval v pohodě do odkryté klece. Američané s velkým úsměvem slaví kuriózní vedoucí gól. Asistence: Seth Jones.
    Unikátní sběratelské relikvie. Získejte masku Tomáše Vokouna či jeho zápasový dres ze zlatého šampionátu 2010 v Německu.

    Jakub Mezlík

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 1. Nelson (Jones), 47. Johnson (Smith, Jones), 60. Johnson (Shore) – 57. Mäntylä (Hietanen, Immonen)


    USA: Thomas (Leggio) – Jones, DeKeyser, Gardiner, Murphy, Petry, McCabe, Donovan – Smith, Johnson, Nelson – Stapleton, Gaudreau, Wingles – J. Hayes, Trochceck, Mueller – K. Hayes, McDonald, Shore – Miele.
    Finsko: Rinne (Koskinen) – Mäntylä, Hietanen, Ohtamaa, Karalahti, Kivistö, Lajunen, Marttinen – Lehtera, Kontiola, Palola – Jokinen, Haula, Komarov – Savinainen, Immonen, Pakarinen – Salomäki, T. Sallinen, J. Sallinen – Huhtala.

    Rozhodčí: Brüggemann (GER), Bulanov (RUS) – Hull (CAN), Valach (SVK)

    Diváci: 13030
    bahis siteleri