Horní Bříza „B“ – Litvínov 0:4 (kon.) | Písek – Ďábelské Fretky 0:1 (kon.) | Slavia Praha – Svítkov 4:0 (kon.)
Horní Bříza "A" – Písek 2:0 (kon.) | Litvínov – Svítkov 3:2 (1:0 po s.s.) | Horní Bříza „B“ – Slavia Praha 0:8 (kon.)
Horní Bříza "A" – Ďábelské Fretky 3:0 (kon.) | Slavia Praha – Litvínov 3:0 (kon.) | Horní Bříza „B“ – Svítkov 0:7 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
4:0 (1:0, 3:0)
HBC Svítkov Stars Pardubice
Sobota 07.06.2014, 12:30 • Horní Bříza • Finálový turnaj Ligy žen
     
    Slavia si zaslouženě došla pro vítězství, když svou převahu vyjádřila čtyřmi góly z holí Lindy Hyksové, Martiny Maškové, Pavlíny Horálkové a Kateřiny Němcové. Denisa Křížová, která poprvé zaskakovala za své kolegyně z branky, si připsala první čisté konto. Za chvíli nás čeká další zápas, v němž se střetnou Horní Bříza a Písek. (13:35:46)
     
    Střely na branku ve 2. polovině (celkem):

    Slavia Praha – 18 (31)
    Pardubice – 8 (13)
     
    30:00
    Konec zápasu.
     
    28:23
    Slavia právě vstřelila branku!
    I když to dlouho vypadalo na vyrovnaný výsledek, zápas je nakonec jednoznačnou záležitostí! Vendula Přibylová vykouzlila další povedenou nahrávku, tentokrát na KATEŘINU NĚMCOVOU, která nechytatelnou dělovkou bleskově využila hru v početní převaze! Asistence: Vendula Přibylová.
     
    28:10
    Kateřina Kvasničková (SVP) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    27:26
    Slavia právě vstřelila branku!
    O vítězi utkání je zřejmě rozhodnuto,hokejbalistky z české metropole vedou už o tři branky! Oku lahodící akci předvedlo trio Vendula Přibylová – Lucie Manhartová – PAVLÍNA HORÁLKOVÁ, přičemž posledně jmenovaná zamířila z bezprostřední blízkosti přesně mimo dosah gólmanky Teplé! Asistence: Lucie Manhartová, Vendula Přibylová.
     
    26:20
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražanky využily velkého zaváhání pardubické obrany a navyšují své vedení! Gólmanka Teplá se hodně zlobí na své spoluhráčky, které ji nechaly na holičkách hned proti dvěma protihráčkám, Jana Fričová předložila přesný pas MARTINĚ MAŠKOVÉ, která si před bránou srovnala míček na hůl a nechytatelně skórovala k tyčce! Asistence: Jana Fričová.
     
    24:22
    Východočeškám se přesilovka vůbec nepovedla. Vypadalo to, jako kdyby jedna hráčka přebývala spíše Slavii, která se držela v útočném pásmu a dařilo se jí zakončovat.
     
    22:22
    Pardubice mají velkou šanci vyrovnat, na trestnou lavici usedla Karolína Kosinová (SLA), která se proti pravidlům provinila držením protihráčky.
     
    19:05
    Hráčky z města perníku jsou kompletní, Slavia přesilovku nesehrála moc dobře, proti pevné obraně Pardubic se nedokázala prosadit.
     
    17:05
    Lenka Kolínková (SVP) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    16:00
    Teď měla gólmanka Křížová a celá Slavia pořádné štěstí, po tvrdé ráně z mezikruží zazvonila za jejími zády tyčka!
     
    15:01
    Začala druhá polovina.
     
    Hokejbalistky z Prahy pod vedením zkušeného trenéra Karla Manhart zatím na hřišti kralují a soupeřkám z Pardubic toho zatím moc nedovolily. Gólmanka Křížová se s nezvyklou pozicí zatím vyrovnává velmi dobře, připsala si dosud tři úspěšné zákroky.
     
    Střely na branku v 1. polovině:

    Slavia Praha – 13
    Pardubice – 5
     
    15:00
    První polovina skončila.
     
    13:19
    Hra má zatím rychlý spád, rozhodčí ji přerušují jen minimálně. Stále se hraje na jednu branku, a to pardubickou. Slavia je hodně aktivní a gólmanka Teplá se má v brankovišti co ohánět.
     
    10:00
    Sešívaných je po vstřelené brance plné hřiště a pardubická obrana má co dělat, aby je udržela na uzdě. Naposledy tvrdě vypálila těsně vedle od modré čáry Jana Fričová.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 6. Hyksová (Rullová, Herzigová), 27. Mašková (Fričová), 28. Horálková (Manhartová, Přibylová), 29. K. Němcová (Přibylová)


    HC Slavia Praha: Křížová – Herzigová, Fričová, Kosinová, K. Němcová – Horálková, Palová, Manhartová – Hyksová, Rullová, Mašková – Chadimová, Přibylová, Lédlová.
    HBC Svítkov Stars Pardubice: Teplá – Hovorková, Mačátová, Topičová, Škodová, Motalová, Siontová, Charvátová, Pejzlová, Kolínková, P. Němcová, Kvasničková, Měšťanová.

    Rozhodčí: Kokoška, Vais
    thejrc.org