Slovan Bratislava – Senica 4:1 (kon.) | Zlaté Moravce – B. Bystrica 1:1 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
1:1 (1:1)
MFK Dukla Banská Bystrica
sk Pátek 15.08.2014, 18:30 • FC ViOn Zlaté Moravce, a. s. (Zlaté Moravce) • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Príjemný podvečer prajem všetkým fanúšikom slovenskej najvyššej súťaže. Fortuna liga dnes ponúka dva zápasy zo šiesteho kola. My sa spoločne bližšie pozrieme na duel, v ktorom Zlaté Moravce na domácom štadióne privítajú Banskú Bystricu.

    ViOnu patrí piate miesto ligovej tabuľky so ziskom ôsmych bodov. Zverenci trénera Horného strácajú na priebežného lídra súťaže zo Žiliny len tri body. Po prehre rozdielom triedy s Trnavou v prvom kole už Zlaté Moravce bodovali vo všetkých štyroch ostatných zápasoch, keď si na striedačku pripísali po bode za remízu a po troch za víťazstvo. Počas minulého víkendu sa Zlaté Moravce taktiež predstavili pred domácimi priaznivcami, ktorých potešili výhrou nad Myjavou v pomere 1:0.

    Banská Bystrica je na tom, v porovnaní s dnešným súperom, o niečo horšie. V doterajších piatich dueloch získali jej futbalisti sedem bodov, za ktoré im prináleží v tabuľke Fortuna ligy siedma priečka. Hostia zaznamenali do nového súťažného ročníka výborný vstup. V prvom kole ukoristili v košickom Čermeli plný bodový zisk, no vo zvyšných štyroch zápasoch už vyhrať nedokázali. Prelomiť sa túto nie príliš lichotivú sériu sa bude Norbert Hrnčár so svojimi zverencami pokúšať prelomiť práve v Moravciach.

    Aktéri dnešného zápasu mali počas týždňa pohárové povinnosti v zreorganizovanom Slovnaft cupe. FC ViOn potvrdil jasnú rolu favorita na pôde Partizánskeho, ktoré porazil rozdielom triedy – 3:0. Banskobystričanom sa darilo ešte lepšie. Tí sa totiž predstavili v Bytčici, ktorú vôbec nešetrili a schuti si proti nej zastrieľali. Napokon si domov odniesli suverénne víťazstvo 6:0 a postup do tretieho kola.

    Dukla sa s ViOnom stretla počas vlaňajšieho ročníka ešte v Corgoň lige tri krát. Lepšie zo vzájomnej konfrontácie vyšla Banská Bystrica, ktorá dokázala dva krát zvíťaziť a v len jednom zápase dovolila Zlatým Moravciam bodovať po remíze.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pavlenda, Chren, Nikolič, Štrbák – Charizopulos, Ďurica, Sabo, Orávik – Djuričič, Valenta.
    Náhradníci: Novota – Pilát, Mujkoš, Szöke, Sukisa, Pavelka, Stanić

    FK Dukla Banská Bystrica: Boroš – de Vito, Banovič, Vajda, Savič – Šumský, Lipták, Ľupták, Dolný – Peňaška, Střihavka.
    Náhradníci: Budinský – Balko, Fajčík, Wojnar, Šovčík.

    Rozhodca: Šuniar – Somoláni, Petríček – Kráľovič.
     
    Pred úvodným výkopom ešte jedna milá udalosť. Funkcionári domáceho tímu obdarovali narodeninového oslávenca, ktorým je brankár ViOnu Pavel Kováč. Ten vstúpil do klubu štyridsiatnikov. Ku gratulantom skúsenému brankárovi sa pripájame aj my.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Futbalisti Zlatých Moraviec vstúpili do duelu veľmi odhodlane. Okamžite po úvodnom výkope sa natlačili na útočnú polovicu. Bystričania ich však dokázali vytlačiť.
     
    2
    Patrik Sabo bol pri spracovaní lopty faulovaný zozadu. Po prvom nedovolenom zákroku v zápase budú mať domáci k dispozícii priamy kop.
     
    3
    Jeho rozohrávku obstaral Ďurica, ktorého center však v pokutovom území Banskej Bystrice našiel len hlavu jedného z brániacich hráčov.
     
    4
    Domáci priaznivci si žiadali odpískanie faulu. Valenta si zasekol na pravom krídle protihráča a ocitol sa na zemi. Podľa rozhodcu to bolo nezavinené.
     
    5
    Bystričania sa po prvý raz v zápase dostali na dlhšie k lopte, s ktorou sa usadili na polovici Zlatých Moraviec. Zatiaľ je to však v dostatočnej vzdialenosti od brány Kováča.
     
    6
    Valenta vyviezol loptu z vlastnej polovici. V jeho práci potom na pravej strane pokračoval Peter Orávik, ktorý teraz bude zahrávať rohový kop.
     
    7
    Defenzíva Banskej Bystrice si s centrom dokázala poradiť, no po trošku nešikovnom zákroku jedného zo svojich obrancov sa bude musieť mať opäť na pozore.
     
    8
    Ďalší rohový kop už priniesol hlavičkové zakončenie, ktoré však nebolo presné a tým pádom ani nebezpečné. Boroš bude odkopávať od svojej svätyne.
     
    9
    David Střihavka nemohol pokračovať vo svojom ofenzívnom snažení, chytil sa totiž do ofsajdovej pasce domácej obrany.
     
    10
    Chren z ľavej strany pretlačil loptu do pokutového územia na Valentu, ktorý bol otočený chrbtom k bráne, snažil sa uvoľniť, no o loptu prišiel.
     
    11
    Obrovská skrumáž v šestnástke Banskej Bystrice. Charizopulos chcel z ľavej strany odcentrovať, lopta mu však príliš nesadla, čo paradoxne zahralo domácim do karát. V blízkosti Boroša sa totiž k lopte dostal Valenta, no ten ani za pomoci spoluhráčov hosťujúceho brankára neohrozil!
     
    12
    Zlaté Moravce hnané dopredu hlasivkami svojich divákov sú zatiaľ smerom dopredu oveľa dravejšie a aktívnejšie. Svojou snahou v predchádzajúcich momentoch si vybojovali rohový kop.
     
    13
    Centrovaná lopta Ďuricu prepadla na zadnú tyč k nekrytému Charizopulosovi, ktorý ani na dva krát nedokázal zakončiť, respektíve vytvoriť šancu pre svojich spoluhráčov.
     
    14
    Dukla sa na pár sekúnd dostala na útočnú polovicu. Po faule de Vita sa však hosťujúci futbalisti opäť budú musieť prepnúť do defenzívneho režimu.
     
    15
    Pavlenda na pravom krídle zakombinoval s Petrom Orávikom, ktorý však bol tvrdo atakovaný a ostal ležať na zemi. Domáci záložník sa drží za koleno a nevyzerá to s ním najlepšie.
     
    16
    Oravík je ošetrovaný pri postrannej čiare, v hre sa môže pokračovať. Pri lopte hráči ViOnu, ktorí začínajú svoju akciu až od brankára Kováča.
     
    17
    S Orávikom to napokon nebude tak vážne, ako to vyzeralo na prvý pohľad. Krídelník domácich je už späť v hre. Jeho spoluhráči medzičasom bez najmenších problémov odolali snaženiu Banskej Bystrice.
     
    18
    Oproti úvodným minútam stretnutia sa zmenilo to, že sa hostia častejšie dostávajú na loptu. Ich akcie však končia nepresnosťami, a tak sme vážnejšie situácie sledovali zatiaľ len pred ich bárnou.
     
    19
    Ďurica bol v blízkosti poliacej čiary faulovaný. Smerom dopredu tak môžu niečo skúsiť Zlatomoravčania.
     
    20
    Martin Chren aj so šťastím udržal loptu na svojich kopačkách, následne ju veľmi pekne prehodil na Ďuricu, ktorý sa ocitol v pokutovom území, no jeho prihrávku pred bránu zblokovali hosťujúci obrancovia na rohový kop.
     
    21
    Zlaté Moravce rozohrávali za tých dvadsať minút hry už viacero rohov, no zatiaľ z nich nie sú tak nebezpeční, ako by si možno predstavovali.
     
    22
    Boroš sa musel mať na pozore. S nakopnutou loptou do svojej šestnástky si však dokázal poradiť a vyboxoval ju mimo nebezpečné územie.
     
    23
    Domácim nemožno uprieť snahu. Na rozdiel od Banskej Bystrice sa aspoň snažia dostať ku nejakej tej šanci, či zakončeniu. Zatiaľ však ich hra trpí na slabej finálnej fáze.
     
    24
    Za sebou máme už viac ako polovicu prvého dejstva. Do týchto chvíľ sme sa nedočkali žiadnej stopercentnej šance ani na jednej strane. S určitosťou sa jej nedočkáme ani teraz, nakoľko Bystričania sa dopustili útočného faulu.
     
    26
    Dlhým otáľaním pri rozohrávke na vlastnej polovici sa domáci obrancovia sami dostali pod tlak napádajúcich hráčov, s ktorými si však výborne poradili a po faule ostanú na lopte.
     
    27
    Patrik Peňažka bol nedovolené zastavený vo svojom postupe ku šestnástke domácich. Banská Bystrica tak dostane priestor zahroziť z priameho kopu.
     
    28
    Na priamu strelu to nebolo, a tak sa to hosťujúci futbalisti snažili vyriešiť vtipnou rozohrávkou, po ktorej hľadal niekoho v pokutovom území Saša Savič. Obrana Zlatých Moraviec sa však nenechala nachytať na hruškách.
     
    29
    Dolný si svojim ostrým zákrokom koledoval o prvú žltú kartu v zápase. Hlavný rozhodca to napokon pre tentoraz vyriešil len ústnym dohovorom.
     
    30
    Po rozvážnej kombinácii na vlastnej polovici to Zlatomoravčania vyhodnotili tak, že to po zemi nepôjde. Skúsili to teda dlhým nákopom, po ktorom sa posunuli bližšie k Borošovej svätyni.
     
    31
    Zlaté Moravce budú po faule Liptáka kopať pokutový kop.
     
    31
    Peter Lipták bol za svoj faul v pokutovom území potrestaný žltou kartou.
     
    32
    Zlaté Moravce dali gól!
    Loptu si na biely bod postavil PETER ORÁVIK, ktorý to spravil veľmi skúsene. Boroš sa hodil po svojej ľavej ruke, tvrdá strela domáceho záložník smerovala presne do opačnej strany hosťujúcej svätyne!
     
    33
    Domáci si za svoju aktivitu a ofenzívne snaženie gól zaslúžili. My ako nezainteresovaní fanúšikovia môžeme už len dúfať, že tento moment popadne k väčšej aktivite aj Bystričanov.
     
    34
    Ďalšiu sľubnú šancu mal domáci Peter Ďurica, ktorému sa otvoril priestor na strelu. Tá napokon aj prišla, no skončila len na hradbe tiel pred Borošom.
     
    36
    Vyrovnanie Dukly mohlo prísť ako blesk z jasného neba. Ľupták dostal až príliš veľa priestoru na pravom krídle, uvoľnil sa cez trojicu protihráčov a následne zakončil. Kováč jeho prízemný pokus vytesnil na tyčku, kde loptu pohotový Pavlenda odkopol na roh.
     
    37
    Banská Bystrica dala gól!
    Obrana Zlatých Moraviec nebrala varovanie Ľuptáka dosť vážne a pri následnom rohovom kope si nepokryla v pokutovom území DAVIDA STŘIHAVKU, ktorého hlavičku ešte tečoval jeden z brániacich hráčov a lopte v ceste do brány už Kováč nedokázal zabrániť!
     
    39
    Pre domáce Zlaté Moravce je to trošku krutý moment. Bystričania sa dokázali presadiť prakticky zo svojej druhej vážnejšej situácie v celom zápase.
     
    41
    Domáci sa snažili o prinavrátenie vedenia. Z ich ofenzívnej aktivity však napokon vyplynul len útočná faul. Odkopávať tak môže Boroš.
     
    43
    V týchto chvíľach nám tempo stretnutia úplne spadlo. Oba tímy akoby sa do polčasu uspokojili s vyrovnaným stavom a zbytočne sa už v závere prvého dejstva nepúšťajú do rizika.
     
    44
    Peter Boroš je po tretí krát v krátkom časovom slede opäť v permanencii. Ani raz však nemusel preukázať svoje brankárske kvality, vo všetkých troch prípadoch sa jednalo o odkopy.
     
    45
    V momente, kedy sa riadny hrací čas prvého dejstva chýli ku svojmu koncu sa ešte snažil niečo vymyslieť Nicolas Šumský. Ten bol posledný, ktorý sa dotkol v prvom polčase lopty.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase je v Zlatých Moravciach stav vyrovnaný – 1:1. Na penaltový zásah Orávika dokázal veľmi rýchlo odpovedať po rohovom kope Střihavka, ktorého hlavičku ešte jeden z domácich hráčov tečoval, a tak nie je zrejmé, či bude v oficiálnom zápise tento gól pripísaný českému útočníkovi, alebo bude evidovaný ako vlastný.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Peter Orávik napokon nenastúpil do druhého polčasu. Strelca domáceho gólu nahradil Juraj Pilát.
     
    47
    Pavlendov nevydarený center sa vzniesol až do pokutového územia Banskej Bystrice. Boroš sa však nenechal prekvapiť a padajúcu loptu stiahol do svojich rukavíc.
     
    48
    Po vtipnej narážačke pätičkou sa k lopte dostal Patrik Sabo, ktorý si však zo všetkých ponúkaných alternatív vybral tu najhoršiu – zbytočne vyčkával a napokon stratil loptu.
     
    50
    Chren chcel ako správny kapitán naštartovať ofenízvnu domáceho tímu. Martin sa napokon dostal až do pokutového územia, s jeho spätným centrom si však Boroš s prehľadom poradil.
     
    51
    Na druhej strane sa snažila niečo zaujímavé vyprodukovať dvojica Šumský- Dolný, no tento tandem domácej defenzíve vážnejšie pohroziť nedokázal.
     
    52
    Petrovi Ďuricovi center od rohovej zástavky vôbec nevyšiel. S centrom na prednú tyč si defenzíva Banskej Bystrici bez problémov poradila. Hostia budú po útočnom faule domácich dokonca pri lopte.
     
    53
    Prvé minúty druhého dejstva sa nápadne podobajú na tie, ktoré sme sledovali v polčase prvom. Banská Bystrica sa spolieha najmä na brejky a domáce snaženie zatiaľ svoje ovocie neprinieslo.
     
    55
    Vážnejšia šanca sa rysovala pre Petra Ďuricu, ktorému ju však zmaril výborným čítaním hry hosťujúci brankár Peter Boroš. Ten je zároveň aj kapitánom svojho celku.
     
    56
    Na druhej strane sa otvoril priestor pre Střihavku, ktorý loptu podržal a posunul ju pod seba na Dolného. Ten s ňou však nevymyslel nič zaujímavé.
     
    57
    Obaja brankári dnes majú na svojom konte viac odkopov a rozohráviek, než klasických zákrokov.
     
    58
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Jozef Dolný, prichádza Petr Wojnar.
     
    59
    Patrik Sabo dokázal prestrčiť loptu na ľavé krídlo Martinovi Chrenovi. Ten však dostal prihrávku na päty a kým si loptu spracoval, bol zdvojený a o loptu prišiel.
     
    60
    Hráči majú za sebou hodinu dnešného duelu a pred sebou ešte tridsať minút, počas ktorých môže jeden, či druhý tím strhnúť víťazstvo na svoju stranu.
     
    61
    Bystričania sa dokázali na dlhší časový úsek usadiť v ofenzíve. Všetko však zbabral Banovič, ktorého prenesenie na pravé krídlo bolo síce dobre myslené, no zle zrealizované.
     
    62
    Väčšinou sme počas dnešného duelu počuli len domácich priaznivcoch. Po zmene strán sa však pripomenuli aj Bystričania, ktorí merali so svojim tímom cestu do Zlatých Moraviec.
     
    63
    Saša Šaviš sa behom krátkej chvíle dopustil dvoch nedovolených zákrokov, pričom hlavne ten druhý na striedajúceho Piláta, zaváňal žltou kartou. Šuniar však dáva hosťujúcemu hráčovi ešte jednu šancu.
     
    64
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Márius Charizopulos, prichádza Karol Pavelka.
     
    65
    Ďuricov center musel riešiť Peter Boroš, ktorý loptu vyboxoval mimo pokutového územia. Zlaté Moravce ostali pri lopte, no prišiel opäť len center. Vo vzduchu sú zatiaľ Bystričania stopercentní.
     
    66
    Domáci priaznivci sa teraz darmo hnevajú a hromžia na hlavného rozhodcu. Pavelka faulovaný nebol, z brejku sa dostal ku strele Ľupták, ktorého pokus však skončil len na chrbte jedného z obrancov ViOnu.
     
    67
    Do jednej z ojedinelých šancí sa dostal na strane hostí čerstvý Wojnar, ktorý to z pravej strany vyskúšal strelou. Jeho pokus z uhla však príliš presný nebol a lopta sa po ňom obtrela len o bočnú sieť!
     
    69
    Od domáceho hlásateľa sme sa dozvedeli, že stretnutie medzi Zlatými Moravcami a Duklou Banská Bystrica sleduje len niečo viac ako 1200 divákov.
     
    70
    Priamy kop pre hostí z ľavej strany. Pri lopte Nicolas Šumský.
     
    71
    Český špílmacher to zo štandardnej situácie zatočil na bližšiu tyčku, kde musel v defenzíve zapracovať Karol Pavelka, ktorý na ihrisko prišiel predovšetkým oživiť ofenzívu Zlatých Moraviec. Teraz však bol veľmi platný aj pred opačnou bránou.
     
    73
    Dlhá lopta prepadla za hosťujúcu defenzívu, kde číhal Peter Ďurica. Ten sa mohol dostať do veľmi sľubnej pozície, no v poslednej chvíli ho zastavil Vajda, ktorý bol poslednou inštanciou.
     
    74
    Žltú kartu dostává Patrik Sabo (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    75
    Po nepresnosti futbalistov Banskej Bystrice sa všetko bude začínať od brankára Kováča. Zatiaľ darmo čakáme na moment, ktorý by nás vytrhol z letargie.
     
    76
    Z oboch strán je to veľké trápenie plné nepresností. Tímom sa tak potom ťažko vytvárajú nejaké pozície v nebezpečných zónach.
     
    77
    Po vzdušnom súboji s Pavelkom ostal na trávniku ležať de Vito. Zlatomoravčania však aj napriek tomu pokračovali hre a sami si žiadali odpískanie faulu na jedného z ich hráčov. Rozhodca Šuniar však necháva hre vcelku voľný priebeh a viacero drobných zákrokov púšťa.
     
    79
    Náznak peknej kombinácie pred pokutovým územím Zlatých Moraviec. Po prihrávke Šumského sa Penažka vtipnou pätičkou snažil loptu poslať pred bránu Kováča, obrana Zlatých Moraviec však jeho úmysel dokonale prečítala.
     
    80
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Peter Ďurica, prichádza Elvis Mashike Sukisa.
     
    81
    Na trávniku registrujeme späť už aj Marca de Vita, ktorý to po ošetrení predsa len ešte skúsi. Posledných desať minút by už mal zvládnuť dohrať.
     
    82
    V posledných minútach je hra čoraz častejšie prerušovaná.
     
    83
    Sukisa dostal za obranu dlhú loptu, nechýbalo mu veľa, aby sa dostal do stopercentnej tutovky. Boroš však opäť skvele prečítal hru, tak ako v tomto zápase už neraz.
     
    84
    Žltú kartu dostává Karol Pavelka (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    85
    Pavelka v súboji pravdepodobne nechtiac zasiahol lakťom do tváre Patrika Banoviča, ktorý bude musieť trávnik opustiť na nosítkach.
     
    86
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Nicolas Šumský, prichádza Maroš Balko.
     
    87
    Patrik Banovič, ktorý toho v posledných minútach inkasoval viac ako dosť, sa po ošetrení vrátil späť na ihrisko.
     
    88
    Tak, toto je priam neuveriteľné. Tesne potom ako sa Banovič vrátil na ihrisko, ho vidíme opäť ležať na trávniku držiac sa za tvár! Rozhodca drží v rukách červenú kartu – bude sa vylučovať!
     
    88
    Pavelka zasiahol Banoviča do tváre a spôsobil mu tržné zranenie. Hlavný rozhodca udelil robustnému útočníkovi Moraviec druhú žltú kartu, ktorá znamená jediné – v samom závere duelu si hostia zahrajú v početnej prevahe.
     
    89
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Patrik Banovič, prichádza Marek Šovčík.
     
    90
    Po úspešne odvrátenom priamom kope Saba hostia vyrazili do rýchlej kontry. Novic na ihrisku Šofčík sa na pravom krídle dokázal uvoľniť, jeho center našiel na zadnej žrdi voľného Ballka, ktorý však namiesto toho, aby zakončil, volil ešte spätná prihrávku, čo sa mu stalo osudným.
     
    90+1
    Sukisa sa v pokutovom území Banskej Bystrice dostal k lopte, skúšal to zakončením z otočky, ktoré mu však príliš nevyšlo, a tak Boroš bez problémov ukryl loptu do svojich rukavíc.
     
    90+3
    Domáci sa v záverečnom zúfalom nápore snažia strhnúť vedenie na svoju stranu. Pilát cez Saviča vybojoval rohový kop.
     
    90+4
    V posledných sekundách duelu sa mohol stať hrdinom domácich Patrik Sabo, ktorého strelu však dokázal vytečovať na rohový kop Lipták. Ten tak dokonale odčinil svoj faul z prvého polčasu, po ktorom nasledovala penalta v neprospech jeho tímu.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Zápas medzi Zlatými Moravcami a Duklou Banská Bystrica, vzhľadom na svoj priebeh, skončil spravodlivou remízou 1:1. Góly padali len v prvom polčase, v tom druhom sa hra viac kúskovala a jeho najzaujímavejším momentom sa s výnimkou pár šancí stalo vylúčenie Pavelku. Zápas to pre diváka nebol príliš okula-hodiaci, no niektoré stretnutia sú jednoducho také. Na dnes je to z našej strany už všetko, prajeme príjemný zvyšok piatkového večera. (20:26:24)

    Michal Bakoš

    Branky: 32. Orávik (pen.) – 37. Střihavka

    Karty:   74. Sabo (ZMO), 84. Pavelka (ZMO) – 31. Lipták (BBY)   88. Pavelka (ZMO)


    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pavlenda, Chren, Nikolič, Štrbák – Charizopulos (64. Pavelka), Ďurica (80. Sukisa), Sabo, Orávik (46. Pilát) – Djuričič, Valenta.
    Náhradníci: Novota – Pilát, Mujkoš, Szöke, Sukisa, Pavelka, Stanić

    MFK Dukla Banská Bystrica: Boroš – de Vito, Banovič (89. Šovčík), Vajda, Savič – Šumský (86. Balko), Lipták, Ľupták, Dolný (58. Wojnar) – Peňaška, Střihavka.
    Náhradníci: Budinský – Balko, Fajčík, Wojnar, Šovčík.

    Rozhodčí: Šuniar – Somoláni, Petríček – Kráľovič

    Diváci: 1200
    bahis siteleri