Kladno – HC Plzeň 3:1 (kon.) | Zlín – Olomouc 2:1 (kon.) | Sparta – Slavia 3:0 (kon.)
Chomutov – HC Litvínov 4:3 (1:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:2 (2:0 po s.n.) | Jihlava – Č. Budějovice 1:2 (0:1 po s.n.)
Kometa Brno – Pardubice 0:2 (kon.) | Vítkovice – Třinec 3:4 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Pondělí 08.09.2014, 18:00 • hala Rondo, Brno • DHL Extraliga juniorů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    I když extraligová sezóna začala juniorce 18. srpna, dnes se v hale Rondo odehraje už sedmé kolo nejvyšší soutěže. Půjde o souboj tabulkových soupeřů. Pátá Kometa (12 bodů) přivítá šesté Pardubice (11 bodů). Oba týmy v předešlých případech čtyřikrát vyhrály a dvakrát prohrály.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Jekel (Šalena) – Vágner (C), Hájek, Švejda, Kupčík, Kubeš, Vlček, Vojáček, Šnajnar – Kozel, Pokorný, Dvořák, Denk, Zohorna R., Biolek, Garčic, Dufek, Král, Boltvan, Grünwald, Dymáček.

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Vejmelka (Husár) – Vácha, Franc, Procházka J., Adam, Nedbal, Vála, Ščotka – Procházka M., Velinský, Bohuněk, Kusý, Hlaváček, Voženílek (C), Pipek, Kysela, Krajňák, Veselý, Panna.

    Rozhodčí: R. Čech – M. Černý, M. Musil..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    Jan Veselý vybruslil od pravého mantinelu na kruh a pálil švihem do tyče Jekelovy brány!
     
    01:24
    Do první šance mohli jít i domácí, ale Boltvan naznačil střelu a mezitím mu kotouč uzmul jeden z beků hostů.
     
    01:53
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Hodně šťastný gól pro hosty. RADEK VELINSKÝ jel za bránu Komety a na poslední chvíli nahodil kotouč zpět před brankoviště podél tyče a dost pravděpodobně si jej sám brankář Jekel srazil do brány odrazem od brusle. Asistence: Tomáš Pipek, Lukáš Vácha.
     
    03:03
    Nyní musel Jekel z brány. Vyjel vstříc směrem k nahozenému puku a zachoval klidnou hlavu. Kdyby chyboval, zpět do brány by se od mantinelu vrátit nestihl. Nyní si počínal na jedničku.
     
    03:41
    Pardubice zatím vypadají na ledě lépe. Většinu času, co je za námi, tvořily hru.
     
    04:04
    Nyní se pokoušel Pipek o podobnou fintu jako před ním Velinský. Nejprve jel směrem za bránu, ale na poslední chvíli ještě stihl vjet před Jekela. Gólman však měl betony pevně u sebe a puk jimi neprošel.
     
    05:08
    První šance Brna. Radim Zohorna se z pravé strany natlačil ke gólmanovi, ale protože jej tísnil obránce, mohl pálit jen bekhendem. Vejmelka puk vyrazil za bránu.
     
    05:33
    Domácí Tadeáš Král napřáhl mezi kruhy a trefil Vejmelku do lapačky.
     
    06:11
    Vidíme první vyloučení zápasu. A to na obou stranách. I když byl signalizován faul hostů, na trestnou jdou i domácí. Martin Krajňák (PCE) hákování, Roman Dymáček (KOM) zdržování hry.
     
    07:29
    Ščotka se při hře čtyři na čtyři dostal mezi obránci Komety až před Jekela, ale zblízka už neměl čas na blafák. Střela končí ve výstroji Jekela.
     
    08:21
    Mezitím, co se oba týmy vrátily do plného počtu, se k nahození od modré dostal Vála. Zkoušel to chytře na teč, ale žádný ze spoluhráčů nestihl vložit do rány hůl.
     
    08:21
    Luboš Adam (PCE) je vyloučen na dvě minuty za sekání. První přesilová hra utkání pro Kometu.
     
    08:52
    Po ráně Šnajnara od modré čáry puk prolétl až za bránu a hosté rychle vyhazují pryč.
     
    09:21
    Kometa už opět točí hru v útočném pásmu.
     
    09:30
    Krásná kombinace Komety. Od modré čáry jde z první nahrávka na Dufka, jenž číhá mezi kruhy. Neméně pomaleji pálí mezi nohy Vejmelky, jenž ani sám neví, že mu tam puk zůstal.
     
    09:55
    Poté, co puk proskákal těsně kolem pravé tyče Vejmelky hosté opět vyhazují až k Jekelovi.
     
    10:26
    Podobný signál jako před malou chvílí na Dufka nevyšel. Hosté puk vyhodili a už stabilizují hru v plném počtu.
     
    10:56
    První přesilovka pro Pardubice. Ve středním pásmu fauloval Richard Garčic (KOM) – 2 minuty za faul kolenem.
     
    11:18
    Kometa zatím dobře brání. Hosté se nestihli rozestavět a puk už byl dvakrát ve středním pásmu.
     
    11:40
    Nyní se chvíli hrálo za Vejmelkou.
     
    11:57
    Nadějně najetý Král u levého mantinelu minul puk. Mohl jít v oslabení do šance. Musel ale bzrdit a poté už puk jen odevzdal.
     
    12:25
    Pardubice už jsou v útočném pásmu.
     
    12:37
    Lukáš Vácha v obrovské tutovce! Dostal pardání přihrávku před Jekela, kde byl úplně sám a mohl si vybrat. Zamířil do levé šibenice a buď o kousínek minul nebo do jeho střely ještě lehce sáhl Jekel. Tak jako tak puk skončil asi 10 cm od tyče.
     
    14:21
    Šance i na druhé straně. Kometa měla rychlý brejk, přišla přihrávka do tandemu, kterou nejprve Kozel minul, ale Grünwald už si ji našel. Z mezikruží však jen vyprášil beton Vejmelky.
     
    15:08
    Michal Procházka z nenápadného nahození z pravé strany trefil buď boční konstrukci brány nebo levou tyč.
     
    16:58
    Šnajnar se vydal na výlet do útoku, ale za branou Vejmelky si zavazel s Dufkem a puk ukořistil Adam.
     
    17:55
    Na druhé straně duní beton Jekela po tvrdé bombě Michala Procházky.
     
    18:35
    Ščotka zachytil puk u modré čáry, a protože neměl moc času, raději jej nahodil na Jekela. Teč nepřišla, takže gólman Komety nadvakrát puk zachytil na ledě a hru raději přerušuje.
     
    19:28
    Hosté se snažili útočit, ale kličky na modré čáře se většinou nevyplatí a o puk přišli.
     
    19:58
    Se závěrečnými vteřinami první části přichází ještě nahození Lukáše Vágnera od modré čáry. Domácí kapitán však svoji pobídkou nikoho neoslovil. Nebo spíše nikdo nebyl v dosahu, aby mohl tečovat. Puk prolétl mimo bránu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18.44 hodin.
     
    Do zápasu vstoupili lépe Pardubičtí, i když jejich úvodní branka bylo dosti šťastná. Přesto jen potvrdila jejich kvalitně odehrané první minuty zápasu. Hra se postupem třetiny začínala vyrovnávat a švé šance na vyrovnání měla i Kometa. Když je nevyužila, a nepovedlo se to ani hostujícímu Váchovi, zůstává stav těsně příznivější pro hosty.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Hned po startu icing Komety.
     
    21:33
    Vágner nedbal nabízení svých spoluhráče a po rychlém průjezdu až do útočného pásma vypálil příklepem z levé strany vedle levé tyče Vejmelky.
     
    21:59
    Rostislav Šnajnar (KOM) podrazil protihráče ve středním pásmu a hosté si zahrají přesilovou hru. Na dvě minuty.
     
    22:26
    Po velkém závaru Jekel klečel v bráně a puk se odrazil před brankovištěm k Pannovi. Útočník Pardubic jej z první napálil do výstroje domácího brankáře.
     
    23:21
    Michal Procházka chyboval na modré čáře a domácí Denk vypíchl přihrávku. Následně puk zavezl do útočného pásma a svoji střelu poslal s nechtěnou tečí soupeře do ochranné sítě za branou. Nasbíral ale cenné vteřiny.
     
    23:47
    Adam pálil od modré čáry do skrumáže těl. Jekel puk vyrazil před sebe, kde číhal Vácha. Ani nadvakrát puk nedokázal protlačit za gólmana Komety.
     
    23:58
    V poslední vteřině oslabení ujeli Zohorna s Králem dva na jednoho, ale nejmladšímu z bratrské trojice Zohornů na poslední chvíli ujel kotouč a nezvládl přihrát na najetého Krále. Když se to podařilo napodruhé, Král už byl za branou a puk zalehl Vejmelka.
     
    24:21
    Domácí Dufek forčekoval za branou Pardubic a jednoho z borců v červeném dresu přišpendlil na mantinel. Krátce poté rozhodčí raději hru přerušil, protože Vácha po pádu na led pustil hůl a začal se svíjet bolestí.
     
    24:21
    Vácha po chvíli odjíždí na střídačku a vypadá to, že bude ve hře pokračovat dále.
     
    24:46
    Hynek Grünwald (KOM) v obranném pásmu hákoval a musí si jít na dvě minuty odpočinout. Pardubičtí hrají další přesilovku.
     
    24:58
    Kupčík však rychle vyhazuje až za Vejmelku.
     
    25:07
    Hra jde rychle do čtyř na obou stranách. Za hru vysokou holí je na dvě minuty vyloučen brankář Karel Vejmelka (PCE), který za branou zasáhl jednoho z útočníků Komety, když chtěl rychle odehrát puk. Trest odpyká Ondřej Panna.
     
    25:27
    Brejk tři na dva zakončuje ranou z pravého kruhu Martin Franc. Jeho střela švihem jde od vyrážečky Jekela do ochranné sítě.
     
    25:45
    Domácí Denk se dokázal i přes přesilu procpat před Vejmelku, jehož zblízka trefil jen do levého betonu.
     
    25:50
    Asi tři vteřiny trvalo domácím, než po vyhraném vhazování vypálili. Puk šel na modrou čáru, na jejímž pravém konci si holí o hůl zaklepal Šnajnar. Puk dostal a nahodil jej na Vejmelku. Gólman hostů jej v klidu zachytil do náruče.
     
    26:33
    Nyní se na sebe Šnajnar hodně zlobí. Dostal se do podobné pozice na modré čáře, chtěl puk nastřelit na teč, ale jeden z hostů jej přizvedl do ochranné sítě.
     
    27:07
    Grünwald si nerozuměll s Dymáčkem. Z pravého křídla puk napálil před brankoviště, kde Dymáček jen projel. Puk šel moc na paty.
     
    28:03
    Dufkovi hrubě nesedla přihrávka v útočném pásmu a ihned letěl puk na modrou čáru, kde byl najetý Vácha. Jeden z beků Komety stihl ještě kotouč před modrou čarou tečovat, takže jej zpomalil tak, že byl v obranném pásmu Komety později než Vácha – ofsajd.
     
    28:27
    Kometa v přečíslení dva na jendoho! Grünwald byl ve výborné pozici a tak ani nepřihrával. Vypálil příklepem a trefil levou tyč brány Pardubic.
     
    28:51
    Stejný útočník posléze zůstal ležet v rohu kluziště a když byla hra přerušena, jede rozhodčímu ukázat krvavý šrám na tváři. Robert Čech ale žádný faul neviděl a za nesouhlasu Grünwalda – "Cože?" – se hraje dál.
     
    29:47
    Z posledních sil ve středním pásmu vypálil Garčic a Vejmelka puk tečoval do ochranné sítě. Domácí jdou střídat a získávají útočné pásmo.
     
    30:01
    Moc dlouho se z něj ale neradovali. Nebezpečí před Jekelem hasil za cenu sekání Tadeáš Král (KOM) – 2 minuty trest.
     
    30:28
    Dvořák dobře napadl rozherávku Pardubic a vyvezl puk do útočného pásma.
     
    30:54
    Vyhodit se povedlo i Vojáčkovi.
     
    31:03
    A Pardubice musí dotřetice začínat zpoza vlastní brány.
     
    31:16
    Další vyhození však letí na domácí střídačku – a to je v kombinaci s drahou letu z obranného pásma špatné – Michal Kupčík (KOM) – 2 minuty za zdržování hry. Hosté hrají 45 vteřin pět na tři.
     
    31:19
    Hosté vyhráli buly.
     
    31:28
    Michal Prohcázka pálí od modré čáry těsně vedle.
     
    31:49
    Ščotka do nachystaného Jekela.
     
    32:18
    Jekel předveld famózní zákrok! Už už ležel na zemi a jedn z hráčů Pardubic pálil z mezirkuží do odkryté klece, ale Jekel ještě stihl vykopnout svůj pravý beton a zabránil téměř jasné brance! Sice při zákroku ztratil hůl, ale stihl i následný zákrok proti ráně od modré čáry.
     
    33:06
    A když hosté chybovali na modré čáře, musí jít Luboš Adam (PCE) na dvě minuty za podražení. Musel totiž zabrzdit unikajícího hráče Komety, což se mu povedlo. Útočník Brna zůstal ležet na zemi.
     
    33:50
    Dymáček se otočil na levém kruhu a vypálil švihem – do hole Nedbala. Puk se odrazil vyosko do ochranné sítě.
     
    34:12
    Kometa se snaží získat pásmo ve své přesilové hře. Hosté zatím dobře forčekujík, ale z pásma ji nedostali.
     
    34:42
    To se povedlo až kapitánu Voženílkovi, který puk vyhodil za Jekela.
     
    35:34
    Po střele Kusého z pravého kruhu vyráží Jekel puk na levou stranu hřiště, kde z první pálí Michal Procházka. Jekel je opět bezchybný! Stihl se přesunout k pravé tyči a střelu příklepem vytěsnit do rohu kluziště.
     
    36:30
    Regulérní dvouminutovou přesilovou hru si zahraje i Kometa. Michal Procházka (PCE) dostává dvouminutový trest za krosček.
     
    36:43
    A Brnu se daří usadit se v pásmu kolem Vejmelky.
     
    37:06
    Už už to vypadalo nadějně, ale Radim Zohorna volil tři metry od brány ještě přihrávku za zády na druhou stranu brankoviště, kde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů. Hosté pak zákonitě vyhodili.
     
    37:24
    Tvrdě pálil Dufek, ale Vejmelka stihl zareagovat a střelu vyrazil do rohu kluziště betonem.
     
    38:25
    Pardubice mohl uklidnit až Panna, jenž se ujal kotouče za branou.
     
    38:51
    O něco podobného se snaží i brankář Vejmelka, jenž před hrozící skrumíží před branou raději skáče a puk schovává před lapačku. Přesto vznikla za branou drobná potyčka a rozhodčí vše slovně uklidňuje.
     
    39:18
    Michal Procházka zazmatkoval u levého mantinelu v obranném pásmu a puk vyhodil na icing.
     
    39:40
    Poslední vteřiny druhé části se odehrávaji v obranném pásmu Pardubic. Kometa však zatím nemůže projet dále než k mantinelům.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19.35 hodin.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce jsme byli svěkdy velice rychlého a pohledného hokeje. Domácí brzdily zbytečné fauly, kvůli kterým se dostali i do oslabení tří proti pěti. Dokázali však nepříznivou situaci ustát a ve zbytku třetiny už měli drobně navrch. Ne však výrazně. Pardubice zřejmě čekají na brejkové situace a uvidíme, zda tato taktika vyjde.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    Jde vidět, kdo ve třetí části touží vstřelit bránu. Kometa se žene dopředu, seč jí síly stačí.
     
    41:22
    Dorážka Dvořáka míří po střele zády k bráně do betonu Vejmelky.
     
    41:53
    Jan Veselý (PCE) odbržel osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    42:32
    Domácí Garčic se dostal do šance, ale Vejmelka byl pozorný.
     
    44:37
    Pardubice ustály několik těžkých momentů před vlastní branou a už mohou myslet i na útočení. Kometa totiž zahrála icing.
     
    45:30
    Útoky domácího celku se nyní brzdí na vysoké obranné dvojic Pardubic.
     
    46:11
    Adam Kozel clonil před Vejmelkou a když brankář Pardubic vyrazil nahození od modré čáry, mohl Kozel sám dorážet! Z otočky však trefil jen beton duchapřítomného gólmana v červeném dresu.
     
    47:21
    Po sérii nepříliš jistých zákroků brankářských i obranných raději Vejmelka hru uklidní a puk drží pod lapačkou. I za cenu vhazování v jeho obranném pásmu.
     
    48:02
    Biolek s Grünwaldem si nerozuměli při přechodu modré čáry a ze slibně vyhlížející situace je ofsajd.
     
    48:09
    Za hákování je na 2 minuty potrestán Radek Velinský (PCE).
     
    48:53
    Výborná přihrávka k levé tyči na sjetého beka Kupčíka a obránce Komety míří do protipohybu těsně vedle pravé tyče!
     
    49:32
    Po jednom z dohraných soubojů ve středním pásmu získavají tresty za hrubost Daniel Voženílek (PCE) a Richard Garčic (KOM).
     
    49:55
    Kometa stále hraje přesilovou hru, ale Krajňák puk vyhodil.
     
    50:41
    Šnajnar dostal nahrávku na modrou čáru, ale v jízdě pozadu nezvládl vypálit jinak než hodně nepřesně. Asi dva metry od brány.
     
    51:21
    Jan Ščotka si po brejku na pravém křídlo hodil puk mezi kruhy, zbavil se beka Komety a vypálil švihem do ramene Jekela. Kdyby z této šance padl gól, nikdo by se nemohl divit.
     
    52:21
    Formace Boltvan, Grünwald, Denk nyní vybojovala téměř ztracený kotouč u modré čáry a ťukes na jeden dotek končí před finální přihrávkou před prázdnou branou na holi hostů. A hráči Komety se při následném přerušení hodně zlobí. Sami na sebe.
     
    52:40
    Jan Veselý po brejku zůstal úplně sám před Jekelem. Dostal přihrávku z levé strany, ale gólmana nepřekonal. Z první pálil do jeho hrudi. Jekel sice puk držel, ale Veselý do něj i tak sekl. Domácí se hodně rozčilovali, ale rozhodčí přesto nikoho nevyloučil.
     
    53:32
    Hosté se už dopředu rozhodně neženou. Čekají na brejky, který před chvílí zakončoval Veselý.
     
    54:09
    Kometě se nedá upřít obrovská snaha. Téměř ztracené kotouče za hráči soupeře dokáží vybojovat, ale nemají štěstí.
     
    54:37
    No a opět mohlo udeřit na druhé straně. Michal Procházka se na levém křídle zbavil obránce a v ideální pozici otřel svoji střelu o výstroj brankáře Jekela těsně vedle brány.
     
    55:15
    Po Veselého nahození od modré čáry puk Jekel drží v lapačce a zklidňuje hru.
     
    55:25
    Pokorný se elegantní kličkou na levé straně dostal k ráně švihem. Mířil do protipohybu brankáře, ale Vejmelka jeho střelu vytěsnil betonem.
     
    56:51
    Dufek obrkoužil útočné pásmo, ale přihrávku na modrou čáru, kde čekal Vlček, poslal až do středního pásma. Kometa se musí snažit znovu.
     
    58:00
    Konec nadějí Komety? Ujíždějícího Jana Veselého fauloval Libor Hájek (KOM) – 2 minuty za držení protihráče. Jednalo se o faul na pravém kruhu, takže o nájezdu nemohla být řeč.
     
    58:24
    Hosté se nastěhovali do útočného pásma.
     
    58:41
    Pardubice začíná další útok z obranného pásma.
     
    58:59
    A Vágner puk zase vyhazuje.
     
    59:10
    Při další rychlé změně směru hry pískají rozhodčí ofsajd Pardubic.
     
    59:47
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Je jasno. Jan Ščotka na modré čáře zachytil vyhození domácích, kteří hráli v oslabení, a zamířil rychle k bráně Jekela. Když už se zdálo, že bude zblízka střílet bekhendem, poslal puk na druhou stranu brankoviště k pravé tyči, kde stačilo DANIELU VOŽENÍLKOVI jen nastavit hůl. Asistence: Jan Ščotka.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    To je pro dnešek vše. Hosté si z Brna odvezou tři body a přeskočí Kometu v tabulce juniorské extraligy. Dnes dlouho pozorně bránili hubené vedení 1:0, které se jim podařilo ještě před samotným koncem utkání navýšit díky využité přesilovce. Hráči Komety dnes určitě sahali alespoň po bodu, ale možná i za množství spálených šancí hostů je pro ně výhra spravedlivější.
     
    Děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek teplého letního dne. (20:12:17)

    Tomáš Čekal

    Branky a nahrávky: 2. Velinský (Pipek, Vácha), 60. Voženílek (Ščotka)


    HC Kometa Brno: Jekel (Šalena) – Vágner (C), Hájek, Švejda, Kupčík, Kubeš, Vlček, Vojáček, Šnajnar – Kozel, Pokorný, Dvořák, Denk, Zohorna R., Biolek, Garčic, Dufek, Král, Boltvan, Grünwald, Dymáček.
    HC Dynamo Pardubice: Vejmelka (Husár) – Vácha, Franc, Procházka J., Adam, Nedbal, Vála, Ščotka – Procházka M., Velinský, Bohuněk, Kusý, Hlaváček, Voženílek (C), Pipek, Kysela, Krajňák, Veselý, Panna.

    Rozhodčí: R. Čech – M. Černý, M. Musil.
    bahis siteleri