Omsk – Viťaz 8:5 (kon.) | Barys – Vladivostok 4:0 (kon.) | Jekatěrinburg – HC Slovan 1:3 (kon.)
Magnitogorsk – Atlant 4:1 (kon.) | Ufa – Chabarovsk 3:5 (kon.) | CSKA Moskva – Chanty-Mansijsk 4:3 (kon.)
Čerepovec – Dynamo Moskva 2:3 (kon.) | Kazaň – Záhřeb 4:2 (kon.) | Toljatti – Nižněkamsk 4:3 (po pr.)
N.Novgorod – Čeljabinsk 4:5 (1:2 po s.n.) | Jokerit – Soči 3:0 (kon.) | Petrohrad – Minsk 5:2 (kon.)
Riga – Jaroslavl 2:5 (kon.)
konec
Avangard Omsk
8:5 (2:4, 2:1, 4:0)
HC Viťaz Moskevská oblast
Pondělí 08.09.2014, 14:00 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    ŠIROKOV - 8:5
     
    56:16
    Avangard právě vstřelil branku!
    O vítězi dnešního zápasu je definitivně rozhodnuto. I tuto početní výhodu celek Omsku využívá. Domácí se dostali do rychlíého přečíslení, v němž Sobotka našel přesným pasem SERGEJE ŠIROKOVA,k terý poté poslal puk s velkým přehledem k bližší tyči. Asistence: Vladimír Sobotka.
    IVANOV - 7:5
     
    53:22
    Avangard právě vstřelil branku!
    Dvojnásobnou přesilovou hru ale Omsk nakonec přeci jen využil. U levé tyče zůstal nepokrytý ANDREJ IVANOV, jenž sice nejprve napálil beton gólmana, ale poté se dostal k dorážce ve které se ani s obráncem za zády nemýlil a puk poslal za záda Sateriho. Asistence: Tom Wandell, Vladimír Pervušin.
    ŠIROKOV - 6:5
     
    47:24
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí dokonávají skvělý obrat. SERGEJ ŠIROKOV vypíchl puk obránci, poté si s ním najel ke kruhu, kde vyprodukoval tažnou ránu díky které kotouč zamířil nekompromisně nad lapačku marně natahujícího se ho Sateriho. Asistence: Denis Paršin
    PARŠIN - 5:5
     
    41:53
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla nádherná individuální akce v podání DENISE PARŠINA, který krátce po příchodu z trestné lavice obkroužil branku následně si najel před brankoviště a tvrdou ranou napálil kotouč k bližší tyči nad rameno Sateriho.
    SOBOTKA - 4:5
     
    37:17
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí ale nechtějí dát svou kůži lacino a opět snižují na rozdíl jediného gólu. VLADIMÍR SOBOTKA si po krátce po vhazování sjel do útočné třetiny na přihrávku Širokova. Nevypálil, ale nastavil hůl tak, aby kotouč tečoval přesně za záda číhajícího gólmana. Asistence: Sergej Širokov.
    CYGANOV - 3:5
     
    36:47
    Čechov právě vstřelil branku!
    Grebeškov nahodil kotouč od modré před brankoviště, kde se strhl velký závar. Jako první se k puku dostal DMITRIJ CYGANOV, který s notnou dávkou štěstí procpal kus černé pryže mezi betony ležícího Kostina.
    GUSTAFSSON - 3:4
     
    27:47
    Avangard právě vstřelil branku!
    ERIK GUSTAFSSON si sjel od modré čáry k hranici kruhu, v němž vyprodukoval přesně mířenou tažnou ránu, která zamířila k protilehlé tyči než u které číhal Sateri. Ten sice natáhl svou vyrážečku, ale na kotouč neměl šanci dosáhnout
    CHACKIJ - 2:4
     
    16:07
    Čechov právě vstřelil branku!
    Hosté opět utíkají na rozdíl dvou branek. Trefil se NIKITA CHACKIJ, který si najel na nahození před branku a chytrou tečí poslal kus černé pryže nad vyrážečku nad hostujícího muže v masce, který to vůbec nečekal. Asistence: Kirill Tulupov
    KALININ - 2:3
     
    12:36
    Avangard právě vstřelil branku!
    Není překvapení, že i další gól padl z přesilové hry. Blaťák si sjel od modré čáry blíže ke kruhu, kde puk poslal před brankoviště. Tam jej šikovně tečoval SERGEJ KALININ nad vyrážečku překvapeného Sateriho. Asistence: Miroslav Blaťák, Erik Gustafsson.
    HORÁK - 1:3
     
    09:30
    Čechov právě vstřelil branku!
    Neuvěřtelné, ale gólová přestřelka pokračuje. Další gól při přesilové hře vstřelil. ROMAN HORÁK, který nejprve napálil puk z bekhendu. Ten dokázal domácí gólman vyrazit do strany, jenže obrana Omsku zaspala a nechala Horáka osamoceného. Ten se tak dostal k dorážce a ze vzduchu usměrnil kotouč do sítě. Asistence: Denis Grebeškov.
    KAMPE - 1:2
     
    07:42
    Čechov právě vstřelil branku!
    A i další přesilovku hostující celek využívá a vrací vedení na svou stranu. Horák našel přesnou přihrávku z mezikruží MARIA KAMPA, který číhal u pravé tyče, kde přesnou přihrávku zužitkoval ke střele k bližší tyči, kterou nestihl Barulin včas pokrýt.. Asistence: Dmitrij Cyganov, Roman Horák.
    KALININ - 1:1
     
    06:00
    Avangard právě vstřelil branku!
    Radost Čechovu moc dlouho nevydržela, protože domácí krátce na to vyrovnávají a také při početní výhodě. SERGEJ KALININ vstřelil hodně kuriózní gól, když v prostoru před brankovištěm dorážel Popov, který orazítkoval tyč. Puk se ale následně dostal až ke Kalininovi, který sice nešťastně upad, ale dokázal při tom nevědomostí tečovat kotouč tak, že zaplul za záda ležícího Sateriho. Asistence: Alexandr Popov.
    KOUSAL - 0:1
     
    01:08
    Čechov právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají rychlého vedení, když dokázali proměnit svou přesilovou hru. ROBERT KOUSAL si sjel ke kruhu a tvrdě vypálil. Jeho rána skončila mezi betony Barulina, který je nestihl sklepnout včas k sobě. Tenhle gól si domácí brankař za rámeček rozhodně nedá. Asistence: Maxim Afinogenov

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 6. Kalinin (Popov), 13. Kalinin (Blaťák, Gustafsson), 28. Gustafsson, 38. Sobotka (Širokov), 42. Paršin, 48. Širokov (Paršin), 54. Ivanov (Wandell, Pervušin), 57. Širokov (Sobotka) – 2. Kousal (Afinogenov), 8. Kampe (Cyganov, Horák), 10. Horák (Grebeškov), 17. Chackij (Tulupov), 37. Cyganov


    Avangard Omsk: Barulin (10. Kostin) – Kuljaš, Pivcakin, Ljamin, Gustafsson, Blaťák, Vasiljev, Dervuk – Kalinin (C), Popov, Pěrežogin – Sobotka, Širokov, Paršin – Lemtjugov, Wandell, Berdnikov – Pervušin, Kurjanov, Semjonov.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Sateri – Porseland, Grebeškov, Seleznjov, Golovkov, Kudinov, Berdjukov, Verešagin, Tulupov – Cyganov, Horák, Kempe – Kousal, Afinogenov (C), Zjazov – Soloduchin, Koroljov, Jakubov – Kokšarov, Vyglazov, Chackij.

    Rozhodčí: Naumov, Ronn – Matjuša, Otmachov

    Diváci: 6270
    bahis siteleri