Třinec – Olomouc 6:1 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 0:0 (odl.) | K. Vary – Vítkovice 3:4 (kon.)
Slavia – Liberec 3:2 (kon.) | Plzeň – Litvínov 2:3 (1:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Pardubice 3:4 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
HC Olomouc
Neděle 14.09.2014, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Přeji vám co nepříjemnější chvilky nedělního odpoledne při sledování textového online přenosu z naší nejvyšší hokejové Tipsport extraligy. Extraliga se v pátek rozjela svým prvním kolem, druhé pokračování je na programu právě dnes, tedy v neděli. Program kola otevře odpolední utkání od 15:00, jemuž se budeme právě v tomto přenosu detailně věnovat. Sledovat budeme souboj mezi týmy HC Oceláři Třinec a nováčkem HC Olomouc. Třinec v premiérovém střetnutí s Pardubicemi zvítězil, Olomouc doma až na nájezdy podlehla pražské Slavii. Favoritem utkání budou domácí Oceláři, ale ve vyrovnané extralize si nikdy nemůžeme být ničím jistí. Utkání bude hostit nová třinecká Werk Arena, a pokud nebudete přímo na jejích tribunách, pak si rozhodně nenechte ujít náš online přenos! Jste zváni k jeho sledování!
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Šušká se, že Oceláři jsou na tom v celé soutěži finančně nejlépe, a jestli to není pravda, pak alespoň mezi několik nejbohatších klubů rozhodně patří. Ambice Slezanů zůstávají každoročně neměnné, klub zpod Javorového chce vždy bojovat jen a pouze o titul. Také v předešlé sezoně byli Třinečtí velkým favoritem, ve čtvrtfinále play-off zdolali Pardubice, ale v semifinále byli krátcí na pozdějšího mistra ze Zlína. Výsledkem byla 4. pozice. V aktuálním ročníku 2014/15 se zdá být mužstvo Třince znovu velmi silné a úvodní představení se mu výsledkově povedlo. Oceláři udolali Pardubice ve Werk Areně 2:1 a v tabulce se usadili na 6. místě se třemi body. Stejný počet bodů má však logicky rovněž pět týmů před Třincem.

    Změny v hráčském kádru

    Oceláři v loňském ročníku do boje o titul nedošli a v hráčském kádru nestaly značné změny. Kariéru ukončili hned tři skvělí útočníci, a to Radek Bonk, Václav Varaďa a Jan Peterek, přičemž poslední dva jmenovaní s prací v klubu neskončili, Varaďa je asistentem kouče Kalouse a Peterek se věnuje mládeži. Do ruského Čeljabinska odešel pálit ostrostřelec Martin Růžička, David Květoň zamířil do Mladé Boleslavi, David Ostřížek do brněnské Komety, Rostislav Marosz do Olomouce a do téhož města se na hostování odebral Erik Hrňa. V Třinci skončil také Vojtěch Polák, obránce Lukáš Zíb přestoupil do Vítkovic a mladý Michael Foltýn na hostování do Havířova.

    Ale nenechte se zmást, hráčský kádr na své síle zase tolik neztratil. Defenzivu totiž přišli posílit bratři Milan a Lukáš Douderovi z Kladna, velezkušený Rostislav Klesla se v Třinci po příchodu z amerického Phoenixu stal dokonce kapitánem. Útočné šiky vyztužili Tomáš Plíhal z Tappary Tampere, Kamil Kreps z Ässätu Pori, Slovák Vladimír Dravecký ze švýcarského Ajoie, Polák Aron Chmielewski z Krakova, ale hlavně dlouholetý reprezentant Zbyněk Irgl z Dinama Minsk, u něhož však není jisté, jak dlouho v Třinci vydrží. Ze skandinávských zemí se do rodného klubu vrátili také mladí útočníci David Cienciala s Lukášem Jaškem.

    Letní příprava, Steel Cup a Liga mistrů

    O kvalitní přípravu měli v Třinci také letos postaráno. Oceláři byli dvakrát na kondičním soustředění v Nízkých Tatrách, nechyběl ani tradiční pobyt v Turecku. Úvodním přípravným zápasem proti Liberci pak svěřenci trenéra Kalouse slavnostně uvedli do zkušebního provozu novou Werk Arenu. Nová hala hostila v polovině srpna také premiérový ročník Steel Cupu, který nakonec Třinečtí ovládli. Dařilo se jim i v novém projektu Ligy mistrů a po čtyřech zápasech ve své skupině vedou. Pojďme se podívat na velký přehled výsledků.

    31. července, TRI – Bílí Tygři Liberec 6:2 (2:0, 2:1, 2:1)
    Branky a nahrávky: 4. Adamský (Polanský, Pisárik), 8. Hrňa, 26. Gašparovič (Adamský), 35. Dravecký, 41. Žejdl (Rákos, Kindl), 54. Žejdl – 33. Skalický (Škoula), 46. Říha (Bartek, Bulík).

    1. srpna, TRI – Olomouc 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
    Branky a nahrávky: 41. Kreps (Rufer) – 18. Houdek (Kucharczyk), 19. Knotek (Pekr).

    5. srpna, TRI – Dinamo Minsk 2:3 sn (0:0, 0:2, 2:0 – 0:0)
    Branky a nahrávky: 45. Rákos (Žejdl), 51. Rákos (Žejdl) – 22. Gavrus (Szczechura), 29. Krajíček (Cheechoo), rozh. náj. Ellison.

    7. srpna, PSG Zlín – TRI 3:6 (1:3, 1:1, 1:2)
    Branky a nahrávky: 5. Kubiš (Vlach), 34. Ondráček (Matějíček) 56. Balaštík (Vlach) – 8. Nosek (Polanský, Chmielewski), 14. Polanský (Irgl, Gašparovič), 14. Nosek (Gašparovič, Matuš), 26. Orsava (Žejdl, Dravecký), 41. Orsava (Irgl, Nosek), 60. Irgl (Orsava).

    12. srpna, Steel Cup, TRI – Vítkovice 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)
    Branky a nahrávky: 6. Klesla (Žejdl, Rufer), 47. Kreps (Orsava) – 8. Svačina (TS), 17. Zdráhal (Kucsera), 60. Svačina (Němec).

    14. srpna, Steel Cup, TRI – Košice 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 19. Dravecký (Kindl, Žejdl), 38. Polanský (Trončinský), 51. Cienciala (Růžička, Linhart) , 55. Irgl (Adamský, Polanský).

    15. srpna, Steel Cup, TRI – Severstal Čerepovec 4:3 (1:1, 0:2, 3:0)
    Branky a nahrávky: 12. Růžička (Doudera, Dravecký), 49. Trončinský (Polanský), 51. Kreps (Dravecký), 59. Adamský (Polanský) – 11. Chernov (Stasenko), 27. Berdnikov (Monakhov), 36. Mons (Kagarlitskyiy).

    21. srpna, Liga mistrů, TRI – SC Bern 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 8. Polanský (Irgl, Adamský), 11. Nosek (Polanský, Irgl), 21. Polanský (Irgl, Žejdl), 37. Trončinský, 39. Linhart (Dravecký), 57. Orsava (Klesla), 58. Orsava (Polanský).

    23. srpna, Liga mistrů, TRI – Stavanger Oilers 4:5 (1:1, 2:3, 1:1)
    Branky a nahrávky: 15. Polanský (Linhart), 31. Matuš (Roth), 34. Zíb (Polanský, Trončinský), 43. Matuš (Trončinský) – 6. Plastino (Dahl-Andersen, Soares), 25. Kissel (Daoust, Dahl-Andersen), 28. Soares (Veideman), 32. Dahl-Andersen, 56. Plastino (Kissel, Hallem).

    4. září, Liga mistrů, SC Bern – TRI 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)
    Branky a nahrávky: 5. Orsava (Jašek), 7. Žejdl (Polanský, Nosek), 20. Žejdl (Nosek, Trončinský), 33. Orsava (Matuš).

    6. září, Liga mistrů, Stavanger Oilers – TRI 2:3 (2:2, 0:1, 0:0)
    Branky a nahrávky: 5. Trettenes (Kissel, Daoust), 12. Kissel (Kristiansen) – 4. Irgl (Polanský), 19. Irgl (Žejdl), 32. Dravecký (Kreps).
     
    HC OLOMOUC

    Mora zažila v loňském ročníku naprosto vysněnou sezonu. Po svém sestupu z extraligy většinou v semifinále play-off v 1. lize končívala, už v roce 2013 se však dokázala dostat do baráže, tehdy to ještě postup výše neznamenalo. O rok později se tým kouče Fialy znovu dostal na hranici mezi dvěma soutěžemi, v konkurenci ostatních tří týmů skončila Olomouc za Mladou Boleslaví a to Kohoutům stačilo na návrat mezi elitu. Mistr z roku 1994 se do extraligy vrátil po dlouhých sedmnácti letech. Majitel a asistent trenéra Dopita přiznal, že mají v Olomouci trochu sevřený zadek, ale chtějí s nejlepšími mužstvy s republice bojovat o co nejlepší výsledek. Hanáci začali doma proti pražské Slavii, pět minut před koncem vyrovnali, nakonec získali jediný bod za porážku na nájezdy 2:3. V pořadí se Olomouc uhnízdila na 8. pozici s jedním bodem. Mora je jediným mužstvem se ziskem jednoho bodu.

    Změny v hráčském kádru

    Olomouc samozřejmě věděla, že na sezonu v extralize bude svůj prvoligový kádr muset notně posílit, porvat se však musela i s několika málo odchody. Konec kariéry oznámil obránce Mario Cartelli, slovenský brankář Tomáš Halász se stal posilou Pardubic, obránce Roman Kadela zase zamířil na Slovensko do týmu Žiliny. Na hostování byl do Techniky Brno poslán Oldřich Heža, Lukáš Králík bude hostovat v Třebíči. Olomouc se musela rozloučit také s kmenovými hráči Třince Denisem Kindlem, jenž se vrátil do kádru Ocelářů, a Davidem Ostřížkem, který zkouší štěstí v brněnské Kometě.

    Mora má s Oceláři velmi přátelské vztahy a oba kluby si často vyměňují množství hráčů na různá hostování. Před začátkem aktuálního ročníku tak do hanácké metropole zamířil útočník Rostislav Marosz a na hostování přišel z města Třineckých železáren Erik Hrňa. Jednoznačně největšími posilami se ale stali matador Pavel Patera z Kladna a zkušený brankář Jiří Trvaj z Brna. Kohouti přivedli rovněž tři Slováky Ivana Majeského z Kladna na hostování, držitele Stanley Cupu z roku 2004 Martina Cibáka z Podolska a Petera Zuzina ze Zvolena. Do Olomouce přišel také Martin Skrbek ze švédského Luleå, mladík Jakub Matai z pražského Lva a na hostování dorazil Marek Laš z Třebíče. Cennou posilou by mohl být rovněž velice ostřílený forward Radek Dlouhý z Komety Brno.

    Letní příprava

    Během letního přípravného období absolvovali Olomoučtí mimo jiné soustředění v Malé Morávce v Jeseníkách, kam vyrazili hokejisté na kolech. Dále odehrála Mora hned jedenáct přípravných duelů, v nichž si připsala cenné skalpy Třince, Pardubic, Skalice nebo běloruského Dinama Minsk. Prohlédněme si podrobný přehled olomoucké přípravy.

    29. července, Třebíč – OLO 4:3 (2:0, 1:0, 1:3)
    Branky a nahrávky: 6. Pohl (Juráň), 19. Přibyl (Wasserbauer, Erat), 36. Erat (Kaut), 42. Přibyl (Pohl) – 42. Švaňhal (Herman), 46. Matai (Jaroměřský, Laš), 51. Novotný (Lehečka).

    1. srpna, Oceláři Třinec – OLO 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
    Branky a nahrávky: 41. Kreps (Rufer) – 18. Houdek (Kucharczyk), 19. Knotek (Pekr).

    7. srpna, OLO – Dinamo Minsk 3:2 sn (1:1, 0:1, 1:0 – 0:0)
    Branky a nahrávky: 2. Rác (Buc, Diviš), 50. Švaňhal (Knotek), rozh. náj. Rác – 1. Szczechura (Gavrus), 22. Linglet (Vesce).

    12. srpna, OLO – Pardubice 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
    Branky a nahrávky: 8. Buc (Diviš, Rác), 13. Patera (Jaroměřský, Vyrůbalík), 15. Králík (Zuzin), 24. Jergl (Kucharczyk, Jaroměřský).

    14. srpna, Pardubice – OLO 2:3 sn (0:0, 2:0, 0:2 – 0:0)
    Branky a nahrávky: 23. Radil (Tybor), 32. Sedlák (Cetkovský, Kolář) – 44. Ondrušek (Laš), 60. Knotek (Tuominen, Kucharczyk), rozh. náj. Matai.

    19. srpna, OLO – Kometa Brno 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
    Branky a nahrávky: 41. Diviš (Švaňhal) – 3. Kempný (Koreis), 9. Němec (Svoboda T., Káňa), 40. Malec (Vondráček).

    21. srpna, Kometa Brno – OLO 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
    Branky a nahrávky: 6. Čermák (Holec), 22. Kempný (Káňa), 54. Čermák (Zohorna, Burian), 55. Dočekal (Burian) – 48. Skrbek (Pekr).

    26. srpna, OLO – Nitra 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)
    Branky a nahrávky: 11. Rác (Marosz) – 17. Lelkeš (Novák, Piačka), 21. Pupák (Štefanka, Slovák), 26. Mráz (Novák J., Kováčik).

    28. srpna, Skalica – OLO 2:5 (0:0, 0:2, 2:3)
    Branky a nahrávky: 50. Méry, 51. Bezúch – 25. Marosz (Majeský), 34. Knotek, 45. Dlouhý (Rác, Marosz), 47. Skrbek (Kucharczyk, Selingr), 49. Zuzin (Jaroměřský, Diviš).

    2. září, Nitra – OLO 4:5 (0:1, 2:1, 2:3)
    Branky a nahrávky: 30. Illo (Slovák), 33. Stumpel (Beck), 53. Milo (Kováčik, Mráz), 54. Slovák (Štefanka) – 14. Hrňa (Patera, Laš), 37. Švaňhal (Matai, Kucharczyk), 41. Hrňa, 42. Hrňa (Patera, Laš), 47. Marosz (Rác).

    5. září, OLO – Skalica 5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
    Branky a nahrávky: 4. Marosz (Rác), 5. Zuzin (Cibák, Ondrušek), 18. Diviš (Zuzin, Bartoň), 27. Marosz (Rác, Majeský), 52. Zuzin (Majeský) – 12. Vrána, 32. Stloukal (Štümpf).
     
    PRVNÍ KOLO V PODÁNÍ TŘINCE A OLOMOUCE

    Oceláři hostili v extraligové premiéře v nové Werk Areně mužstvo Pardubic. V první třetině působili velmi nervózním dojmem a v utkání sledovaném kamerami ČT Sport šli do vedení Východočeši. Po patnácti minutách se prodral do útočného pásma Kolář a střelou do horního rohu otevřel skóre. Ve druhém dějství se hrál vyrovnaný hokej, ale převažovaly pardubické šance, proti kterým musel zasahovat brankář Hamerlík. Hamerlík odolal a jeho Třinec udeřil ve třetí části. Polanský mistrně tečoval ránu Adamského a bylo vyrovnáno. O dvě minuty později dostal zaplněnou halu do euforie Irgl, když využil dvojnásobnou přesilovku. Pak Oceláři přestáli některé příležitosti Pardubic a slavili úvodní vydřené vítězství.

    12. září, TRI – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 47. Polanský (Adamský, Irgl), 49. Irgl (Roth) – 15. Kolář (Starý, Benák). Diváci: 5200 (vyprodáno).

    Olomouc vstoupila do první třetiny proti Slavii Praha s velkým elánem, aby taky ne, když hrála utkání extraligy po sedmnácti letech. Po první periodě byl však stav bezbrankový. Po půlhodině hry nahodil puk před branku Marosz a za Furcha jej konečně dostrkal Dlouhý. Olomouc si náskoku užívala do poslední minuty druhého dějství, tehdy se z mezikruží trefil přesně Vlasák. Když se na začátku třetí periody prosadil Stránský, Slavia vedla. Mora pokračovala v aktivní hře a pět minut před koncem se dočkala vyrovnání. Rác doklepl odražený puk do prázdné branky. V prodloužení gól nepadl, a tak se šlo do nájezdů. Ty rozhodla až pátá série a v penaltách celkově druhá branka Bednáře. Kohouti tak v obnovené premiéře získali jen bod.

    12. září, OLO – HC Slavia Praha 2:3 sn (0:0, 1:1, 1:1 – 0:0)
    Branky a nahrávky: 36. Dlouhý (Marosz, Rác), 55. Rác (Jaroměřský) – 40. Vlasák (Bednář, Valach), 45. Stránský (Valach, Krejčí). Diváci: 5451.

    STATISTIKY

    Nejproduktivnějším hokejistou třineckého kádru se po zápase s Pardubicemi stal Zbyněk Irgl (1+1), jenž se při svém návratu do extraligy uvedl druhou asistencí na první branku a vítězným gólem v přesilovce. Nejvíce času na ledě strávil z Ocelářů Vladimír Roth, když odehrál třiadvacet minut a patnáct sekund. V Radegast indexu je v Třinci zatím nejúspěšnější Martin Adamský, jenž nasbíral šest kladných bodů. V úvodním mači zazářil také slovenský gólman Peter Hamerlík, který byl vyhlášen nejlepším hráčem svého mužstva a zneškodnil několik tutových šancí Východočechů.

    Stejnou bodovou produkcí jako třinecký Irgl po prvním zápase disponuje také olomoucký Roman Rác (1+1). Slovenský útočník stal u zrodu první branky, tu vyrovnávací vstřelil sám. V nájezdech ve třetí sérii vyrovnal a zajistil pokračování, v páté rundě to byl on, kdo definitivně pohřbil naděje Mory na dva body. Na ledě strávil nejvíce času z hráčů Kohoutů obránce Jiří Ondrušek, který si zahrál bez sedmi sekund čtyřiadvacet minut. V Radegast indexu nejvíce zabojoval Pavel Patera se sedmi body. Utkání odchytal brankář Tomáš Vošvrda a připsal si jednatřicet úspěšných zásahů.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Týmy Třince a Olomouce se v posledních letech často potkávaly v letních přípravách. V roce 2010 zvítězili Oceláři v Olomouci v rámci Tipsport Cupu 4:7, o tři roky později doma Moru zdolali 5:3. V letošní přípravě však Kohoutům na začátku srpna podlehli.

    Do zápasu vstupovali Oceláři hned dopoledne po přípravném utkání s Libercem a na soupisce udělali spoustu změn, do zápasu zasáhlo mnoho mladých hráčů. To Olomouc chtěla v Třinci odčinit prohru z Třebíče. V první třetině se hrál docela pomalý hokej s minimem gólových šancí. Skóre otevřel po osmnácti minutách olomoucký Houdek, když do sítě prošla jeho střela od mantinelu. Olomouc se chytila a o minutu později odskočila ještě více, Pekrovu přihrávku zpoza brány uklidil za Hrubce Knotek. Ve druhé třetině už se hrálo aktivněji z obou stran, ale dalších branek se diváci nedočkali. Ihned na začátku třetí třetiny domácí konečně snížili, když do branky dostrkal kotouč Kreps. Také v dalších minutách se hra odvíjela především před Vošvrdou, ale vyrovnávacího zásahu už se Třinec nedočkal. Nováček z Olomouce tak odvezl z Třince povzbuzující vítězství.

    1. srpna, TRIOLO 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
    Branky a nahrávky: 41. Kreps (Rufer) – 18. Houdek (Kucharczyk), 19. Knotek (Pekr). Diváci: 2228.

    WERK ARENA

    Werk Arena byla uvedena do zkušebního provozu na konci července soubojem Ocelářů s Libercem, oficiálního otevření se dočkala až v pátek 5. září. Extraligovou premiéru si moderní stavba za 700 milionů korun odbyla v pátek proti Pardubicím a slavilo se vítězství. Před úvodním buly ukázali Třinečtí svým fanouškům na ledové ploše exkluzivní 3D projekci a na sedačky přichystali klubová trička, která atmosféře na stadionu výrazně prospěla. Utkání sledovalo vyprodané hlediště, uvidíme, jak tomu bude v zápase s Kohouty.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Olomoucí, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, Linhart, Galvas, M. Doudera, Trončinský, L. Doudera, Nosek – Matuš, Plíhal, Kreps – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Jašek – Rufer, Kindl, Dravecký. Trenér: Jiří Kalous.

    HC Olomouc: Vošvrda (Trvaj) – Skrbek (A), Houdek, Ondrušek (A), Majeský, Staněk, Jaroměřský, Rašner – Laš, Patera (C), Hrňa – Švaňhal, Cibák, Matai – Dlouhý, Marosz, Rác – Kucharczyk, Jergl. Trenér: Petr Fiala.

    Rozhodčí: Pešina, Lacina – Bláha, Špůr.
     
    Oceláři udělali změnu hned na postu prvního brankáře. Přestože podal Peter Hamerlík v utkání proti Pardubicím skvělý výkon, dnes bude chytat Šimon Hrubec. V obraně se objevují ta samá jména jako v pátek, akorát složení dvojic je trochu jiné. S Tomášem Linhartem bude hrát ve druhé pětce Lukáš Galvas, obranná dvojka třetí formace zůstává beze změny, jako čtvrtí by měli naskakovat mladý Lukáš Doudera s Davidem Noskem. Určité rošády udělali trenéři Třince i v ofenzivě. V první lajně bude Plíhalovi s Krepsem dělat společnost Radim Matuš a Martin Adamský se posune k dvojici Polanský, Irgl. Třetí formace zůstává nepozměněna, Ve čtvrté řadě nahradí Matuše Adam Rufer. Také dnes Ocelářům chybí zraněný Daniel Rákos, nezahrají si ani útočníci Aron Chmielewski, David Cienciala či Marek Růžička.
     
    Branku Mory bude rovněž dnes hájit Tomáš Vošvrda, zkušenější z dvojice gólmanů Jiří Trvaj bude svému kolegovi pouze krýt záda. V obranných řadách došlo k záměně první a druhé formace, jako sedmý zadák je dnes napsán Alex Rašner, Kohoutům schází David Škůrek. Složení útočných trojic zůstává stejné jako v pátek v Olomouci proti Slavii Praha. Kouč Fiala znovu jen prohodil pořadí první a druhé formace, jako poslední dva útočníci jsou dnes Aleš Jergl a Radim Kucharczyk, který na soupisce vystřídal Jana Knotka. Také dnes postrádáme na soupisce Olomouce Jakuba Bartoně, Martina Vyrůbalíka, Michala Vodného nebo Petera Zuzina.
     
    Velmi zajímavé utkání čeká na duo olomouckých útočníků Rostislava Marosze a Erika Hrňu. Oba absolvovali většinu letní přípravy právě v Třinci, ale na extraligovou sezonu nakonec skončili na Hané. V Třinci dříve působili například také Tomáš Houdek a Radim Kucharczyk, rovněž oni dnes oblékli dres olomoucké Mory.
     
    Skupinky prvních nedočkavých diváků sledují ve Werk Areně rozbruslení a střelbu v podání obou mužstev. Do začátku zbývá necelá půlhodinka. Uvidíme, kolik fanoušků si dnes na hokej najde cestu, v pátek byla Werk Arena vyprodaná.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    3D projekci mají fanoušci za sebou, po ledě se již prohání trojice rozhodčích, čeká se na příjezd hokejistů obou mužstev.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    To je začátek jako hrom pro Olomouc, která jde do vedení po třinácti sekundách! Laš si vzal okamžitě po buly kotouč, svou střelou trefil jen tyč, ale puk se odrazil k ERIKU HRŇOVI a hráč, který je v Olomouci na hostování z Třince, doklepl do prázdné branky – 0:1! Asistence: Marek Laš, Pavel Patera.
    HRňA - 0:1. Sledujte celý zápas na tvtipsport.cz/elh
     
    00:51
    Oceláři se samozřejmě hned snaží o rychlou odpověď, ale jejich první útok jim nevyšel. Byl zastaven na útočné modré ofsajdem.
     
    01:34
    Rác obral o puk Žejdla a ujížděl s Dlouhým do přečíslení dvou na jednoho, druhý jmenovaný však střílel pouze do Hrubce. Skvělý úvod Olomouce.
     
    01:54
    Trochu vzrušení přinesl také pobyt Třineckých před Vošvrdou, Rufer se octl v nadějné pozici na brankovišti, ale nedostal se ke střele.
     
    02:44
    Třineckým nevyšla další rozehrávka a Nosek odevzdal puk pouze Paterovi. Největší legenda v dresu Mory pouze nahodila za bránu.
     
    03:21
    Oceláři se snažili usadit v útočném pásmu, nakonec se ke střele od modré odhodlal Roth, jenomže našel pouze hůl obránce Majeského.
     
    03:52
    Třinec je vzadu zatím hodně zranitelný a dělá laciné chyby při rozehrávce. Nyní ale dostává možnost přesilovky. Na trestnou lavici odjel Martin Cibák (OLO) na dvě minuty za sekání.
     
    04:08
    Tradiční kombinace v podání Třince. Adamský přihrál za bránu Polanskému a ten hledal v brankovišti Irgla. Nejproduktivnější Ocelář střílel vedle.
     
    04:43
    Následně se hosté z Olomouce dvakrát v krátkém sledu osvobodili. To druhé vyhození zajistil Jaroměřský a odjel na střídačku.
     
    05:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinci se nakonec daří využít přesilovou hru a rychle vyrovnává stav utkání! Nebyl to žádný velký tlak Ocelářů, Žejdl nabil na střelu Kleslovi, pokus třineckého kapitána ještě tečoval KAMIL KREPS a Vošvrda na puk nedosáhl – 1:1! Asistence: Rostislav Klesla, Vladimír Roth.
    KREPS - 1:1. Sledujte celý zápas na tvtipsport.cz/elh
     
    05:53
    Orsava přitlačil na hrazení hostujícího Jaroměřského, který byl nucen pouze odevzdat kotouč nahozením za branku domácího Hrubce.
     
    06:16
    Po skončení první komerční přestávky proběhlo buly ve středním pásmu, na kterém byli úspěšnější hosté a od obránců rozehrávají.
     
    06:49
    Olomouci však přechod do útoku nevyšel a před Vošvrdu mohli Oceláři. Trončinského ránu však nadvakrát zablokoval bek Jaroměřský.
     
    07:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    A už v osmé minutě domácí otáčejí vývoj zápasu ve svůj prospěch! Polanský si našel odražený kotouč za modrou čárou a nahodil na Vošvrdu. Do jeho rány sáhl Adamský, puk se od betonu Vošvrdy dostal k volnému ZBYŇKU IRGLOVI, jenž neměl problém zasunout do opuštěné klece – 2:1! Asistence: Martin Adamský, Jiří Polanský.
    IRGL - 2:1. Sledujte celý zápas na tvtipsport.cz/elh
     
    07:43
    Je tady první vyloučení na domácí straně. Za katr musí David Nosek (TRI) na dvě minuty za držení protihráče. Vhazování před Hrubcem.
     
    08:24
    Ale do šance se v oslabení hnal třinecký Adamský! Ten prosvištěl po pravém křídle a nebezpečně vystřelil! Sražený pokus prolétl přes brankoviště a do útoku šli hosté. Houdkova rána zamířila těsně vedle!
     
    08:53
    Olomouci se přesilová hra nedaří. Hosté se vůbec nemohou dostat do útočného pásma. Rozehrávku jim pokazil Žejdl a šetří cenné sekundy.
     
    09:07
    Přesilovka hostujícího celku končí. Vyloučen Jan Jaroměřský (OLO) na dvě minuty za podražení. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    09:52
    Domácí hrají v plném počtu a začala jim zkrácená přesilovka. Zpoza branky vyjel Kreps, ale bekhendem netrefil Vošvrdovu klec. Nepřesně pálil také Polanský.
     
    10:32
    Oceláři se po menších problémech usadili v pásmu a kotouč měl na holi Polanský. Kohouti ho ale znovu obrali a vyhodili daleko pryč.
     
    10:53
    Zdá se, že druhou početní výhodu Třinec brankově nezhodnotí. Domácí se nemohou udržet vepředu, Olomouc se stále osvobozuje.
     
    11:47
    Nyní už jsou oba týmy v plném počtu. Do útočné třetiny se cpal Orsava, ale nevšiml si Žejdla, kterým už tam dávno byl. Ofsajd Třince.
     
    12:05
    Kindl se prezentoval sympatickým únikem po levé straně. Mladý třinecký útočník zakončoval bekhendem, ale jeho pokus byl pro Vošvrdu lahůdkou. Následuje druhá komerční pauza.
     
    12:34
    Kindl uspěl také na vhazování a pro kotouč si dojel Dravecký. Houdek sice v souboji s třinecký Slovákem uspěl, jenomže dostrkat puk do středního pásma nedokázal.
     
    13:17
    Trončinského přihrávka přeskočila Krepsovu hůl, ale třinecký útočník se vydává napadat olomouckou rozehrávku. Visí na zádech Staňka.
     
    13:53
    Po delší době se do útočného pásma podívali hosté a hned z toho byla nadějná střelecká pozice. Hrňa nabil Jaroměřskému, jeho střelu chytil do lapačky Hrubec.
     
    14:16
    Hra v posledních chvílích dvakrát přerušena. Podruhé se jednalo o zakázané uvolnění Ocelářů, chystá se proto vhazování po levici gólmana Hrubce.
     
    14:44
    Hrubec vyjel z branky a zastavil nahození Olomouce, dopředu tak mohli jeho Oceláři. Po přihrávce Rotha a nahazoval na Vošvrdu bekhendem Dravecký. Gólman Mory vykopl betonem.
     
    15:37
    Olomouc má problémy s rozehrávkou a vyjetím z obranného pásma. Laš sice zachytil nahození domácích, ale pak přihrál velmi nepřesně.
     
    15:55
    Nervózní pasáž z pohledu Kohoutů končí hostujícím vyloučením. Na dvě minuty odjel na trestnou lavici Pavel Patera (OLO) za držení protihráče. Třetí přesilovka pro Oceláře.
     
    16:28
    Třinec hned zamkl Olomouc před Vošvrdou a vytvořil si zajímavou šanci. Polanského přihrávku posílal na branku Nosek, ale brankář hostí i přes clonu Adamského zasáhl a puk udržel.
     
    16:31
    Ale početní výhoda Třince se docela rychle mění na hru ve čtyřech na obou stranách. V útočné fázi si hákováním pomohl Lukáš Žejdl (TRI) a byl potrestán dvěma minutami.
     
    17:00
    Zatím se hraje ve čtyřech hlavně v obranné třetině Mory. Roth přihrál Kleslovi a jeho nebezpečnou ránu musel Vošvrda likvidovat vyrážečkou. Puk se následně k brankáři Kohoutů odrazil a Vošvrda jej raději pokryl.
     
    17:43
    Orsava udělal ve středním pásmu obrovskou chybu a přišel o kotouč. Dopředu ujížděl Marosz, pak se puk dostal k Hrňovi a celé pásmo ukončil zákrok Hrubce. Marosze však hákoval Marek Trončinský (TRI) a na dvě minuty si odpočine na trestné lavici.
     
    18:01
    Zhruba půl minuty budou hrát hosté v pěti proti třem. Zatím jsou usazeni v útočném pásmu. Houdek střílel těsně vedle. Tlak Olomouce.
     
    18:28
    Další rána olomouckého obránce Houdka už byla o poznání nebezpečnější a puk se odrazil od spojnice tyček Hrubcovy branky!
     
    19:13
    Oceláři již jsou ve čtyřech a Olomouc pokračuje v klasické přesilovce pěti proti čtyřem. Majeského pokus od modré zablokoval Plíhal.
     
    19:52
    Olomouc zůstává i v rovnovážném stavu hráčů v útočném pásmu. Rác uvolnil mezi kruhy Marosze, tomu na poslední chvíli sáhl do střely Matuš a puk skončil v ochranné síti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 15:52.
     
    První třetina začala obrovským šokem a prakticky okamžitě po úvodním buly šli do vedení hosté z Olomouce. Lašova střela trefila jen tyč, ale Hrňa, jenž je v Olomouci na hostování právě z Třince, doklepl do odkryté branky. Třinecká branka na sebe také nenechala příliš dlouho čekat a Oceláři využili hned svou první přesilovou hru. Klesla vystřelil ze strany od modré čáry, do jeho pokusu vložil svou hůl Kreps a tečoval mimo dosah brankáře Vošvrdy. Za další dvě minuty už byli domácí ve vedení. Polanského tečovaná střela se od betonu Vošvrdy odrazila přímo k Irglovi, který bekhendem dorazil do opuštěné brány. V závěru první třetiny hrála Olomouc načas dvojnásobnou přesilovku, největší šanci měl Houdek, jenže orazítkoval pouze spojnici tyčí. Mora je Třinci zatím vyrovnaným soupeřem, uvidíme, jak to bude dál.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely: 11 – 5,
    střely mimo: 3 – 3,
    hity: 5 – 7,
    vyhraná vhazování: 12/23 – 11/23,
    úspěšnost na vhazování: 52% – 48%,
    trestné minuty: 6 – 6.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Olomouc znovu zahájila třetinu hodně aktivně. Houdkova tečovaná střela skončila mimo, Hrňa pak přihrál Skrbkovi, jeho střelu lapil Hrubec.
     
    20:47
    Irgl obral ve střední třetině o kotouč Mataie, ale nebyl dostatečně rozjetý, aby vnikl do útočného pásma. Proto přihrál zpět obráncům.
     
    21:13
    Žejdl se dostal v útočném pásmu ke střele bez přípravy a na zadním hrazení to pořádně zadunělo. U puku zůstává na začátku druhé třetiny domácí mužstvo.
     
    21:50
    Marosz přerušil třineckou kombinaci v rohu kluziště, ale nevyvezl puk příliš daleko. Skončil už ve středním pásmu a hraje znovu Třinec.
     
    22:35
    Kindl cpal puk zpoza Vošvrdovy branky do brankoviště, ale nepovedlo se mu to. Jeho záměr odhadl Kucharczyk a dostrkal puk doprostřed ledové plochy.
     
    22:54
    Na opačné straně musel Hrubec řešit prudkou střelu z hole Cibáka. Slovenský útočník ale trefil brankáře Ocelářů jen do levého betonu.
     
    23:30
    Plíhalův útočný výlet zastavil mezi kruhy v olomoucké obranné třetině urostlý Jaroměřský a založili útočnou akci svého mužstva.
     
    23:59
    Ale Mora se v útoku příliš neohřála a už musela zpět dozadu. Linhart se dostal ke střele na modré čáře a zkušený obránce pálil těsně vedle.
     
    24:49
    Velmi světlé okamžiky pro Olomouc v posledních chvílích. Rác uvolnil Marosze, ten naznačil střelu, ale ještě přihrával pod sebe Dlouhému. Jeho ránu zablokovali domácí. Střela Staňka pak zamířila mimo.
     
    25:19
    Tak teď je to zámek jako v přesilové hře. Kucharczyk připravil pole působnosti pro Jergla, jeho ránu Hrubec se značnými potížemi vyrazil.
     
    25:43
    Třinec se podruhé za sebou vymanil z náporu hostí jen za cenu zakázaného uvolnění. Na buly před Hrubcem jdou Polanský a Patera.
     
    26:04
    Majeského ránu srazil Orsava a s bolestivou grimasou odjel na střídačku. Na druhé straně trefil Ondruška na zadní mantinel Adamský.
     
    26:42
    Hra se nám přelila zase pro změnu před Vošvrdu. Ten vyrážel střelu Rotha, Třinečtí pak stihli vystřídat a pokus Linharta už olomoucký brankář skryl v lapačce. Po komerční přestávce se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    27:02
    Galvasovu střelu od modré vykopl Vošvrda do rohu kluziště betony. Rufer si pak na modré čáře počkal na Jaroměřského a čistě ho poslal k ledu.
     
    27:33
    Matuš chtěl na modré čáře rychle předat do úniku Plíhalovi, ale byl zpracován důrazným Houdkem. Rozhodčí hru po mele u mantinelu přerušili a vhazuje se ve střední třetině.
     
    27:58
    Marosz vedl menší olomoucké přečíslení tří na dva. Přihrál doleva Dlouhého, jeho střelu přizvedl Trončinský a Hrubec puk bez problémů sebral.
     
    28:13
    Nastartovanému Adamskému zkazil radost Vošvrda a stihl puk odehrát od své branky. Irgl se následně pokoušel o střelu, ale zařízení netrefil.
     
    28:53
    Irgl si za brankou Olomouce nezpracoval bekhendové nahození Polanského a odjíždí střídat. Mezitím rozehrává hostující Jaroměřský.
     
    29:32
    Do dobré příležitosti se před Hrubcem protlačil mladý Jergl! Olomoucký útočník si stáhl puk na hůl a z blízkosti minul branku!
     
    30:15
    Obrovská šance na skórování i na druhé straně! Linhartovu tečovanou střelu si před brankou našel Matuš, ale v pádu nezasunul za Vošvrdu!
     
    30:53
    V posledních minutách se hraje docela svižně a delší dobu bez přerušení. To hokeji jenom prospívá a vidíme šance na obou stranách.
     
    31:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají divoké pasáže hry a odskakují do dvoubrankového vedení! K puku se za brankou Vošvrdy dostal Polanský, z rohu kluziště přihrál mezi kruhy MARTINU ADAMSKÉMU, jenž trefil pravý horní růžek! Spolupráce této formace funguje skvěle – 3:1! Asistence: Jiří Polanský,Zbyněk Irgl.
    ADAMSKÝ - 3:1. Sledujte celý zápas na tvtipsport.cz/elh
     
    31:49
    Další útočnou akci Ocelářů táhl obránce Roth po pravé straně a v závěru přihrával do středu na své spoluhráče. Ty však nepustili ke střele hostující obránci.
     
    32:01
    Posunutá branka Hrubce znamená druhou komerční pauzu ve druhém dějství. Následuje buly po pravé ruce třineckého gólmana.
     
    32:25
    Nahození Kucharczyka po mantinelu zpracoval Hrubec a přistrčil L. Douderovi. Mladý zadák s menšími problémy přes napadajícího Švaňhala rozehrál.
     
    32:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec se pak dostal do útočného pásma, jeden z jeho hráčů byl faulován, ale Oceláři pokračovali ve výhodě. Kreps přihrál zpoza branky asi naslepo do brankoviště a TOMÁŠ PLÍHAL díky svému nezdolnému důrazu dostrkal puk za Vošvrdu – 4:1! Asistence: Kamil Kreps.
    PLÍHAL - 4:1. Sledujte celý zápas na tvtipsport.cz/elh
     
    33:25
    Po třineckém zakázaném uvolnění následuje vhazování před brankářem Hrubcem. Hokejky zkříží na buly Žejdl s Cibákem.
     
    33:53
    Oceláři si nakonec přesilovou hru přeci jen zahrají. Potrestaným hráčem je olomoucký Martin Cibák (OLO), jenž jednoho ze svých soupeřů hákoval. Odsedí si dvě minuty.
     
    34:16
    Slezané už byli v útočné třetině, Žejdl se dostal k puku v rohu pásma, ale nepřihrál pod sebe přesně. Kleslovi utekl kotouč do střední třetiny.
     
    34:53
    Adamského střelu z prostoru mezikruží srazil Staněk daleko vedle. Následně Adamský nabil Rothovi, jenž branku vůbec netrefil. Pokračuje tlak Třince.
     
    35:32
    Další Rothova střela se od skrumáže před Vošvrdou odrazila do rohu, puk se vrátil před olomouckou branku, odkud ovšem dokázal vyhodit do bezpečí Rác.
     
    35:51
    O další pobyt v útočném pásmu se Třinečtí připravili zakázaným uvolněním. Na buly před Hrubcem navíc uspěli hosté a Skrbek mohl ušetřit nějaký ten čas.
     
    36:24
    Teď už jsou Olomoučtí v plném počtu, ale přesto se stále hraje v jejich obranné třetině. Za brankou bojují o kotouč Matuš a Kindl s hostující defenzivou.
     
    36:57
    Majeského přihrávka doputovala až k Maroszovi, ten se protlačil do útočného pásma, tam ho ale s přehledem ubránil mladičký L. Doudera.
     
    37:14
    Po zákroku Vošvrdy uspěl na buly proti Irglovi Patera, ale Olomouc se rozehrávkou daleko nedostala. Naštěstí pro ni pak přišla přihrávka rukou v podání Slezanů.
     
    37:33
    Poslední dobou se hraje převážně před Vošvrdou a Třinec pevně třímá otěže utkání ve vlastních rukou. Polanského střelu srazil mimo bruslemi Jaroměřský.
     
    37:51
    Nyní je tady ovšem zajímavá šance pro Kohouty z Olomouce. Po konfliktu se Staňkem je vyloučen Zbyněk Irgl (TRI) na dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    38:21
    Galvas poslal bekhendem puk po mantinelu a kus černé pryže přilétl až k Majeskému. Zkušený slovenský obránce ve službách Mory rozehrává útočnou akci.
     
    38:51
    Třinec se brání zatím bez jakýchkoliv potíží. Už dvakrát Oceláři vyhodili z obranné třetiny. Naposled však Klesla zahrál jen na hostující střídačku, vhazuje se u Hrubce.
     
    39:08
    Poslední minutu druhé třetiny začal dravým únikem v oslabení Dravecký, při zakončení mu ale puk sjel z čepele a Vošvrda hrubou holí vyrazil a rozehrál zároveň.
     
    39:51
    Třinec je v plném počtu, oslabení v pohodě přestál a nyní se hraje ve středním pásmu. Ve druhé části už nejspíš gól nepadne.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 16:45.
     
    Druhou třetinu začali hosté z Olomouce velmi aktivně a toužili po vyrovnání. Ale Oceláři si s náporem poradili a časem jej také patřičně otupili. Ve třicáté minutě měl nadějnou šanci na holi mladý útočník Kohoutů Jergl, ale v blízké vzdálenosti od Hrubce nezamířil přesně. Hned z protiútoku mohli skórovat rovněž Oceláři, Matuš však v pádu nedokázal dotlačil Linhartovu střelu za Vošvrdu. Góly přišly v druhé polovině druhého dějství. Po půlhodině hry přihrál Polanský Adamskému mezi kruhy a kanonýr zamířil přesně do horního rohu. Za další minutu ukázali domácí i svou důraznou část hry. Kreps v signalizované výhodě přihrál před branku a Plíhal buldočím stylem dostrkal do sítě. Před třetí třetinou vede domácí Třinec už o tři branky a má zápas ve vlastních rukách.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 22 (11, 11) – 11 (5, 6),
    střely mimo: 7 (3, 4) – 5 (3, 2),
    hity: 15 (5, 10) – 11 (7, 4),
    vyhraná vhazování: 23/45 (12, 11) – 22/45 (11, 11),
    úspěšnost na vhazování: 51% – 49%,
    trestné minuty: 8 (6, 2) – 8 (6, 2).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Třetí perioda začala okamžitě velkou šancí Třince! Plíhal si povodil zkušeného Pateru v útočné třetině a střílel těsně vedle!
     
    40:47
    Oceláři měli dvě obrovské příležitosti na startu třetího dějství! Podruhé ujížděli do přečíslení Irgl s Polanským, ale druhý jmenovaný netrefil po přihrávce Irgla puk! Celou akci zakončil střelou do Vošvrdy Galvas.
     
    40:54
    Perná minuta pro Olomouc ještě neskončila. Radek Dlouhý (OLO) si odpyká dvě minuty za podražení. Přesilová hra pro rozjetý Třinec.
     
    41:29
    Nosek měl potíže se zpracováním Polanského skákavé přihrávky, ale nakonec puk v útočném pásmu udržel. Pokračuje slezské obléhání olomoucké branky.
     
    41:57
    Po zdlouhavé kombinaci Ocelářů střílel Nosek těsně nad Vošvrdovu bránu. Noskovi přihrával Trončinský, bomba prvně jmenovaného však branku minula.
     
    42:11
    Už o něco přesněji mířil z větší blízkosti Polanský, když nastavil hůl do přihrávky některého ze spoluhráčů. Vošvrda ovšem těžký kotouč udržel ve výstroji.
     
    42:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři nakonec přesilovou hru na začátku třetí třetiny využívají a vedou o čtyři branky! Od mantinelu zamířil kotouč mezi kruhy, tam si pro něj sjel TOMÁŠ PLÍHAL a nekompromisní ranou pod břevno si připsal svou druhou branku – 5:1! Asistence: Jakub Orsava, Kamil Kreps.
    PLÍHAL - 5:1. Sledujte celý zápas na tvtipsport.cz/elh
     
    43:07
    Poprvé ve třetí periodě zaměstnán také Hrubec. Švaňhal přihrál na modré čáře Houdkovi, jeho tečovanou střelu gólman Třince vyrazil.
     
    43:48
    Kindl nevyzrál svými kličkami na obranu Kohoutů a kotouč mohl dopředu vyvézt Rác. Dojel až do útočného pásma, ale tam o puk přišel.
     
    44:37
    Dalekonosnou přihrávku M. Doudery na Adamského ve středním pásmu překazil hostující Rašner a Olomouc se podívala na chvilku před Hrubce.
     
    45:15
    Teď už zase elitní formace Slezanů bojuje o útočné pásmo za klecí Vošvrdy. Mezitím obíhá tribunami pověstná mexická vlna.
     
    45:33
    Veliká mela se semlela před Vošvrdou na jeho brankovišti, volný kotouč si našel Polanský, ale bekhendem nepřidal šestou branku.
     
    45:50
    Příjemná část hry pro Oceláře je u konce. Na trestné lavici zmizel Marek Trončinský (TRI). Odsedět si musí dvě minuty za hákování.
     
    46:22
    Mora je v útočném pásmu a dokázala si vytvořit možnost ke skórování! Skrbek zkušeně našel před odkrytou brankou Houdka, ale ten přemisťujícího se Hrubce nepokořil! Skvělý zákrok třineckého gólmana.
     
    46:42
    Olomouci se v přesilovce zatím daří držet Třinec v jeho obranné třetině. Marosz přichystal palebnou pozici pro Staňka, jeho lehčí střelu však Hrubec ztlumil v pohodě.
     
    47:22
    Kombinaci Olomouce chtěl ukončit střelou od modré čáry Rašner, ale trefil pouze Matušovi a následně se Oceláři dostali alespoň do středního pásma.
     
    47:56
    Sotva skočil Trončinský na led, mohli Třinečtí přidat šestou branku. Puk se od Vošvrdy odrazil k Žejdlovi, tomu však sjel z čepele hole.
     
    48:49
    Laš pomohl k ledu Polanskému za Vošvrdovou brankou a domácí fanoušci si žádali faul. O ten se ale v žádném případě nejednalo.
     
    49:14
    Vošvrda si připsal vydařený zákrok proti střele Galvase, kterou vykopl betonem. Nosek pak střílel nad branku, po dalším zásahu olomouckého gólmana následuje komerční přestávka.
     
    49:32
    Marosz si díky svému důrazu dostal až do útočného pásma, tam ale v souboji u hrazení nestačil na třineckou přesilu. Na druhé straně ofsajd Ocelářů.
     
    50:07
    M. Doudera s pukem nic velkého nevymýšlel a pouze nahodil do útočného pásma. Hra se trochu uklidnila a zápas se nejspíš bude jen dohrávat.
     
    50:45
    Oceláři nakonec využili nejistoty v olomoucké rozehrávce a nastěhovali se před Vošvrdu. Celou kombinaci zakončoval střelou M. Doudera, Vošvrda nechal vyniknout svou lapačku.
     
    51:02
    Možnost k přidání šestého zásahu se Třinci naskytne v přesilové hře. Pavel Skrbek (OLO) si v obranné činnosti pomohl držením protihráče a odsedí si dvě minuty.
     
    51:30
    Krepsovo nepříjemné nahození přímo do horního rohu vyrazil Vošvrda do rohu kluziště. Plíhal pak vyhnal Třinec z útočného pásma.
     
    51:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovku a vedou již o pět branek! Roth přihrál žabičkou Irglovi, ten jel sám na Vošvrdu, ale ještě džentlmensky předložil před prázdnou branku TOMÁŠI PLÍHALOVI, který dnes skóroval potřetí a uzavřel hattrick – 6:1! Velice pohledná akce Třince. Asistence: Zbyněk Irgl, Vladimír Roth.
    PLÍHAL - 6:1. Sledujte celý zápas na tvtipsport.cz/elh
     
    52:16
    Třinec se dnes své role favorita zhostil s grácií a ve třetí třetině už je o výsledku rozhodnuto. Po zakázaném uvolnění Ocelářů se však vhazuje před Hrubcem.
     
    52:28
    Další přesilovka pro Třinec a oslabení pro Olomouc. Slovenský zadák Ivan Majeský (OLO) sevřel puk do rukavice a za to se od letošní sezony vylučuje na dvě minuty. Početní výhoda Třince začne po skončení komerční pauzy.
     
    53:07
    Teď dostávají v přesilovce možnost také mladíci a na ledě jsou třeba L. Doudera nebo Jašek. Zatím Oceláři drží Olomouc před Vošvrdou.
     
    53:34
    Nebezpečně střílel od modré čáry Jašek, Vošvrda jeho střelu s problémy vykopl před sebe a jeho obránci už puk vystrkali pryč.
     
    54:27
    Kindl si vyměnil kotouč na modré čáře s Trončinským a příklepem vypálil. Tečovaná střela nakonec skončila mimo na zadním mantinelu.
     
    54:56
    Nyní už jsou Kohouti v plném počtu, Oceláři ještě na chvilku pobyli v útočné třetině, ale pak už o kotouč přišli. Do útoku jdou hosté.
     
    55:33
    Orsava neměl na útočné modré čáře přehled o svých spoluhráčích, a proto kotouč pouze odevzdal hostujícímu Hrňovi. Do konce zbývají zhruba čtyři minuty.
     
    55:55
    Po delší odmlce se Olomouc dostala na dostřel Hrubcovy svatyně. Laš nabízel svou přihrávkou teč Hrňovi, ten přestřelil a hosté byli vyhnáni do střední třetiny.
     
    56:43
    Oceláři jsou usazeni v útočném pásmu a bojují o kotouč na mantinelech. V hale panuje radostná atmosféra, diváci už se jali slavit blížící se vítězství.
     
    57:08
    Bezprostředně po Žejdlově vyhraném vhazování před Vošvrdou vypálil Jašek, ale olomoucký brankář vyrazil za branku. Oceláři stále v útoku.
     
    57:42
    Marosz přihrál na modrou čáru Majeskému, tomu ale střela příliš nesedla a obránce Nosek puk vyrazil rukavicemi. Na opačné straně vytěsnil Vošvrda pokus Matuše.
     
    58:28
    Hrňa střílel pouze do Hrubce, v další situace puk nahodil za třineckou branku. Rozběhly se nám poslední dvě minuty utkání.
     
    58:58
    Polanský se probíjel olomouckou obranou až před Vošvrdu, ale do zakončení ho nakonec nevpustil pozorný obránce Majeský.
     
    59:35
    Také pro dnešek se ve Werk Areně sešla slušná návštěva 5036 diváků. Ti teď sledují závěrečný nápor Mory, do Hrubce střílel Švaňhal.
     
    59:55
    Majeský nahazoval po nabídce Rašnera na branku, ale trefil pouze zadní hrazení. Utíkají poslední sekundy dnešního střetnutí mezi Třincem a Olomoucí.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    V utkání nakonec jednoznačným rozdílem vítězí favorizovaní Oceláři. Olomouc se trefila hned v první minutě, v dalších periodách však nepřidala už ani branku. Třinec vstoupil do třetího dějství náporem, ve velkých šancích střílel vedle Plíhal, pak netrefil Irglovu přihrávku Polanský. V dvaačtyřicáté minutě využili Slezané další z přesilových her, Plíhal si sjel pro puk mezi kruhy a napálil jej pod břevno. Největší příležitost na přidání druhé olomoucké branky měl Houdek, ale po přihrávce Skrbka nastřelil jen Hrubce. Šestá branka Ocelářů padla jak jinak než v přesilovce. Irgl se dostal k puku, ujížděl na Vošvrdu a přihrál před odkrytou klec na hattrick Plíhalovi. Pak už se utkání jen dohrávalo a Třinec si došel pro druhé vítězství a další tři body. Olomouc podruhé prohrála.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Tomáš Plíhal – TRI (3+0),
    Rostislav Marosz – OLO (0+0).

    Volba nejlepšího Oceláře dnes byla velmi jednoduchá. První branky a první hattrick v extralize si připsal domácí útočník Plíhal. V týmu Kohoutů se nejaktivněji jevil třinecký odchovanec Marosz.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 38 (11, 11, 16) – 17 (5, 6, 6),
    střely mimo: 12 (3, 4, 5) – 7 (3, 2, 2),
    hity: 22 (5, 10, 7) – 17 (7, 4, 6),
    vyhraná vhazování: 41/68 (12, 11, 18) – 27/68 (11, 11, 5),
    úspěšnost na vhazování: 60% – 40%,
    trestné minuty: 10 (6, 2, 2) – 14 (6, 2, 6).
     
    Po skončení utkání nechyběla tradiční oslavná show v podání brankáře Hrubce, jenž pobavil diváky svými kreacemi. Třinec dovedl utkání k zaslouženému vítězství a minimálně do konce dnešního kola se ujme vedení. Olomouc zůstává na jediném bodu. Ve třetím kole budou hrát Oceláři poprvé venku, v úterý 16. září se představí od 17:30 v Litvínově. Olomouc bude v tentýž den hostit od 18:00 úřadující mistry ze Zlína. Já se s vámi pro tuto chvíli loučím, užijte si zbytek neděle a někdy příště, na počtenou! (17:31:40)
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 6. Kreps (Klesla, Roth), 8. Irgl (Adamský, Polanský), 32. Adamský (Polanský, Irgl), 33. Plíhal (Kreps), 43. Plíhal (Orsava, Kreps), 52. Plíhal (Irgl, Roth) – 1. Hrňa (Laš, Patera)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, Linhart, Galvas, M. Doudera, Trončinský, L. Doudera, Nosek – Matuš, Plíhal, Kreps – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Jašek – Rufer, Kindl, Dravecký. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Olomouc: Vošvrda (Trvaj) – Skrbek (A), Houdek, Ondrušek (A), Majeský, Staněk, Jaroměřský, Rašner – Laš, Patera (C), Hrňa – Švaňhal, Cibák, Matai – Dlouhý, Marosz, Rác – Kucharczyk, Jergl. Trenér: Petr Fiala.

    Rozhodčí: Pešina, Lacina – Bláha, Špůr

    Diváci: 5036
    bahis siteleri