Ufa – Ural 0:1 (kon.) | Rostov – Zenit 0:5 (kon.) | Kubaň Krasnodar – Kazaň 2:1 (kon.)
Spartak – Groznyj 1:1 (kon.)
konec
FC Ufa
0:1 (0:1)
FK Ural
Sobota 20.09.2014, 10:00 • Dynamo Stadium. Kapacita: 4,500 diváků. • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Manučarjan ještě pouští do hry Stavpece.
     
    90+1
    Tak to byla možná poslední šance Ufy na vyrovnání. Brown Forbes po dobře rozehrané akci posílal míč do vápna z jeho hranice, Diego se dostal k zakončení zblízka, ale branku netrefil. Tohle už hosté zvládnou.
     
    84
    Skvělý Jurčenko! Jako už poněkolikáté v tomto zápase. Rychlý brejk zakončili hosté prudkou střelou z hranice velkého vápna v podání Manučarjana, tu ovšem skvěle vytěsnil brankář Ufy.
     
    80
    Druhé střídání v týmu Uralu. Acevedo dohrál, místo něj je na hřišti Sapeta.
     
    79
    Mohlo být hotovo! Zase u toho byl Lungu, prošel po levé straně až do pokutového území, kde na malém vápně našel střídajícího Gognijeva, ten ale v jasné šanci trefil pouze střed branky a Jurčenko neměl větší práci se svým zákrokem.
     
    78
    Z trávníku odešel Smolov, na něj naopak přišel Gognijev.
     
    74
    Tak to byla obrovská šance na vyrovnání! V pokutovém území si na centr Zasejeva vyskočil nejvýše Frimpong, mířil hlavou na vzdálenější tyč, ovšem spojnici břevna a tyče těsně minul!
     
    71
    Ufa střídá, Handžič nahrazuje Golubjova. Hosté zatím se změnami čekají.
     
    69
    Mohlo to být už o dvě branky! Z levé strany se totiž vřítil do pokutového území Smolov, před brankářem Jurčenkem hledal na druhé straně volného Manučarjana, těsně před ním ovšem zachránil Ufu odkopem na rohový kop Suchov.
     
    67
    Golubjov fauloval postupujícího Jerochina, který se blížil k pokutovému území a dostává žlutou kartu. Šlo o jasný faul bez míče a zezadu.
     
    65
    Lungu pokračuje ve svém výborném výkonu! Na pár minut se sice odmlčel, ale teď opět předvedl skvělou akci. Jakoby nic se totiž vyhnul na levé straně Brownu Forbesovi a vystřelil z ostrého úhlu, Jurčenko byl ovšem na místě.
     
    58
    Až teď se domácí dostali do velké brankové šance! Po centru z levé strany se dostal k zakončení Frimpong, ale míč mu sjel z levačky a skončil hodně vedle branky Zabolotného. Asi největší příležitost domácích.
     
    48
    Chozin za svůj ostrý zákrok navíc dostal žlutou kartu.
     
    46
    O přestávce míří na trávník Frimpong, který nahrazuje v domácím týmu De Oliveiru.
    Alexandr JEROCHIN - 0:1
     
    42
    Ural právě vstřelil branku!
    Konečně se Ural dočkal. Po rohovém kopu vznikl v pokutovém území zmatek, kterého dokázal využít ke vstřelení vedoucí branky utkání ALEKSANDER JEROCHIN. Tady už neměl brankář Jurčenko šanci.
     
    38
    Jurčenko i nadále čaruje! Manučarjan dostal balon u postranní čáry, přiblížil se s nim k pokutovému území, odkud vyslal krásnou střelu na vzdálenější tyč. Jurčenko zase skvěle zakročil.
     
    33
    Další fantastický počin brankáře Jurčenka, který je jasně nejlepším hráčem Ufy zatím. Lungu po levé straně potáhl míč do pokutového území, tam se k němu dostal Manučarjan, jemuž se už nadvakrát povedlo odcentrovat přímo na hlavu Smolova, kterého z pěti metrů skvěle vychytal domácí brankář. Ten si poradil i s dorážkou v pádu od stejného hráče.
     
    30
    Věrchovcov nahrazuje v sestavě zraněného Alikina.
     
    22
    Další tutovka Uralu! Po čistém zákroku od Chozina přišel centr do pokutového území, kam si nabíhal na přihrávku Manučarjan, svůj volej z hranice penaltového puntíku trefil krásně nad letícího brankáře Jurčenka, který však ještě konečky prstů dokázal uchránit svůj tým od neštěstí.
     
    12
    Hosté měli stoprocentní šanci! Lungu potáhl balon směrem k velkému vápnu, posunul ho na pravou stranu, kde však Jerochin mířil pouze do břevna! Jurčenko se za střelou pouze díval.

    Radek Barkman

    Branky: 42. Jerochin

    Karty:   67. Golubov (UFA) – 48. Chozin (URA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 7:4.
    FC Ufa: Jurčenko – Alikin (30. Věrchovcov), Stěpanec, Oliveira, Brown – Suchov, Zasejev, Paurević, Kilin – Carlos, Golubov (71. Handžić).
    Náhradníci: Veremko – Věrchovcov, Galiullin, Vasiljev, Safronidi, Handžić.

    FK Ural: Zabolotnyj – Chozin, Ottesen, Dancev, Fontanello – Fidler, Acevedo (80. Sapeta), Jerochin, Lungu, Manučarjan (90+2. Stavpec) – Smolov (78. Gognijev).
    Náhradníci: Arapov – Berger, Jemeljanov, Ščanicin, Jarošenko, Oganesjan, Sapeta, Gognijev, Stavpec, Dorožkin.