Dynamo – Kubaň Krasnodar 2:2 (kon.) | Lok. Moskva – Perm 3:1 (kon.) | FK Krasnodar – Arsenal Tula 3:0 (kon.)
Groznyj – Rostov 2:1 (kon.)
konec
FK Achmat Groznyj
2:1 (1:1)
FK Rostov
Neděle 28.09.2014, 19:00 • Ahmat Arena, Groznyj. Kapacita: 30,597 diváků. • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Příjemný večer, ruská Premier Liga má na programu 9. kolo, ve kterém na sebe mimo jiné narazí i FK Těrek Groznyj a FK Rostov. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    FK Těrek Groznyj se v tabulce nachází na 6. pozici a na svém kontě má 15 bodů. Groznyj čtyřikrát zvítězil, třikrát remizoval a jednou poznal chuť hořké porážky. Dosavadní stav skóre je 11:3.
     
    FK Rostov je na tom mnohem hůř a v tabulce mu patří až 14. pozici, na které se nachází se čtyřbodovým ziskem. Rostov pouze jedenkrát zvítězil, jednou remizoval a už šestkrát poznal chuť hořké porážky. Dosavadní stav skóre je 9:27.
     
    FK Těrek Groznyj má nejlepší obranu, protože doposud inkasoval pouze 3 góly, což je nejmíň ze všech týmů. O gól hůř jsou na tom Zenit Petrohrad a Kubaň Krasnodar.
     
    Papírovým favoritem je domácí Těrek Groznyj, ale Rostov může překvapit. Doufejme, že dnešní utkání bude plné zajímavých šancí.
    Těrek zasáhla tragická zpráva, na zákeřnou rakovinu mozku včera zemřel nadějný fotbalista Gregorij Simonjan.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Těrek Groznyj: Godzjur – Ucijev (C), Kudrjašov, Semenov, Komorowski – Maurício, Ivanov – Lebeděnko, Adílson, Rybus – Aílton.
    Náhradníci: Gorodov – Ojala, Ferreira, Kadyrov, Kanu, Aissati, Kuzjajev, Píriz, Bokila, Achjadov.

    FK Rostov: Pletikosa (C) – Goreux, Djakov, Bordačev, Bastos – Gaţcan, Fatullajev – Kalačev, Kanga, Bucharov – Grigorjev.
    Náhradníci: Džanajev – Abazov, Milić, Xulu, Rebko, Doumbia, Byung-Soo, Poloz, Nikolic.

    Rozhodčí: Karasev – Averianov, Kalugin.
     
    -1
    Obě základní jedenáctky jsou připraveny v tunelu.
     
    Zápas začne kvůli minutě ticha s menším zpožděním.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postaral Rostov, který dnes hraje v modrých kompletech.
     
    1
    Domácí Těrek Groznyj zvolil bílé komplety.
     
    3
    O balon se ve vápně hlásil Lebeděnko, ale spoluhráč mu míč přihrát nedokázal a Lebeděnko se na něj zlobí.
     
    5
    V úvodních minutách jsou aktivnější domácí fotbalisté, kteří častěji drží míč na kopačkách a na soupeře vyvíjí tlak. Teď se snažil Maurício dostat balon před branku, ale dobře zasáhl bránící protihráč. Domácí tým dostane výhodu rohového kopu.
     
    5
    K centrovanému balonu se na bližší tyči dostal Semenov, jenž vystřelil, ale jeho pokus byl nepřesný a Pletikosa zasahovat nemusel.
    Semenov v první šanci neuspěl.
     
    8
    V úvodních minutách se toho na hřišti opravdu moc neděje. Domácí tým je mírně aktivnější na balonu, ale to je tak všechno. Doufejme, že oba celky svůj výkon zlepší a zápas bude pohlednější.
     
    9
    Oba celky vsadily na rozestavení 4-2-3-1.
     
    10
    Rostov se podél pravé postranní čáry dostal na útočnou polovinu, ale domácí tým se ubránil na jedničku a vyrazil do protiútoku.
     
    10
    Parádní přihrávku obdržel Aílton, který postupoval sám na brankáře, kterého sice překonal, ale svoji střelu mezi tři tyče usměrnit nedokázal a v obrovské šanci selhal. Aílton se drží za hlavu a nechápe, co to vlastně provedl.
    Ailton v koncovce selhal.
     
    11
    Rozhodčí Karasev musel přerušit hru, protože Maurício uvízl v ofsajdu, a nemohl tak pokračovat.
     
    14
    V posledních minutách probíhá hra mezi pokutovými územími a oba celky si hledají cestu k soupeřově brance velmi složitě. Obrana funguje na obou stranách spolehlivě.
     
    16
    Na útočné polovině se s balonem pohybuje Rostov a na hranici pokutového území se o přihrávku hlásí Grigorjev. Kalačev mu později poslal balon, ale tato přihrávka byla příliš okatá.
     
    17
    Domácí tým okamžitě podnikl rychlý protiútok a ze své aktivity vytěžil rohový kop. Těrek Groznyj rozehrál standardní situaci nakrátko, ale poté o balon přišel.
     
    19
    V pokutovém území se k odraženému balonu dostal Bucharov, který se prezentoval velmi prudkou střelou, avšak ta byla nepřesná a skončila vysoko nad brankou.
    Bucharov přestřelil.
     
    19
    Hra je přerušena, na trávníku zůstal ležet Aílton a potřebuje ošetřit.
     
    20
    Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře.
     
    21
    Po ošetření se Aílton vrátil zpět do hry.
     
    21
    Těrek Groznyj právě vstřelil branku!
    Ivanov dobře zpracoval balon pro svého spoluhráče a MACIEJ RYBUS se mu odměnil gólem. RYBUS si navedl míč do pokutového území, odkud ze své levačky vyslal přesnou trefu, proti které se Pletikosa natahoval marně.
    Maciej RYBUS - 1:0
     
    24
    Rostov právě vstřelil branku!
    Hosté se nenechali zastrašit a na inkasovanou branku odpověděli vstřeleným gólem. Rostov se přesunul na útočnou polovinu, kde ze své aktivity vytěžil rohový kop, před kterým se sice Těrek Groznyj ubránil, ale hosté u míče vydrželi. Kalačev znovu odcentroval balon do pokutového území, kde na přední tyči nastavil MAXIM GRIGORJEV svoji kopačku a balon poslal ke vzdálenější tyči. Tady byl brankář Godzjur naprosto bez šance, a tak máme ve 24. minutě vyrovnáno.
    Maxim GRIGORJEV - 1:1
     
    25
    Rostov se mohl dostat do vedení, ale tentokrát se střela tolik nepovedla. Na centrovaný balon si vyskočil hlavičkující Bastos, ale nezamířil přesně.
     
    26
    Hosty gól na 1:1 nakopl a znovu se dostali na útočnou polovinu. Centr před branku se nepodařil, ale Rostov dostal další výhodu rohového kopu. Nicméně domácí tým se ubránil a soupeře ke střele nepustil.
     
    30
    V krátkém časovém úseku jsme viděli hned dva góly, ale v posledních minutách je hra znovu nezajímavá a šance k vidění nejsou.
     
    32
    Oba brankáři už inkasovali gól, ale ani jeden z nich si ještě nepřipsal úspěšný zákrok. Nicméně kromě těch gólových šancí žádné k vidění nebyly, a tak byli brankáři bez práce.
     
    32
    Goreux chtěl zastavit svého protihráče, který se s míčem řítil na branku a podařilo se mu to, avšak bylo to s faulem a od sudího vyfasoval žlutou kartu.
     
    33
    Žlutou kartu vyfasoval i Kalačev.
     
    33
    Domácí tým dostal výhodu volného přímého kopu, ale hosté se v pohodě ubránili a vyrazili do protiútoku.
     
    33
    Nicméně jeden z domácích fotbalistů tento protiútok zastavil, a tak hosté branku soupeře neohrozili. Tento faul byl na žlutou kartu, ale rozhodčí tady kartónek nevytasil. Následovat bude standardní situace.
     
    35
    Volný přímý kop si vzal na starost Djakov, který se rozhodl pro střelu, ale jeho pokus trefil pouze bránící zeď, která tuto střelu úspěšně zablokovala.
     
    39
    Hra je přerušena, na trávníku zůstal ležet Bucharov a potřebuje ošetřit.
     
    39
    Bucharov se totiž v souboji srazil se svým protihráčem a inkasoval nějaký ten úder.
     
    40
    Po přerušení se pokračuje ve hře a Rostov dostane výhodu volného přímého kopu.
     
    40
    Nicméně Těrek Groznyj se před standardní situací ubránil. Centr do pokutového území byl sice zajímavý, ale domácí obránci odvrátili míč do bezpečí.
     
    41
    Bucharov už je zpět na trávníku a pokračuje ve hře.
     
    41
    Hosté zahrávali další standardní situaci, ale ani tentokrát je volný přímý kop ke gólu nepřivedl.
     
    42
    K odraženému míči se pak dostal ještě Fatullajev, který chtěl napravit zaváhání hostů, ale jeho střelecký pokus byl velmi nepřesný a Godzjur zůstal bez zákroku.
    Fatullajev pálil mimo tři tyče.
     
    44
    Rozhodčí znovu přerušil hru, tentokrát se proti pravidlům provinil Gaţcan a domácí tým dostane výhodu volného přímého kopu.
     
    45
    Těrek Groznyj ze standardní situace nic nevytěžil. Hosté se ubránili a centrovaný míč v pohodě odhlavičkovali do bezpečí. Nicméně domácí fotbalisté to budou zkoušet znovu.
     
    45
    První poločas bude nastaven o 1 minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Rozhodčí Karasev ukončil první poločas za stavu 1:1. Úvodní gól padl ve 21. minutě, když se přesně trefil Rybus. Nicméně hosté se ničeho nezalekli a ve 24. minutě odpověděli gólem na 1:1, mezi střelce se zapsal Grigorjev. První polovina zápasu příliš zajímavá není, protože toho k vidění moc není. Doufejme, že oba celky svůj výkon zlepší a poločas druhý bude už ofenzivnější.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedli domácí fotbalisté.
     
    47
    Ivanov udělal svému protihráči dvě kličky a poté vystřelil, avšak jeho pokus ke vzdálenější tyči byl nepřesný a Pletikosa zůstal bez zákroku.
     
    50
    O přihrávku do vápna si řekl Aílton, ale balon se k němu nedostal, protože dobře zasáhl Pletikosa, který si stáhl míč do náruče.
     
    50
    Hosté vyrazili do protiútoku, kde přihrávku obdržel Bucharov, který se prezentoval skvělou technickou střelou, ale ta skončila pouze na tyči, a tak se stav skóre v 50. minutě nemění.
    Godzjura zachránila tyč.
     
    51
    Brankář Pletikosa si staví dvoučlennou zeď, protože Groznyj bude zahrávat standardní situaci.
     
    51
    Volný přímý kop si vzal na starost Rybus, ale jeho střílený centr ke vzdálenější tyči byl nepřesný, a tak se balon dostal až mimo hřiště. Rozehrávat bude Pletikosa.
     
    53
    Djakov se srazil a Aíltonem a oba hráči potřebují ošetřit.
     
    54
    Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře a domácí tým má k dispozici volný přímý kop.
     
    54
    Nicméně standardní situace domácím fotbalistům nepomohla, a tak to budou muset zkusit jinak.
     
    55
    Po ošetření se Djakov zapojil znovu do hry.
     
    55
    Po trávníku pobíhá už i Aílton.
     
    57
    Po delší době jsme mohli vidět střelecký pokus, avšak Kanga mířil velmi nepřesně, takže brankář neměl žádnou práci.
     
    58
    Oba gólmani jsou v 58. minutě bez zákroku.
     
    59
    Goreux vyfasoval dnešní druhou žlutou kartu, a tak musí předčasně odejít do sprch. Hosté budou dohrávat zápas pouze v deseti hráčích.
    Zbytečná, ale přísná druhá žlutá karta za simulování.
     
    61
    Domácí tým měl k dispozici volný přímý kop, ale hosté se ubránili. Nicméně Těrek Groznyj dostal výhodu rohového kopu, avšak ani tato standardní situace nebyla pro Rostov nebezpečná.
     
    62
    Ve velmi zajímavé pozici se ocitl Maurício, který se dostal ke střele, avšak protihráč se do jeho pokusu obětavě vložil a střelu zablokoval.
     
    62
    Hosté provedli změnu v sestavě: hrací plochu opustil Kanga, kterého vystřídal Milić.
     
    63
    Maurício se znovu ocitl v šanci, ale tentokrát mu střela ani trochu nesedla.
     
    64
    Domácím fotbalistům zatím není přáno. Jako další se v obrovské šanci ocitl Ivanov, avšak jeho střela rozechvěla pouze brankovou konstrukci.
     
    65
    Přihrávku do vápna dostal Bucharov, ale měl u sebe hned dva bránící protihráče, kteří ho k ničemu nepustili.
     
    67
    Dohráno má Adílson, kterého vystřídal Bokila.
     
    69
    Rostov to má těžké, protože má o jednoho hráče na trávníku méně, a tak čelí nepříjemnému tlaku soupeře. Nicméně Těrek Groznyj početní převahy ještě využít nedokázal a stále dobývá Pletikosovu branku.
     
    72
    Lebeděnko se teď zbytečně unáhlil, a tak se jeho prudká střela mezi tři tyče nevešla.
     
    73
    Ucijev dostal parádní přízemní centr do vápna, odkud také vystřelil, ale jeho pokus hlavou branku těsně minul.
    Šance Těreku Groznyj.
     
    75
    Domácí fotbalisté se snažili dostat balon před soupeřovu branku, ale hosté se ubránili a míč odehráli na rohový kop.
     
    75
    Bokila odcentroval míč do pokutového území, ale jeho centr našel pouze bránícího protihráče, a tak se domácí tým ke střele nedostal.
     
    77
    Po delší době se hosté prokombinovali na útočnou polovinu a dostali se i do zakončení. Nicméně Bucharov se unáhlil a jeho pokus byl pro Godzjura lahůdkou.
     
    77
    Kalačev chtěl poslat hosty do vedení, ale jeho střele chyběla potřebná razance.
     
    78
    Na druhé straně se v šanci ocitl Lebeděnko, ale gólově vyšel naprázdno.
     
    78
    Těrek Groznyj právě vstřelil branku!
    Tak se domácí borci konečně dočkali a v 78. minutě slaví vedoucí gól. Parádní přihrávku do pokutového území poslal Ivanov, kterému se nabídl RIZVAN UCIJEV, jenž si výborně zpracoval balon, přetlačil se přes bránícího protihráče a balon dostal až za brankářova záda. Gólman Pletikosa si na míč sice sáhl, ale inkasované brance zabránit nedokázal.
    Rizvan UCIJEV - 2:1
     
    80
    S nepříznivým stavem mohl něco udělat Bucharov, který se dostal ke střele hlavou, ale tento pokus úspěšně zablokoval protihráč, a tak se stav skóre nemění.
     
    81
    Ivanov si dnes připsal už dvě asistence a rád by se zapsal i mezi střelce, ale štěstí mu zatím nepřeje. Teď se dostal do zakončení, ale to bylo žalostné.
     
    81
    Dohráno má Bucharov, kterého vystřídal Poloz.
     
    83
    Na poslední minuty se na hřiště podívá Doumbia, kterému uvolnil místo Kalačev.
     
    85
    Hra je přerušena, na trávníku zůstal ležet faulovaný Kudrjašov.
     
    86
    Žlutou kartou byl za předchozí nedovolený zákrok potrestán Bordačev.
     
    86
    Hra je stále přerušena a Kudrjašov je ošetřován na trávníku.
     
    87
    Po přerušení se pokračuje ve hře, avšak Kudrjašov je ještě ošetřován za postranní čarou.
     
    87
    Dohráno má dnes aktivní Lebeděnko, kterého vystřídal Aissati.
     
    88
    Kudrjašov se už vrátil zpět na hrací plochu.
     
    90
    Zápas už se spíše dohrává a k vidění toho příliš není. Domácí fotbalisté kontrolují balon a neradi by chybovali.
     
    90
    Teď se podařilo domácím fotbalistům přejít na útočnou polovinu, kde si do velkého vápna dovezl balon Aílton a poté obehrál svého protihráče, kterého vyškolil kličkami. Nicméně Aíltonovo zakončení bylo nepřesné a balon trefil pouze boční síť.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 4 minuty.
     
    90+2
    Na malou chvíli si dnes zahraje také Kanu, kterému uvolnil místo Aílton.
     
    90+3
    Rostov získal balon na své kopačky a zkouší zaútočit, avšak celá akce končí na nepřesné přihrávce.
     
    90+4
    V poslední minutě zápasu se ocitl v obrovské šanci Bokila, který se dostal přes dva bránící protihráče do pokutového území, odkud vystřelil, ale jeho pokus ke vzdálenější tyči branku těsně minul.
    Bokila další branku nepřidal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Rozhodčí Karasev ukončil dnešní utkání, ve kterém FK Těrek Groznyj porazil FK Rostov, a to v poměru 2:1. Úvodní gól padl už ve 21. minutě, když se mezi střelce zapsal Rybus, avšak hosté se nezalekli a ve 24. minutě vyrovnali na 1:1, to se přesně trefil Grigorjev. První poločas příliš zajímavý nebyl, protože v něm nebyly skoro žádné nadějné šance. Nicméně poločas druhý už byl zajímavější. V 59. minutě se nechal zbytečně vyloučit Goreux, který vyfasoval druhou žlutou kartu, a oslabil tak hosty. Domácí tým dlouho dobýval soupeřovu branku, ale v 78. minutě se dočkal a Ucijev přesnou trefou poslal Těrek do vedení. Kdyby zápas skončil nerozhodně, tak by to bylo nejspíš spravedlivější, protože se hrál vyrovnaný fotbal. Nicméně šťastnější jsou domácí fotbalisté, kteří si na své konto připisují tříbodový zisk. Děkuji Vám za pozornost a přeji dobrou noc. (20:59:09)
    Hostující kouč si po zápase trošku postěžoval na rozhodčí.

    Lucie Rapantová

    Branky: 21. Rybus (Ivanov), 78. Ucijev (Ivanov) – 24. Grigorjev (Kalačev)

    Karty:   32. Goreux (RTV), 33. Kalačev (RTV), 86. Bordačev (RTV)   59. Goreux (RTV)


    FK Achmat Groznyj: Godzjur – Ucijev (C), Kudrjašov, Semenov, Komorowski – Maurício, Ivanov – Lebeděnko (87. Aissati), Adílson (67. Bokila), Rybus – Aílton (90+2. Kanu).
    Náhradníci: Gorodov – Ojala, Ferreira, Kadyrov, Kanu, Aissati, Kuzjajev, Píriz, Bokila, Achjadov.

    FK Rostov: Pletikosa (C) – Goreux, Djakov, Bordačev, Bastos – Gaţcan, Fatullajev – Kalačev (83. Doumbia), Kanga (62. Milić), Bucharov (81. Poloz) – Grigorjev.
    Náhradníci: Džanajev – Abazov, Milić, Xulu, Rebko, Doumbia, Byung-Soo, Poloz, Nikolic.

    Rozhodčí: Karasev – Averianov, Kalugin
    bahis siteleri