Havlíčkův Brod – Chrudim 7:0 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
7:0 (1:0, 3:0, 3:0)
HC Chrudim
Neděle 12.10.2014, 10:34 • ZS Kotlina • Liga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu osmého kola ligy staršího dorostu, ve kterém se v Kotlině utká domácí HC Rebel Havlíčkův Brod a HC Chrudim. Utkání začíná v 10:34.
     
    HC Rebel Havlíčkův Brod
    Mladí Rebelové zatím úspěšně kráčejí krok za krokem k cíli, který si před sezonou vytyčili, a to bojovat o postup do nejvyšší soutěže. V dosavadním průběhu klopýtli jen jednou, když ve druhém kole nestačili na Třebíč po samostatných nájezdech. Ve všech ostatních utkáních bodovali naplno a vyhřívají se tak na čele tabulky s čtyřbodovým náskokem.
     
    HC Chrudim
    Chrudimští mladíci mají svoji bilanci zatím mírně nepříznivou, když se z výhry radovali třikrát a čtyřikrát byl úspěšnější soupeř. Chrudim si poradila se Žďárem nad Sázavou, s Příbramí a Velkými Popovicemi, naopak nestačila na Kolín, Jablonec nad Nisou, Krkonoše a Třebíč. V tabulce to stačí na osmé místo, je však nutné podotknout, že stejně bodů mají ještě dva soupeři nad Chrudimí, za kterými zaostává jen kvůli horšímu skóre.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Kekula (Hanák) – Suchý "C", Vacek, Lacina, Benák, Bancíř, Hrabaň, M. Němec – Křížek, Jelínek "A", Kraučuk – Michálek, Abbrent, Beran – Veverka, Vlach, Hendrych – Pilný.

    HC Chrudim: Hrabánek (Štěpánek) – Benýšek, Berný "A", Bor, Janoušek, Kmoníček, Kmošek, Leder, Makovský, Novotný "A", Polák, Solnička "C", Strnad, Voldán, Voltner, Hudec.

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Marcel Mikoviny, Radim Procházka.
     
    Začátek zápasu se o několik minut posune. Předpokládám, že tak o 4.
     
    Oba soupeři už naskakují na hrací plochu, přičemž nechybí ani trio delegovaných rozhodčích. Zahájení zápasu tak už nic nebrání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Rebelové byli úspěšnější na úvodním vhazování, kotouč drží u své modré čáry a zahajují první útočnou akci.
     
    00:15
    Havlíčkův Brod nahodil do útočného pásma, jenže u kotouče byli dříve hráči Chrudimi. Nyní sledujeme dlouhý a urputný souboj o puk v blízkosti střídaček.
     
    00:55
    Ondřej Solnička si najel do útočného pásma, převzal nahrávku a z levého kruhu tvrdě vystřelil. Puk se však otřel jen o brusle před ním stojícího Marka Bancíře a skončil vedle Kekulovy brány. Už předtím se však pískal ofsajd.
     
    01:10
    Rebelové se postupným útokem, kdy si několikrát vyměnili puk, probili do útočného území. zatím však nezakončili.
     
    01:35
    Chrudim zatím velmi zodpovědně brání území před svým gólmanem Hrabánkem, kam svého soupeře z Vysočiny s pukem nepouští.
     
    01:59
    Nakonec se přeci jen mladí bojovníci z Kotliny probili do zakončení. Na modré čáře převzal puk Jakub Lacina a okamžitě vypálil, ale o kousek minul pravou Hrabánkovu tyčku.
     
    02:17
    Hosté teď drží puk na svých holích a hledají si cestu, kudy by proklouzli do útočného pásma. zatím bez úspěšného výsledku, domácí se brání dobře.
     
    02:53
    Nahozený puk teď přidělal trochu starosti brankáři Kekulovi, před nímž kus černé gumy ještě nečekaně odskočil. Vše však řeší levý beton maskované opory Rebelů.
     
    03:09
    Rebelové drží puk ve své moci a pokoušejí se s ním něco vymyslet v blízkosti gólmana Hrabánka. Východočeši pokračují v zodpovědném bránění.
     
    03:57
    Zatím sledujeme hodně vyrovnaný hokej. Domácí mladíci sice mají více ze hry, jenže Chrudim se prezentuje tvrdou hrou a drží svého soupeře především v blízkosti hrazení, odkud se gólman Hrabánek nemusí obávat přímého nebezpečí.
     
    04:19
    Havlíčkův Brod diktuje tempo hry a mačká Chrudim u její branky. Zatím však bez střelby.
     
    04:37
    Hosté sice získali puk, jenže nenaložili s ním dobře, když pod tlakem vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    04:42
    Rebelové vyhráli vhazování a do puku se okamžitě opřel na modré čáře zřejmě Jakub Lacina, který orazítkoval svým projektilem Hrabánkovu tyčku!
     
    05:15
    Černé Orlice vyvezly puk daleko od své brány a Rebelové si musí hledat cestu zpět přes obranný val na útočné modré čáře.
     
    05:42
    Nápor mladých Rebelů narůstá a hosté mají pořádné problémy s tím, aby udrželi aktivní havlíčkobrodské střelce na uzdě. Brankář Hrabánek ale zatím vážněji zasahovat nemusel.
     
    06:11
    Havlíčkův Brod opět přesunul děj hry do útočného území, když se hosté na chvíli vymanili z pevného objetí.
     
    06:28
    Východočeši se probili ke kotouči, jenže stejně jako v předchozím případě se dopustili technického prohřešku v podobě zakázaného uvolnění.
     
    06:37
    A pozor, z ničeho nic mohli jít hosté do vedení po rychlém protiútoku! Jakub Kmošek měl před sebou volný prostor a mezi kruhy tvrdě vystřelil. Brankář Kekula prokázal skvělý postřeh a puk vyrazil ramenem do ochranné sítě nad svou bránou!
     
    07:00
    Havlíčkův Brod už pokračuje v útočné aktivitě, Chrudim i nadále střeží předbrankový prostor, odkud hrozí největší nebezpečí, naprosto vzorně.
     
    07:17
    Brankář Hrabánek si připsal úspěšný zákrok, když na konci kombinace Rebelové zakončili z mezikruží. Puk schoval v náruči a přerušil hru.
     
    07:46
    Tohle vypadalo slibně! Jiří Vlach vypálil z ostrého úhlu a i když neuspěl, k pohotové dorážce těsně před brankovištěm se protlačil Josef Pilný, který však trefil jen padajícího obránce!
     
    08:13
    Hosté se nechtějí nechat zahanbit a rovněž odpovídají nebezpečným střeleckým projektilem. Chvilku času v pravém kruhu měl Petr Voldán a o kousek minul vzdálenější tyčku.
     
    08:40
    Havlíčkův Brod teď zamkl svého soka z východu Čech v jeho obranném pásmu a ze všech možných pozic ostřeloval brankáře Hrabánka, který si však poradil.
     
    09:11
    Děj hry se teď odvíjí především ve středu hrací plochy, ani jednomu ze soupeřů se nedaří na delší dobu přejít do útočného pásma.
     
    09:47
    Rebelové manipulují s pukem na holích častěji než jejich soupeř, ale nedaří se jim projít do útočného území.
     
    10:07
    Rebelové kombinují kolem branky hostů, jenže proti důrazné chrudimské defenzivě to mají s prosazením velmi těžké. Brankář Hrabánek spíše jen sleduje dění před sebou.
     
    10:37
    Teď se domácí sice nahrnuli v hojném počtu do útočného pásma, jenže nic z toho nebude, protože rozhodčí odpískal signalizovaný ofsajd.
     
    11:04
    Rebelové jsou zatím lepším týmem. Mají více ze hry a dostávají se do koncovky, ale v té jim chybí o něco větší přesnost a klid. Gólman Hrabánek má tak hodně usnadněnou práci.
     
    11:32
    Nyní se vydali kupředu i hosté, jenže Rebelové je nepouštějí z prostoru v blízkosti hrazení.
     
    12:00
    Chrudim se sice probila do volnějšího palebného prostoru, jenže sražená střela proletěla jen v uctivé vzdálenosti od pravé Kekulovy tyčky.
     
    12:26
    Hraje se teď nahoru – dolů, když se puk rychle stěhuje od jedné branky ke druhé. Na ledě však dominují obě obrany a šancí je k vidění jako šafránu.
     
    12:56
    Havlíčkův Brod opět zasypal bránu Michala Hrabánka vydatnou sprškou střel, jenže puky zatím prolétávají jen kolem tří červených tyčí.
     
    13:12
    Hosté kombinují v útočném pásmu a snaží se rychlou kombinací rozhýbat havlíčkobrodský obranný blok. Domácí jsou zatím pozorní a soupeři nic nedovolují.
     
    13:37
    Havlíčkobrodská družina je stále pod tlakem. Zatím to vypadá, že ji dnes čeká opravdu hodně náročný zápas, protože Chrudim jasně ukazuje, že svou kůži rozhodně nedá lacino.
     
    13:59
    Tomáš Novotný zkusil štěstí z mírného úhlu na pravé straně, jenže brankář Kekula měl dobrý výhled a kotouč schoval ve své nachystané náruči.
     
    14:17
    Tohle už bylo o poznání nebezpečnější! Kotouč se odrazil po souboji v prostoru mezi kruhy před brankoviště, kde rychle pálil po dojetí černé gumy kapitán Ondřej Solnička, ale brankář Kekula se rychle přesunul ke své pravé tyči a betony puk vyrazil!
     
    14:58
    Nyní už jsou to Rebelové, kdo krouží kolem soupeřovy branky a snaží se něco vymyslet.
     
    15:16
    Východočeši po chvilce havlíčkobrodského obléhání gólmana Hrabánka ´vybojovali kotouč a přesunuli děj hry alespoň do středu hřiště.
     
    15:47
    Domácí se teď do Chrudimi doslova zakousli a pálí ze všech možných pozic. Brankář Hrabánek se má ve svém brankovišti co ohánět, ale zatím drží čisté konto.
     
    16:07
    Havlíčkův Brod diktuje tempo hry a hráči v černých dresech musí v defenzivě hodně bruslit, aby stíhali pokrývat natěšené střelce Rebelů.
     
    16:30
    Havlíčkobrodský tlak je sice přerušen, ale jen za cenu zakázaného uvolnění. Další vhazování proběhne v blízkosti brankáře Hrabánka.
     
    16:59
    Chrudim teď otupila narůstající nápor souboru pod trenérskou taktovkou Václava Adama a Jaroslava Bence, hraje se převážně v blízkosti středového kruhu.
     
    17:24
    Oba týmy se pokusily v krátkém časovém sledu projít do blízkosti soupeřovy branky, jenže bez úspěchu. Kotouč mají za gólmanem Hrabánkem hosté a rozehrávají.
     
    18:00
    Jakub Kmošek se protáhl po levém křídle až do zakončení, ale z mezikruží vypálil nepřesně a puk poslal nad Kekulovu bránu. Spoluhráči na střídačce ho však odměnili hlasitým poklepáním holí.
     
    18:15
    Teď útok černým Orlicím vůbec nevyšel, nahozený puk dojel až za Kekulovu bránu a píská se zakázané uvolnění.
     
    18:45
    Přihlížíme dlouhému na vyrovnanému souboji o puk v blízkosti hrazení u trestných lavic.
     
    19:06
    Vojtěch Veverka, jeden z velkých talentů havlíčkobrodského hokeje a posila z mladšího dorostu, vypálil z pravého kruhu. Kotouč však proletěl nad horní tyčkou a zaduněl jen na plexisklo za Hrabánkovou svatyní.
     
    19:28
    Chrudim se na chvilku usadila v útočném pásmu, jenže ze své útočné snahy nakonec nic nevytěžila. Mladí Rebelové se velmi rychle probili ke kotouči.
     
    19:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně tvrdý úder pro bojovné Východočechy, kteří pouhých 20 sekund před první sirénou inkasují! Jan Vacek vykouzlil parádní pas na rozjetého JAKUBA KRAUČUKA, který se dostal za obranu hostů a v samostatném úniku si poradil jako zkušený kanonýr, když si položil bekhendovou kličkou gólmana Hrabánka na led a pohodlně uklidil puk do odkrytého koutu u jeho pravé tyčky! Asistence: Jan Vacek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla atraktivní a vyrovnaný hokej. Mírně navrch měli přeci jen domácí Rebelové, kteří prolomili pevnou obranou hráz bojovné Chrudimi až 20 sekund před sirénou, když svůj samostatný únik zakončil parádním blafákem ostrostřelec Jakub Kraučuk. Prostřední část začne přibližně v 11:16.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Havlíčkův Brod byl úspěšnější na vhazování ve středovém kruhu a okamžitě se pokoušel projít do útočného pásma. Zastavil ho však ofsajd.
     
    20:19
    Jakub Kraučuk s Vojtěchem Veverkou už se chtěli tlačit do zakončení, jenže hra se znovu přerušuje, tentokrát kvůli přihrávce rukou.
     
    20:45
    Aleš Leder se opřel do puku na modré čáře, jenže nastřelil jen nohy protihráče před sebou. Rebelové se vydali do rychlého protiútoku, ale z toho nakonec nebylo nic, protože Chrudim se bleskově vrátila.
     
    21:12
    Parta z Kotliny se protlačila do zakončení po několika přihrávkách v útočném pásmu, z levého kruhu provětral Hrabánkovu lapačku Lukáš Beran.
     
    21:40
    Domácí i nadále drží Východočechy v šachu a pořádně motají hlavy chrudimským obráncům. Na zakončení však mají jen minimum času.
     
    22:06
    Před rebely se otevřel volný prostor a zamezit hrozícímu nebezpečí přečíslení musel jen za cenu faulu Roman Bor (CHR), který se provinil držení protihráče.
     
    22:39
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to byla tedy rychlost, domácí mladíci sehráli přesilovku na jedničku a navyšují svůj náskok! Kotouč putoval v útočném pásmu po ose Vojtěch Veverka – Dominik Suchý – JAN VACEK a posledně jmenovaný v pravém kruhu práskl do puku, který se vzápětí zatřepetal až za zády bezmocného gólmana Hrabánka! Asistence: Dominik Suchý, Vojtěch Veverka.
     
    23:00
    A s hosty to mohlo vypadat ještě o poznání hůře, když z pravého kruhu vypálil Josef Pilný a brankář Hrabánek chvíli nevěděl, kde má puk. Nakonec jej zalehl pod betony.
     
    23:25
    Rebelů je plný led a Chrudim, který by potřebovala útočit a něco udělat s dvoubrankovým mankem, se musí stále soustředit na hlídání zadních vrátek.
     
    23:54
    Havlíčkův Brod stále tahá za delší konec pomyslného provazu, ale Východočeši si teď dávají dobrý pozor, aby zbytečnou chybou nepustili soupeře do ještě většího trháku.
     
    24:12
    Hosté se usadili v útočném pásmu, jenže nestihli nic vymyslet, protože brzy přišli o puk.
     
    24:37
    Vojtěch Veverka měl trochu volného prostoru v pravém kruhu a okamžitě toho využil k prudké střele, jíž však schoval gólman Hrabánek v náruči u první tyčky.
     
    25:10
    Obrovskou šanci měl na holi Matěj Kmoníček, který se po vyražené střele od modré čáry probil k dorážce z bezprostřední blízkosti, jenže netrefil volný kout brány, kam se nestihl brankář Kekula přesunout, protože mu do střely obětavě padli havlíčkobrodští hráči!
     
    25:47
    rebelové zatlačili Chrudim u její branky a ta se osvobodila jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    26:14
    Havlíčkův Brod je na koni a vytrvává ve svém útočném snažení. Chrudim se brání v těchto chvílích účinně a dobře hlídá prostor kolem gólmana Hrabánka.
     
    26:28
    Domácím se stále nedaří nebezpečněji zakončit, i když stále drží postavení v útočném území.
     
    27:00
    Nápor Rebelů vyústil v další icing.
     
    27:13
    Na trestnou lavici usedl Radek Janoušek (CHR) za hákování.
     
    27:28
    Lukáš Beran se probil v mezikruží k puku a nebezpečně vystřelil z příznivé střelecké pozice. Brankář Hrabánek předvedl dobrý zákrok, když puk schoval v náruči.
     
    27:48
    Chrudim vybojovala kotouč a okamžitě se dlouhým nahozením osvobodila.
     
    28:08
    Havlíčkův Brod už opět kombinuje v přesilovkovém rozestavení velkého pětiúhelníku kolem brankáře Hrabánka.
     
    28:30
    Domácí se sice po chvilce snažení dostali ke střele, jenže ta byla zblokována obětavými protihráči. Další vyhození Východočechů.
     
    29:07
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    I když do návratu vyloučeného Radka Janouška zbývalo už jen 6 sekund, Rebelové udeřili v přesilové hře dnes podruhé! Pavel Hendrych na levé straně útočného pásma poslal puk na modrou čáru k JIŘÍMU BENÁKOVI, který se opřel do puku a jeho povedená střela zapadla přesně do levého horního rohu gólmana Hrabánka, který měl zcela zakrytý výhled a lapačkou máchl jen do prázdna! Asistence: Pavel Hendrych, Jiří Vlach.
     
    29:39
    rebelové hrají opravdu výborně a pořád tlačí Chrudim u její branky.
     
    30:07
    Domácí vyprodukovali několik nebezpečných projektilů, jimž rozhodně nechyběla patřičná razance, ale s přesností to už bylo horší.
     
    30:28
    Chrudim se trápí, v posledních minutách hraje na ledě jen druhé housle a s vypětím všech sil se snaží zabránit dalšímu gólu v Hrabánkově síti.
     
    30:57
    Útočná snaha Rebelů nebere konců, Chrudim stále čelí mohutnému tlaku, ze kterého se jí nedaří vymanit.
     
    31:34
    Brankář Hrabánek si připsal několik úspěšných zákroků, ale jednalo se především o střely ze stran, jež pro něj nebyly tolik nebezpečné.
     
    32:00
    Hosté rozhodně neskládají zbraně a i nadále bojují o co nejlepší stav. Nyní se Rebelové musí přeorientovat z útočení na poctivou defenzivu.
     
    32:29
    Tohle nevypadalo špatně. Na levém křídle nabral rychlost Jakub Kmošek a z úhlu vystřelil, ale jeho projektilu chyběla větší přesnost. Puk proletěl jen kolem pravé Kekulovy tyčky.
     
    32:58
    Teď už opět pozorujeme, jak se Rebelové tlačí do koncovky. Chrudim to má opravdu hodně těžké, domácí soubor se prezentuje aktivním pohybem a přesnou kombinací.
     
    33:17
    Kotouč teď nebezpečně poskakoval před gólmanem Hrabánkem, když hráči obou týmů sváděli ve skrumáži před jeho svatyní tvrdý a dlouhý souboj. Vše vyřešila připravená lapačka chrudimského muže s maskou.
     
    33:50
    Havlíčkův Brod pokračuje v útočném snažení a Chrudim se pokouší ze všech sil vymanit z pevného objetí, jenže zatím se jí to vůbec nedaří.
     
    34:20
    Východočeši se probili ke kotouči, ale k ničemu se nedostali, protože jen vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    34:40
    Rebelové se pokoušejí od své branky rozehrát, ale situaci jim hodně ztěžují neúnavně napadající útočníci Chrudimi. Kotouč je teď v rohu pásma.
     
    35:03
    Jakub Kraučuk nevzdal souboj o zdánlivě ztracený puk a udělal dobře, protože kus černé gumy nakonec skončil na jeho holi. Šikovný útočník Rebelů si obhodil obránce, jenže puk mu utekl při těžkém manévru z hole a skončil podm lapačkou brankáře Hrabánka.
     
    35:13
    Chrudim si teď vynutila územní převahu a kombinuje v útočném pásmu. Zatím bez kýženého efektu, Rebelové zodpovědně brání a chtějí brankáři Kekulovi pomoci k čistému kontu.
     
    35:48
    Hosté už jsou znovu zatlačeni ke své brance a musí odolávat neúnavnému útočnému snažení havlíčkobrodských mladíků.
     
    36:00
    Nakonec je z toho další zakázané uvolnění.
     
    36:26
    Chrudim bojuje o puk v rohu brodského pásma, zatím se marně snaží vyvézt z tohoto prostoru kotouč do lepšího střeleckého postavení.
     
    36:54
    Karta se otočila na svou druhou stranu, teď už znovu tlačí soupeře u jeho branky Rebelové.
     
    37:10
    David Michálek nikým neatakovaný kroužil v předbrankovém prostoru a číhal na případnou dorážku, jenže brankář Hrabánek dokázal zalehnout puk a přerušit hru.
     
    37:30
    Chrudim se snaží z rohu svého pásma rozehrát, jenže pod tlakem napadajících Rebelů se jí to vůbec nedaří.
     
    37:50
    Hosté se nakonec přeci jen probili do blízkosti gólmana Kekuly, ale to bylo z jejich strany vše. Havlíčkobrodská obrana odvedla znovu skvělou práci.
     
    38:03
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové hrají ve velké pohodě a výsledkem je čtvrtý puk v chrudimské bráně! Jan Jelínek při obléhání chrudimského obranného bloku našel z mezikruží svým pasem před brankou číhajícího JAKUBA KRAUČUKA, který prokázal gólový instinkt a z mírného úhlu na pravé straně propálil střelou pod víko přesouvajícího se gólmana Hrabánka, který neměl žádnou šanci! Asistence: Jan Jelínek, Vojtěch Veverka.
     
    38:40
    Nyní se hraje především ve středním pásmu.
     
    39:11
    Havlíčkův Brod ještě drží útočné pásmo a pokouší se dostat se z blízkosti mantinelu do zakončení. Zatím bez úspěchu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Rebelové odehráli velmi povedenou třetinu a odskočili svému bojovnému soupeři z východních Čech na čtyřgólový rozdíl. Postupně se trefili Jan Vacek, Jiří Benák a svou druhou trefu v utkání přidal Jakub Kraučuk. Chrudim sice bojuje ze všech sil, ale kvalita je dnes jednoznačně na straně Havlíčkova Brodu. Před třetím dějstvím, jež začne přibližně ve 12:02, vedou domácí v Kotlině nad černými Orlicemi 4:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Rebelové po vhazování zavezli puk do útočného pásma, konkrétně za Hrabánkovu branku, o což se postaral Jan Jelínek.
     
    40:40
    V jakém duchu prostředí část skončila, tak i třetí dějství začalo. Rebelové tlačí soupeře u jeho branky a snaží se přidat další přesné zásahy.
     
    41:02
    Z prostoru levého kruhu se probil ke střele Patrik Hrabaň, ale brankář Hrabánek měl velmi dobrý výhled a kotouč ukryl ve své nachystané náruči.
     
    41:17
    Po vhazování se dostal kotouč na hůl Jiřího Benáka, který nic složitého nevymýšlel a okamžitě napálil puk směrem na bránu. Michal Hrabánek puk ztlumil betony a přikryl ho pod lapačku.
     
    41:44
    Gólman Hrabánek si nemůže ve svém brankovišti ani na chvilku vydechnout, protože havlíčkobrodští střelci na něj neustále dorážejí.
     
    42:03
    Havlíčkův Brod se už dostal s pukem za útočnou modrou čáru a píská se tak ofsajd.
     
    42:19
    Další projektily vyletěly směrem na chrudimskou bránu, jenže scházela jim větší přesnost.
     
    42:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je z toho pětka! Dominik Suchý posunul kotouč na sprintujícího VOJTĚCHA VEVERKU, který si sjel až před brankoviště, položil si gólmana Hrabánka na led a po dvou asistencích se zapsal do střelecké listiny, když mířil neomylně pod horní tyč! Asistence: Dominik Suchý.
     
    43:25
    Na lavici hanby je vykázán Roman Benýšek (CHR) za podražení. Na ledě zůstal ležet otřesený Patrik Hrabaň, ale blonďatá zdravotnice Markéta Buráňová mu pomohla zpět na nohy. Snad bude v pořádku.
     
    43:55
    Rebelové opět vyprodukovali velké množství střel a jedna z nich se otřela o brankovou konstrukci! Hosté vyhazují.
     
    44:15
    Havlíčkův Brod se zatím při početní převaze spíše trápí, nedaří s emu vynutit si souvislejší tlak nebo předvést povedenější okamžik, který by volal po gólu. Další chrudimské vyhození.
     
    45:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Mladí z Kotliny sice další přesilovou hru nevyužili, ale vůbec je to nemusí mrzet, protože vzápětí přidali při hře 5 na 5 už šestý úder! Obrovských zmatků kolem chrudimské brány dokázal využít PATRIK HRABAŇ, který zblízka doslova dotlačil puk za záda gólmana Hrabánka, jenž toho už má plné zuby a do brankoviště jde místo něj Oliver Štěpánek! Asistence: David Michálek.
     
    46:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nový muž v brankovišti Chrudimi se nestihl ani pořádně rozkoukat a už loví smutně první puk ze své brány! Z kombinace dvojice David Michálek – Jiří Vlach těžil JAKUB LACINA, který obdržel nahrávku do pravého kruhu a v pádu prostřelil přesouvajícího se gólmana Štěpánka! Asistence: Jiří Vlach, David Michálek.
     
    47:21
    Chrudim se snaží s nepříznivým stavem něco udělat, jenže proti rozjetým Rebelům, kterým dnes střelecká chuť rozhodně nechybí, se horko těžko prosazuje.
     
    47:55
    Tlak Rebelů trochu ochabl, kotouč se nyní potuluje především ve středním pásmu, kde o něj hráči ustavičně bojují.
     
    48:14
    Chrudimští hráči se pokoušejí ze svého pásma rozehrát, zatímco Havlíčkův Brod se jim to snaží aktivním napadáním co nejvíce znepříjemnit.
     
    48:35
    Havlíčkův Brod sice drží pořád hru na půlce svého soupeře, ale teď se mu nedaří tolik dostávat se do slibnějších střeleckých příležitostí.
     
    49:07
    Východočeši opět získali kotouč do své moci a mohou rozvinout útočnou akci ze zákrytu své brány, jíž nově střeží gólman Štěpánek.
     
    49:35
    Domácí družina se chce ještě dočkat gólové radosti, ale hosté jsou pochopitelně proti. I nadále se dobře brání.
     
    50:04
    Nápor Rebelů sílí, ale brankář Oliver Štěpánek spíše jen sleduje dění před sebou, než že by se musel zapojovat více do hry. Létají na něj hlavně dalekonosné střely, jež nejsou tolik přesné.
     
    50:37
    Děj hry se přesunul na druhou stranu ledové plochy k brankáři Kekulovi, který se musí díky skvělého výkonu svých spoluhráčů v poli nudit.
     
    51:06
    Hosté se nahnali do útočného pásma a okamžitě se probili do zakončení. Rána z pravého kruhu však byla hodně nepřesná a jen proplachtila vysoko nad Kekulovou klecí.
     
    51:26
    Havlíčkův Brod se opět hodně důrazně tlačil k puku před chrudimským brankovištěm, ale brankář Štěpánek si poradil, když zalehl puk. Po přerušení hry se ještě strhla menší strkanice, když se hosté snažili chránit svého muže s maskou.
     
    51:59
    Černým Orlicím se daří držet hru co nejdále od své branky a hraje se tak především kolem středového kruhu.
     
    52:21
    Domácí mladíci se sice protlačili po chvilce snažení do útočného pásma, jenže nakonec je odsud brzy vyhnal hvizd sudího, který odpískal postavení mimo hru.
     
    52:57
    Utkání se už spíše jen dohrává, o vítězi je už s největší pravděpodobností rozhodnuto. Chrudim se snaží bojovat a vsítit alespoň čestný úspěch.
     
    53:13
    Na modré čáře převzal přesnou nahrávku od svého spoluhráče Matěj Berný a tvrdou dělovkou, jež proletěla těsně vedle levé Kekulovy tyčky, prověřil pevnost zadního mantinelu.
     
    53:36
    Havlíčkobrodská družina se po několika nahrávkách v útočném území dostala k ohrožení brankáře Štěpánka, pro kterého se však projektil z levé strany stal u první tyče snadnou kořistí.
     
    54:33
    Daniel Voltner (CHR) obdržel osobní trest na 10 minut za nesportovní chování.
     
    55:00
    Havlíčkobrodští hokejisté už nechtějí v závěrečné fázi zápasu dopustit nic nečekaného. Drží puk na svých holích a ještě zkoušejí prověřit gólmana Štěpánka.
     
    55:33
    Chrudim dnes kvapíkového tempu mladých Rebelů prostě nestačí. po většinu zápasu se musí bránit a dostává se jen k ojedinělým útočným výpadům.
     
    56:00
    Děj hry se odvíjí v pásmu hostů, přičemž puk se zdržuje hlavně u hrazení, kde o něj hráči pravidelně bojují.
     
    56:20
    Trenéři Václav Adam a Jaroslav Benc rozhodně nedovolí svým svěřencům za dávno rozhodnutého stavu něco vypustit. Rebelové musí odmakat celých 60 minut a na ledě je to vidět.
     
    56:49
    Orlice alespoň na chvíli nechaly vydechnout svého přetíženého gólmana Štěpánka a vyvezly puk alespoň do středního pásma.
     
    57:08
    Jiří Vlach využil volného prostoru na pravém křídle a zkusil zaskočit gólmana Štěpánka, který se však na švestkách nachytat nenechal a zkrotil střelu u bližší tyče.
     
    57:30
    Po přerušení hry se před chrudimskou bránou strhla menší potyčka na trestnou lavici usedli za hrubost Patrik Hrabaň (HBR) a Jakub Strnad (CHR).
     
    57:46
    Jakub Lacina se opřel do kotouče na vrcholu levého kruhu, ale kus černé gumy poslal jen do míst, kde byl připravený zasáhnout gólman Štěpánek.
     
    58:05
    Stále se hraje v pásmu Chrudimi.
     
    58:20
    Východočeši vybojovali kotouč a ještě se určitě pokusí vstřelit alespoň branku útěchy.
     
    58:37
    Jakub Kmošek se chopil puku a vypálil z levého kruhu, ale střela mu nesedla a brankáři Kekulovi nenadělala moc starostí. Vpřed se ženou domácí.
     
    59:09
    Už probíhá poslední minuta zápasu. Chrudim se ještě tlačí kupředu, zatímco Rebelové chtějí udržet nulu pro svého gólmana Kekulu.
     
    59:50
    Urostlý útočník Lukáš Křížek ještě stihl vypálit z mírného úhlu na levé straně, ale brankář Štěpánek puk vyrazil od přední tyčky svými betony.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí. Nesportovní gesto ještě předvedl Jakub Strnad, který si chtěl vyřizovat účty s radujícími se Rebely. Havlíčkův Brod si připisuje další tři důležité body do tabulky a i nadále se drží na čele tabulky. Dnes si došel pro vítězství 7:0, které se však nerodilo hlavně v první třetině vůbec snadno. Dvěma trefami se blýskl Jakub Kraučuk, po jednom zásahu přidali Jan Vacek, Jiří Benák, Vojtěch Veverka, Patrik Hrabaň a Jakub Lacina. Ode mě je to pro tuto chvíli vše, děkuji vám za pozornost a dovoluji si vás pozvat ke sledování dalšího online přenosu, který začíná od 14:00 z utkání brodské juniorky s Velkými Popovicemi. Pro tuto chvíli na shledanou. (12:39:31)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 20. Kraučuk (Vacek), 23. Vacek (Suchý, Veverka), 30. Benák (Hendrych, Vlach), 39. Kraučuk (Jelínek, Veverka), 43. Veverka (Suchý), 46. Hrabaň (Michálek), 47. Lacina (Vlach, Michálek)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Kekula (Hanák) – Suchý "C", Vacek, Lacina, Benák, Bancíř, Hrabaň, M. Němec – Křížek, Jelínek "A", Kraučuk – Michálek, Abbrent, Beran – Veverka, Vlach, Hendrych – Pilný.
    HC Chrudim: Hrabánek (od 46. Štěpánek) – Benýšek, Berný "A", Bor, Janoušek, Kmoníček, Kmošek, Leder, Makovský, Novotný "A", Polák, Solnička "C", Strnad, Voldán, Voltner, Hudec.

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Marcel Mikoviny, Radim Procházka
    bahis siteleri