Bracknell – Osvětim 2:7 (kon.) | Karviná - ženy – Sabres Vídeň 1:7 (kon.)
konec
Bracknell Queen Bees
2:7 (1:2, 0:3, 1:2)
Aksam Unia Osvětim
Neděle 19.10.2014, 14:00 • Zimní stadion STaRS Karviná • Liga mistryň
Partner:
     
    V závěrečném dějství zkorigovala na 2:5 Leanne Ganneyová, jenže Unia reagovala dvěma přesnými zásahy z holí Magdaleny Czaplikové a Karoliny Pozniewské. Osvětim si tak připsala zasloužené vítězství 7:2 a může se radovat z bronzové příčky. Nyní si ještě polské hráčky zazpívaly na počest vítězného týmu státní hymnu a užívají si děkovačku s enklávou svých fanoušků. Ode mě je to pro tuto chvíli vše a dovoluji si vás pozvat na večerní třaskavou bitvu o první místo, v níž se spolu utkají domácí Karviná a Šavle z Vídně (17:30). Oba týmy už mohou hrát v naprostém klidu, postup do semifinále mají totiž jistý. Pro tuto chvíli vám děkuji za pozornost. (16:16:25)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Bracknell – 14 (35)
    Osvětim – 11 (37)
     
    Nejlepší hráčky utkání:

    Bracknell Queen Bees – Natalie Aldridgeová
    Unia Osvětim – Oliwia Rybacká
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Veronique Laramee-Paquetteová ještě mohla upravit konečné skóre zápasu, jenže z bezprostřední blízkosti si vylámala zuby na pravém betonu gólmanky Rybacké!
     
    59:13
    Osvětim ještě svírá protihráčky při početní převaze v jejich obranném pásmu, ale gólmanka Bonathanová zasahuje minimálně, střely jsou hodně nepřesné.
     
    58:56
    Hráčky Bracknellu se vzorně tlačily do zakončení na brankovišti, ale zblízka ani jedna z nich nedokázala v nepřehledné skrumáži protlačit puk na bránu!
     
    58:07
    Klaudia Chrapeková tvrdě vypálila z pravého kruhu, ale její projektil skvěle lapila do své náruče u první tyčky brankářka Bonathanová.
    POZNIEWSKÁ - 2:7
     
    57:29
    Osvětim právě vstřelila branku!
    Tak to byl teda fofr, jen čtyři sekundy přesilovky stačily Unii na zvýšení svého vedení! Magdalena Czapliková vyhrála vhazování na KAROLINU POZNIEWSKOU, přičemž její parťačka z elitní formace tvrdou a hodně přesně střelou, jež se ještě odrazila o tyčku chladnokrevně skórovala! Asistence: Magdalena Czapliková.
     
    57:25
    Alice Lambová (BRC) – 2 minuty – podražení.
     
    57:05
    obrovský tlak si vytvořily hráčky Bracknellu a byly blizoučko třetímu přesnému zásahu! Natalie Aldridgeová ještě předložila před branku puk na hůl Veronique Laramee-Paquetteové, jež však zblízka neprotlačila puk přes betony Oliwie Rybacké!
     
    56:31
    Do slibné šance se tlačila Christine Newmanová, jež z mírného úhlu na pravé straně tvrdě vypálila nad horní tyčku brankářky Rybacké, ale byla při tom faulována. Joanna Strzelecká (OSV) – 2 minuty – podražení.
     
    55:24
    Sledujeme vyrovnaný hokej, oba soupeři se střídají o kotouče a snaží se s nim něco nebezpečného vymyslet.
     
    54:52
    Střídačka Osvětimi je potrestána za porušení pravidel pro střídání hráček. Trest odpyká Karolina Trethanová (OSV).
     
    54:41
    Natalie Aldridgeová se nacpala před brankoviště, jenže v těžké pozici, když byla ještě tísněna protihráčkou, usměrnila puk k bližší tyči jen do brankářky Rybacké.
     
    54:22
    Veronique Laramee-Paquetteová se tlačila k puku, který se odrazil od betonů gólmanky Rybacké, ale v pozici ležmo nedokázala prudčeji strčit do puku.
     
    54:00
    Bracknell sympaticky neskládá zbraně a doslova potí krev. Hokejistky v černožlutém hýří pohybem a tlačí Osvětim u brankářky Rybacké.
    CZAPLIKOVÁ - 2:6
     
    53:26
    Osvětim právě vstřelila branku!
    Unia se znovu dostává do čtyřgólového vedení a opět tomu předcházela akce prvního útoku, který dnes řádí! Od Sylwie Bielasové putoval puk ke Karolině Pozniewské, jež ještě připravila lepší palebnou pozici pro MAGDALENU CZAPLIKOVOU, jež zblízka uklidila kotouč za záda brankářky Bonathanové! Asistence: Karolina Pozniewská, Sylwia Bielasová.
     
    53:00
    Unia má teď na své straně značnou územní převahu, Bracknell se musí v obraně hodně činit.
     
    52:03
    Malgorzata Galuszková měla na holi slibnou příležitost, když tvrdě vypálila z mezikruží, ale její pumelice doplachtila do moci brankářky Bonathanové.
     
    51:29
    Mezi kruhy zkusila štěstí Natalie Aldridgeová, ale byla v obležení protihráček a její projektil byl okamžitě zblokován do ochranné sítě.
     
    51:09
    Na opačné straně ledové plochy si Osvětim postupnou kombinací vytvořila palebnou pozici, když z levého kruhu střílela Sylwia Bielasová, ale jen do náruče brankářky Bonathanové.
     
    50:37
    Louise Adamsová se s tím vůbec nepárala, když z ostrého úhlu na levé straně tvrdě vypálila vyprášila beton brankářky Rybacké, jež těžkou střelu zlikvidovala.
     
    50:05
    Ostrovanky jsou jako pokropené živou vodou, Unia má v obranném pásmu spoustu starostí s pokrýváním rozjařených střekyň.
     
    49:40
    A Bracknell je rázem při chuti. Osvětim v zadních řadách neví, kam dřív skočit. Britky velmi dobře bruslí.
    GANNEYOVÁ - 2:5
     
    49:05
    Bracknell právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se Včely dočkaly a za svou neutuchající aktivitu jsou odměněny zaslouženým gólem! Veronique Laramee-Paquetteová z rohu pásma nahodila kotouč do předbrankového prostoru, kam si sjela rozjetá LEANNE GANNEYOVÁ, jež pohotově usměrnila v pádu kotouč pod horní tyčku bezmocné gólmanky Rybacké! Asistence: Veronique Laramee-Paquetteová.
     
    48:30
    Bracknell teď sevřel soupeřky v jejich pásmu a fotbalovou parádou, kldyž si přikopla puk, neuspěla Veronique Laramee-Paquetteová.
     
    47:42
    V pravém kruhu napřáhla Katarzyna Frackowiaková, jež hraje velmi dobrý zápas, ale její dělovka našla jen náruč gólmanky Bonathanové u přední tyčky.
     
    47:12
    Zatím se hraje při rovnovážném počtu sil na ledě vyrovnaný hokej, oba týmy se často probíjejí do zakončení. Teď to předvedla Louise Adamsová, jež však nastřelila mezi kruhy jen před sebou stojící protihráčku.
     
    46:57
    Joanna Strzelecká (OSV) – 2 minuty – držení protihráčky. Hraje se 4 na 4.
     
    46:14
    Christine Newmanová (BRC) – 2 minuty – podražení. Na ledě se nám v posledních minutách pořádně přiostřuje, tvrdé zákroky a strkanice po přerušení hry nejsou ničím neobvyklým.
     
    45:41
    Natalie Aldridgeová hledala před brankovištěm najetou Veronique Laramee-Paquetteovou, jenže ta nedokázala dobře trefit v ideální střelecké pozici prudký puk.
     
    45:17
    Obranná čtyřka Osvětimi teď odvedla dobrou práci, když nejenže zavezla puk do útočného pásma, ale dokázala zde i hru pozdržet a ušetřit cenné sekundy z trestu.
     
    44:58
    Bracknell už je kompletní a začíná jeho zkrácená přesilovka 5 na 4.
     
    44:37
    Včely se v útočném území dlouho s pukem neohřály a znovu musely kvapíkovým tempem uhánět zpět ke své gólmance Bonathanové, jež schovala u první tyčky v náruči střelu Katarzyny Frackowiakové z levého kruhu.
     
    44:03
    Poměr sil na ledě se vyrovná. Malgorzata Metyková (OSV) je vyloučena za sekání, když se dopustila zbytečného zákroku po přerušení hry. Předtím střílela z mezikruží do náruče brankářky Bonathanové Klaudia Chrapeková.
     
    43:50
    Unia už je sice v útočném pásmu a svírá Britky v hloubi jejich obranného pole, ovšem územní převaze chybí častější střelba.
     
    43:20
    Osvětim sice rozjela rychlou kombinaci kolem brankářky Bonathanové, jenže dopustila se nepřesnosti a Včely okamžitě vyhazují.
     
    42:58
    Na trestnou lavici usedla Christine Newmanová (BRC), jež se dopustila hry tělem v ženském hokeji.
     
    42:31
    Osvětim se sice zabydlela v útočném území, ale nedokázala se vypořádat s pevnou obranou Bracknellu. Už se bojuje v blízkosti středového kruhu.
     
    42:06
    Píská se icing Ostrovanek.
     
    41:31
    Na pravé straně nic složitého nevymýšlela Louise Adamsová a vyslala ze své hole tvrdou ránu, jež byla však protihráčkou ještě přizvednuta a skončila vysoko nad bránou!
     
    41:10
    Osvětim sice vybojovala postavení v útočném pásmu, jenže než stihla gólmanku Bonathanovou pořádně zaměstnat, o puk přišla.
     
    40:46
    Bracknell vybojoval puk a okamžitě nastartoval do bleskového protiútoku. Dobrou rychlost měla hlavně Leanne Ganneyová, ale píská se ofsajd.
     
    40:22
    Unia už se zabydlela v útočném pásmu, ale o puk musí svádět četné souboje v blízkosti hrazení.
     
    40:05
    Osvětim se chopila kotouče a nyní se pokouší od své brány rozehrát přes napadající Včely.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráčky už jsou na ledě, za chvíli znovu začínáme.
     
    V ochozech nechybí ani hráčky Karviné ,které čeká večer atraktivní souboj o první místo se silnou Vídní.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Bracknell – 11 (21)
    Osvětim – 11 (26)
     
    V prostřední části byly k vidění tři přesné zásahy, přičemž všechny padly do branky gólmanky Bonathanové. Bracknell se prezentuje aktivní hrou a s Osvětimí drží krok, jenže pata ho nejvíc tlačí v zakončení. Naopak Osvětimi se v koncovce daří na jedničku podtrženou. Postupně se zapsaly do střelecké listiny svým druhým gólem Katarzyna Frackowiaková, Sylwia Bielasová a Karolina Pozniewská. Třetí dějství začne zhruba v 15:32, Unia vede s přehledem 5:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    V obrovské příležitosti se z ničeho nic ocitla Joanna Strzelecká, jež uháněla volným útočným pásmem sama na bránu, jenže zblízka nevystřelila vůbec dobře!
     
    39:41
    Unia hýří pohybem a vůbec teď nepůjčuje Včelám puk.
     
    39:22
    Děj hry se odvíjí v blízkosti modré čáry Britek, Osvětim to má s přechodem do blízkosti gólmanky Bonathanové hodně složité.
     
    39:00
    Osvětim se ještě tlačí do útočného pásma, ale její útoky se rozbíjejí o pozornou defenzivu Bracknellu. Včely vyhodily na zakázané uvolnění.
     
    38:29
    Na druhé straně ledové plochy zahrozila po rychlém protiútoku Karolina Kosmová, jež z mezikruží nastřelila náruč brankářky Bonathanové.
     
    38:07
    Jessica Curtisová se nemazala s pukem a tvrdě vypálila z prostoru kruhů, jenže gólmanka Rybacká byla pozorná a kotouč dokázala vyrazit.
     
    37:41
    Děj hry se teď ovíjí hlavně v rozích obou pásem.
     
    37:14
    Hra je teď hodně neurovnaná, kotouč se rychle stěhuje z jedné strany kluziště na druhou. Obránkyně si počínají nanejvýš svědomitě.
     
    36:42
    Osvětim je i nadále aktivní a zaměstnává vydatnou spršku střel gólmanku Bonathanovou, jež si na nedostatek práce rozhodně nemůže stěžovat.
     
    36:20
    Kamila Wieczoreková tvrdě vystřelila z mírného úhlu na pravé straně a puk se od betonů brankářky Bonathanové odrazil před brankoviště, kde však nestihla rychle zareagovat Malgorzata Galuszková, jež mohla dorážet!
     
    36:00
    Bracknell se pokusil o rychlý přechod do útočného pásma, jenže se při tom dopustil postavení mimo hru.
     
    35:49
    Tenhle útok se hokejistkám z Ostrovů nepovedl, puk skončil jen na odpískaném zakázaném uvolnění. Buly proběhne u gólmanky Bonathanové.
     
    35:29
    Na vrchol kruhů si najela obávaná Karolina Pozniewská a tvrdou ranou nasměrovala kotouč přímo do náruče gólmanky Bonathanové.
     
    35:07
    Osvětim má puk ve své moci a hledá si s ním cestu do útočného pásma.
     
    34:40
    Fanoušci se velmi dobře baví, zejména ti polští. Není divu, Osvětim vede s velkým náskokem. Nyní rozjeli divoký tanec na oblíbenou písničku "Macarena".
     
    34:02
    Až teď se konečně probil jeden z týmů do přesnějšího zakončení. Mezi kruhy si sjela Magdalena Czapliková a svižnou ranou zápěstím poslala puk do náruče gólmanky Bonathanové.
     
    33:25
    Hraje se sice ve strhujícím tempu, jenže útočnicím se teď vůbec nedaří něco nebezpečnějšího vymyslet. Gólmanky mohou být ve svých svatyních v klidu.
     
    32:43
    Stále přihlížíme bojovnému a svižnému hokeji, kotouč se rychle stěhuje po ledové ploše sem a tam.
     
    32:10
    Teď sledujeme vyrovnaný hokej, při němž na ledě dominují obě pozorné obrany, které velmi zodpovědně čistí prostor před oběma brankářkami.
     
    31:37
    Bracknell se prezentuje aktivním pojetím hry, rozhodně se mu nedá upřít snaha. Největší překážkou Včel v cestě za vstřelenou brankou, však je mizerná produktivita.
     
    31:15
    Tohle vypadalo nadějně! Nejlepší hráčka Včel Veronique Laramee-Bonathanová tvrdě vystřelila z prostoru pravého kruhu, jenže měla vychýlenou mušku a minula vzdálenější tyč.
     
    30:50
    Osvětim už je kompletní. Hraje se 5 na 5:
     
    30:20
    Polky se brání velmi organizovaně a účinně, teď velmi dobře střeží své obranné pásmo a drží hru daleko od Oliwie Rybacké.
     
    30:00
    Brankářka Rybacká teď dostala pořádně zabrat, když musela zlikvidovat několik štiplavých projektilů, jež na ni vyletěly z prostoru kruhů.
     
    29:36
    Včely se nahrnuly hned do útočného pásma a rozvinuly útočnou kombinaci.
     
    29:05
    Osvětim se dokázala osvobodit dlouhým vyhozením.
     
    28:50
    Katarzyna Frackowiaková (OSV) – 2 minuty – držení protihráčky.
    POZNIEWSKÁ - 1:5
     
    28:21
    Osvětim právě vstřelila branku!
    Unia přebrala otěže zápasu zpět do svých rukou a uděluje Včelám lekci z produktivity! Po dvou asistencích se konečně dočkala přesného zásahu KAROLINA POZNIEWSKÁ, když Magdalena Czapliková nahodila od levého mantinelu puk směrem na bránu, útočnice Osvětimi si v těžkém úhlu zpracovala puk a dokázala ho pohotově z těžké palebné pozice zasunout za záda gólmanky Bonathanové! Asistence: Magdalena Czapliková.
     
    27:30
    Katarzyna Frackowiaková byla blízko hattricku, když si sjela blíže k bráně z levého křídle a snažila se procpat puk mezi betony gólmanky Bonathanové k přední tyči, ale bez úspěchu!
     
    27:14
    Osvětim se zabydlela v útočném pásmu, zatím však bojuje o puk hlavně v blízkosti hrazení.
     
    26:48
    Unia teď přeci jen otupila britský nápor a vyrovnala hru. Mnohem častěji se dostává ke kotouči a probíjí se s ním na dostřel gólmanky Bonathanové.
     
    26:05
    Hráčky z Ostrovů nemají se svými polskými soupeřka vůbec žádné slitování a i nadále usilovně buší do jejich obranného valu. Gólmanka Rybacká se má v brankovišti co ohánět.
     
    25:51
    Bracknell je v posledních minutách mnohem lepší a Osvětim se nemůže vymanit z tlaku. Když už vyveze puk kupředu, nedokáže nic vymyslet.
     
    25:07
    Včely teď jsou mnohem aktivnější a tlačí Osvětim u její brány. Před branku se prokličkovala Christine Nemanová, jenže zblízka nedokázala propálit betony brankářky Rybacké!
     
    24:41
    V pravém kruhu zkusila štěstí Louise Adamsová, jež mířila zápěstím velmi dobře ke vzdálenější tyčce, jenže tu jen trefila! Teď měla brankářka Rybacká štěstí!
     
    24:12
    Včely se nehodlají s velkým mankem smířit a tlačí v ofenzivní fázi na pilu.
    BIELASOVÁ - 1:4
     
    23:44
    Osvětim právě vstřelila branku!
    ostrovanky si vynutily chvilkovou územní převahu, jenže v útočném území ztratily puk a po rychlém brejku inkasují počtvrté! Opět zafungovala spolupráce elitního útočného komanda Unie, když Karolina Pozniewská posunula puk na SYLWII BIELASOVOU, jež se prosmýkla až do předbrankového prostoru a i když byla tísněná, v pádu přehodila levý beton gólmanky Bonathanové! Asistence: Karolina Pozniewská.
     
    22:40
    Brankářka Bonathanová teď musela několikrát úspěšně zasáhnout, střelkyně Osvětimi ji zasypaly vydatnou sprškou nepříjemných střel.
     
    22:06
    Kotouč se rychle stěhuje po ledové ploše sem a tam. Chvíli tahají za delší konec pomyslného provazu Polky, jindy pro změnu hokejistky z Britských ostrovů
     
    21:40
    Osvětim je na koni a pokračuje v útočném snažení. Včely jsou třetí obdrženou brankou očividně zaskočeny.
    FRACKOWIAKOVÁ - 1:3
     
    21:07
    Osvětim právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš, toto kruté hokejové přísloví teď nelítostně ztrestalo Bracknell a Unia vede už o dvě branky! Po Joanně Strzelecké se kus černé gumy dostal ke kapitánce KATARZYNĚ FRACKOWIAKOVÉ, jež si vyjela na vrchol kruhů a skórovala přesně k pravé tyčce brankářky Bonathanové, jež zůstala strnule stát, protože vůbec nic neviděla! Asistence: Joanna Strzelecká.
     
    20:35
    Včely se usadily v útočném postavení a pořádně zaměstnaly osvětimskou defenzivu v čele s gólmankou Rybackou! Gólmanka Unie vyrazila střelu zblízka a kotouč mohla dorážet před odkrytou bránou Leanne Ganneyová, ale neuspěla!
     
    20:05
    Bracknell byl o něco úspěšnější na úvodním vhazování a od vlastní modré čáry rozehrává.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Všichni aktéři už vyjely z kabin a začátku 2. třetiny tak už vůbec nic nestojí v cestě.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Bracknell – 10
    Osvětim – 15
     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla vyrovnanou a útočnou partii, jež s sebou přinesla tři přesné zásahy. Osvětim poslala do vedení Katarzyna Frackowiaková, ale Bracknell odpověděl zásluhou Katie Girdlerové. Poslední slovo však patřilo Unii, jež bleskově zasadila Britkám druhý úder. Přesně do černého mířila v krkolomné pozici Magdalena Czapliková. Tým z Polska vede před prostřední částí, jež začne zhruba asi ve 14:46, nad Včelami těsně 2:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Unia ještě zkouší jednu akci, puk má ve středním pásmu.
     
    19:22
    Mezi kruhy se probila do zakončení Natalie Aldridgeová, ale svou ranou k levé tyči prověřila jen pevnost betonů gólmanky Rybacké. Následně přihrávala před bránu, ale zde nenašla žádnou ze spoluhráček!
     
    18:59
    Nyní už se hlásí o útočné slovo Včely, jež mají solidní územní převahu. Z mezikruží pálila agilní Veronique Laramee-Paquetteová, ale její projektil byl sražený do ochranné sítě.
     
    18:17
    Tohle byla obrovská příležitost! Magdalena Czapliková se ujala puku v pravém kruhu, kde měla dostatek času a prostoru, a tvrdě vypálila, ale její projektil jen o kousek přeletěl vzdálenější šibenici!
     
    17:55
    Unia má sice obrovský tlak a střílí ze všech možných pozic útočného pásma, jenže potýká se s hodně nepřesnou koncovkou.
     
    17:30
    Osvětim už rozjela svůj přesilovkový kolotoč, jenže zatím rychlé kombinaci chybí častější a přesnější střelba.
     
    17:05
    Unia rozvinula svou útočnou akci, jenže brzy o puk přišla po nepřesné přihrávce a Bracknell toho dokonale využil k vyhození.
     
    16:44
    Leanne Ganneyová (BRC) – 2 minuty – sekání. Předtím dobře pálila od modré čáry z řad Osvětimi Joanna Strzelecká, ale našla jen náruč gólmanky Bonathanové.
    CZAPLIKOVÁ - 1:2
     
    15:39
    Osvětim právě vstřelila branku!
    Radost Britek ještě ani nestihla pořádně utichnout a Osvětim se opět ujímá hubeného náskoku! Při zmatcích před brankovištěm Bracknellu se k puku dostaly Sylwia Bielasová s Karolinou Pozniewskou, druhá jmenovaná sice pálila jen do betonů, jenže k odraženému kotouči se probila MAGDALENA CZAPLIKOVÁ, jež si srovnala puk na hůl a z mírného úhlu na levé straně prostřelila brankářku Bonathanovou! Asistence: Karolina Pozniewská, Sylwia Bielasová.
    GIRDLEROVÁ - 1:1
     
    14:55
    Bracknell právě vstřelil branku!
    Tak to je studená sprcha pro Unii, jež přišla o nejtěsnější náskok! Kotouč putoval po ose Louise Adamsová – Kimberley Laneová – KATIE GIRDLEROVÁ, jež sice z mírného úhlu na pravé straně zaduněla na betony brankářky Rybacké, jenže puk se k ní znovu odrazil a druhý pokus k tyči už byl úspěšný! Asistence: kimberley Laneová, Louise Adamsová.
     
    14:19
    Gólmanka Bonathanová se vyznamenala, když si poradila s další štiplavou střelou z prostoru levého kruhu. Puk vyrazila betony a rychle rozehrála holí na své spoluhráčky v poli.
     
    13:45
    Osvětim nakonec dokázala po dlouhém snažení vybojovat kotouč do své moci a nyní sledujeme, jak si hledá cestu do útočného území.
     
    13:07
    Teď už přihlížíme ofenzivnímu snažení Bracknellu. Christine Newmanová a Jessica Curtisová se tlačily do zakončení a z mezikruží prověřily brankářku Rybackou.
     
    12:41
    A znovu v akci aktivní Karolina Pozniewská, jež má však dnes s proměňováním velkých šancí problémy. Zblízka zkoušela zasunout puk mezi betony brankářky Bonathanové, ale neúspěšně!
     
    12:10
    Unia i nadále diktuje tempo hry a svírá Včely v hloubi jejich obranného pásma. Obránkyně Bracknellu mají pořád spoustu práce.
     
    11:58
    Tvrdý projektil vypustila ze své hole mezi kruhy Louise Adamsová, jež našla připravenou náruč dobře postavené gólmanky Rybacké.
     
    11:25
    Osvětim má na své straně stále značnou územní převahu, po vstřelené brance hraje ještě ve větší pohodě.
     
    11:00
    Tvrdá rána vyletěla z vrcholu levého kruhu, když se do puku opřela kapitánka Katarzyna Frackowiaková, jenže její pumelici vyrazila brankářka Bonathanová.
     
    10:37
    Osvětim vyšachovala hezkou kombinací obranu Britek, jenže nakonec z toho nebylo nic, protože se nepovedla finální přihrávka před brankoviště.
     
    10:15
    Nakonec je však hra přerušena, protože Unia to přehnala s důrazem a dopustila se postavení útočící hráčky v brankovišti.
     
    10:05
    Osvětim už kombinuje v útočném pásmu.
     
    09:37
    Bracknell se probil po chvíli snažení ke kotouči a osvobodil se dlouhým vyhozením přes celou délku hřiště.
     
    09:08
    A Unia měla hodně slibnou příležitost utéct soupeřkám do dvougólového trháku! Až před branku se probila obávaná střelkyně Karolina Pozniewská a zblízka vyprášila betony gólmanky Bonathanové!
     
    08:49
    Kimberley Laneová (BRC) – 2 minuty – sekání.
     
    08:11
    Pokračuje se ve vyrovnané a ofenzivní partii, puk se rychle stěhuje od jedné branky ke druhé. Obě gólmanky se musí mít neustále na pozoru.
    FRACKOWIAKOVÁ - 0:1
     
    07:45
    Osvětim právě vstřelila branku!
    Unia podnikla další útočný výpad a raduje se z důležitého vedení! Kamila Wieczoreková poslala nahrávku na KATARZYNU FRACKOWIAKOVOU, jež si vybruslila do prostoru mezi kruhy a z příznivé palebné pozice propálila prudkou střelou brankářku Bonathanovou! Asistence: Kamila Wieczoreková.
     
    06:39
    Na druhé straně kluziště vypálila Veronique Laramee-Paquetteová, ale z levého kruhu prudkou ranou jen nastřelila hruď brankářky Rybacké.
     
    06:06
    Osvětim se probila do rychlého protiútoku, jenže k zakončení se ze slibné pozice mezi kruhy nedokázala přes obětavé Angličanky probít.
     
    05:29
    Obrázek hry se nemění. Oba soupeři se snaží o útočný hokej a střídají se v útočné aktivitě.
     
    05:10
    Zatím sledujeme hodně hezké utkání. Oba týmy se snaží o útočné pojetí hry a tak není o vzrušení před oběma brankami vůbec nouze.
     
    04:40
    Tohle byla obrovská šance! Kamila Wieczoreková nabrala rychlost a ukázala záda obraně Britek. Sjela si až před branku a zblízka nenašla skulinku mezi betony brankářky Bonathanové!
     
    04:17
    Sledujeme teď hlavně tuhý boj o střed hrací plochy.
     
    04:00
    Osvětim je teď zahnána do hloubi svého obranného pásma, Včely velmi dobře bruslí a vynutily si tlak.
     
    03:25
    Polky se probily do útočného pásma a dostaly se i do zakončení. Z mezikruží zkusila štěstí Magdalena Czapliková, jež vyprášil betony brankářky Bonathanové.
     
    03:00
    Osvětim drží puk u své brány a snaží se rozehrát přes napadající Včely.
     
    02:22
    Bracknell je kompletní, oslabení sehrál velmi dobře, když soupeřky pustil jen ke střele od modré čáry, přičemž navíc sám nevyužil obrovskou šanci skórovat.
     
    01:57
    A pozor, při vlastním oslabení ujela do samostatného úniku Veronique Laramee-Paquetteová, jež zkusila bekhendový blafák. Sice si položila brankářku Rybackou, jenže zazvonila jen na tyčku!
     
    01:25
    Včely získaly puk a ve vlastním oslabení se vydaly do rychlého protiútoku, který táhla Veronique Laramee-Paquetteová, ale před brankou nahrála jen protihráčce.
     
    01:07
    Osvětim má stále územní převahu a kombinuje na dostřel branky Bracknellu.
     
    00:46
    Obávaná kanonýrka Unie Karolina Pozniewská práskla do puku na modré čáře, ale brankářka Bonathanová měla dobrý výhled a vyrazila puk betony.
     
    00:22
    A máme tu velmi brzy první vyloučení zápasu. Unia se protáhla po pravém křídle do útočného pásma a faulu se dopustila Leanne Ganneyová (BRC), jež je potrestána za hru tělem v ženském hokeji.
     
    00:07
    Osvětim byla úspěšnější na úvodním vhazování a od své brány rozehrává útočnou akci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Bracknell dnes nastoupí v černožlutých dresech, Osvětim v bílomodré kombinaci.
     
    Oba týmy už jsou na ledové ploše, přičemž nechybí ani trio delegovaných rozhodčích. Bitva o 3. místo každou chvíli začne.
     
    V ochozech zimního stadionu v Karviné nechybí ani fanoušci Osvětimi, kteří už včera prožívali se svým týmem každou situaci proti domácímu výběru.
     
    Úvodní sestavy:

    Bracknell Queen Bees: Bonathanová – Lambová, Highgateová, Summersová "A", Handisidesová, Graichen-Cunninghamová "C", Curtisová – Ganneyová, Aldridgeová, Overtonová – Laneová, Adamsová, Girdlerová – Laramee-Paquetteová, Newmanová "A", Eppsová – McCluskeyová.

    Unia Osvětim: Rybacká (Krzemienová) – Metyková, Chrapeková, Kosakowská, Strzelecká, Kozlowská "A", Fersztová – Pozniewská, Czapliková, Bielasová – Galuszková "A", Wieczoreková, Frackowiaková "C" – Michaleková, Jarmulowiczová, Kosmová – Zalewská, Trethanová.

    Rozhodčí: Maria Raabye Fuchselová (DEN) – Veronika Dopitová (CZE), Michaela Štefková (CZE).
     
    Osvětim neodehrála vůbec špatnou úvodní třetinu svého zahajovacího utkání proti Šavlím z Vídně. I když Rakušanky vedly už 4:0, chvíli před první sirénou snížily na 2:4 slepenými brankami Magdalena Czapliková a Karolina Pozniewská. Favoritky ale nakonec naplnily papírové předpoklady a zvítězily naprosto suverénně 15:3.

    Unia si mohla spravit chuť o den později proti Karviné, s níž dlouho držela krok. Znovu za to mohla především obávaná kanonýrka Karolina Pozniewská, jež se zapsala hned dvakrát do střelecké listiny. Domácí výběr přečkal perné chvilky hlavně v úvodní dvacetiminutovce, kdy se bránil dlouho při nepříjemném oslabení. Nakonec z toho však bylo relativně přesvědčivé vítězství 5:2.
     
    Bracknell zahájil svůj program bitvou s domácí Karvinou, jíž nedokázal moc dlouho vzdorovat. Už v 11. minutě svítil na tabuli stav 2:0 pro domácí, když se dvakrát trefila Sára Sadilková. Skóre se nakonec zastavilo na poměru 6:1, když čestnou branku Britek vstřelila pouhé dvě sekundy před závěrečnou sirénou při přesilovce 5 na 3 Veronique Laramee-Paquetteová.

    V sobotu se soubor pod vedením trenéra Paula Burtona utkal s velmi silnou Vídní a znovu tahal podle papírových předpokladů za kratší konec provazu. Hokejistky z rakouské metropole se radovaly z přesvědčivého vítězství 8:1, když jediný gól Včel vstřelila ze samostatného úniku Leanne Ganneyová.
     
    Hezké nedělní odpoledne! Jsem rád, že vás mohu přivítat na počátku třetího hracího dne Ligy mistrů žen, kterou hostí město Karviná. Čeká nás zajímavý zápas o 3. místo ve skupině B, v němž se spolu střetnou britský klub Bracknell Queen Bees a polská Unia Osvětim. Utkání začíná v 14:00.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 15. Girdlerová (Laneová, Adamsová), 50. Ganneyová (Laramee-Paquetteová) – 8. Frackowiaková (Wieczoreková), 16. Czapliková (Pozniewská, Bielasová), 22. Frackowiaková (Strzelecká), 24. Bielasová (Pozniewská), 29. Pozniewská (Czapliková), 54. Czapliková (Pozniewská, Bielasová), 58. Pozniewská (Czapliková)


    Bracknell Queen Bees: Bonathanová – Lambová, Highgateová, Summersová "A", Handisidesová, Graichen-Cunninghamová "C", Curtisová – Ganneyová, Aldridgeová, Overtonová – Laneová, Adamsová, Girdlerová – Laramee-Paquetteová, Newmanová "A", Eppsová – McCluskeyová.
    Aksam Unia Osvětim: Rybacká (Krzemienová) – Metyková, Chrapeková, Kosakowská, Strzelecká, Kozlowská "A", Fersztová – Pozniewská, Czapliková, Bielasová – Galuszková "A", Wieczoreková, Frackowiaková "C" – Michaleková, Jarmulowiczová, Kosmová – Zalewská, Trethanová.

    Rozhodčí: Maria Raabye Fuchselová (DEN) – Veronika Dopitová (CZE), Michaela Štefková (CZE)

    Diváci: 50
    bahis siteleri