Bracknell – Osvětim 2:7 (kon.) | Karviná - ženy – Sabres Vídeň 1:7 (kon.)
konec
S.K. Karviná - ženy
1:7 (0:2, 0:4, 1:1)
EHV Sabres Vídeň
Neděle 19.10.2014, 17:30 • Zimní stadion STaRS Karviná • Liga mistryň
Partner:
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Karviná – 15 (41)
    Vídeň – 6 (37) (19:53:13)
     
    Na ledové ploše ještě probíhá fotografování vítězného týmu, jímž je rakouská Vídeň.
     
    S konstatováním, že Ligu mistrů žen skupiny B ovládla Vídeň a domácí Karviná se umístila na skvělém druhém místě, čímž si zajistila postup do semifinálových bojů, se s vámi loučím. Děkuji vám za pozornost nejen po dobu dnešního zápasu, ale i celého turnaje. Na shledanou!
     
    Nejlepší gólmanka turnaje: Victoria Vigilantiová (Vídeň)
    Nejlepší obránkyně turnaje: Regan Boultonová (Vídeň)
    Nejlepší útočnice turnaje: Anna Meixnerová (Vídeň)
     
    A nyní se ozývá bouřlivý potlesk, protože druhým nejlepším týmem turnaje byla vyhlášená domácí Karviná!
     
    Osvětim už na závěrečný ceremoniál není přítomná, protože se hned po skončení zápasu o třetí místo vydala na cestu domů do Polska.
     
    Na ledě už se seřadily hráčky tří nejlepších mužstev – Vídně, domácí Karviné a Bracknellu.
     
    Sportovně musíme uznat, že Vídeň byla po celou dobu turnaje naprosto suverénní, o čemž svědčí i to, že všechny své soupeřky přehrála rozdílem třídy. Karviná se však vůbec nemá za stydět. Naopak! Naprosto po zásluze postupuje ze druhého místa do semifinálových bojů!
     
    Nyní ještě budou oceněny nejlepší týmy.
     
    Z ochozů se i přes jasné vítězství Vídně ozývá naprosto zasloužený potlesk. Oba týmy po celý turnaj předváděly velmi pohledný hokej a atraktivní bitvu svedly i ve velkém finále. Šavle si do třetice na turnaji užívají rakouskou hymnu na počet svého vítězství.
     
    Nejlepší hráčky zápasu:

    EHV Sabres Vídeň – Katharina Hyblerová
    S.K. Karviná – Vendula Přibylová
     
    Zápas je u konce. Ve třetím dějství jsme viděli dvě branky, po jedné na každé straně. Na 7:0 z pohledu Šavlí zvýšila Charlotte Wittichové a čestnou branku Karviné vstřelila na konci utkání parádní trefou Katka Kaplanová. Vídeň tak vítězí 7:1.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    už zbývá do závěrečné sirény jen 20 sekund. Puk je stále v pásmu Šavlí.
     
    59:04
    Karviná ještě nemá dost a tlačí se do koncovky znovu, chce ještě více zmírnit už tak vysokou porážku.
    KAPLANOVÁ - 1:7
     
    58:32
    Karviná právě vstřelila branku!
    Výborně, Karviná se nakonec dočkala naprosto zaslouženého úspěchu! Mezi kruhy si najela KATKA KAPLANOVÁ, jež si srovnala puk na hůl a zápěstím vyslala prudkou přízemní střelu, jež brankářce Vigilantiové propadla podél betonů přesně k její pravé tyčce! Bez asistence.
     
    58:07
    Karviná však stále neskládá zbraně a urputně bojuje o to, aby překazila brankářce Vigilantiové čisté konto. Nyní kombinuje v útočném pásmu.
    WITTICHOVÁ - 0:7
     
    57:38
    Vídeň právě vstřelila branku!
    Šavle zamkly Karvinou v jejím pásmu a dokázaly početní převahu dokonale využít ve svůj prospěch! Venla Hoviová nabila na modrou čáru přesným pasem CHARLOTTE WITTICHOVÉ, jež propálila vše, co jí stálo v cestě! Brankářka Bečevová nestihla zareagovat zřejmě kvůli tomu, že měla zakrytý výhled! Asistence: Venla Hoviová.
     
    57:20
    Domácí hráčky příkladně bojují a výsledkem je další vyhození.
     
    57:06
    Dobrá práce, S.K. opět vydolovalo kotouč v rohu pásma a vyhodilo až ke gólmance Vigilantiové.
     
    56:47
    Karviná získala puk a přerušila tak dlouhou kombinaci Vídně. Puk je ve středním pásmu.
     
    56:18
    Klára Hudečková (KNZ) musela zatáhnout za záchrannou brzdu, když hákovala mezi kruhy Annu Meixnerovou, jež vypálila těsně nad bránu.
     
    55:48
    Anna Meixnerová přihrála do předbrankového prostoru Esther Kantorové, jež místo střely přes hradbu těl raději zvolila zpětnou kličku a podržela puk, čímž ušetřila další cenné vteřinky z trestu svého týmu.
     
    55:24
    Nikola Gápová při přesilovkové kombinaci získala puk a tvrdě vystřelila z vrcholu kruhů. Brankářka Vigilantiová však měla čistý výhled a puk schovala v náruči.
     
    55:10
    Domácím se teď při přesilovce vůbec nedaří získat postavení v útočném pásmu. Šavle chtějí dohrát zápas s čistým štítem a dělají pro to opravdu všechno.
     
    55:00
    Šavle opět ukořistily kus černé gumy a osvobodily se.
     
    54:41
    Karviná už pokračuje v útočné kombinaci, ale obranný blok Vídně velmi dobře bruslí a nedává soupeřkám ani centimetr ledu zadarmo.
     
    54:30
    Vídeň rychle získala puk a vyhodila.
     
    54:16
    Valentina Bettariniová (VIN) – 2 minuty – hákování.
     
    54:05
    Jen tak dál! Domácí soubor tlačí Vídeň i nadále v jejím pásmu.
     
    53:35
    Karviná má obrovský tlak. Od modré čáry tvrdě vypálila Sabina Duroňová a gólmanka Vigilantiová měla zakrytý výhled, ale puk si našla a přerušila hru. Domácí hráčky číhaly na dorážky marně.
     
    53:13
    Katka Kaplanová se ocitla úplně sama před brankářkou Vigilantiovou, jenže ani ona nedokázala odčarovat kouzlo gólmanky Šavlí!
     
    52:55
    Karviná má na své straně velký tlak a už by si zasloužila vstřelit alespoň čestnou branku, jenže zatím jí není nakloněna ani paní Štěstěna.
     
    52:25
    A další šance! Karviná si proklestila cestičku do útočného pásma a tvrdě vypálila prostřednictvím Renáty Kytkové z mezikruží, jenže brankářka Vigilantiová opět zasáhla betony.
     
    51:48
    Vídeň dokázala znovu vyvézt puk a pouští na led čerství síly. Karviná teď hraje velmi dobře.
     
    51:28
    Anna Zíková, jež včera proti Osvětimi pálila ostrými, vypálila ihned po vhazování od modré čáry, ale našla jen betony gólmanky Vigilantiové.
     
    51:15
    Hraje se už hodně dlouho bez přerušení, Šavle dokázaly pod tlakem posunout hru alespoň do středního pásma.
     
    50:32
    Nadějné přečíslení Karviné! Vendula Přibylová ujela v tandemu se svou spoluhráčkou Katkou Kaplanovou do přečíslení 2 na 1, druhá jmenovaná vše vzala na sebe a z mírného úhlu na pravé straně vyprášila betony brankářky Vigilantiové!
     
    50:14
    Venla Hoviová, jež reprezentuje na mezinárodním poli Finsko, zkusila ránu z pravé strany a brankářka Bečevová vyrazila puk betony před brankoviště. Zde však žádná z vídeňských hráček nestihla dorážet.
     
    50:00
    Puk je v rohu útočného pásma Karviné, kde o něj hráčky obou týmů usilovně a už poměrně dlouho bojují. Fanoušci se po jednom ze zákroků dožadují vyloučení Šavlí.
     
    49:37
    Karviná se nastěhovala do útočného pásma a několikrát si přihrála. Brankářka Vigilantiová ale opět jen sledovala dění před sebou, aniž by musela zasahovat.
     
    48:36
    Anna Meixnerová vypálila mezi kruhy a její prudká střela byla sražena jen kousek nad pravý horní růžek brankářky Bečevové. Vídeň zůstává v pásmu a u puku.
     
    48:15
    Až teď se Karviná osvobodila dlouhým vyhozením.
     
    47:59
    Anna Hanserová se chopila kotouč při přesilovkové kombinaci a vypálila z mírného úhlu na pravé straně, ale její rána orazítkovala jen přední tyčku!
     
    47:35
    Karviné se ještě nepovedlo vyhodit a Vídeň má velký tlak. Anna Hanserová pálila z vrcholu kruhů, ale jen daleko vedle pravé tyčky gólmanky Bečevové.
     
    47:07
    Dobrá práce karvinské defenzivy. Kaitlin Spurlingová si najela mezi kruhy a chystala se střílet, ale byla odzbrojena.
     
    46:56
    Venla Hoviová se tlačila k puku po vhazování mezi kruhy, jenže byla zablokována. Vídeň nicméně drží útočné pásmo.
     
    46:53
    Karolína Kovářová (KNZ) – 2 minuty – hra tělem v ženském hokeji.
     
    46:25
    Hraje se hodně svižný a vyrovnaný hokej. I když se oba soupeři často dostávají do útočného pásma, zde se jejich snaha rozbíjí o pozornou defenzivu.
     
    45:59
    Anna Meixnerová se rozpřáhla na vrcholu kruhů, jenže její rána byla protihráčkou zblokována a skončila jen v rohu karvinského pásma.
     
    45:28
    Karviná se snažila projít do útočného pásma, což se jí sice podařilo, ale jen za cenu postavení mimo hru. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    45:08
    Hráčky z Rakouska se při dalším brejku dostaly k ohrožení brankářky Bečevové, ale ta střelu z prostoru levého kruhu velmi dobře viděla a neměla problém úspěšně zasáhnout.
     
    44:43
    S.K. už tlačí soupeřky v jejich pásmu a často se dostává do zakončení, jenže ani po druhé přestávce se mu v této disciplíně vůbec nedaří. Projektily jsou hodně nepřesné.
     
    44:13
    Děj hry se stále odvíjí v blízkosti branky Karviné, Vídeň se i ve třetí části prezentuje hodně aktivním pohybem.
     
    43:52
    Vídeň se opět protlačila do útočného pásma a na konci akce přebrala puk Anna Meixnerová, jenže vyhlášená kanonýrka teď svou pověst nepotvrdila a poslala puk těsně vedle.
     
    43:23
    Pia Prenová nabrala rychlost, najela si mezi kruhy a v tísni vypálila. Její projektil se stal snadnou kořistí pro brankářku Bečevovou, protože střela byla nepovedená.
     
    43:07
    Nyní už sledujeme útočnou kombinaci Karviné, jež manipuluje s pukem kolem gólmanky Vigilantiové, jež v prostřední části měla minimum práce.
     
    42:48
    Venla Hoviová se snažila probít k zakončení mezi kruhy a úspěšně. Její rána však byla sražena a puk proletěl vedle pravé tyčky Kateřiny Bečevové.
     
    42:25
    Kotouč je stále v pásmu Karviné, ale domácí hráčky dobře přistupují k vídeňským střelkyním a vůbec je nepouštějí k ohrožení brankářky Bečevové.
     
    42:15
    Šavle už jsou na ledě v pěti a pokračují v útočném snažení.
     
    41:47
    Vídeň si zatím počíná při vlastním oslabení naprosto suverénně. Už hodně dlouho drží puk v útočném pásmu.
     
    41:26
    Karviná se teď hodně trápí, vůbec se jí nedaří dostat puk pod kontrolu, natož s ním přejít do útočného pásma.
     
    41:05
    Karviná se vrátila do útočného postavení a několikrát si při přesilovkovém vzorci vyměnila puk. Ten však brzy získaly Šavle a opět vyhodily.
     
    40:29
    Až teď se Vídeň osvobodila vyhozením.
     
    40:17
    Markéta Výtisková vypálila na modré čáře, ale při střele, která jí vůbec nesedla a skončila jen v rohu pásma, upadla. Karviná však stále drží pásmo.
     
    40:10
    Katka Kaplanová hned po vhazování ve středovém kruhu zavezla puk do rohu útočného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Karviná – 8 (26)
    Vídeň – 17 (31)
     
    Vídeň pyká za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    Nakonec ne, ale Šavlím to jistě vůbec nevadí. Předvedly totiž třetinu z říše snů, zatímco Karviná by na uplynulých dvacet minut hry nejraději zapomněla. Vídeň vede už 6:0, když se trefily Pia Prenová, Regan Boultonová, Esther Kantorová a Nadine Ullrichová. Věřme tomu, že Karviná si o druhé přestávce odpočine a ve třetím dějství hodně nepříznivé skóre alespoň zkoriguje. Pokračujeme zhruba v 19:06.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Vídeň se ještě nastěhovala do útočného pásma. Protlačí se k ještě jedné střele?
     
    39:12
    Až teď se S.K., protlačilo s pukem do útočného pásma. Nepřesná rána se odrazila od zadního mantinelu a gólmanka Vigilantiová raději přikryla odražený kotouč pod rukavicí u své levé tyčky.
     
    38:37
    Vídeň stále nemá dost a nenechává přetíženou karvinskou defenzivu v čele s brankářkou Bečevovou ani na chvilku vydechnout.
    ULLRICHOVÁ - 0:6
     
    38:15
    Vídeň právě vstřelila branku!
    Karviné to teď vůbec nejde a její manko navíc začíná hrozivě narůstat! I když gólmanka Bečevová skvělým zákrokem vychytala zblízka Annu Hanserovou, akce Vídně pokračovala, Anna Hanserová nahrála na modrou čáru Charlotte Wittichové, jež našla před brankovištěm volnou NADINE ULLRICHOVOU, jež už měla snadnou úlohu zblízka zamést puk do sítě! Asistence: Charlotte Wittichová, Anna Hanserová.
     
    37:42
    Karviná pod tlakem vyhodila puk jen přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    37:28
    Esther Kantorová při dalším nebezpečném vídeňském protiútoku zavezla puk až k bráně a přihrála před bránu, kde však byly jen hráčky Karviné.
     
    36:56
    Až v závěru přesilovky se dostala Karviná do pásma a ohrozila brankářku Vigilantiovou, jež si poradila se střelou z mezikruží.
     
    36:15
    Jenže střelu od modré čáry zblokovala Kaitlin Spurlingová a ujížděla sama na brankářku Bečevovcou. Sjela si až před brankoviště, ale svou ranou trefila jen betony!
     
    35:55
    S.K. už drží útočné pásmo.
     
    35:41
    Vídeň je tak rozjetá, že jí nevadí ani to, že má na ledě o jednu hráčku méně. Mezi kruhy vypálila Kaitlin Spurlingová a našla náruč brankářky Bečevové. Z ochozů se ozval pokřik "Holky, hrajeme přesilovku!".
     
    35:15
    Šavle bleskově získaly puk do své moci a rychlým vyhozením až k brankářce Bečevové se osvobodily.
     
    34:56
    Teď je tu šance. Pia Prenová (VIN) obdržela 2 minuty za hákování.
     
    34:30
    Anny Meixnerové je i dnes plný led. I tentokrát se probila do zakončení, když se uvolnila na pravém křídle a z mírného úhlu na pravé straně poslala puk k přední tyčce, kde schovala puk do náruče gólmanka Bečevová.
     
    34:09
    A znovu. I když si Karviná našla cestičku do blízkosti gólmanky Vigilantiové, než stihla zakončit, byla od puku odzbrojena a kupředu se ženou Šavle.
     
    33:59
    Karviná se snaží zmátořit, ale její vidina toho, že zaskočí favorizovanou Vídeň, se pomalu rozplývá.
    KANTOROVÁ - 0:5
     
    33:33
    Vídeň právě vstřelila branku!
    Bohužel, Karviné se nepovedl rychlý protiútok, který vypadal slibně, a Šavle po bleskové akci navyšují svůj komfortní náskok! Pia Prenová posunula puk na Annu Meixnerovou, jež zatáhla do útočného pásma puk po levém křídle, navázala na sebe pozornost protihráček a předložila lahůdkovou nahrávku před brankoviště na ESTHER KANTOROVOU, jež usměrnila puk k pravé tyčce brankářky Dvořákové, kterou střídá její kolegyně Kateřina Bečevová! Asistence: Anna Meixnerová, Pia Prenová.
     
    32:58
    Rakušanky už opět kombinují ve útočném pásmu.
     
    32:26
    Ne, Karviné se teď prostě nedaří vůbec nic. Když už se S.K. dostane ke kotouči, tak o něj přijde dříve, než stačí ohrozit brankářku Vigilantiovou.
     
    32:06
    Vídeň stále drží útočné pásmo. Fanoušci na to reagují hlasitou podporou a křičí "Pojďme, holky, pojďme do toho!"
     
    31:36
    Z mírného úhlu na levé straně se vší silou opřela do puku Anna Hanserová a brankářka Dvořáková měla co dělat, aby puk vyrazila nad svou bránu!
     
    31:09
    Venla Hoviová se elegantní kličkou zbavila obránkyně mezi kruhy, jenže následně v obležení protihráček o kotouč přišla a nestihla zakončit.
     
    30:43
    Šavle si stále udržují svou velkou převahu, brankářka Dvořáková si nemůže ani na chvíli vydechnout.
     
    30:07
    Stále přihlížíme stejnému obrazu hry. Vídeň má navrch a mátožnou Karvinou, s jejíž sebedůvěrou dvě rychlé branky pořádně zacloumaly, tlačí u její brány. Trenér Štoudek předtím reagoval oddechovým časem na nepovedenou pasáž hry svých svěřenkyň.
    BOULTONOVÁ - 0:4
     
    29:46
    Vídeň právě vstřelila branku!
    Brankářka Dvořáková musí podruhé v krátkém časovém sledu lovit puk ze své sítě, Šavle vedou už 4:0 a s šancemi Karviné to vypadá bledě! Kaitlin Spurlingová našla v levém kruhu úplně volnou REGAN BOULTONOVOU, jež si v klidu srovnala puk na hůl, a i když Dvořáková její ránu tečovala betonem, puk zapadl za její záda! Asistene: Kaitlin Spurtlingová, Nadine Ullrichová.
     
    29:15
    Vídeň je na koni a snaží se ze své aktuální psychické výhody vytěžit co nejvíce. Karviná se musí ze všech sil bránit.
    PRENOVÁ - 0:3
     
    28:36
    Vídeň právě vstřelila branku!
    Bohužel, Vídeň uděluje Karviné lekci z produktivity a jde do třígólového trháku! Regan Boultonová při přesilovkové kombinaci poslala puk mezi kruhy, kde nestihla karvinská defenziva pokrýt PIU PRENOVOU, jež elegantní střelou poslala puk do horního rohu bezmocné brankářky Dvořákové! Asistence: Regan Boultonová, Esther Kantorová.
     
    28:25
    Regan Boultonová tvrdě vystřelila od modré čáry a brankářka Dvořáková měla proti její dělovce zakrytý výhled. Puk proletěl těsně vedle její levé tyčky!
     
    28:09
    Katka Kaplanová už střílela mezi kruhy, jenže protihráčka vložila do jejího pokusu hůl a puk skončil za brankou. S důrazem to následně přehnala Kateřina Solničková (KNZ) a dostala 2 minuty za hákování.
     
    28:02
    Vídeň si nechtěla komplikovat situaci ve svém pásmu, tlak soupeřek přerušuje za cenu dlouhého vyhození na zakázané uvolnění.
     
    27:42
    Karviná vybojovala puk a postupným útokem se protlačila až do útočného území, kde se uvolnila mezi kruhy Kateřina Solničková, ale v těžké pozici bekhendem zakončila nepřesně.
     
    27:06
    Vídeň teď zavřela Karvinou v jejím pásmu a rozvíjí svou kvalitní kombinaci.
     
    26:42
    S.K. si musí dávat neustále pozor na smrtící protiútoky Vídně. Další z nich táhla po levém křídle Anna Meixnerová, jež našla nezištnou nahrávkou před bránou Esther Kantorovou, ale ta vystřelila daleko vedle levé tyčky Barbory Dvořákové.
     
    26:06
    Karviná má teď navrch a už dlouho svírá Rakušanky v blízkosti jejich branky. Domácí výběr se dokáže dostat do šancí, ale s jejich využíváním už je to horší.
     
    25:55
    Hezkou střelu vyslala při karvinském útoku Katka Kaplanová, jež napřáhla mezi kruhy, ale její projektily doplachtil do nastavené náruče brankářky Vigilantiové.
     
    25:37
    Škoda, dlouhá a nepřesná nahrávka Karviná končí na odpískaném zakázaném uvolnění.
     
    25:18
    Vídeň dokázala vybojovat po chvilce puk a učinila přítrž karvinskému útočnému snažení. Hraje se ve středním pásmu.
     
    24:50
    Pokračuje se ve strhujícím tempu, tentokrát pozorujeme, jak s pukem v útočném pásmu naloží hráčky Karviné.
     
    24:17
    nepříjemnou ránu vyslala z pravého kruhu rozjetá Venla Hoviová, ale svým projektilem ztroskotala na hbitém betonu brankářky Dvořákové.
     
    23:53
    Hokejistky nám i nadále servírují pestré hokejové menu. Za obranu Karviné se protáhla rychlonožka Anna Meixnerová, ale u první tyče nastřelila gólmanku Dvořákovou!
     
    23:28
    Škoda, teď se Karviná důrazně tlačila před brankovištěm k dorážkám. Nakonec se to povedlo Vendule Přibylové, ale zblízka nastřelila jen betony gólmanky Vigilantiové!
     
    23:03
    Karviná teď zamkla Šavle u jejich branky na deset západů, obrana Vídně má spoustu starostí s pokrýváním střelkyň S.K.
     
    22:48
    Šance i na druhé straně ledového kolbiště. Kateřina Solničková napřáhla v pravém kruhu, ale našla jen nachystanou náruč brankářky Vigilantiové. Ozývá se zasloužený potlesk.
     
    22:28
    Kaitlin Spurlingová opět ukázala, s jakou lehkostí se dokáže probít do zakončení. Z mírného úhlu na pravé straně nechala vyniknout gólmanku Dvořákovou.
     
    22:06
    Vídeň otupila tlak svých soupeřek, teď se hraje ve středním pásmu.
     
    21:39
    Karviná se drží v útočném pásmu a to se fanouškům samozřejmě hodně líbí. Své oblíbenkyně ženou kupředu hlasitým pokřikem "Karviná!".
     
    21:17
    To je škody, to je škody! Aneta Lédlová se objevila v ideální palebné pozici mezi kruhy, ale nastřelila jen betony brankáky Vigilantiové. Probila se i k dorážce, jenže druhý pokus končí jen v nachystané náruči maskované opory Šavlí!
     
    21:05
    Venla Hoviová se snažila probít do zakončení, jenže její teč neměla takové parametry, aby prověřila brankářku Dvořákovou. Puk končí vedle levé tyčky domácí gólmanky.
     
    20:42
    Vídeň se snažila probít do útočného pásma po pravém křídle, jenže její útok měl doslova jepičí život. Puk už mají na holích karvinské obránkyně.
     
    20:33
    Kupředu se vrhla Vídeň, jenže v útočném pásmu nevymyslela nic, co by mělo přidělávat vrásky na čele gólmance Dvořákové. Útok Karviné zastavilo postavení mimo hru.
     
    20:06
    Karviná se hned po vhazování zkusila natlačit do útočného pásma, což se jí třeba včera povedlo proti polské Osvětimi, jenže obrana Šavlí byla na modré čáře pozorná.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráčky obou týmů už jsou na ledové ploše, atraktivní zápas může pokračovat.
     
    Domácí kotel bubnuje a to znamená jediné – hokejistky Karviné se vracejí po první přestávce z kabiny ke druhé třetině.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Karviná – 18
    Vídeň – 14
     
    Úvodní dvacetiminutovka je už minulostí. Bohužel pro domácí barvy, Vídeň hned na začátku zápasu ukázala, v čem je její síla, a ujala se dvoubrankového vedení, když se trefily Venla Hoviová a Anna Meixnerová. Sledujeme však vyrovnanou partii a S.K. silnému soupeři zdatně sekunduje. Uvidíme, zda Štoudkova družina v prostřední části protrhne své střelecké trápení. Před prostřední částí, jež začne přibližně v 18:17, vedou Šavle v Karviné 2:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Domácí se ještě přesunuly s pukem na holi do útočného pásma, ale zde se nedokázaly proti důrazným Šavlím prosadit.
     
    19:13
    Vídeň ještě obsadila útočné pásmo a snaží se svou vyhlášenou kombinací vyšachovat karvinskou defenzivu.
     
    18:42
    Karviná se nechce nechat zahanbit. Dostala se na dostřel brankářky Vigilanttiové, jenže i Vídeň si vzadu počíná hodně obezřetně.
     
    18:06
    Nepříjemná rána vyletěla na brankářku Dvořákovou z prostoru mezi kruhy. Maskovaná opora S.K. měla zakrytý výhled, ale naštěstí puk proletěl vedle její pravé tyčky.
     
    17:26
    Šavle se sice dokážou probít do blízkosti gólmanky Dvořákové, jenže s jejím ohrožením jsou zatím na štíru. Svěřenkyně Josefa Štoudka skvěle hlídají předbrankový prostor.
     
    16:59
    Nyní se hraje v pásmu Vídně, kde si domácí soubor vyměňuje kotouč a hledá si cestu ke střele.
     
    16:30
    Vídeň se snaží zaujmout na delší dobu postavení v útočném území, jenže Karviná se brání velmi zodpovědně a účinně, brankářka Dvořáková nemá moc práce,.
     
    15:57
    Vendula Přibylová nabrala rychlost na levé straně a zkusila zaskočit brankářku Vigilantiovou ranou k bližší tyči, jenže vylámala si zuby na betonech.
     
    15:33
    Sledujeme vyrovnaný hokej, přičemž na nudu si fanoušci rozhodně nemohou stěžovat. Na ledě se neustále něco děje, a to u obou branek.
     
    15:03
    Akce pokračovala a Kateřina Solničková dostala druhou šanci! Zblízka však po nahrávce zpoza brány nastřelila jen betony brankářky Vigilantiové a puk nedotlačily do brány ani její spoluhráčky!
     
    14:48
    Kateřina Solničková tvrdě vypálila z prostoru na levé straně, jenže vyprášila jen nachystané betony gólmanky Vigilantiové u přední tyčky.
     
    14:14
    Karviná zaujala postavení v útočném pásmu a rozjela svou kombinaci.
     
    14:00
    Šavle i nadále pokračují v útočné aktivitě a kombinují v pásmu Karviné.
     
    13:44
    Vídeň si teď aktivním pohybem v útočném pásmu vynutila značnou územní převahu a mačká Karvinou u gólmanky Dvořákové, jejíž obrana zatím pracuje spolehlivě.
     
    13:12
    Ale pozor, hlavně nezapomínat na zadní vrátka! Pia Prenová se ocitla v příznivé palebné pozici mezi kruhy, jenže střela jí nesedla a puk minul branku Brabory Dvořákové.
     
    12:55
    Karviná neskládá zbraně a i nadále bojuje s nepřízní hokejového osudu, co jí síly stačí. Brankářka Vigilantiová si teď poradila s nepříjemnou ranou, jež na ni vyletěla z vrcholu kruhů.
    MEIXNEROVÁ - 0:2
     
    12:30
    Vídeň právě vstřelila branku!
    Bohužel, Šavle ukazují, jak moc silné jsou v zakončení! Pia Prenová předložila přesnou nahrávku ANNĚ MEIXNEROVÉ, jež rozkmitala své rychlé nohy, ujela karvinským obránkyním a zblízka i přes snížení střelecký úhel v mírném úhlu na levé straně procedila puk podél betonů gólmanky Dvořákové do sítě! Asistence: Pia Prenová.
     
    10:19
    Hra se střídavě odvíjí v obou pásmech.
     
    10:50
    i nadále se hraje plynulý a vyrovnaný hokej. Karviná zatím zdatně vzdoruje a drží střelkyně Rakušanek na uzdě.
     
    10:18
    Brankářka Dvořáková si teď připsala sérii úspěšných zákroků, když na ni Šavle pálily hlavně z prostoru obou kruhů.
     
    09:40
    Oba týmy se střídají v útočné aktivitě, ale obě obrany jsou pozorné.
     
    09:12
    Vídeň odpovídá zvýšenou střeleckou aktivitou. Anna Meixnerová hledala zpoza brány svou parťačku Piu Prenovou, jež však vyprášila jen betony brankářky Dvořákové.
     
    09:00
    A znovu tvrdá rána! Tentokrát se o ni postarala z mezikruží Nikola Gápová, jež nastřelila jen připravenou náruč brankářky Vigilantiové.
     
    08:39
    Kateřina Solničková zkoušela zblízka došťouchat puk za záda gólmanky Vigilantiové, jenže masková opora Šavlí si poradila betony na jedničku.
     
    08:18
    Katka Kaplanová se opět tlačila hodně vehementně do zakončení, jenže zblízka nedokázala nahozený puk usměrnit lépe než do betonů brankářky Vigilantiové.
     
    07:41
    Karviná bojuje naprosto ukázkově a vzdoruje velmi zvučnému soupeři. Fanoušci to oceňují hlasitým potleskem a přejí si vyrovnání.
     
    07:06
    Tohle vypadalo hodně nebezpečně! Z levého křídla si sjela před bránu Anna Meixnerová, jenže mezírku mezi betony brankářky Dvořákové nenašla!
     
    06:39
    Děj hry se střídavě odvíjí u obou branek. Chvíli útočí Karviná, jindy pro změnu hokejistky z Rakouska. Obě brankářky mají dostatek práce.
     
    06:13
    Domácí hokejistky opravdu příkladně bojují a dokáží vytvořit ve vídeňském pásmu pořádný zmatek. Teď se jim to právě povedlo, ale nakonec z toho nebylo nic nebezpečného.
     
    05:58
    Katka Kaplanová se s ničím nemazala a z ostrého úhlu na levé straně zaduněla na beton brankářky Vigilantiové, který pokryl prostor u první tyčky.
     
    05:31
    Hra se teď hodně vyrovnala, sledujeme vyrovnanou a útočnou partii.
     
    05:01
    Karviná ale nehodlá hrát druhé housle a snaží se odpovědět stejnou mincí. Sára Sadilková z mírného úhlu na pravé straně nastřelila beton brankářky Vigilantiové.
     
    04:44
    Šavle se vrátily zpět do útočného pásma a zahrozily prostřednictvím Kaitlin Spurlingové. Obávaná kanonýrka z mezikruží vyprášila jen levý beton Barbory Dvořákové.
     
    04:15
    Slibné šance na obou stranách! Nejdříve zblízka nedostrkala puk za brankářku Dvořákovou Venla Hoviová, po čemž Karviná při protiútoku zahrozila. Renáta Kytková nastřelila z levého kruhu jen beton brankářky Vigilantiové a s dorážkou neuspěla proti betonům ani Katka Kaplanová.
     
    03:43
    Výborně. Karviná byla sice pod tlakem, ale hráčky bojovaly doslova jako lvy. Po zblokované ráně mezi kruhy okamžitě odpálily puk na na druhou stranu hřiště.
     
    03:18
    Šavle začaly přesilovku nejlépe, jak mohly. Usadily se v útočném pásmu a z kombinace, jež je na turnaji tolik obávaná, dvakrát zakončily. Nejdříve z pravého kruhu mířila těsně vedle Anna Meixnerová a potom si gólmanka Dvořáková poradila se štiplavou ranou od modré čáry.
     
    02:57
    Markéta Výtisková (KNZ) – 2 minuty – sekání.
     
    02:10
    Karviná se nechce nechat zahanbit a hnána svým skvělým publikem, jež skanduje "Vyrovnat!", se tlačí kupředu. Vídeň musí být u své brány důsledná.
     
    01:53
    A znovu se hnaly Šavle do nadějného přečíslení 2 na 1, jenže nahrávku do předbrankového prostoru tentokrát nikdo z Vídně zachytit nedokázal .
    HOVIOVÁ - 0:1
     
    01:22
    Vídeň právě vstřelila branku!
    To je obrovská škoda pro Karvinou, Vídeň se z prvního většího útoku ujímá vedení! Kaitlin Spurlingová při přečíslení 2 na 1 našla z levého kruhu před brankovištěm volnou VENLU HOVIOVOU, jež ranou bez přípravy poslala po ledě puk přesně k levé tyčce brankářky Dvořákové! Asistence: Kaitlin Spurlingová.
     
    01:00
    Skvělý začátek domácích barev! Sára Sadilková nebezpečně operovala s pukem kolem vídeňské brány a ze druhé vlny na vrcholu kruhů vyprášila betony gólmanky Vigilantiové Klára Hudečková.
     
    00:30
    Domácí začaly aktivně, hned se usadily v pásmu Vídně.
     
    00:05
    Karviná zvládla lépe úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejistky obou týmů už se řadí na úvodní vhazování ve středovém kruhu. Bitva s velkým B o první místo v Lize mistrů žen skupiny B může začít!
     
    A opět nechybí ani kotel karvinských fanoušků, kteří ještě před úvodním vhazováním zahřívají své bubny.
     
    Hráčky obou mužstev už vyjíždějí z kabin a naskakují na ledovou plochu. Zápas každou chvíli začne.
     
    Ledovou plochu už brázdí brusle trojice delegovaných rozhodčích. Na příjezd hráček ještě čekáme.
     
    Úvodní sestavy:

    S.K. Karviná – ženy: Dvořáková (Bečevová) – Brotánková, Kovářová, Výtisková, Hudečková, Zíková, Duroňová, Světinská – Gápová, Kaplanová, Přibylová – Walicová, Lédlová, Sadilková – Křupková, Solničková, Kytková "C".

    EHV Sabres Vídeň: Vigilantiová (Arnbergerová) – Boultonová, Hyblerová "A", Bettariniová "A", Wittichová, Granitzová, Kropfová – Kantorová "C", Prenová, Meixnerová – Spurlingová, Hanserová, Hoviová – Killisch von Hornová, Ullrichová, Schemmerlová.

    Rozhodčí: Maria Zemiaková (SVK) – Barbora Bednářová (CZE), Tereza Štreitová (CZE).
     
    Skvělá zpráva dorazila z lotyšského města Ljepaja, kde se hraje Liga mistrů žen skupiny C. Herlev zdolal Oslo 8:0 a to znamená, že Karviná má jistý postup do semifinále!
     
    Výběr pod vedením trenéra Josefa Štoudka čeká hodně náročná bitva. Co se týče papírových předpokladů, favorizovány jsou zkušené a velmi sehrané vídeňské Šavle. „S Vídní jsme se už utkali dvakrát, takže jakžtakž víme, jakým systémem hraje. Hraje agresivní hokej, bude to hezký zápas,“ předpokládá karvinská útočnice Kateřina Solničková, jež se blýskla dvěma přesnými zásahy proti polské Osvětimi.

    Domácí soubor se však bude moct opřít o hlasitou podporu svých věrných fanoušků, kteří v dosavadním průběhu turnaje pokaždé vytvořili skvělou atmosféru a byli šestým hráčem Karviné.
     
    Vídeň byla už před začátkem turnaje pasována do role nejžhavějšího kandidáta na konečné první místo, což v dosavadních dvou vystoupeních splnila do puntíku. Nejdříve si pohrála s polskou Osvětimí s naprostým přehledem 15:3 a o den později si vyšlápla i na Včely z Bracknellu po výsledku 8:1.
     
    Karviná potvrdila v obou dosavadních duelech pověst papírového favorita, když si poradila s britským Bracknellem 6:1 a o den později zdolala polskou Osvětim 5:2, i když se její triumf nerodil vůbec lehce.
     
    Příjemný nedělní podvečer! Je pro mě ctí, že vás mohu uvítat u zlatého hřebu Ligy mistrů žen skupiny B, v němž si to spolu v přímém souboji o první místo rozdají dva dosud stoprocentní celky, domácí S.K. Karviná a EHV Sabres Vídeň. Utkání začíná v 17:30.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 59. Kaplanová – 2. Hoviová (Spurlingová), 13. Meixnerová (Prenová), 29. Prenová (Boultonová, Kantorová), 30. Boultonová (Spurlingová, Ullrichová), 34. Kantorová (Meixnerová, Prenová), 39. Ullrichová (Wittichová, Hanserová), 58. Wittichová (Hoviová)


    S.K. Karviná - ženy: Dvořáková (od 34. Bečevová) – Brotánková, Kovářová, Výtisková, Hudečková, Zíková, Duroňová, Světinská – Gápová, Kaplanová, Přibylová – Walicová, Lédlová, Sadilková – Křupková, Solničková, Kytková "C".
    EHV Sabres Vídeň: Vigilantiová (Arnbergerová) – Boultonová, Hyblerová "A", Bettariniová "A", Wittichová, Granitzová, Kropfová – Kantorová "C", Prenová, Meixnerová – Spurlingová, Hanserová, Hoviová – Killisch von Hornová, Ullrichová, Schemmerlová.

    Rozhodčí: Maria Zemiaková (SVK) – Barbora Bednářová (CZE), Tereza Štreitová (CZE)

    Diváci: 250
    bahis siteleri