Stoke – Southampton 2:3 (kon.) | Manchester City – Newcastle 0:2 (kon.) | Tottenham – Brighton 2:0 (kon.)
konec
Stoke City
2:3 (0:2)
Southampton FC
Středa 29.10.2014, 20:45 • The Britannia Stadium, Stoke on Trent • Anglický Ligový pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Středeční program Anglického ligového poháru nám definitivně rozluští otázku osmi postupujících do čtvrtfinále. A jeden ze soubojů, který o tomto faktu rozhodne, bude i ten mezi Stoke City a Southamptonem, tedy dvěma týmy, jež jsou součástí nejvyšší anglické soutěže.
     
    Hosté jsou v tomto duelu mírným favoritem, neboť prožívají jednu z nejlepších sezón za několik let. Z posledních devíti utkání vyhráli hned osm, z League Cupu vyřadili i slavný Arsenal, ale co je ještě překvapující, to je aktuální druhá příčka v Premier League.
    Robert Huth si v tréninku poranil lýtkový sval

     
    Ani domácí se ovšem za své výkony nemusejí stydět, od 20. září prohráli jen ve dvou případech, jinak v lize udržují příjemný střed tabulky. Co se Ligového poháru týče, z něho dokázali naposledy vyřadit venku Sunderland.
     
    Vzájemná utkání obou soupeřů za poslední dva roky dopadly povětšinou remízou. Stalo se tak ve čtyřech případech ze šesti, jednou vyhrál Stoke, jednou Southampton. Oba mančafty se přitom střetly o tomto víkendu (The Saints vyhráli díky jediné brance Sadia Maného) a los domácího poháru je paradoxně svedl proti sobě znovu jen pár dní na to.
     
    Stoke se bude muset vypořádat se ztrátou obránce Roberta Hutha, který si poranil lýtko, a chybět bude možná i jeho kolega z defenzívy Phil Bardsley, jenž má problémy se zády. Southamptonský trenér Ronald Koeman nehlásí žádné nové absence, ale předpokládá se, že nějaké změny v sestavě přece udělá. Jinak mu chybějí dlouhoboě zranění James Ward-Prowse s Jayem Rodriguezem.
    Výkony Southamptonu jsou vážně překvapující. 27. října roku 2009 byl na 22. místě v třetí nejvyšší soutěži, o pět let později druhý v Premier League:

     
    Úvodní sestavy:

    Stoke City: Begovič – Bradsley, Shawcross, Wilson, Pieters – N'Zonzi, Cameron – Walters, Bojan, Arnautovič – Diouf
    Náhradníci: Muniesa, Ireland, Adam, Sidwell, Assaidi, Crouch, Sorensen
    Trenér: Mark Hughes

    Southampton FC: Forster – Glyne, Gardos, José Fonte, Targett – Schneiderlin, Davis, Wanyama – Long, Pellé, Tadič
    Náhradníci: Davis, Jošida, Alderweireld, Cork, Bertrand, Mayuka, Reed
    Trenér: Ronald Koeman

    Rozhodčí: Mason – Betts, Eaton.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    4
    Tadičův centr z rohového kopu zamířil k bližší tyčce, tam se k míči tlačil jeden ze spoluhráčů, ale neuspěl.
     
    5
    Pellé se tlačil k přihrávce, jenže poradil si s ním výborně jeden z obránců. A následně si pro balón doběhl v pohodě Begovič.
     
    6
    Southampton právě vstřelil branku!
    Tak to byla výstavní trefa ze strany GRAZIANA PELLÉHO! Ten napřáhl zhruba pět metrů za vápnem, zamířil a technickou střelu poslal přesně do šibenice. Begovič se už jen marně natahoval. Asistence: Matt Targett.
    PELLÉ - 0:1
     
    8
    Lépe do utkání Southampton vstoupit nemohl. Z ničeho nic se ujal vedení. A teď je jen na Stoke, aby na branku odpověděl.
     
    9
    Domácí nyní drží více míč na svých kopačkách, jenže před šestnáctku soupeře se dostat nemůžou. Jejich rozehrávka je značně kostrbatá.
     
    10
    Southampton měl k dispozici standardní situaci po faulu na Wanyama, jenže centr nedoletěl ani na hranici malého vápna.
     
    13
    The Saints zakládali útok středem hřiště, pak se míč ocitl u levé lajny, jenže tam ho Wanyama stihnout nemohl.
     
    14
    Až na úvodní trefu Pellého jsme na hřišti nezaznamenali nic zajímavého. V kombinaci obou týmů je vidět hodně nepřesností, a to především na straně Stoke.
     
    15
    Tohle je velká škoda pro Stoke. Diouf si už nabíhal na kolmici do šestnáctky, ale přece jenom byl v těsném ofsajdu. Správně odmáváno a odpískáno.
     
    17
    Další pokus o útok ze strany Stoke. Jenže jakmile se dostane před šestnáctku, nedokáže vymyslet nic kloudného.
     
    18
    Targett s Wanyamou chtěli zakombinovat a založit, jenže bezúspěšně. Sudí Mason následně odpískal hostujícímu hráčovi faul.
     
    19
    Tohle nebyl špatný centr z pravé strany! Ten se se nakonec stáčel na zadní tyč, kde míč jemně lízl hlavičkou Clyne, a zamezil tak možnému nebezpečí.
     
    20
    Diouf dobře zapracoval u postranní čáry, projít přes jednoho z obránců se mu ale nepodařilo. Stoke tak bude pouze vhazovat.
     
    21
    Domácí zakládali útok podél pravé strany, jenže Targett se stihl včas vrátit a skluzem odvrátil balón do bezpečí.
     
    23
    Targett dostal parádní pas za obranu, snažil se najít někoho ve vápně přízemní přihrávkou, ale Shawcross balón odvrátil na rohový kop. Z něho se hosté neprosadili.
     
    24
    Arnautovič teď pokazil přihrávku! Stoke se dostával do šance dva na dva, jenže Rakušan přihrál Dioufovi na paty. A ten se na něj logicky zlobí.
     
    25
    Málem se Diouf protlačil do střelecké pozice! Hezky si zpracoval balón zády z otočky dopředu, jenže tam vše pohlídal stoper Gardos.
     
    26
    Hosté se nyní nemohou dostat z vlastní útočné poloviny.
     
    27
    Odmávaný a odpískaný ofsajd, hosté se snaží tlačit dopředu.
     
    28
    Tadič se pokusil na pravé straně vypálit, jenže zamířil hodně nepřesně.
     
    30
    Southampton právě vstřelil branku!
    Ovšem mírný tlak Stoku nakonec nic nepřinesl a vzápětí jdou do dvoubrankového vedení hosté. Krásnou přihrávku na levou stranu dostal Davis, odkud poslal balón do středu brankového území, kde ho pohodlně zblízka do branky uklidil SHANE LONG. Asistence: Steven Davis.
    LONG - 0:2
     
    32
    Domácí jsou stále lehce otřeseni touhou brankou, jejich tlak k ničemu vážnému nevede.
     
    33
    Na druhé straně přišel dlouhý nákop k brankáři Begovičovi a ten ho před dotírajícím protihráčem napálil daleko od své branky.
     
    34
    Tohle nebyla špatná série Southamptonu! Ten je zatím na hřišti lepším týmem. Tadič přihrál na vápno Pellému, ten se dostal ke střele, jenže tu poslal hodně nad břevno Begoviče.
    Pellého nepřesná střela po Tadičově přihrávce
     
    35
    Tadič posílal další dlouhý balón do vápna z levé strany. Právě odtud Saints nejvíce hrozí. Tentokráte si pro míč seběhl Begovič.
     
    37
    Stoku nebyla branka uznána pro ofsajd! Diouf si zase dokázal zpracovat míč, ten se následně dostal k Waltersovi, jenž ho uklidil pod břevno. Avšak praporek pomezního byl nekompromisní. A co je důležité, tak správné rozhodnutí rozhodčích.
    Walters skóroval z jasného ofsajdu
     
    38
    Ou ou ou, tohle bylo zralé na sádru. Schneiderlin ostře zajel do Walterse, Masonvšak tenhle zákrok neposoudil ani žlutou kartou.
     
    40
    Saints pohodlně kontrolují hru. Domácí mají stále velký problém s přechodem do útoku, a proto zaslouženě prohrávají.
     
    41
    Targett sice míč sebral soupeři čistě, nicméně Waltersovi se jeho počínání nelíbilo. A lehce si do hostujícího záložníka rýpl.
     
    42
    Wanyama pálil ze střední vzdálenosti, jenže střela mu úplně nesedla. Letěla po zemi, vedle, takže Begovič mohl být úplně v klidu.
     
    44
    Hosté budou chtít tenhle poločas dohrát především v klidu. Drží pohodlně a zaslouženě vedení.
     
    45
    Parádní kombinace ze strany hostujícího celku! Jak je fotbal jednoduchý. Tadič si hezky narazil s Pellém, jenž mu míč poslal patičkou. Stoke se v šestnáctce ubránil jen tak tak.
     
    45+1
    Gardos se po rohovém kopu dostal k zakončení hlavou, jenže svou střelu usměrnil jen nad Begovičovo břevno.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Nevidíme nijak strhující fotbal, ale musíme říci, že favorit ze Southamptonu je na hřišti zatím lepším týmem. Jeho ofenzíva je daleko lepší, především pak přechod na útočnou polovinu. Stoke bude muset po poločase zabrat, jinak v League Cupu skončí.
    Fanoušci v USA si nemyslí, že Stoke hraje špatně, ale výsledek je jednoduše takový, protože Southampton hraje opravdu dobře.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Pellé se nyní vžil do role nahrávače, poslal přihrávku na hranici malého vápna, kde Long chytře přenechával balón na svého spoluhráče vzadu. ten se ale k míči nedostal.
     
    49
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Ale, ale... Domácí ze své jediné vážnější šance skórují! Francouz STEVEN N'ZONZI si poposunul míč dopředu, dostal se ve středu hřiště ke střele, kterou usměrnil sice po zemi, avšak hlavně přesně k tyči. Gólman Forster na balón již nedosáhl. Asistence: Marko Arnautovič.
    N'ZONZI - 1:2
     
    50
    Uvidíme, jak nám tahle branka změní dění na hřišti. Stoke a i jeho fanoušci pravděpodobně chytli druhou mízu.
     
    51
    Saints mohli na druhé straně vyrovnat. Clyne hezky zavezl balón na pravé straně, poslal ho odtud do šestnáctky, kde se nacházel volný Davies. Jenže tomu střela vůbec, vůbec nesedla a byla nakonec tečovaná do zámezí.
    Davies selhal v zakončení
     
    51
    Diouf teď hodně vynadal hlavnímu rozhodčímu Masonovi. Gardos ho zezadu ostře atakoval, ale píšťalka v tomto případě nezazněla.
     
    54
    Saints jsou zase nastěhovaní na útočné polovině soupeře, po vhazování Clyneho však míč sebral do své správy soupeř.
     
    55
    Pěkná možnost Stoku, kterou ale zazdil Bojan! Walters dostal dlouhý pas do vápna, poté přenechal balón svému spoluhráči. Jenže ten místo tvrdého zakončení volil jen dost slaboučkou střelu.
    Bojanovi střela nesedla
     
    57
    Tutovka Longa na navýšení náskoku! Tadič z levé strany vyslal svým pasem do běhu svého spoluhráče, Begovič proti němu ale skvěle vyběhl, a balón tak skončil jen nad jeho brankou.
    Begovič si s Longem poradil
     
    59
    Begovičův další fantastický zákrok! Druhá půle je tedy o dost zajímavější než ta první. Wanyama si naběhl na kolmici do šestnáctky, ale domácí brankář zase skvěle vyběhl a nohama vyrazil balón do bezpečí.
    Begovič vychytal Wanyamu
     
    60
    Další souboj Gardose s Dioufem. Hostující stoper uštědřil soupeři nešetrnou hlavičku a tentokráte Mason zapískal. Z následné standardky se Stoke neprosadil.
     
    64
    A máme tu první žlutou kartu utkání. Bardsley (STK) sestřelil v průniku Longa a Mason neváhal ani vteřinu.
     
    65
    Tadič standardku rozehrál centrem do ohně, kde si vysoko naskakoval Gardos. Jenže svou hlavičku usměrnil jen mimo tři tyče.
     
    65
    Další žlutá karta na straně domácích. Wilson (STK) dost ostře přibrousil Longa a nemůže se ničemu divit.
     
    66
    Diouf nedostal přesný centr, přesto se o balón popral. Jenže od jeho hlavy se dostal pouze k Forsterovi.
     
    67
    Pieters se tlačil k míči, jenže k tomu se dostával jen za cenu faulu. Pellého pravděpodobně trefil do obličeje.
     
    68
    Do konce utkání nám zbývá 22 minut. Saints jsou na hřišti sice asi opět o chlup lepším týmem, ale jejich náskok už nevypadá tak dobře. Bude to krušný zbytek zápasu.
     
    69
    Wanyama posílal kolmici na pravou stranu pro Clyna, ten si následně proti soupeři dopomáhal faulem, kterého neustále strkal zezadu.
     
    70
    Bojanova střela ze střední vzdálenosti nesnesla přísné parametry. Skončila jen na tribuně.
     
    71
    Bojan obral o míč trestuhodně chybujícího soupeře a měl před sebou úplně volný prostor! Jenže dnes se mu prostě moc nedaří, svou přihrávkou totiž nedokázal najít adresáta.
     
    72
    Bojan zase zmařil další šanci! Skvěle to udělal Diouf, který se dokázal zbavit svých obránců v šestnáctce, poté hledal naběhnuvšího si spoluhráče, jenže ten míč tresthodně minul. Balón následně opustil vápno.
    Bojan v tutovce, ale míč po přihrávce Dioufa minul
     
    73
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Bojan, přichází Crouch, do hry jde také Adam za Camerona.
     
    75
    Na hřišti se začíná hodně přiostřovat. Sudí Mason bude muset v minutách následujících zřejmě řešit ošemetné situace.
     
    76
    Střídající Adam (STK) je dalším hráčem, který od Masona obdržel žlutou kartu.
     
    78
    Na hřišti je nyní trošku zmatek. Hráči obou týmů si něco vyříkávají u postranní čáry a Mason se je snažit uklidnit.
     
    80
    Deset minut před koncem základní hrací doby měl vyrovnání na hlavičce Wilson! Centr z rohového kopu byl přetažený na zadní tyč, kde se domácímu stoperovi nepodařilo střelu usměrnit mezi tři tyče.
    Wilsonova nepřesná hlavička
     
    81
    Stoke nyní ve velkém tlaku! Dva rohové kopy nadělaly pořádný zmatek. Nejprve se míč odrazil na malé vápno k úplně volnému Bardsleymu, jehož zakončení bylo tečované těsně nad bránu. Z druhé standardky zahrozil Crouch a míč se poskakováním dostal na horní síť.
    dvě šance domácích za sebou po rohových kopech (2. v pořadí - míč doskákal na horní síť)
    dvě šance domácích za sebou po rohových kopech (1. v pořadí - Bardsley z blízkosti minul)
     
    83
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Tak se to Stoke přece podařilo! Velký tlak přetavili v zasloužené vyrovnání. Rohový kop prodloužil Bardsley dozadu na MAMEHO BIRAMA DIOUFA, který z blízkosti v pohodě zakončil. Asistence: Phil Bardsley.
    DIOUF - 2:2
     
    84
    Adam zahrál rukou, Mason tak hru přerušil. Rozehrávat budou hosté.
     
    86
    Tyčka! Mason jí orazítkoval střelou z vápna, nicméně gól by stejně neplatil, protože domácí forvard byl v ofsajdu.
    Jeden z nestranných fanoušků je nadšený z druhé půle. Pohárová utkání podle něj prý nemají jednoznačného favorita.

     
    87
    Crouch (STK) také dostává žlutou kartu. Zezadu trefil loktem protihráče a Mason se s ním nemazal.
     
    87
    José Fonte (SOT) protestoval u Masona je také poprávu potrestán žlutou kartou.
     
    88
    Dost nepříjemná zpráva pro domácí celek. Crouch (STK) předvedl další zbytečný ostrý zákrok a Mason mu během jedné minuty ukazuje červenou kartu.
     
    89
    Southampton právě vstřelil branku!
    Strhující závěr na The Britannia Stadium! Hosté využívají přesilovku ihned, jakmile Crouch odešel ze hřiště. Centr ze standardky z levé strany nedokázala domácí obrana odkopnout do bezpečí, takže se k odraženému balónu dostal GRAZIANO PELLÉ, který přesnou střelou z blízkosti možná rozhodl o postupu Saints.
    PELLÉ - 2:3
     
    90
    Pellé (SOT) oslavoval způsobem, které nepovolují fotbalová pravidla, a také dostává žlutou kartu.
     
    90+1
    Walters se dostal k hlavičce, jenže neusměrnil jí přesně. Stoku už moc času nezbývá.
     
    90+2
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Gardos, přichází Alderweireld.
     
    90+3
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Davies, přichází Cork.
     
    90+3
    Asi poslední šance domácích na zvrat v utkání! Diouf se dostal po rohovém kopu k zakončení nůžkami, míč nepříjemně poskakoval a Forster ho zlikvidoval až na druhý pokus.
    nepovedené nůžky Dioufa
     
    90+5
    Stoke se i v deseti hráčích tlačí do zakončení. Jenže v první šanci na poslední chvíli zasáhl soupeř, v druhém případě Shawcross hlavičkoval jen nad.
     
    90+6
    Běží šestá minuta nastavení. Southampton se už jen brání, Stoke na soupeře i v oslabení stále tlačí.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Zatímco první půle nenabídla až na dva góly Southamptonu vlastně nic, ta druhá byla jako z úplně jiného světa. Domácí dokázali sedm minut před koncem vyrovnat, jenže pak se nechal vyloučit zbytečně střídající Crouch a soupeř jeho počínání ztrestal rozhodující trefou Pellého. Ten si tak na své konto připsal dvě branky a především díky němu postoupili The Saints do čtvrtfinále Ligového poháru.
    Pellé se stal hrdinou tohoto zajímavého utkání.

     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (22:39:45)

    Patrik Sandev

    Branky: 49. N'Zonzi, 83. Diouf – 6. Pellé, 30. Long, 89. Pellé

    Karty:   64. Bardsley (STK), 65. Wilson (STK), 76. Adam (STK), 87. Crouch (STK) – 87. Fonte (SOT), 90. Pellé (SOT)   88. Crouch (STK)


    Stoke City: Begovič – Bradsley, Shawcross, Wilson, Pieters – N'Zonzi, Cameron (73. Adam) – Walters, Bojan (73. Crouch), Arnautovič – Diouf
    Náhradníci: Muniesa, Ireland, Adam, Sidwell, Assaidi, Crouch, Sorensen
    Trenér: Mark Hughes

    Southampton FC: Forster – Glyne, Gardos (90+3. Alderweireld), José Fonte, Targett – Schneiderlin, Davis (90+2. Cork), Wanyama – Long, Pellé, Tadič
    Náhradníci: Davis, Jošida, Alderweireld, Cork, Bertrand, Mayuka, Reed
    Trenér: Ronald Koeman

    Rozhodčí: Mason – Betts, Eaton
    bahis siteleri