Topoľčany – Pov. Bystrica 0:0 (odl.) | Prešov – Spišská N. Ves 1:2 (kon.) | Bardejov – Trnava 4:0 (kon.)
Detva – Prievidza 7:0 (kon.) | Senica – Lipt. Mikuláš 5:2 (kon.)
konec
PHK Prešov
1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Pátek 07.11.2014, 17:30 • ICE Aréna, Prešov • 1. liga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    PHK 3b Prešov

    Skvelý brankár Dominik Riečický, v útoku ostrieľaný vodca Marcel Pavlovský, bojovný duch a mladícka dravosť. Prešovským hokejistom sa vďaka týmto faktom podarilo prekvapiť hokejovú verejnosť a pred dvoma týždňami sa ocitli na samom čele prvoligovej tabuľky. Cesta na vrchol ľahká nebola, po úvodných dvoch výhrach v sezóne nad reprezentačnou osemnástkou nasledovali hneď dve porážky. Šarišania sa ale nezložili, ba naopak, ich bojovná hra prinášala ovocie a sériu šiestich zápasov, v ktorých bodovali zastavila až Trnava. Po repríze vlaňajšieho štvrťfinále zdolali hráči PHK 3b troch lídrov súťaže, najprv Michalovce, neskôr Bardejov a nakoniec v priamom súboji o prvenstvo porazili Detvu 3:2. Zverencov Jána Vodilu zosadila z vedúcej pozície prehra na Považí a následne vonku s Liptovským Mikulášom. Napriek zbytočným stratám sa podarilo v domácom prostredí uspieť znova, síce ešte dve minúty pred koncom prehrával Prešov 0:1, duel v závere otočil, keď sekundu pred koncom stretnutia premenil kapitán Pavlovský trestné strieľanie. Výhra na klzisku súpera ale neprišla ani do tretice, hoc to v Senici bolo znova tesné, Prešovčania jej podľahli 1:2.

    HK Spišská Nová Ves

    Spišiakom nadelil žreb na úvod sezóny troch súperov z kategórie slabších, bodovať dokázali ale len s Považskou Bystricou. Prísľubom do ďalších zápasov mala byť výhra 6:4 nad silnými Michalovcami, po ktorých ale nasledovalo ďalšie prekvapenie, keď zverenci Petra Křemena podľahli reprezentačnej osemnástke vysoko 1:5. Kolísavé výkony pokračovali, hoc na domácom štadióne to Novejši šlo a odnášala si z neho skalpy napríklad aj Bardejova, či Prešova, vonku nevyhrala až do 15. októbra, kedy dobyla ľad Senice. Od tohto momentu začali hokejisti Spišskej Novej Vsi valcovať protivníkov a pripisovať si na konto jednu výhrou za druhou dokonca aj proti tímom, akými sú Michalovce, Bardejov, ale aj outsideri z Prievidze, Považskej Bystrice či reprezentačnej osemnástky, s ktorými mali predtým problémy. Skvelú sériu ôsmich víťazstiev v rade prerušila v minulom kole až Detva.
     
    Úvodné zostavy:

    P.H.K. 3b Prešov: Riečický (Borároš) – V. Sabol, Vartovník, Kobeľa, Ľ. Chovan, Novický, Komloš, Guntáš, Tomko – Pavlovský, Kivader, Pekarčík – Hájnik, Matejka, Jaroš – M. Nagy, Čopák, Štrauch – Potoček, Chalupa, Ferenc

    HK Spišská Nová Ves: Trenčan (Gavalier) – Hrubý, Rojkovič, Gurčík, Cvengroš, Džerenga, Horváth, Kramár – Leskovjanský, Koky, L. Vartovník – Findura, Vaic, Smotrila – Ihnaťo, Klinga, Krempaský – Hamráček, Ištocy

    Rozhodca: Husár – Bednár, Pribula.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:30
    Stretnutie sa začalo útokom Spišiakom, ktorý ale neuspeli v útočnej snahe a nedokázali ani vystreliť.
     
    00:50
    Prvým mužom na trestnej lavici je domáci Igor Jaroš, Spišiaci budú hrať presilovku.
     
    01:20
    Domáci sa dvakrát dostali do brejku, najprv strieľal Štrauch, následne mu aj druhýkát posielal puk pred bránu Nagy, no Štrauch nedočiahol.
     
    02:00
    Spišiaci sa usadili v útočnom pásme kde točia puk, Klingovi sa dokonca podarilo nastreliť z uhla tyčku, nakoniec z toho ale vážnejšie ohrozenie nebolo.
     
    02:50
    Prešovčania sa ubránili takej nemastnej presilovke súpera, ktorý sa teraz ale znova snaží dostať pred bránku a ohroziť Riečického.
     
    03:25
    Prešovčania úspešne odtlačili súpera na mantinel až sa dostal dopredu Pavlovským neprešiel po mantineli ale do útoku a Spišiaci vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    03:50
    Hostia zaútočili nespešne, puk si vzal Hájnik, no nedokázal napokon dostať sa do útočnej tretiny.
     
    04:30
    Následne sa to už domácim podarilo, dostali puk za bránku, odkiaľ sa dostal Hájnik pred bránku, bekhendom strieľal medzi betóny, Trenčan vyrazil, no Matejka ani na dvakrát nepretlačil puk do siete!
     
    04:50
    Na opačnej strane ihneď hráči Spišskej Novej Vsi v útoku, dve strely boli pre Riečického malina, tá tretia bola s tečom Vaica, aj tentokrát si ale úspešne poradil.
     
    05:20
    Krempaský, bývalý hráč Prešova neprešiel cez modrú čiaru, koňare získavajú puk a od vlastnej brány chcú založiť útok.
     
    05:50
    Prešov sa už dostal do útočného pásme, tam sa dlho neudržali, okamžite sa však dokázali vrátiť späť.
     
    06:30
    Potoček získal v puk v strede, no nedokázal presne prihrať, následne sa domáci zmocnili puku znova, no dopustili sa ofsajdu.
     
    07:10
    Leskovjanský zachytil dlhý pas na útočnej modrej, dostal puk do útočného pásma, krížne našiel Gurčíka, ktorého strela je ale zblokovaná nad bránu.
     
    07:25
    Igor Jaroš sa dostal cez protihráč a rútil sa po kraji na bránu Trenčana, vybral si strelu k bližšej tyči, tá nebola presný, bol ale tiesnený.
     
    07:27
    Dôvodom bol háčik Pavla Gurčíka, ktorý dostáva trest na dve minúty.
     
    07:50
    Prešovčania hneď po buly vystrelili, bránu netrafili a následne sa Spišiaci oslobodili.
     
    08:30
    Skvelá práca popradskej dvojice, Nagy dostal spoza brány puk na opačnú tyč kde stál Čopák, ten bol ťažko spracovateľný, domáci útočník ho ale poslal medzi betóny brankára, Trenčan ich ale sklepol včas a prerušuje hru.
     
    08:55
    Spišiaci získali sekundičky a odpálili puk až do útočného pásma.
     
    09:20
    Tomko napriahol delovku od modrej, puk sa lízol betónu brankára a mieri mimo, Gurčík je pripravený naskočiť na ľad.
     
    09:27
    Hostia v plnom počte.
     
    10:15
    Vaic sa chcel pretlačiť pred bránku pomedzi troch hráčov Prešova, myslel to šikovne, avšak obrana domácich nakoniec najhviezdnejšieho hráča ligy ustrážila.
     
    10:30
    Následne ale dostal Smotrila na hokejku parádny puk pred bránu, švihom si pripravil strelu, no namieril to tesne na bránu, teraz mali domáci poriadne šťastie!
     
    10:55
    Matejka dostal puk do útočného pásma, Hájnik skvelým pohybom nakoniec vyčaroval skvelú pozíciu na strelu pre Chovana, ktorý ale nedáva gól okamžitou strelou k tyči!
     
    10:59
    Vladimír Klinga odchádza na dve minúty za hákovanie.
     
    11:30
    Kobeľovu strelu od modrej tečoval pred bránou Hájnik a jeho pokus ide len tesne popri tyčke vedľa brány Trenčana.
     
    11:55
    Spišská sa oslobodila a Prešovčania zakladajú útok spoza vlastnej brány.
     
    12:10
    Obrovská šanca, parádne to zahral Marek Nagy, milimetrovo našiel pred bránkou útočníka Čopáka, ten bol pohotový, okamžite nasmeroval puk medzi betóny Trenčana, ktorý ale sám asi neviem ani ako ich stihol sklepnúť a zabrániť gólu!
     
    12:30
    Čopák hľadal Nagya pred bránkou, no nenašiel, hostia ubránili, no Prešov ostáva v útočnom pásme.
     
    12:50
    Nagy prihrával pred bránku na Štraucha, tomu okamžitá strela nesadla, skončila na betóne, chcel to ale ešte dorážať, no betón mal brankár Trenčan na mieste a gólu zabraňuje.
     
    12:59
    Hostia v plnom počte.
     
    13:30
    Spišiaci už točia puk v útočnom pásme Ihnaťo vyskúšal strelu z uhla keď sa dostal pred bránku od zadného mantinelu, nastrelil ale len bočnú sieť.
     
    13:55
    Strela od modrej v podaní Branislava Horvátha mala oči, šla k bližšej tyči, betón Riečického je ale pohotový.
     
    14:25
    Hrá sa zo strany na stranu, na opačnom konci klziska vystrelil od modrej Chovan, pred bránkou bol puk tečovaný v zhluku tiel, no brankár Trenčan si s pukom poradil betónom.
     
    15:00
    Rojkovič poslal parádnu prihrávku krížne na Františka Kokyho, ten okamžite vystrelil, Riečický sa okamžite presúval na opačnú tyč, puk však nesmeroval do brány!
     
    15:40
    Hrubý našiel veľmi pekne Vaica pri tyčke, ten okamžite vystrelil, avšak skvelý Riečický vyťahuje parádny zákrok, to bolo skutočne nebezpečné.
     
    16:00
    Spišská Nová Ves je nebezpečná, znova Vaic sa snažil dostať tentokrát sám k strele, obrancovia mali čo robiť, aby ho odstavili.
     
    16:20
    Štrauch na druhej strane iba vystrelil nie veľmi nebezpečný puk, ktorý dokázal Trečan zachytiť, Prešov ale získal cenné buly po tom, čo mal ich súper dosť šancí.
     
    17:10
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Spišiaci sa dostávajú do vedenia, spoza brány dostal puk pred ňu Emil Kramár, tam ho Prešovčania chceli upratať, dostal ho na hokejku ale len BORIS KREMPASKÝ a vlani hráč Prešova prekonáva brankára Riečického!

    Bez asistencie
     
    17:40
    Matejka dostal puk pred bránu, Prešov by chcel čo najskôr vyrovnať, dokázal hoc tiesnený vystreliť, tesne však bránu minul, následne bol doslova priľahnutý na ľad, čo však rozhodca necháva tak.
     
    18:10
    Komloš urobil parádny bodyček na súpera, ktorého do šance tak nepustil, následne domáci rozohrali, popradská dvojica Nagy, Štrauch ale nedokázala dostať puk do šance.
     
    19:00
    Vaic poslal zprvej pekný pas na FInduru pred bránku, ktorý bol ale tiesnený obrancom a nedokázal vystreliť.
     
    19:21
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Tak to je šok pre domácich, ktorí prehrávajú o dva góly, Gurčík vypálil puk od modrej, Findura ho nedorazil, ten sa ale následne dostal na hokejku RICHARDA SMOTRILU, ktorý ho poslal popri tyčke do siete.

    Asistencie: Michal Findura, Pavol Gurčík
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Šláger kola priniesol vyrovnaný hokej, v prvej tretine mali príležitosti oba tímy, už po prvých sekundách si šiel na trestnú lavicu sadnúť Igor Jaroš, presilovka hostí ale veľa vzruchu nepriniesla. V 5. minúte dostal puk šikovne pred bránu Martin Hájnik, Matejka ho ale ani na dvakrát nepretlačil cez betón Trenčana. V polovici zápasu vyzval Marek Nagy na skórovanie Vladimír Čopák, ten síce nasmeroval puk presne medzi betóny, ktoré ale gólman Spišiakov sklepol včas. Na opačnej strane mal príležitosť Smotrila, ktorý netrafil bránu rovnako ako Prešovčan Chovan v následnom protiútoku. V 13. minúte nedostal pomedzi betóny brankára puk znova Čopák. V závere boli hostia aktívnejší, z čoho vyťažil najprv gól Borisa Krempaského a neskôr aj Branislava Cvengroša, obaja sa najlepšie zorientovali v tlačeniciach pred bránou
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    V úvode chybičky hostí, k puku sa dostal na útočnej modrej Chalupa, nevyťažil ale nič závažné, ani nevystrelil.
     
    20:45
    Už sa to ale podarilo Potočekovi, tréner Vodila trocha pomiešal formácie, Potoček vystrelil od mantinelu, Trenčan chytá a bude s vhadzovať buly.
     
    21:00
    Findura sa dostal cez Chovana, Kobeľa je ale nakoniec pri puku v kruhu na buly skôr ako hráč Spišskej Novej Vsi.
     
    21:25
    Findurovi to už teraz vyšlo, už aj vystrelil spred kruhu na buly tvrdú strelu, ktorú ale dokázal Riečický chytiť.
     
    21:40
    Rýchly útok domácich zakončil jednoduchou strelou k tyčke Štrauch, no ani on neprekvapil Trenčana, ktorý zatiaľ vyzerá veľmi isto v bráne.
     
    22:10
    Nagy našiel medzi kruhmi Čopáka, ten vystrelil ranu, ale netrafil strelou na opačnú tyč bránu Adama Trenčana.
     
    22:35
    Boris Krempaský dostal puk do útočného pásma a aj nebezpečne vystrelil k bližšej tyči, Riečický natiahol betón a puk vyrazil.
     
    23:15
    Spišiaci držali puk v útočnom pásme, no nedokázali vystreliť, až sa nakoniec zlou prihrávkou na modrú dostali von z útočnej tretiny.
     
    23:50
    Hájnik zaviezol puk do útočného pásma, puk poslal na Jaroša v kruhu na buly, Jaroš však trafia len pripraveného brankára.
     
    24:15
    Hájnik dostal puk pred medzikružie kde sa zbavil otočkou protihráča a dostal sa pred bránku, odkiaľ mieril k tyči, jeho strelu Trenčan len ledva vyrazil, následne rozhodca píska prihrávku rukou Matejku.
     
    24:50
    Vaic zachytil puk ešte na modrej, rozbehol sa na bránu, avšak Kobeľa mu výborne puk vypichol.
     
    25:15
    Domácemu Štrauchovi sa črtala príležitosť, smeroval na neho krížny zblokovaný pas, ktorý končí ale na striedačke a nie na ľade.
     
    25:50
    Guntáš poslal do útočného pásma Chalupu, ktorý prihrávkou medzi kruhy puk stráca. Spišiaci sa snažia znova zaútočiť.
     
    26:10
    Snaha hostí nevyšla, Pekarčík šiel dopredu, nahodil puk na bránku a získal buly v útočnom pásme. Dnes nie je prvú formáciu PHK 3b ale veľmi vidieť.
     
    26:20
    Chovan hľadal prihrávkou krížne Jaroša, puk mu ale preskočil v dobrej pozícii hokejku a smeruje mimo ihriska.
     
    26:35
    Hájnik dostal výborne puk pred bránku, kde ho ale Jaroš nedokázal doraziť, bol pri tyčke neskoro.
     
    27:10
    Veľká šanca Prešova, Hájnik sa vyhol na obrannej modrej súperovi, dostal sa do útočného pásma, nakorčuľoval mu Jaroš, tomu ale puk neposlal, z druhej vlny šiel voľný Čopák, ten vyskúšal na brankára blafák, no neuspel!
     
    27:26
    Následne domáci mali puk a snažili sa niečo vymyslieť, Peter Rojkovič si pomohol nedovoleným bránením a oslabuje Spišskú Novú Ves.
     
    27:45
    Šiesti hráči bojovali na mantineli o puk, Spišiaci nakoniec ho získali, podržali a vyhodili.
     
    28:10
    Štrauch v rýchlosti dostal puk medzi kruhy, jeho strela ale nemala razanciu, bola zblokovaný a mierila vedľa.
     
    28:45
    Ďalšia veľká šanca domácich, Trenčan ale čaruje, puk dostal Jaroš na Matejku pri tyčke, ten okamžite vystrelil, no brankár Spišskej Novej Vsi je agilný a parádne zasahuje!
     
    29:00
    Následne ďalšia skvelá šanca, puk dostal pred bránu znova Matejka, ani tentokrát ho ale nepretlačil za brankára.
     
    29:05
    Igor Jaroš nechal v súboji vysokú hokejku a dostáva dve minúty. Hrať sa bude 4 na 4.
     
    29:26
    Hostia v plnom počte. Spišaci teraz hrajú presilovku.
     
    30:10
    Spišiaci dosť dlho točia puk v útočnom pásme až poslal Hrubý puk na Kokyho ku tyčke, ten sa obtočil okolo svojej osi, no netrafil medzeru medzi betónmi Riečického.
     
    30:50
    Spišiaci naďalej nebezpečne držia puk, tentokrát vystrelili z uhla, Riečický si ale dal pozor a nevyrazil. Skvelá presilovka z ich strany.
     
    30:54
    Prešovčania sa chceli dostať v oslabení do úniku, zastavil to ale Richard Smotrila – nedovolené bránenie.
     
    31:05
    Domáci v plnom počte bude hrať presilovku.
     
    31:25
    Spičiaci v úvode stratili puk, ten má na hokejkách súper, ktorý si to točí po mantineli cez celé ihrisko.
     
    31:55
    Až teraz dokázal Čopák nahodiť puk do útočného pásma, hneď ho ale hostia vyhodili preč.
     
    32:36
    Rozhodca vykazuje hru preč z útočného pásma Prešova po tom, čo Chovanovi nesadla strela, dlho si to pripravoval a ani sa puk nedostal k brankárovi...
     
    32:54
    Hostia v plnom počte. Prešovská presilovka nebola dobrá, ani jedna šanca.
     
    33:20
    Tentokrát už ale domáci pohrozili, Hájnik našiel výborne Matejku, ktorý ale trafil len skvelý betón Trenčana, následne poslal Hájnik puk pred bránku na Jaroša, ani ten ale neprestrelil brankára.
     
    33:55
    Spišiaci teraz držali puk v útočnom pásme, okrem jednej strely od modrej, ktorá skončila na betóne brankára ale nič lepšie nevymysleli.
     
    34:26
    Pavol Gurčík je potrestaný za zákrok na Chalupu, ktorý sa chcel dostať s pukom do šance medzi kruhy. Dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    34:55
    Novický nebezpečne vystrelil zprvej, jeho dobrú strelu Trenčan iba vyrazil, následne ho s problémami ale predsa obrana Spišskej upratala.
     
    35:30
    Skvelo si ku tyčke nakorčuľoval mladý Marko Komloš, ten mal možnosť streliť svoj prvý gól za PHK 3b, no nestalo sa tak, v obrovskej šanci ho Trenčan vychytal!
     
    36:10
    Matejka tečoval strelu od modrej, Trenčan len vyrazil no a následne Matejka nedokázal doraziť, bol tiesnený.
     
    36:25
    Pár sekúnd pred uplynutím trestu Gurčíka odchádza na trestnú lavicu aj Peter Rojkovič za podrazenie.
     
    36:27
    Už je Gurčík na ľade a Spišiaci hrajú vo štvorici.
     
    36:40
    Spišiaci po buly pred Trenčanom okamžite vyhodili puk von z obrannej tretiny.
     
    37:00
    Pekarčík sa jednoducho dostal pred bránku, vystrelil, ale aj tentokrát sú betóny brankára úspešnejšie ako strelec.
     
    37:40
    Prešov drží puk v útočnom pásme, strela od modrej Sabola ide ale mimo, no domáci ostávajú v tlaku.
     
    38:00
    Chyba Guntáša na modrej dala príležitosť Matúšovi Leskovjanskému, ten sa rútil sám na bránu, Riečický mu zmenšil strelecký uhol a napokon ho strela Leskovjanského trafila, skvelý zákrok.
     
    38:25
    Hostia v plnom počte.
     
    38:40
    Štrauch sa dostal do útočného pásma len za cenu ofsajdu, v druhej tretine sme zatiaľ gól nevideli, vidíme veľa vylúčení, napriek niekoľkým šanciam ale nestrelil Prešov kontaktný gól.
     
    39:00
    Spišiaci sa už usadili pred bránkou, od modrej pálil Cvengroš, no brankár dokázal vyraziť puk.
     
    39:20
    Pavol Gurčík sa prezentoval následne tiež strelou od modrej čiary, puk ale chytá Riečický do lapačky bez nejakého problému.
     
    39:40
    Hájnik sa dostal spoza brány v rýchlosti pred ňu, spoza nej vystrelil, puk ale len prešiel popri tyčke a nezmestil sa do brány!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka priniesla o čosi viac faulov, no ani časté prehrešky Spišakov nepomohli domácim streliť kontaktný gól. V úvode mohol znížiť Hájnik, jeho strelu ale dokázal Trenčan vytesniť. 28. minúta a vo skvelej príležitosti sa ocitol Čopáka, ktorý ale neoklamal blafákom brankára. O pár minút v presilovke si pýtal gól Matejka, aj tentokrát ale zasiahol skvelý Adam Trenčan. Presilovku hrali aj hostia, vytvorili si veľký tlak, no Riečický sa rovnako výborne činil. V 34. minúte po peknej kombinácii nastrelil Jaroš iba brankára a azda najväčšiu príležitosť mal v početnej výhode Marko Komloš, no Adam Trenčan predviedol bleskový presun medzi tyčkami a ani tentokrát sa Prešov netešil. V závere mohol chybu Guntáša na modrej potrestať Leskovjanský, no na prešovského brankára nevyzrel. Pred poslednou tretinou Spišiaci viedli stále o dva góly.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:25
    Prešov dostal puk do útočného pásma, no neudržal ho tam dlho, následne pri rozohrávke sa prevynil zakázaným uvoľnením.
     
    40:55
    Spišiaci už točia puk v útočnom pásme, domáci sa ale ich akcii ubránili a zmocnili sa puku.
     
    41:10
    Leskovjanský sa po domácej chybe chcel dostať pred bránku, nakoniec ale neuspel a ani nevystrelil.
     
    41:45
    Chovan dostal skvelú prihrávku do kruhu na buly od Nagya, vystrelil a ešte pred brankárom puk tečoval Štrauch, aj tentokrát ale gólman Spišiakov zasahuje úspešne.
     
    42:05
    Komlošova tvrdá rana skončila vedľa brány, následne sa mu zachytený puk na modrej nepodarilo dostať medzi kruhy.
     
    42:17
    Boris Krempaský doslova zvalil protihráča pred bránkou v šanci a získava dve minúty za hákovanie.
     
    42:35
    Čopákova tvrdá rana je tečovaná iba Rojkovičom a končí na ochrannej sieti. Tréner Vodila posiela prvú formáciu preč a na ľad ide formácia s Jarošom, Matejkom a Nagyom.
     
    43:05
    Spišská Nová Ves zatlačila súpera na mantinel, kde získala puk a vyhodila ho.
     
    43:30
    Spišiaci sa zatiaľ dobre bránia a Prešov si znova ide po puk ku Riečickému.
     
    43:38
    40 sekúnd budú domjáci hrať proti trom protihráčom, Gurčík nechal Hájnikovi hokejku v tvári a to sú jasné dve minúty.
     
    43:56
    Prešov dáva gól! Nakoniec to domácim už konečne padlo, Sabol a Vartovník si pred kruhmi na buly dvakrát vymenili puk až vypálil Vlado Sabol, jeho strela bola vyrazená brankárom, kde to dokázal domáci MAREK NAGY doraziť do siete!

    Asistencia: Vlado Sabol
     
    44:30
    Marek Nagy dostal prihrávku pred bránu,strela mu ale nesadla a výraznejšie neohrozila brankára.
     
    45:10
    Marek Nagy našiel medzi kruhmi Štraucha, ten vystrelil len do betónu, odkiaľ dorážal Marek Nagy a ja som sa domnieval, že to gól bol, trafil to nad pravú tyčku, rozhodca ale rozpažuje!
     
    45:34
    Jozef Hrubý ide na trestnú lavicu, emócie narastajú, domáci si vytváraju tlak a hráči Spišskej Novej Vsi sú zjavne nervózni.
     
    45:45
    Chovanovi utiekol puk na modrej a musel si poň ísť za vlastnú bránu.
     
    46:00
    Krásna akcia Martina Hájnika, dostal sa cez dvoch brániacich hráčov a v páde mieril medzi betóny, no tie mal Trenčan na mieste a zasahuje, parádny prienik.
     
    46:20
    Spišiaci dostali puk do útočného pásma, prihrávka pred bránu smerovala na Vaica, ktorý ale nastrelil len hráča Prešova.
     
    47:00
    O puk sa bojuje pri mantineli, odkiaľ ho nakoniec poslali Spišaci von z útočného pásma, troška útlm Prešova.
     
    47:25
    Nakoniec už podržali domáci puk v útočnom pásme, na modrú ho dostal Sabol, ktorý švihom aj vystrelil, trafil ale len betón Adama Trenčana.
     
    47:35
    V čase návratu hráča hostí na ľad vystrelil Novický, ešte vznikla následne tlačenica pred bránkou, z ktorej ale Prešov nič vážnejšie nevyťažil.
     
    48:10
    Už puk dostali hostia pod kontrolou a snažia sa dostať do útočného pásme, majú ale problémy.
     
    48:50
    Jaroš hľadal krížne pred bránkou Hájnika, obranca hostí sa ale vrhol do prihrávky a zabránil veľkej šanci.
     
    49:10
    Martin Hájnik sa pri tyčke dostal k puku a hľadal niekde medzierku medzi brankárom a tyčkou, no nenašiel ju.
     
    49:40
    Spišiaci dostali puk do útočného pásme, kde ale nepochodili rovnako ako tiež na opačnej strane Prešovčan Štrauch.
     
    49:52
    Marek Nagy oslabuje Prešov, keď sa dopustil v strednom pásme podrazenia.
     
    50:30
    Spišiaci točili puk v útočnom pásme, ich prihrávku pred bránu ale vystihol a vyhodil Vladimír Sabol.
     
    51:00
    Od modrej vystrelil Hrubý, Spišiaci naďalej sú v útočnom pásme a točia to, túto strelu ale pomerne jednoducho dokázal brankár vyraziť.
     
    51:30
    Pavlovský znepriemňoval hosťom rozohrávku, získal puk, ktorý švihom vystrelil, nemal ale potrebnú razanciu a Trenčan chytá.
     
    51:52
    Domáci v plnom počte.
     
    52:15
    Ihnaťo sa ocitol pred bránkou, dostal puk, ktorý vystrelil okamžite na bránu, Riečický ale vyráža a reflexne ihneď sa hádže po puku, hra je prerušená.
     
    52:45
    Hájnik sa šikovne dostal do útočného pásma, nakoniec aj vystrelil, no jeho strelu blokuje obrana hostí preč.
     
    53:25
    Na opačnej strane sa Spišiaci snažia držať pred bránkou, od modrej nakoniec vypálil Jozef Hrubý, puk prešiel cez zhluk tiel, no Riečický ho dobrým zákrokom zlikvidoval.
     
    53:45
    Veľkú šancu mal na hokejke František Koky, ten dostal puk na opačnú tyč ako bol Riečický, nakoniec ale nedokázal presne zakončiť.
     
    54:30
    Filip Pekarčík výborne najprv z kruhu na buly vypálil, vyrážačkou ho ale Trenčan zlikvidoval, následne šiel znova do útoku, prihral a následne skončil na ľade, odkiaľ sa ťažko dvíha, hra sa nakoniec prerušuje, ale nevylučuje sa.
     
    54:40
    Pavol Gurčík napriahol od modrej tvrdú a presnú strelu, no skvelý Riečický ho dokázal zmariť lapačkou.
     
    54:45
    Po buly v útočnom pásme sa k nebezpečnej strele medzi kruhmi dostal Smotrila, aj tentokrát ho ale RIečický prečítal a vyráža betónom!
     
    55:10
    Spišská Nová Ves drží puk v útočnom pásme na mantineli, číém zbiera čas.
     
    55:40
    Komlošova tvrdá rana vypadla Trenčanovi z lapačky, po dorážke šiel Hájnik, bol ale pokrytý a neposlal tak puk do siete.
     
    56:05
    Novický sa dostal do útočného pásma v ofsajde po tom, ako si pekne obišiel protihráča.
     
    56:15
    A je tu ďalší domáci ofsajd, do konca neostáva veľa času a bude zaujímavé sledovať, čo Prešov vymyslí so zápasom.
     
    56:45
    Domáci boli v útočnom pásme, no nevedeli dostať puk pod kontrolu až nakoniec sa hosťom podarilo vyhodiť až za brankára Prešova.
     
    57:30
    Findura našiel Vaica, ktorý sa schoval za Pavlovského, ten si ho nevšimol, nedokázal ho zastaviť, no kapitán hostí nakoniec míňa bránu Riečického!
     
    57:50
    Vhadzuje sa v strednom pásme po boji o puk na mantineli.
     
    58:00
    Spišská Nová Ves vyhodila puk na zakázané uvoľnenie, k odvolaniu brankára ale ešte neprichádza.
     
    58:10
    Spišiaci vyhrali buly a do útočného pásma sa vrútil Rojkovič, nastrelil puk na bránu a získava buly v útočnom pásme.
     
    58:30
    Hrá sa v obrannom pásme Prešova na mantineli, odkiaľ sa domáci nevedia dostať.
     
    58:50
    Igor Jaroš bol na modrej, snažil sa prejsť protihráča, spolu s Rojkovičom sa ale ocitol na ľade, vylučovať sa nebude.
     
    59:10
    Pekarčíkova strela sa nevošla medzi tri tyče, následne Spišiaci chceli vysunúť Vaica, ktorý sa ale ocitol v ofsajde a puk tak smeruje na zakázané uvoľnenie.
     
    59:10
    Oddychový čas domácich.
     
    59:10
    Pavlovský, Štrauch, Nagy, Sabol, Vartovník a Pekarčík sú na ľade, Riečický ostal na striedačke.
     
    59:25
    Spišská Nová Ves vyhrala buly zásluhou Vaica, následne puk vyhodila na zakázané uvoľnenie.
     
    59:40
    Prešovčania stratili útočné pásmo a zakladajú útok od vlastnej brány.
     
    59:54
    Šesť sekúnd pred koncom, tentokrát to nebude samostatný nájazd, na trestnú lavicu ale pôjde za hákovanie Richard Smotrila.
     
    59:59
    Pavlovský nevyhral buly, napriek tomu sa k strele od modrej dostal dostal Vladimír Sabol, jeho strela ale bola zblokovaná a oblúčik smeroval mimo.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Na ľad pred hráčov Spišskej dopadajú plechovky od piva... (19:38:02)

    Lukáš Rusňák

    Branky a nahrávky: 44. M. Nagy (V. Sabol) – 18. Krempaský, 20. Smotrila (Findura, Gurčík)


    PHK Prešov: Riečický (Borároš) – V. Sabol, Vartovník, Kobeľa, Ľ. Chovan, Novický, Komloš, Guntáš, Tomko – Pavlovský, Kivader, Pekarčík – Hájnik, Matejka, Jaroš – M. Nagy, Čopák, Štrauch – Potoček, Chalupa, Ferenc
    HK Spišská Nová Ves: Trenčan (Gavalier) – Hrubý, Rojkovič, Gurčík, Cvengroš, Džerenga, Horváth, Kramár – Leskovjanský, Koky, L. Vartovník – Findura, Vaic, Smotrila – Ihnaťo, Klinga, Krempaský – Hamráček, Ištocy

    Rozhodčí: Husár – Bednár, Pribula
    bahis siteleri