Novokuzněck – Riga 6:3 (kon.)
konec
Metallurg Novokuzněck
6:3 (1:0, 3:1, 2:2)
Dinamo Riga
Neděle 09.11.2014, 11:00 • Kuznetskie Sport Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. (13:33:00)
     
    Československá stopa v zápase

    Marcel Hossa (RIG) – 0 bodů, 1 střela, TOI – 15:58
    Milan Jurčina (RIG) – 0 bodů, TOI – 18:24
    Jakub Sedláček (RIG), ve 41. minutě nahradil střídajícího Masalskise, 11 úspěšných zásahů, dvě inkasované branky
     
    Je za námi utkání, které bylo nad očekávání zajímavé a gólově velmi bohaté. Viděli jsme devět branek. Utkání se lámalo ve 29. minutě, kdy byla branka posunuta ze svého postavení tak nešikovně, že trvalo téměř deset minut, než se povedlo ji vrátit na původní pozici. Zatímco před vynucenou pauzou byl stav utkání nerozhodný 1:1, poté převzali iniciativu domácí. Postupně si vypracovali pětigólový náskok a hosté byli zralí na ručník. Trenér Rigy si však vzal oddechový čas, nabudil své svěřence, kteří vzápětí alespoň dvěma góly upravili skóre na konečných 6:3. Na střely vyhráli domácího hokejisté 42:29.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    59:44
    Ještě jedna střela od modré čáry, s níž si Chakimov bez problémů poradil.
     
    58:55
    Sedláček nyní vyrobil chybu a omylem za bránou přihrál do jízdy Galimovovi, jehož vzápětí o kotouč připravil pohotový Cibulskis.
     
    58:30
    Domácí hokejisté však svědomitě brání a kontrolují stav zápasu.
     
    58:00
    Běží poslední dvě minuty zápasu.
     
    57:30
    A opět, hokejisté Rigy jsou povzbuzeni dvěma slepenými brankami a chtějí ještě utkání zdramatizovat. Na vyrovnání už je zřejmě dost pozdě.
     
    55:59
    Domácí trenér si bere oddechový čas a jeho cíl je jasný. Zdůraznit, že Novokuzněck nemá ještě nic vyhrané i přes komfortní náskok. V hokeji je možné všechno.
    Miks INDRAŠIS - 6:3
     
    55:59
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak to je zajímavé, hostům se snaha vyplácí a v rozmezí několika minut trefují další branku. A opět v tom měl prsty MIKS INDRAŠIS, tomu od vzdálenější tyče přihrál na protilehlou stranu dobře Maris Bičevskis a lotyšský útočník svou šanci proměnil. Asistence: Maris Bičevskis, Kristaps Sotnieks.
     
    54:40
    Hosté ještě nerezignovali a ženou se za další brankou. Jde vidět, že jím výsledné skóre tohoto klání není lhostejné.
    Miks INDRAŠIS - 6:2
     
    53:12
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak alespoň kosmetická úprava hrozivého skóre z pohledu lotyšského týmu. MIKS INDRAŠIS se společně se svým parťákem Meijou ocitl před bránou Chakimova, kterou společně zasypali snad třemi střelami, až ta čtvrtá z hole prvního jmenovaného se ujala. Asistence: Gints Meija, Maris Bičevskis,
     
    52:27
    Po delší době musel vážně zasahovat Chakimov, Skorocovs obdržel přihrávku do mezikruží a vypálil, domácí brankář zasáhl betonem.
     
    51:49
    To jeho protějšek Sedláček si na nedostatek práce rozhodně nestěžuje, nyní musel zasahovat proti pokusu Dmitrije Malceva.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 19. Galimov (Kosourov), 32. Turukin (Galimov), 37. Galimov (Kaprizov), 38. Brien (Plotnikov, Dorofejev), 42. Kuklev, 44. Plotnikov (Brien, Mitrjakov) – 22. Dzerinš (Bukarts), 54. Indrašis (Meija, Bičevskis), 56. Indrašis (Bičevskis, Sotnieks)


    Metallurg Novokuzněck: Chakimov (Ložkin) – Gavrilyčev, Fairchild, Dorofejev, Kuklev, Bělochvostikov, Skutar, Kanarskij – Romanov, Kurepanov, Malcev – O´ Brien, Mitrjakov, Plotnikov – Kosourov, Kaprizov, Stoa – Skladničenko, Galimov, Komaristij, Turukin
    Dinamo Riga: Masalskis (41.Sedláček) – K. Redlihs, Cibulskis, Sotnieks, Jurčina, Pujačs, Jerofejevs – Darzinš, Indrašis, Videll – Dzerinš, Hossa, Bukarts – Meija, Bicevskis, M.Redlihs – Sarkanis, Upitis, Skvorcovs

    Rozhodčí: Dejev, Safiullov- Koršak, Černyšev

    Diváci: 2984
    thejrc.org