Omsk – Magnitogorsk 1:3 (kon.) | Čeljabinsk – Novokuzněck 3:2 (kon.) | Ufa – Jekatěrinburg 3:5 (kon.)
Chanty-Mansijsk – Novosibirsk 2:4 (kon.) | Toljatti – Vladivostok 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Chabarovsk 2:1 (kon.)
konec
Avangard Omsk
1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Metallurg Magnitogorsk
Středa 14.01.2015, 14:00 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:36
    Tak nakonec dokázali domácí ještě přesunout hru a bude se vhazovat na protější straně. Kostin zůstává na střídačce a Omsk to zkusí v šesti.
     
    49:46
    Jenže vzápětí pro Omsk přichází šance. Za podražení míří Jakucenja na trestnou a následuje další početní výhoda Avangardu.
     
    44:50
    Na útočné modré dostal Mozjakin více místa. Toho využil k najetí ke kruhu a poté k tvrdé střele. Ta skončila na vyrážečce Kostina.
     
    43:22
    Sobotka poslal puk před brankoviště, jde se jej snažil tečovat Kalini, nicméně kapitán domácích kotouč za záda Košečnika neprotlačil.
     
    42:13
    A při signalizované výhodě měl Omsk velký tlak. Ten sice nevyužil, ale bude hrát přesilovou hru. Za hákování míří na trestnou Jakuncenja.
    Paršin trestné střílení neproměnil
     
    Paršin se ujal nájezdu a zkusil překvapit Košečkina kličkou ke straně. To se mu ale nepovedlo a puk zamířil jen k boční síti.
     
    Bylo nářízené trestné střílení ve prospěch domácích! Birjukov zahákoval Paršina a rozhodčí okamžitě překřížil ruce.
    Ivan FIŠČENKO - 1:3
     
    31:40
    Avangard právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic ale přichází velice důležitá branka Omsku, která vrací domácí zpět do utkání. Rasszakov našel zcela osamoceného IVANA FIŠČENKA. Ten si sjížděl ze strany a zužitkovaný kotouč přetavil k tvrdé střele, na kterou nedokázal Košečkin včas zareagovat. Asistence: Erik Gustafsson, Kirill Rasskazov.
     
    28:09
    Kovář si vyměnil puk s Mozjakinem a druhý zmiňovaný vypálil. Mezitím ale Sobotka fauloval a je tu další trest pro domácí tým.
    Jan KOVÁŘ - 0:3
     
    24:56
    Metallurg právě vstřelil branku!
    I další přesilovou hru hosté využívají. Zaripov poslal od rohu mantinelu kotouč před brankoviště, kde si ho převzal JAN KOVÁŘ. Český hráč nejprve vypálil z otočky. S tím si ještě Kostin poradil, ale na následnou dorážku Kováře již nedosáhl. Asistence: Danis Zaripov, Viktor Antipin.
     
    23:51
    Bereglazov pálil poslepu do prázdné branky. Málem puk do odkryté části svatyně dostal, ale Kostin v poslední chvíli natáhl svůj beton.
     
    23:22
    Je tu první vyloučení ve druhé třetině. Kuljaš putuje na trestnou lavii za sekání.
    Bogdan POTĚCHIN - 0:2
     
    17:40
    Metallurg právě vstřelil branku!
    "Magneti" se ujímají dvoubrankového vedení. Prosadil se BOGDAN POTĚCHIN, který zužitkoval přihrávku Kaletnika a tvrdou ranou poslal puk nad vyrážečku brankaře. Asistence: Jaroslav Kosov, Vladislav Kaletnik.
     
    09:17
    Za sekání míří na lavici hanby Birjukov. Je tu druhá přesilová hra pro Avangard.
    Danis ZARIPOV - 0:1
     
    06:15
    Metallurg právě vstřelil branku!
    To hosty ale mrzet nemusí, protoře přeci jen přesilovou hru využívají. Kovář si zajel za branku a poté poslal kus černé pryže na vrchol kruhu. Tam si najel DANIS ZARIPOV, který ranou z první usměrnil puk k protilehlé tyčce. Asistence: Sergej Mozjakin, Jan Kovář.
     
    05:41
    Kovář měl na hokejce první gól! Český hráč číhal u tyče na přihrávku. Tu obdržel, ale prázdnou branku netrefil, protože skákavý kotouč se přehoupl přes jeho hokejku.
     
    04:30
    Bude se podruhé v zápase vylučovat. Tentokrát na domácí straně, protože se Sobotka provinil hákováním.
     
    00:42
    Hned na začátku utkání přichází vyloučení. Birjukov putuje na trestnou lavici za nedovolené bránění. Přesilovka pro domácí.

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 32. Fiščenko (Gustafsson, Rasskazov) – 7. Zaripov (Mozjakin, Kovář), 18. Potěchin (Kosov, Kaletnik), 25. Kovář (Zaripov, Antipin)


    Avangard Omsk: Kostin (Rejzvich) – Ljamin, Gustafsson, Kuljaš, Pivcakin, Kulik, Gluchov – Paršin, Sobotka, Kalinin (C) – Pěrežogin, Schutz, Musatov – Pervušin, Neprjajev, Fiščenko- Rasskzaz, Kurjanov, Lauta – Semjonov, Volkov.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Murygin) – Antipin, Birjukov, Maleňkich, Těreščenko, Lee, Chabarov, Bereglazov – Zaripov, Kovář, Mozjakin (C) – Platonov, Stapleton, Kosov .- Timkin, Brent, Kaletnik – Jakuncenja, Osala, Potěchin – Kameněv.

    Rozhodčí: Odins, Olenin – Matjuša, Morozov
    bahis siteleri