Ottawa – Toronto 4:3 (kon.) | Pittsburgh – Chicago 2:3 (0:2 po s.n.) | Winnipeg – Columbus 4:0 (kon.)
Colorado – Boston 3:2 (1:0 po s.n.) | Anaheim – Calgary 6:3 (kon.) | San Jose – Los Angeles 4:2 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
6:3 (3:0, 1:2, 2:1)
Calgary Flames
Čtvrtek 22.01.2015, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Ryan KESSLER - 6:3
     
    59:41
    Anaheim právě vstřelil branku!
    O osudu dnešního utkání je definitivně rozhodnuto. RYAN KESSLER trefuje z poloviny hřiště prázdnou branku. Asistence: Corey Perry.
     
    59:06
    Flames nicméně vyhráli vhazování a řítí se do útok. Hiller znovu na střídačce.
     
    58:03
    Branky Plamenů je prázdná. Hosté to zkouší v šesti.
     
    57:12
    Bohužel pro Ducks, i Corey Perry z oblasti mezikruží trefuje břevno, od něhož se kotouč odrazil mimo hrací plochu.
     
    56:46
    Getzlaf trefuje z pravého kruhu tyčku Hillerovy brány.
    Joe COLBORNE - 5:3
     
    50:42
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames nicméně hned vzápětí zásluhou JOEA COLBORNA snižují. Kanadský útočník se nejlépe zorientoval na brankovišti a vzduchem letící kotouč pohotově usměrnil za Andersena. Hostující výběr má tak stále ještě malou naději na obrat. Asistence: Lance Bouma, Dennis Wideman.
    Ryan GETZLAF - 5:2
     
    49:44
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři se vrací zpátky do vedení o tři branky. Perry využil chyby jednoho z hostujících hráčů, kterého obral o kotouč, rychle se rozhlédl a nahrál bekhendem přesně do oblasti mezikruží na RYANA GETZLAFA, který se s kotoučem příliš nemazlil a tvrdou, přesně umístěnou ránou do horní poloviny branky nedal Hillerovi ani tu nejmenší šanci. Asistence: Corey Perry, Colby Robak.
     
    48:14
    Backlund mohl po obrovské minele Andersena na brankovišti snížit na rozdíl jediné branky. Prázdnou branku ovšem švédský forward netrefil.
     
    47:34
    Puk se při závaru před Hiller dostal až za brankovou čáru, rozhodčí nicméně rozpažují, jelikož byl švýcarský gólman faulovaný a nemohl zasáhnout.
     
    46:27
    Hiller se vytasil s pohotovým zákrokem lapačkou proti Maroonově střele z bezprostřední blízkosti.
     
    46:01
    Ducks budou mít příležitost navýšit své dvoubrankové vedení. Proti pravidlům se totiž provinil Matt Stajan, který si odsedí dvě minuty za sekání.
     
    44:12
    David Jones po nahrávce jednoho ze svých spoluhráčů nebezpečně vypálil z oblasti mezikruží. Jeho pokus se lehce otřel o Andersenovu lapačku a zamířil nad branku.
    Sean MONAHAN - 5:2
     
    39:13
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames snižují na rozdíl dvou branek! Johny Gaudreau vletěl do pásma Kačerů, zadovkou předal kotouč Marku Giordanovi, který mu jej neprodleně a hlavně přesně vrátil na holi. Mladý americký útočník pak zády k brance našel přesně v oblasti mezikruží osamoceného SEANA MONAHANA, který prostřelil střelou k levé tyči Andersena. Asistence: Johny Gaudreau, Mark Giordano.
     
    38:49
    Thompson se nebezpečně probíjel útočnou třetinou a dostal se až před Hillera. Tváří v tvář ale švýcarského matadora mezi třemi tyčemi nepřekonal.
    Mikael BACKLUND - 4:1
     
    31:23
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames snižují na rozdíl tří branek. Hned po vhazování se do útočení se vší vervou pustil Lance Bouma, který se propracoval až před bránu a z bezprostřední blízkosti vystřelil. Jeho pokus se odrazil od Andersena na MIKAELA BACKLUNDA, který srovnal mířidla a vystřelil nechytatelně do horní poloviny branky. Andersen tak poprvé v utkání kapituluje. Asistence: Lance Bouma.
     
    29:37
    Čtyři góly za třicet minut, to je až přespříliš. A tak Joni Ortia nahradí v brankovišti Jonas Hiller.
    Tim JACKMAN - 4:0
     
    29:37
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Bourque si nicméně hned poté napravil svoji reputaci, když vybruslil zpoza brány a přesnou nahrávkou na pravý kruh našel nikým nekrytého TIM JACKAMNA, který krásnou střelou na přední tyč překonal již počtvrté v utkání Ortia. Asistence: Rene Borque, Nate Thompson.
     
    24:47
    První přesilovou hru si po faulu Jonese zahrají domácí hráči. Kanadský útočník dostal dvě minuty za podražení.
     
    22:26
    Po lehké sřele TJ Brodieho od modré čáry se před dánským golmánem Ducks semlela pořádná mela. Podle rozhodčích si ale dorážející Backlund počínal v brankovišti nedovoleně a tak přerušili hru.
     
    20:38
    Další vyloučení na straně domácích Kačerů. Tentokrát si dvouminutový trest odsedí Corey Perry.
    Ben LOVEJOY - 3:0
     
    17:04
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak to je pro hostující výběr vskutku hodně kruté. Domácí jdou ještě před úvodní sirénou do vedení o tři branky. Nate Thompson vyhrál vhazování v útočném pásmu přímo na holi BENA LOVEJOYE, který se s kotoučem příliš nemazlil a vyslal jej přímo na Ortia. K překvapení všech zaplul jeho pokus pod břevno brány finského gólmana. Asistence: Nate Thompson.
    Patrick MAROON - 2:0
     
    14:59
    Anaheim právě vstřelil branku!
    A Ducks jdou znenadání do dvoubrankového vedení. Od modré čáry vyslal kotouč na bránu Flames Ben Lovejoy, jehož pomalu letící projektil dokázal v poslední chvíli na brankovišti ze vzduchu ztečovat až za záda Ortia PATRICK MAROON. Asistence: Ben Lovejoy, Cam Fowler.
     
    11:54
    Flames dostanou šanci na reparát, zahrají si totiž druhou přesilovou hru v utkání. Do boxu časoměřičů usedl na dvě minuty Matt Beleskey.
     
    09:39
    Getzlaf se po Thompsonově nahrávce z rohu kluziště dostal v oslabení do vyložené šance. V tváří v tvář nicméně na Ortia nevyzrál.
     
    08:58
    Andrew Cogliano si od rozhodčích vysloužil první dvouminutový trest. Sekal Matta Stajana.
    Kyle PALMIERI - 1:0
     
    04:41
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks otevírají účet dnešního utkání. Matt Beleskey se po střele od modré ujal na brankovišti kotouče, chvíli s ním míchal a pak s milimetrovou přesností nahrál na vrcholek levého kruhu, kde stál KYLE PALMIERI, který prostřelil finského gólmana ve službách Flames. Asistence: Matt Beleskey.
     
    00:19
    Sean Monahan se hned na začátek utkání ocitl v zajímavé pozici, kdy se snažil forhendem z vrcholku levého kruhu trefit odkrytou bránu. Bohužel pro Calgary trefil brusli ležící obránce v brankovišti.

    Miroslav Vozdecký

    Branky a nahrávky: 5. Palmieri (Beleskey), 15. Maroon (Lovejoy, Fowler), 18. Lovejoy (Thompson), 30. Jackman (Bourque, Thompson), 50. Getzlaf (Perry, Robak), 60. Kessler (Perry) – 32. Backlund (Bouma), 40. Monahan (Gaudreau, Giordano), 51. Colborne (Bouma, Wideman)


    Anaheim Ducks: Andersen (Bryzgalov) – Lovejoy, Fowler, Lindholm, Beauchemin, Vatanen, Stoner – Perry, Getzlaf, Maroon – Palmieri, Kesler, Beleskey – Silfverberg, Rakell, Cogliano – Jackman, Thompson, Bourque
    Calgary Flames: Ortio (Hiller) – Brodie, Giordano, Wideman, Russell, Engelland, Diaz – Hudler, Jooris, Gaudreau – Jones, Monahan, Bouma – Colborne, Backlund, Raymond – Byron, Stajan, Bollig

    Rozhodčí: Tim Peel, Gord Dwyer – Jay Sharrers, Mike Cvik

    Diváci: 16 828
    bahis siteleri