Ottawa – Toronto 4:3 (kon.) | Pittsburgh – Chicago 2:3 (0:2 po s.n.) | Winnipeg – Columbus 4:0 (kon.)
Colorado – Boston 3:2 (1:0 po s.n.) | Anaheim – Calgary 6:3 (kon.) | San Jose – Los Angeles 4:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Los Angeles Kings
Čtvrtek 22.01.2015, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    LOS ANGELES KINGS

    Obhájce Stanleyova poháru bývá každým zápasem výzvou pro některý z celků, vždyť na koho jiného se vytáhnout, než právě proti poslednímu majiteli stříbrného grálu. Los Angeles náleží v tabulce Západní konference deváté místo, tedy první nepostupové do vyřazovacích bojů. Avšak osmé Calgary a sedmé San Jose jsou Králům vzdálení jen o malý kousek, takže už za pár dní může být vše zase jinak. Los Angeles ale z posledních pěti zápasů dohromady čtyřikrát prohrálo, jediným poraženým klubem se za tu dobu stali Toronto Maple Leafs, jinak minule Kings odnesli prohru od Calgary Flames v prodloužení.
     
    SAN JOSE SHARKS

    San Jose zažívá za poslední kola proměnlivou formu. Prozatm se Žraloci nenacházejí u vrcholku konference, jak jsme tomu byli navyklí třeba v sezóně předchozí. To Kalifroňané bojovali často mezi nejlepší čtyřkou. Teď postávají na příččce sedmé, s minimálním odstupem na soky pod sebou. Minulé dva pokusy San Jose nevyšly, nejdříve Žraloci padli v prodloužení s Calgary, aby v následujícím setkání nestačili celkem jasným poměrem 2:5 na New Jerse Devils. Kouč Sharks dal naposledy šanci v kleci brankáři Stalockovi, dnes už se možná do brány vrátí hbitý Fin Antti Niemi.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Rivalové z Kalifornie na sebe naposledy narazili 27. prosince loňského roku, tenkrát se hrálo u Králů. Los Angeles Kings brali vítězství 3:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (8 + 9)
    Marián Gáborík (LAK) (15 + 10)
     
    Vítějte u dalšího kalifornského derby, v rámci kterého na sebe narazí dobře známí rivalové ze západní části Ameriky. Domácí San Jose Sharks vyzvou zatím posledního vítěze Stanley Cupu Los Angeles Kings.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Niemi – Burns, Vlasic, Tennyson, Dillon, Hannan, Irwin – Pavelski, Thornton, Karlsson – Nieto, Couture, Marleau – Kennedy, Sheppard, Hertl – Goodrow, Desjardins, Scott

    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Muzzin, Greene, McNabb, Martinez, Regehr – Brown, Kopitar, Gáborík – Carter, Shore, King – Williams, Stoll, Lewis – Nolan, Richards, Clifford.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Jako první se k puku dostali domácí, Joe Pavelski, po vyhraném buly ale Sharks nedokázali hned vystřelit na branku.
     
    00:17
    Drew Doughty zase v obraně řešil první dnešní práci, avšak ta nebyla niktera složitou pro běka Los Angeles.
     
    00:53
    Postavení mimo hru, útočník San Jose Logan Couture byl v útočném pásmu až příliš rychle.
     
    01:16
    Thorntonovů důraz na puku za brankou nakonec stačil na první střelu Sharks v zápase, Joe Pavelski z druhé vlny ještě mohl navíc dorážet.
     
    01:49
    Hlavní rozhodčí hru po tlačenici u mantinelu nepřerušil, kus černé gumy přeci jen nakonec vyklouzl z výstrojí několika hokejistů.
     
    02:18
    Dillon prožívá jedno ze svých prvních dnešních střídání, společně s ním také Tomáš Hertl na ledě. Hertl hned zkoušel střelu. San Jose tlačí Kings.
     
    02:50
    Stále ještě Los Angeles ani nevyvezlo kus černé gumy za vlastní polovinu, hosté mají problémy vzdorovat rychlému nástupu domácí družiny.
     
    03:25
    Až nyní Antti Niemi a jeho snadný zákrok pravým i levým betonem. Dlouho se nepřerušuje a hra plyne vskutku rychle.
     
    03:57
    Melker Karlsson a jeho pokus z mezikruží, avšak ránu měl značně zkomplikovanou. Zezadu mu totiž na zádech visel soupeř. Snadná práce pro Quicka.
     
    04:45
    Jakoby se dnes snad ani nemuselo přerušovat. Už skoro pět minut vidíme zběsilé tempo hry, přelévající se z jedné strany na druhou. Ale šancí moc není.
     
    05:18
    Tomáš Hertl opět na ledě a výborně se vytočil s pukem až před bránu. Jonathan Quick ovšem stačil utěsnit prostor u své tyčky a zabránil průniku kotouče.
     
    06:11
    První vyloučení zápasu, přesilovou hru si zahrají domácí San Jose Sharks. Dvě minuty za hákování totiž inkauje hostující Jeff Carter (LAK).
     
    06:20
    Buly před Quickem Žraloci vyhráli, Joe Pavelski neměl na co čekat a okamžitě pálil. Jenže mimo tři tyče, kam měl původně touš letět.
     
    06:59
    Brent Burns společně s Thorntonem zpracovali puk a vyměnili si jej z pravé strany na levou. Druhý zmiňovaný následně zakončoval, ačkoliv pouze do plastrónu gólmana Los Angeles.
     
    07:40
    Teď už ale Kings vyhazují. Matt Nieto se sice natahoval na modré čáře po puku, ale udržet jej v pásmu pro San Jose nestačil. Přesilovka domácích ve své druhé půli.
     
    08:20
    Los Angeles v plném počtu, Žraloci nezužitkovali přesilovou hru, přestože řádku dobrých šancí před Quickem si vytvořit dokázali.
     
    08:58
    Práce pro Anttiho Niemiho po delší časové odmlce, ale jen lehce gólman San Jose tečoval puk. Střela jednoho z obránců Los Angeles totiž vedle.
     
    09:42
    Dustin Brown se pořádně napřáhl na modré čáře a udeřil do puku. Avšak před Niemim nikdo nestál na teč, takže lehký úkol pro Fina ve službách San Jose.
     
    09:48
    Máme tu v rámci správného derby také první bitku. Obránce San Jose Dillon (SJS) si v pěstním souboji vyměňoval názory proti hostujícímu Cliffordovi (LAK). Oba pochopitelně dostávají tresty za rvačku a míří za katr.
    První třetina byla okořeněna bitkou Dillona a Clifforda, ve které byla k vidění výměna ran i lekce tance.
     
    09:57
    Po nahození Králů končí puk až na zakázaném uvolnění, Los Angeles tak musí hned zpátky před vlastní klec.
     
    10:19
    Sharks ukazují, že dnes mají obrovskou chuť útočit. Další střela od modré čáry ale Burnsovi úplně nesedla.
     
    10:44
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jsme kousek za polovinou první třetiny a v Kalifornii padá první branka utkání. Několik šancí ze začátku zápasu sice Sharks nevyšlo a Jonathan Quick byl připravený, ale tentokrát vzal na sebe zodpovědnost jediný z hokejistů San Jose. Rychlý útočník LOGAN COUTURE nabruslil po pravé straně, oklamal gólmana Los Angeles hbitou kličkou a zavěsil do sítě. Obrana Kings sledovala všechny ostatní, ale Couture zůstal úplně nepokrytý, San Jose se ujímá vedení. Asistence: Matt Irwin, Antti Niemi.
    Logan COUTURE - 1:0
     
    11:13
    Další buly proběhlo na modré čáře, tam aktivně zápolil Král Jake Muzzin. Následnou akci hostů Niemi s klidem pokryl pravým chráničem.
     
    11:50
    Justin Williams a jeho průnik až za Anttiho Niemiho, jenže tam jej nikdo v útočném nápadu nepodpořil. Los Angeles zatím tápe směrem do útoku.
     
    12:30
    Naopak na druhé straně barikády výborně Kennedy, jenž společně s Tomášem Hertlem nebyl daleko od dopravení kotouče do sítě.
     
    12:56
    Joe Pavelski vyzkoušel střelu z otočky, ale ta se mu příliš nevyplatila. Nechtěně totiž domácí osmička trefila prvního hráče soupeře před sebou.
     
    13:32
    Vše zkusil napravit mladík Žraloků Melker Karlsson, ale ani on si nevedl střelecky dobře. Následně byl sražen u pravého mantinelu v útočné třetině a kotouč mu byl odebrán.
     
    14:15
    Slovenský šikula Marián Gáborík až teď poprvé vyrazil výrazněji dopředu. Jenže i on, stejně jako všichni Králové, má zatím velký problém dostat se do pásma.
     
    14:57
    Sharks mohou v klidu vystřídat, ve středním pásmu drží puk, jejich pětice už strávila na ledě slušnou porci sekund.
     
    15:30
    Po přerušení hry ve středním pásmu malá strkanice, ale nic většího z toho nebude. Pokračujeme po komerční přestávce.
    Dnešní zápas byl zahájen symbolickým buly z rukou frontmana kapely Metallica, Jamese Hetfielda.

     
    15:52
    Martinez dlouho zvládal souboj u mantinelu za vlastní brankou, přestože jej napadala hned dvojice Žraloků. Pak puk podržel.
     
    16:06
    Přesilovou hru si vyzkouší poprvé také Los Angeles. Z domácí strany totiž za hrubost musí pykat John Scott (SJS). Vhazování před Niemiho klecí.
     
    16:19
    Ale Sharks hned po buly vyhazují, zatím vše vypadá, že by San Jose nemuselo mít s bráněním početní nevýhody problémy.
     
    16:50
    Drew Doughty posílal pohlednou křižnou nahrávku skrz útočným pásmem na slvoenského Mariána Gáboríka. Ten puk pálil z první mimo dosah levé tyčky.
     
    17:20
    Kotouč končí po novém zakončení Králů v hledišti, buly opět po levici gólmana San Jose Sharks.
     
    17:53
    Už jen několik málo okamžiků zbývá s přesilovky Los Angeles, další střela Doughtyho nebyla tak dobrá jako jeho první pokus.
     
    18:32
    San Jose v plném počtu, hned dal Nieto najevo, že domácí dnes mají obrovskou chuť útočit. Hokejisté v černém dresu těžko odolávají tlaku soupeře.
     
    19:22
    Už se hraje poslední minuta první třetiny, vhazování předtím proběhlo ve střední třetině. Více musí dávat pozor Niemi, ke kterému je puk blíže.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Pouze jediný zásah přinesla první třetina, za domácí celek se prosadil Logan Couture. Na jeho gól doposud nikdo nenavázal, počkejme si ale na další dvě periody.
     
    Střely na branku v první třetině

    San Jose Sharks: 10

    Los Angeles Kings: 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Na úvodním vhazování ve druhé třetině také uspěli Žraloci, dopředu už najížděl Joe Pavelski, s cílem vyhledat puk a střílet.
     
    20:36
    Jonathan Quick měl příležitost si zahrát s pukem, jeho rozehrávka na spoluhráče dopředu ale nebyla tak přesná, jak by si asi gólman Kings představoval.
     
    21:17
    Marián Gáborík sice získal kus černé gumy v útočném pásmu, ale zároveň zůstal v postavení mimo hru. Hra pochopitelně přerušena rozhodčím.
     
    21:37
    Sheppardovi se vyplatil důraz u mantinelu. Hned sice získaný puk tratil, ale Kings už se následně nedokázali vrátit do blízkosti Anttiho Niemiho.
     
    22:20
    Také Králové přitvrdili, Doughty se nepáral s jedním z domácích útočníků a poslal jej tvrdě na mantinel.
     
    22:46
    Regehr ztratil puk před obrannou modrou čárou a málem z toho byly komplikace pro jeho výběr. Nakonec ale ještě Quickově přítomnosti vypomohli obránci.
     
    23:24
    Stále ale platí, že aktivnějším celkem mezi mantinely jsou San Jose Sharks. Častěji se drží v pásmu na puku a tvoří i lepší šance.
     
    23:42
    Logan Couture už dnes jeden gól dal. A měl pomyšlení na druhý, v místě z mezikruží ale pálil přímo do výstroje připraveného Jonathan Quicka.
     
    24:08
    Výborná spolupráce mezi Sheppardem a Hertlem nadále funguje, chybí jim jen přesné zakončení. Jinak je tahle formace jedna z dnešních nejlepších.
     
    24:35
    Kennedy unikal na Quicka, na levé straně najížděl také Patrick Marleau. První zmiňovaný se rozhodl pro samostatné zakončení, puk se odrazil od Quicka a přeskočil klec.
     
    25:18
    Scott ukázal, že nejen důraz je třeba od bránícího hráče. Odstavil soupeře od puku technicky, což možná hokejistu Los Angeles překvapilo.
     
    26:11
    Dwight King prověřil pozornost Anttiho Niemiho z hrotu levého kruhu, branka San Jose navíc posunuta. Pokračujeme po malé pauze.
     
    26:27
    Hned po buly se Kings pokusili vystřelit, ale autor pokusu mířil hodně vedle pravé tyče. Přesto ještě Los Angeles zůstává v útočné třetině.
     
    26:45
    Druhá přesilovka utkání pro obhájce Stanley Cupu. Brenden Dillon (SJS) dostává od rozhodčího trest na dvě minuty za podražení.
     
    27:06
    Dustin Brown a také Marián Gáborík tahali puk po mantinelech, ale chyboval první zmiňovaný. San Jose tak okamžitě vyhodilo až ke Quickovi.
     
    27:45
    Anže Kopitar dobře zná přesilovkové situace, po jeho zakončení ale Los Angeles o výhodu útočné třetiny přichází. Přesilovka Kings je z poloviny pryč.
     
    28:28
    Tennyson a Pavelski si dobře v oslabení vyměnili touš za brankou, následoval opět vyhození. Zatím výborně Sharks oslabení zvládají.
     
    28:54
    Mohlo být ještě veseleji pro Žraloky. Dnes výborně hrající Logan Couture mířil v početní nevýhodě úplně sám na Jonathana Quicka. Ale kličkou do forhendu jej neoklamal.
     
    29:25
    Domácí v plném počtu, tohle oslabení jim vyšlo na jedničku. Měli v něm Sharks snad ještě větší šance jako Kings.
     
    30:55
    Tyler Kennedy s Tomášem Hertlem rychle prošli přes modrou čáru, pak ale o kotouč přišli. Pohyby na ledě tato dvojice skvěle hýří.
     
    31:14
    Hra přerušena před Anttim Niemim, uvidíme krátkou reklamní přestávku. Hned poté samozřejmě pokračujeme.
     
    31:39
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Snad poprvé během druhé třetiny se Králové udrželi delší dobu v útočné třetině, hned z toho těží úplné maximum. Rychlost byla hlavním jmenovatelem úspěchu Los Angeles, uvolněný puk na pravé straně před brankou Anttiho Niemiho vzal na hokejku DUSTIN BROWN. Obkroužil s kotoučem pohotově celou klec, zasunul za tyčku a pak mohl vesele slavit. Smutná obrana San Jose jen přihlížela Brownově umu, máme srovnáno kousek za polovinou utkání. Asistence: Marián Gáborík.
    Dustin BROWN - 1:1
     
    33:10
    Los Angeles aktivněji ožilo, už si hosté věří také více směrem dopředu. Ale hra je vyrovnaná, ani domácí nezapomínají útočné chutě.
     
    33:30
    Puk zastaven rozhodčím ve střední třetině, tam také za několik okamžiků bude padat na ledovou plochu.
     
    33:56
    San Jose Sharks v útočném pásmu, Andrew Desjardins a John Scott málem vypálili hned dvakrát kotouč na Quicka. Avšak gólman ve tmavém trikotu připraven.
     
    34:40
    Anže Kopitar v honbě za kotoučem neuspěl, domácí obránce Vlasic byl za vlastní brankou u mantinelu dříve. Pak už znovu hrají Sharks ve střední části pole.
     
    35:07
    Joe Pavelski a jeho veliká šance. Quickovi vypadl puk z výstroje na brankoviště, šikovný domácí hokejista ale nestihl doklepnout touš do jeho sítě.
     
    35:28
    Hned tři muži v bílém trikotu San Jose uháněli do útočné třetiny, Meker Karlsson se svým zakončením jen těžko uspěl.
     
    35:40
    V závěru druhé třetiny vyloučení na straně Los Angeles. Obránce hostů Drew Doughty (LAK) dostává dvě minuty za hákování. Přesilovka Sharks.
     
    36:10
    Logan Couture opět na ledě, i díky němu stále udrželi domácí puk v útočné třetině. Ale ke střele ze strany Sharks zatím nedošlo.
     
    36:39
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Využitou přesilovku si mohou odškrtnout ve svých poznámkách trenéři klubu San Jose Sharks. Nedlouho před inkasovanou brankou Los Angeles sice vyhodilo puk, ale po návratu do pásma byli domácí velice přesní a hlavně důrazní. Logan Couture nejdříve se svou další z pumelic neuspěl, později ale doputoval kus černé gumy na hůl stejného hráče znovu, hokejista jménem PATRICK MARLEAU pak nasměroval touš do sítě, Jonathan Quick nestihl na jeho zakončení reagovat. Sharks mají vedení zpátky. Asistence: Logan Couture, Joe Thornton.
    Patrick MARLEAU - 2:1
     
    37:30
    Vhazování u své branky vyhráli hosté, ale Melker Karlsson okamžitě získává puk a posunul na Pavelskiho s Thorntonem. Ani jeden nevystřelil.
     
    38:42
    Blížíme se pomalu k závěru prostřední části, Muzzin ještě zabránil dalšímu průniku soupeře. Ale o puk i přesto přišel.
     
    39:06
    Technický problém ze strany Los Angeles Kings, po jejich postavení mimo hru rozhodčí vhazuje puk ve střední části kluziště.
     
    39:33
    Dustin Brown ještě na závěr druhé třetiny navštívil útočné pásmo, nikoho ale nenašel na přihrávku. Takže musel zase rychle zpátky do obrany.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Po druhé třetině je rozdíl ve skóre stejný jako po první části. Sharks ale místo výsledku 1:0 vedou poměrem 2:1. I když Dustin Brown za hosty srovnal, Patrick Marleau později v přesilovce také uspěl. Počkejme na třetí periodu.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    San Jose Sharks: 9

    Los Angeles Kings: 6
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Stejně jako v předchozích dvou periodách, i na začátku té třetí je lepší na buly San Jose. Hned domácí v útočné třetině.
     
    40:46
    Joe Thornton bojuje o kotouč u mantinelu proti dvě hokejistům v černém trikotu. Patrick Marleau mu vypomohl a hned je situace pro Žraloky lepší.
     
    41:23
    Stále se od začátku třetiny ještě nepřerušovalo, tohle tempo by mohlo vyhovovat především domácím, kteří nespěchají kupředu tolik jako Kings.
     
    41:57
    Greeneho pokus z pravé strany přišel pozdě, z velkého úhlu hokejista Los Angeles trefil pouze boční část konstrukce Niemiho svatyně.
     
    42:27
    Tomáš Hertl si nějakou tu vteřinku povodil puk v útočné třetině a jde vidět, jak si poslední dobou věří. Po jeho zakončení vhazování před Quickem.
     
    42:53
    Drew Doughty neviděl nikoho ze svých spoluhráčů neobsazeného, a tak zkusil projít až před Anttiho Niemiho samotný. Avšak ztroskotal na becích soupeře.
     
    43:40
    Žraloci nyní raději vyhodili puk přes všechny čáry, aby mohli dostřídat. Navíc se nejednalo o zakázané uvolnění, takže k přestupku Sharks nedošlo.
     
    44:17
    Matt Nieto naháněl puk v útočném pásmu, z otočky jej ale v rychlosti nestihl zastavit. Přesto alespoň zkusil podržet touš co nejdále od své klece.
     
    45:12
    James Sheppard, Tyler Kennedy a Tomáš Hertl opět na ledě v plné síle. Také nyní drží kotouč kolem Quicka, ale ke střele se dostat nemohou.
     
    45:45
    Nepříjemnost pro San Jose Sharks, James Sheppard (SJS) musí odsedět dvě minuty za sekání. Bude doufat, že jeho spoluhráči neinkasují gól.
     
    45:59
    Domácí dnes všechna oslabení zvládají na jedničku, také teď hned po buly puk vyhazují daleko, aby měl Antti Niemi co nejméně problémů.
     
    46:22
    Muzzinova střela z dálky Fina ve službách San Jose překvapit nemohla, domácí brankář na ni viděl až moc dobře, navíc měl čas přejít do rozkleku.
     
    46:40
    Počet hráčů na ledě se srovná. Drew Doughty (LAK) si nedal pozor na svou hokejku, ta zamířila do obličeje Logana Coturera. Aktivní obránce Kings dnes podruhé na trestné lavici.
     
    47:01
    Při hře ve čtyřech zatím s pukem hraje Los Angeles, obhájci Stanley Cupu ale ještě nenašli odvahu k přejití do pásma.
     
    47:37
    Za malou chvíli začne zkrácená přesilovka San Jose, ještě předtím ale Tomáš Hertl v mezikruží společně s Sheppardam tvořil solidní možnost pro domácí barvy.
     
    48:27
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Důležitá trefa pro domácí kousek před polovinou třetí třetiny. Zkrácená přesilová hra stačila Sharks k tomu, aby se dostali co nejrychleji do pásma a zatlačili Los Angeles Kings před jejich svatyni. Radost je pochopitelně obrovská, přeci jen se jedná o derby Kalifornie. Zase několik střel a dorážek, důraznou hru na brankovišti nakonec proměnil v branku častý střelec gólů během letošní sezóny JOE PAVELSKI. I kdyby se Jonathan Quick přesunoval ze strany na stranu stále dokola, teď už neměl moc šancí. Využitá přesilovka. Asistence: Patrick Marleau, Marc-Edouard Vlasic.
    Joe PAVELSKI - 3:1
     
    49:58
    Drew Doughty už po odpískání neudržel nervy na uzdě a pustil se do potyčky s domácím útočníkem. Ale vylučovat se zatím nebude, pokračujeme po krátké komerční přestávce.
     
    50:15
    Hraje se v plném počtu hráčů na ledové ploše, domácí jen pro jistotu poslali puk do středního pásma. Teď jsou to Kings, kdo je nucen spěchat.
     
    50:46
    Joe Thornton byl na ledě už nějaký ten okamžik, potřeboval nutně vystřídat. To se mu splnilo, ale nejdříve musel opatrně vyhodit kus černé pryže až ke Quickovi.
     
    51:02
    Kotouč v lapačce hostujícího gólmana, po krátké pauze bude padat puk na led právě po jeho pravici.
     
    51:18
    Anže Kopitar dobře ví, že pokud chce jeho tým dnes na ledě v SAP Center bodovat, musí se hned tlačit dopředu. Sharks jsou ale zatím proti.
     
    51:50
    Drew Doughty neudržel puk na modré čáře, další jeho nepřesnost končí vyhozením Žraloků až do pásma Králů. Tam je touš pro domácí v bezpečí.
     
    52:24
    Antti Niemi dnes chytá v naprosté pohodě, ukázal to i v dalším zákroku, který si připsal po střele soupeře z mezikruží.
     
    52:57
    Po menší odmlce se San Jose vrací před Jonathana Quicka, přestože teď neměl muž v kleci Los Angeles důvod proti některému z puků zasahovat.
     
    53:28
    Tomáš Hertl by rád vyrazil ve třetí třetině opět do útoku, ale teď musel vyhodit na zakázané uvolnění, protože nebylo moc jiných možností pro jeho družinu.
     
    54:24
    Andrew Desjardins předvedl, že Sharks v útočných choutkách rozhodně nekončí. Zakončil bekhendem a Quick musel rychle na led. Ještě jedna malá přestávka.
     
    54:53
    Na Los Angeles jde mírně vidět, že Králům ke konci základní hrací doby docházejí síly. Hosté vyhodili přes všechny čáry pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    55:18
    Antti Niemi a jeho klidný, ale zároveň hodně pohotový zákrok lapačkou. Pak ještě větší rozmíška kolem domácí svatyně, ale nic vážnějšího z toho asi nebude.
     
    55:18
    Vylučovat se ale bude na obou stranách. Brent Burns (SJS) dostává trest za hrubost, stejně jako je vyloučen Král Trevor Lewis (LAK).
     
    55:52
    Patrick Marleau neměl nikoho po ruce, aby mohl založit. útok. Tak alespoň posunul pryž do středního pásma, aby byla v bezpečí klec Anttiho Niemiho.
     
    56:38
    Rozhodčí se činí na konci třetí periody. Brenden Dillon (SJS) je hlavním arbitrem odeslán na trestnou lavici, provinil se totiž podle všeho hákováním.
     
    56:38
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:46
    Jonathan Quick opustil branku, Los Angeles sází na jedinou kartu a hraje s výraznou převahou v počtu hráčů na ledové ploše.
     
    57:32
    Marián Gáborík a Anže Kopitar několikrát zahrozili v útočném pásmu, jenže Antti Niemi ještě stále nemusel zasahovat. Ale Kings v tlaku pokračují.
     
    58:25
    Logan Couture vyhazuje přes všechny čáry a domácí mají šanci vystřídat, hala za hlasitého pokřiku "Beat LA" hlasitě burácí. Tohle derby má skvělou atmosféru.
     
    58:57
    Domácí mohli ukončit nervák v závěru třetí třetiny, ale netrefili odkrytou klec. Místo toho pískáno zakázané uvolnění.
     
    59:16
    Joe Thornton před prázdnou branku neuspěl, protože mu stál v cestě Muzzin. Ještě se ale bude jednou vylučovat.
     
    59:27
    Joe Thornton (SJS) není s verdiktem rozhodčího moc spokojený, ale musí odjet za katr. Dostává totiž dvě minuty za vražení na hrazení. Vhazovat se bude před Anttim Niemim.
     
    59:38
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Dnešnímu utkání opravdu nechybí vůbec nic. Zbývá méně než půl minuty do konce a hosté z Los Angeles ještě snižují výsledek na kostce v hale. Antti Niemi skoro nic neviděl, letící střela od modré čáry prosvištěla za gólmana San Jose. JEFF CARTER je označen za autora branky a ještě dodává naděje na hokejky mužstva ve tmavých trikotech. Asistence: Anže Kopitar, Nick Shore.
    Jeff CARTER - 3:2
     
    59:58
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Na konec zápasu ještě jedna zajímavá třešnička. Žraloci sice puk netrefili do sítě a čtvrtý gól nepřidali zásahem přímo do klece, ale rozhodčí po konzultaci připisují Sharks technický gól. Jako střelec byl zapsán dnes podruhé útočník LOGAN COUTURE, jenž oslavuje společně s týmem vítězství v derby o Kalifornii. Bez asistence.
    Logan COUTURE - 4:2
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Bitvu o Kalifornii tentokráte lépe zvládají hokejisté San Jose Sharks. Oplatili tak svému úhlavním rivalovi porážku z minulého setkání, zároveň fanoušci v SAP Center viděli kvalitní hokejovou podívanou. Zápasu nechyběly pěkné akce, góly, přesilovky a dokonce ani bitky. Los Angeles nestačilo vstřelit více než dvě branky, a tak odjede z ledu Sharks s prázdnou. Třeba pochválit ze Žraloků dnes zejména muže jménem Logan Couture a Antti Niemi, ti se výrazně na výsledku podíleli. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, čas na ledě 13:34, 1 střela)
    Marián Gáborík (LAK) (0 + 1, čas na ledě 17:25, střela)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Logan Couture (SJS) (2 + 1)
    2. Patrick Marleau (SJS) (1 + 1)
    3. Melker Karlsson (SJS) (0 + 0) (07:29:50)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 11. Couture (Irwin, Niemi), 37. Marleau (Couture, Thornton), 49. Pavelski (Marleau, Vlasic), 60. Couture – 32. Brown (Gáborík), 60. Carter (Kopitar, Shore)


    San Jose Sharks: Niemi – Burns, Vlasic, Tennyson, Dillon, Hannan, Irwin – Pavelski, Thornton, Karlsson – Nieto, Couture, Marleau – Kennedy, Sheppard, Hertl – Goodrow, Desjardins, Scott
    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Muzzin, Greene, McNabb, Martinez, Regehr – Brown, Kopitar, Gáborík – Carter, Shore, King – Williams, Stoll, Lewis – Nolan, Richards, Clifford

    Rozhodčí: Leggo, Walsh – Galloway, Heyer

    Diváci: 17 562
    bahis siteleri