AS Řím – Fiorentina 0:2 (kon.)
konec
AS Řím
0:2 (0:0)
ACF Fiorentina
Úterý 03.02.2015, 20:45 • Stadio Olimpico (kapacita: 82 307 diváků), Řím • Italský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Čtvrtfinále italského poháru nabídne zajímavý duel mezi AS Řím a ACF Fiorentinou! Výhodu domácího prostředí bude mít v jednokolovém systému AS Řím!
     
    AS Řím

    Domácí Vlci se v současné době nenacházejí v oslnivé formě a dá se mluvit i o krizi, protože v posledních pěti zápasech uhráli pouze pět remíz, čímž ztratili kontakt na čele tabulky s Juventusem Turín! Zároveň se na ně dotáhla na rozdíl pouhých 4 bodů Neapol a zuby na příčky zaručující start v milionářské soutěži si brousí zuby i Lazio se Sampdorií. Aby toho nebylo málo, zužuje kádr loňského vícemistra početná marodka. Mimo hru bude do konce sezóny Strootman s Iturbem, kteří na marodce doplní dlouhodobě zraněnou dvojici ve složení Balzaretti – Castán. Mimo hru bude dnes večer i středopolař De Rossi a vinou afrického šampionátu bude chybět Gervinho. Římané si čtvrtfinále zajistili výhrou nad Empoli, které doma porazili až proměněnou penaltou v prodloužení!
     
    ACF Fiorentina

    Fialky zůstávají v letošní sezóně za očekáváním, když okupují v ligové tabulce až šestou příčku. Na cíl v podobě Ligy mistrů ztrácejí Montellovi svěřenci 7 bodů, což bude na stažení v jarní části velmi těžké. Nicméně Fiorentina postoupila stejně jako její dnešní vyzyvatel do jarních bojů Evropské ligy a to se ve městě renesance bere jako úspěch! Fanoušci Fialek se ale už budou muset obejít bez fotbalového umění svého oblíbence Cuadrada, jenž zamířil do Chelsea. Naopak dnes večer by mohli za hosty nastoupit dvě zvučné jména, které Montella v zimě získal. Jmenovitě jde o Diamantiho s Gilardinem! Hostující tým postoupil do čtvrtfinále přes Atalantu, jenž doma porazil přesvědčivě 3:1 (Gómez 2x, Cuadrado). Loňský finalista by určitě rád do závěrečné části poháru proklouzl i letos.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba soupeři na sebe naráží pravidelně nejen na ligové scéně, ale i v rámci italského poháru. V lize spolu letos odehráli dva zápasy: v 1. kole se z domácí výhry 2:0 radoval AS, když se o branky postarala dvojice Nainggolan – Gervinho. Jarní odveta v rámci 20. kola pak dopadla smírně 1:1 (Gómez – Ljajić). Pokud na sebe v poháru tato dvojice v posledních letech narazila, radoval se z postupu vždy tým z italského hlavního města!
     
    Jak dnes dopadne atraktivní duel? To se dozvíte, pokud budete sledovat náš podrobný textový onlajn! K jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    Úvodní sestavy:

    AS Řím: Skorupski – Maicon, Manolas, Astori, Cole – Paredes, Keita, Nainggolan – Florenzi, Totti (C), Ljajić.
    Náhradníci: De Sanctis, Torosidis, Calabresi, Spolli, Yanga-Mbiwa, Cholevas, Pellegrini, Uçan, Pjanic, Verde, Vestenicky, Ibarbo.

    ACF Fiorentina: Tatarusanu – Tomović, Savić, Basanta – Joaquín, Borja Valero, Pizarro, Badelj, Pasqual (C) – Diamanti, Goméz.
    Náhradníci: Vargas, Rosi, Rosati, Richards, Neto, Lazzari, Kurtic, Ilicić, Gilardino, Fernandez, Babacar.

    Rozhodčí: Damato – Padovan, de Luca.
     
    Hráči již nastupují na hrací plochu. Očekávané utkání tak bude za malý okamžik zahájeno.
     
    Úvodní výkop obstarají fotbalisté AS Řím!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Nainggolan to zkusil hned po úvodní rozehře dlouhým nákopem na rozběhnutého Florenziho, jemuž stačil zkřížit cestu Savić.
     
    2
    V Římě prší, což je nepříjemné především pro oba brankáře. Každá střela tak bude velmi nebezpečná.
     
    3
    Maicon se křižným centrem snažil vysunout vpřed Tottiho, ale obětavým zákrokem tuto myšlenku zastavil Tomović.
     
    5
    Totti se provinil útočným faulem v souboji s Pizarrem. Ačkoliv se to domácí ikoně nelíbí, s verdiktem zkušeného sudího nic neudělá.
     
    6
    Nainggolan se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti. Jeho skákavý pokus však brankář Tatarusanu ukryl do svých rukavic.
     
    8
    Joaquín si předkopl míč kolem levé postranní čáry a následným centrem hledal vysunutého Goméze. K němu nakonec míč nedolétl, neboť jej odvrátil pozorný Astori.
     
    8
    Hra se rychle přesunula na druhou stranu, kde Ljajić vybojoval pro své barvy rohový kop.
     
    9
    Můžeme zaregistrovat první velkou příležitost! Tu měl po nádherné Nainggolanově přihrávce Florenzi, který se pokoušel z úrovně penalty přelobovat hostujícího brankáře. Bohužel pro AS nezapadl tento pokus mezi tři tyče.
     
    10
    Po Tottiho centru vystoupal v pokutovém území nejvýše Astori, jehož hlavička směřovala pouze do míst, kde stál připravený brankář hostů.
     
    11
    I na druhé straně uvidíme rohový kop. Ten zařídil aktivní Diamanti, jehož střílený centr srazil do autu Maicon.
     
    12
    Po zásahu Skorupskiho budou hosté zahrávat další rohový kop.
     
    13
    Už už se zdálo, že štírek Ljajić pláchne do samostatného úniku, ale nakonec vše vyřešil brankář hostů včasným výběhem ze své svatyně.
     
    14
    Nainggolan našel ukázkovou uličkou rozběhnutého obránce Coleho, jenž v nejméně možný okamžik uklouzl na mokrém terénu.
     
    16
    Brankář Skorupski málem dostal nepovedeným odkopem do velké šance dotírajícího Goméze. Naštěstí pro AS byl včas na svém místě Manolas, který hostujícího útočníka zablokoval.
     
    17
    Joaquín zabojoval u postranní čáry, když přetlačil v souboji jeden na jednoho Naingoolana a následně tak mohl postupovat neatakován do pokutového území. Jenže krajní záložník ve službách Fiorentiny volil přetažený centr na zadní tyč, kde se ke smůle hostů nenacházel nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    18
    Totti vybídl ke střele Ljajiče, což včas vystihl Tomović, který prudkou střelu srazil obětavým pádem na roh.
     
    20
    Hosté kombinují kolem pokutového území svého soupeře a postupnou kombinací hledají cestu k jejich svatyni.
     
    22
    Římané nápaditou akcí vykombinovali svého soupeře, ale opět selhali ve finální fázi díky důrazu hostujících obránců.
     
    23
    Po Florenziho sraženém centru budou domácí rozehrávat další rohový kop.
     
    25
    Maicon se dostal po uvolnění Paredese k centru z pravé strany, jenže ten na jeho spoluhráče díky předvídavosti Saviće nedolétl. Následovat bude roh pro AS.
     
    26
    Po zásahu Tatarusana si rozehrávku od praporku Totti zopakuje.
     
    28
    Hra se teď odvíjí především ve středu hřiště, kde je k vidění řada osobních soubojů.
     
    30
    Před brankou Fiorentiny bylo opět horko! Maiconův centr nejprve podběhl ve výborné pozici Florenzi, a tak se odražený míč dostal k Nainggolanovi, jehož ztečovanou dělovku vyrazil brankář hostů se vší námahou!
     
    32
    Diamanti poslal k zemi Tottiho, který se s ním ihned pouští do vážnivé diskuze. Oba kohouty spěchá roztrhnout sudí Damato.
     
    33
    Na hřišti to teď hodně jiskří a ani jeden z týmů nejde pro ostřejší zákrok daleko.
     
    35
    Záložník Badelj dohrál ze zadu Coleho a to už nemohl sudí Damato přejít bez žlutého napomenutí.
     
    36
    Diamanti fauloval před pokutovým územím Paredese, a tak bude domácí tým zahrávat přímý volný kop z velmi dobré pozice!
     
    37
    Ljajićův centr odhlavičkoval pryč z pokutového území Savić.
     
    39
    Hosté útočí v příliš malém počtu, než aby mohli svého soupeře překvapit, nebo vykombinovat.
     
    41
    Maicon předložil před vápnem míč Paredesovi, jenž v záklonu branku vysoko přestřelil.
     
    42
    Po dlouhé době se na útočný výlet vydali i fotbalisté Fiorentiny. Ten vedl jako správný kapitán Pasqual, jehož centr zblokoval dobře postavený Keita. Fiorentina tak bude rozehrávat alespoň roh.
     
    44
    Badelj se už nemohl dívat na nemohoucnost svých spoluhráčů, a tak natáhl ke střele z uctivé vzdálenosti. Jeho pokus si však cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    45
    Fotbalisté AS kombinují kolem středového kruhu a navíc sudí Damato nebude nastavovat ani minutu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    V Římě máme za sebou první poločas čtvrtfinálového utkání. V něm je zatím aktivnějším týmem domácí AS Řím, který však své dvě slibné příležitosti neproměnil. Na druhé straně Fiorentina nic kloudného nepředvedla, a tak zůstal po celý poločas brankář Skorupski bez práce. Snad nám po změně stran oba týmy předvedou něco ze své fotbalové krásy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů nesáhl o poločasové přestávce ke změně, a tak sledujeme na hřišti totožné sestavy, jako v první polovině utkání.
     
    47
    Tvrďák ve středu pole Nainggolan poslal k zemi Borju Valeru a po zásluze vyfasoval žlutou kartu.
     
    48
    Diamantiho dělovka z hranice vápna prolétla zhruba tři metry od Skorupskiho levé tyče. Ofenzivní hráč "Fialek" se drží za hlavu a nevěří svým očím.
     
    49
    Do rychlého protiútoku vyrazili domácí fotbalisté. Keita obloučkem uvolnil Ljajiće, jenž si ve vápně položil na zem Saviće, ale místo střely vymýšlel kulišárnu, která dopadla fiaskem.
     
    51
    Maicon přišlápl nohu Diamantimu, a tak budou hosté zahrávat přímý volný kop.
     
    52
    Hostům se však rozehrávka standartky hrubě nepovedla. Trené Montella jen nevěřícně kroutí hlavou. Jakoby dnes svůj tým nepoznával.
     
    53
    Nainggolanova střela ohrozila pouze diváky v hledišti a možná i pracovníky ochranky na parkovišti za stadiónem.
     
    55
    Na Joaquínův centr z pravé strany si výborně naběhl Goméz, jenž se i efektivně zavěsil do vzduchu. Jenže jeho hlavička si cestu mezi tři tyče nenašla, a tak zůstal brankář AS bez práce.
     
    57
    Fiorentina přijela s jasným cílem. Hrát ze zabezpečené obrany a vyrážet do rychlých protiútoků. Přiznám se, že takto zataženou Fiorentinu jsem dlouho hrát neviděl.
     
    58
    Trenér Garcia střídá. Do hry přijde špílmachr Pjanić, opačným směrem pak putuje mladík Paredes.
     
    60
    I přes nepříznivé počasí a nepříliš pohlednou hru neutichají chorály domácích fanoušků.
     
    62
    Astori sestřelil Diamantiho, který by rád viděl pro domácího stopera žlutou kartu. Sudí naznačuje hostujícímu hráči, že jakmile bude mít k jeho výrokům ještě další poznámky, uvidí z blízka žlutou kartu.
     
    64
    Cole byl v souboji o míč dříve, než Borja Valero, jenž ho následně poslal nelítostně k zemi. Navíc svůj faul doplnil nespokojenými gesty k sudímu, a tak se nebylo co divit, že pan Damato vytasil žlutou kartu.
     
    65
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic udeřila dozatím ospalá Fiorentina! Na centr z pravé strany si naběhl dravě do pokutového území MARIO GOMÉZ, jenž jemnou tečí překonal brankáře AS!
    GOMÉZ - 0:1
     
    67
    Domácí tým teď musí vstřelit branku, aby si vynutil alespoň prodloužení, neboť se v italském poháru nehraje na odvety.
     
    69
    Pjanić vytloukl na Pasqualovi bloky, čímž vybojoval pro svůj tým rohový kop.
     
    70
    Hostující trenér Montella střídá. Ze hry odchází za pískotu Diamanti, do hry se podívá Iličić.
     
    72
    Domácí fotbalisté zatím jen marně hledají recept na obranu svého soupeře.
     
    73
    K překvapivé změně sahá domácí trenér, který stahuje ze hry Tottiho. Místo něj do hry posílá novou posilu do útočních řad – Ibarba!
     
    75
    Kontroverzní moment! Savić zasáhl Ibarba kopačkou do hrudníku v pokutovém území, ale sudí Damato penaltu neodpískal. Tomu nemůže z tábora AS Řím nikdo věřit a sudí Damato se ocitá pod tlakem.
     
    77
    Fiorentina z rychlého protiútoku nastřelila břevno, ale mrzet jí to nemusí, neboť postranní sudí signalizuje zdviženým praporkem ofsajd.
     
    78
    Ibarbo se statečně pral s dvojnásobnou přesilou a nakonec si vymodlil faul na svou osobu. Standartka pro AS! Ještě předtím však střídání na obou stranách!
     
    79
    Do hry přijde na straně hostů Fernandez, jemuž uvolní místo Borja Valero.
     
    80
    Na straně AS přichází posílit útok Verde, ze hry naopak spěchá obránce Maicon!
     
    81
    Domácí se snaží o vyrovnání, ale zatím narážejí jen na hradbu hostujících těl, která je vyskládaná před vlastním pokutovým územím.
     
    83
    Ljajić si došel v blízkosti hostující šestnáctky pro faul. AS tak bude mít k dispozici přímý volný kop.
     
    83
    Ljajićův centr vyboxoval z vlastního vápna se vší námahou brankář Tatarusanu. Přesto zůstává AS Řím u míče.
     
    84
    Cole upadl po souboji s Tomićem v pokutovém území, ale ani tentokrát nepíská k nelibosti domácích sudí pokutový kop!
     
    85
    Stoper Astori si vybil zlost a frustraci na Pizarrovi, a tak si z blízka prohlédne žlutou kartu.
     
    85
    Nainggolan ztratil snadno míč, čímž založil útok Fiorentiny. Gomézovu střelu však srazil Astori, ale pouze za cenu rohového kopu.
     
    87
    Domácím se velmi rychle krátí čas na vyrovnání. Navíc mají míč v moci hosté, kteří s ním nikam nepospíchají a spoří cenné vteřinky.
     
    89
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Útok do rozhozené obrany AS končí brankou, kterou nemá na svědomí nikdo jiný, než kanonýr MARIO GOMÉZ! Ten si nejprve vychutnal v souboji jeden na jednoho Astoriho a poté nedal šanci střelou pod břevno Skorupskimu!
    GOMÉZ - 0:2
     
    90
    Taktické střídání na straně hostů. Goméze nahradí na závěrečné minuty Babacar.
     
    90
    Sudí Damato bude nastavovat ještě 4 minuty! AS musí hrát vabank, aby ještě zdramatizoval dnešní utkání.
     
    90+2
    Hosté drží míč na svých kopačkách a nechtějí ho půjčit svému soupeři. Ten už působí odevzdaným dojmem.
     
    90+3
    Jeden z posledních útoků domácích zakládá dlouhým nákopem Pjanić.
     
    90+4
    Verde se v pokutovém území místo zakončení utopil ve vlastních kličkách, a tak o míč přišel. Tím i pravděpodobně vyhasla poslední jiskřička naděje domácích na zdramatizování zápasu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec! Z postupu do semifinále proti Juventusu se radují fotbalisté Fiorentiny. Ti po většinu zápasu tahali za kratší konec, ale dokázali proměnit svou první velkou příležitost zásluhou Goméze a díky precizní obranné hře dokráčeli k postupu. Ten navíc stvrdil v samotném závěru opět Goméz! Favorit se tak s domácím pohárem loučí, dál jde Fiorentina!
     
    To je z dnešního zápasu vše. Děkuji za pozornost a přeji Vám dobrou noc. (22:40:59)

    Petr Král

    Branky: 65. Goméz, 89. Goméz

    Karty:   47. Nainggolan (ASR), 85. Astori (ASR) – 35. Badelj (FIO), 64. Valero (FIO)


    AS Řím: Skorupski – Maicon (80. Verde), Manolas, Astori, Cole – Paredes (58. Pjanić), Keita, Nainggolan – Florenzi, Totti (C) (73. Ibarbo), Ljajić.
    Náhradníci: De Sanctis, Torosidis, Calabresi, Spolli, Yanga-Mbiwa, Cholevas, Pellegrini, Uçan, Pjanic, Verde, Vestenicky, Ibarbo.

    ACF Fiorentina: Tatarusanu – Tomović, Savić, Basanta – Joaquín, Borja Valero (79. Fernandez), Pizarro, Badelj, Pasqual (C) – Diamanti (70. Iličić), Goméz (90. Babacar).
    Náhradníci: Vargas, Rosi, Rosati, Richards, Neto, Lazzari, Kurtic, Ilicić, Gilardino, Fernandez, Babacar.

    Rozhodčí: Damato – Padovan, de Luca
    bahis siteleri