Banská Bystrica – Košice 2:3 (3:4 po s.n.) | Nitra – Zvolen 5:0 (kon.) | Poprad – Martin 2:1 (2:1 po s.n.)
Skalica – Piešťany 3:1 (kon.) | Žilina – Trenčín 4:5 (0:1 po s.n.)
po s.n. (3:4)
HC´ 05 Banská Bystrica
2:3 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
HC Košice
sk Neděle 15.02.2015, 16:30 • ZŠ Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa skončil, dva body si domov odvezú Košičania a jeden ostáva pod Urpínom. (19:36:46)
     
    V bránke Banskej Bystrice bol počas samostatných nájazdov nový gólman Corbeil.
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Košice.
    Autorom víťazného gólu je PETER SOJČÍK.
     
    V bránke Banskej Bystrice bude počas samostatných nájazdov nový gólman Corbeil.
     
    64:50
    Tesne pred koncom predĺženia ešte mohlo padnúť rozhodnutie! Na hokejke ho mal hosťujúci útočník Spilar, ktorý sa po pravej strane pri mantineli natlačil do pásma, ale jeho následná strela skončila iba tresne vedľa bránky.
     
    59:08
    Spilar si napokon puk potiahol až do útoku a takmer sa mu podarilo rozhodnúť tento zápas! Skúsený košický útočník prudko pálil a Košarišťan ani poriadne nevedel, kde má puk, no napokon ho aj so šťastím vo výstroji udržal.
     
    49:55
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za dve minúty za hákovanie Jiří Bicek.
     
    48:12
    Banská Bystrica stále pokračuje vo svojom tlaku. Zigo prihral priamo pred bránku na Bendíka, ale ten z bezprostrednej blízkosti tesne minul priestor troch žrdí.
     
    47:42
    Hosťujúci tím teraz zachránil obetavý obranca Macejko! Domáci Matoušek totiž dostal skvelú prihrávku do nebezpečného priestoru a ihneď pálil, ale zadák Oceliarov sa do strely obetavo vrhol a zastavil ju vlastným telom.
     
    46:40
    Domáci hokejisti sa dostali do skvelej príležitosti! Banskobystričania sú smerom dopredu stále aktívni, ale zuby si už niekoľkýkrát v rade vylámali na Hylákovi, ktorý je v skutočne skvelej forme.
     
    44:17
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Michal Šeda.
     
    44:06
    Videli sme skvelú šancu na strane Banskej Bystrice! Po dobrom prechode pálil Zgo a Hylák mal čo robiť, aby puk vyrazil na ochrannú sieť.
    Ivan RACHŮNEK - 2:2
     
    41:12
    Košice dali gól!

    Je vyrovnané! Po krásnej kombinácii Košičanov Bicek skvelou prihrávkou vysunul IVANA RACHŮNKA, ktorý sa následne rútil na Košarišťana úplne sám a po blafáku úspešne zakončil. Asistencie: Jiří Bicek, Adam Lapašnský.
     
    38:08
    Banská Bystrica sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Henrich Jaborník.
     
    37:47
    Obrovská šanca Košíc na vyrovnanie! Spoza kruhov prudko pálil Adam Jánošík, ale jeho strela bola zrazená iba na ochrannú sieť.
     
    34:46
    Rovnako nebezpečnú príležitosť sme vzápätí videli aj na opačnej polovici klziska! Tam sa po krížnej prihrávke dostal do zakončenia Preisinger, ale v rýchlosti trafil iba ľavé rameno Hyláka.
     
    34:29
    Košičania mohli druhýkrát vyrovnať! Bol v nej Čečík, ktorý pálil z ľavej strany, ale Košarišťan ho výborne prečítal a puk vyrazil.
     
    32:31
    Banská Bystrica ostáva v útočnej tretine aj keď už nehrá presilovku. Prudkou ranou to skúsil Bambúch, ale iba veľmi tesne minul bránku. Napokon prišla aj dorážka, ale Hylák sa stihol presunúť.
     
    31:44
    Košičania unikli vo vlastnom oslabení a takmer sa im podarilo vyrovnať! Strelecky to z pravej strany skúsil Sojčík, aj keď ma na ľavej strane lepšie postaveného Češíka, ktorého však v rýchlosti zrejme nevidel.
     
    31:02
    Domáci Petr Kafka sa dostal do skvelej príležitosti! Po individuálnej akcii sa predral celou obranou a pálil, ale napokon na Hyláka nestačil.
     
    30:23
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Hrnka.
     
    30:07
    Košičania sa okamžite dostali do ďalšej skvelej príležitosti. Bol v nej Šeda, ale tomu napokon puk na hokejku veľmi nesadol a v zakončení nebol dostatočne presný.
    Adam LAPŠANSKÝ - 2:1
     
    29:52
    Košice dali gól!

    Domácim hokejistom vôbec nevyšla prihrávka a k puku sa dostal ADAM LAPŠANSKÝ. Košický útočník si to ihneď popri ľavom mantineli namieril do pásma, oklamal brankára a jeho obranu a zo strany pohodlne zakončil. Bez asistencií.
     
    28:09
    Vzápätí rýchly prechod Košíc na opačnú stranu a videli sme prečíslenie! Boli v ňom mládežnícki reprezentanti Černák a Bondra, ale napokon sa im gólmana Banskej Bystrice prekvapiť nedpodarilo.
     
    27:52
    Domáci hokejisti sa dostali do skvelej príležitosti. Po zakončení spred bránky bol Hylák na zemi a nevedel, ako zakročiť, no puk napokon z vonkajšej strany zasiahol konštrukciu jeho bránky.
     
    26:40
    Rozhodcovia po menšej potýčke pred košickým brankárom vylučujú. Na trestnú lavicu odchádzajú domáci Kadura a hosťujúci Philipp, obaja za hrubosť.
    Sacha GUIMOND - 2:0
     
    21:36
    Banská Bystrica dala gól!

    Domáci hokejisti počas presilovky zvyšujú svoje vedenie! Postaral sa o to nováčik SACHA GUIMOND, ktorý z prvej vypálil od modrej čiary a prekvapil tým Hyláka. Asistencia: Lukáš Handlovský.
     
    20:38
    Banská Bystrica sa hneď v úvode dostala do skvelej príležitosti! Kafka prihráva z pravej strany a do skvelej šance posúval Handzuša, ale ten v rýchlosti nestihol presne zakončiť.
     
    19:59
    Banská Bystrica počas šiestich sekúnd takmer zvýšila svoje vedenie! Košarišťan už ostal na striedačke a Banská Bystrica si skúsila powerplay. Po prudkej strele Handzuša a následnej dorážke Bambúcha mal Hylák čo robiť, ale puk napokon do siete nepustil.
     
    19:54
    V samom závere dvadsaťminútovky sa ešte bude vylučovať! Na trestnú lavicu smeruje za nedovolené bránenie košický útočník Tomáš Hrnka.
     
    17:29
    Domáci tím sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za seknutie Milan Kytnár.
     
    17:29
    Košickí hokejisti sa opäť stiahli až za svoju bránku. Tam puk rozohral Černák, ktorý ho posunul Spilarovi a ten po prieniku do pásma našiel Rachůnka, ktorého prudkú ranu Košarišťan vyrazil ramenom.
    Branislav BENDÍK - 1:0
     
    08:20
    Banská Bystrica dala gól!

    Domáci tím napokon ešte ostal v pásme a Banská Bystrica sa dostáva do vedenia! Postaral sa o to BRANISLAV BENDÍK, ktorý svojím prudkým švihom prekvapil Hyláka, ktorý na strelu vôbec nebol pripravený. Asistencie Dominik Kadura, Tomáš Zigo.
     
    06:23
    Domáci hokejisti sa dostávali do prečíslenia, ale to napokon zneškodnil hosťujúci Philipp, ktorý sa v poslednej sekunde stihol vrátiť a zabrániť prihrávke popred Hylákovu bránku.
     
    05:38
    Na ľadovej ploche teraz vidíme poriadne nepríjemnú situáciu. Mladučký obranca Košíc Branislav Pavúk bol Preisingerom veľmi tvrdo narazený na mantinel a okamžite skončil na ľade. Na pomoc mu rýchlo prišli lekári a košický obranca napokon po svojich nohách odišiel rovno do šatne, avšak s úplne neprítomným pohľadom. Pevne veríme, že bude v poriadku!
     
    03:10
    Obrovská šanca domáceho tímu! Bol v nej Handlovský, ktorý sa predral pomedzi celú obranu Košíc a aj ke´d mu Pavúk puk vypichol, Handlovský dokázal vypáliť a trafil konštrukciu bránky.
     
    01:07
    Veľká šanca domáceho tímu! Heizer v útoku našiel presnou prihrávkou pred bránku Kytnára, ale ten v rýchlosti nedokázal Hyláka prekvapiť. Košický gólman si na svoje konto pripisuje už druhý úspešný zákrok.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 9. Bendík (Kadura, Zigo), 22. Guimond (Handlovský) – 30. Lapšanský, 42. Rachůnek (Bicek, Lapašnský), rozh. náj. Sojčík

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Michal Handzuš (BBY)
    0:0   Ivan Rachůnek (KOS)
    2. série:
    0:0   Miroslav Preisinger (BBY)
    0:0   Gabriel Spilar (KOS)
    3. série:
    1:0   Petr Kafka (BBY)
    1:1   Adam Lapšanský (KOS)
    4. série:
    1:1   Peter Bartoš (KOS)
    1:1   Petr Kafka (BBY)
    5. série:
    1:1   Adam Lapšanský (KOS)
    1:1   Michal Handuš (BBY)
    6. série:
    1:2   Richard Jenčík (KOS)
    2:2   Petr Kafka (BBY)
    7. série:
    2:2   Erik Černák (KOS)
    2:2   Petr Kafka (BBY)
    8. série:
    2:3   Tomáš Hrnka (KOS)
    3:3   Michal Handzuš (BBY)
    9. série:
    3:4   Peter Sojčík (KOS)
    3:4   Michal Handzuš (BBY)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Košarišťan (Corbeil) – Čížek, Rosandič, Jaborník, Bambúch (A), Guimond, Kousalík, Biro, Gachulinec – Hudec (C), Handzuš, Matoušek – Kafka, Preisinger, Handlovský (A) – Lamper, Kytnár, Heizer – Bendík, Zigo, Kadura
    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Šeda, Pavúk – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bicek (A), Rachůnek, Lapšanský – Hrnka, Chovan, Markuš – Sojčík, Češík, Bondra

    Rozhodčí: J. Konc, T. Orolín – Gajan, Smrek
    bahis siteleri