SP ve skocích na lyžích - ženy HS95, Ljubno Vítěz: D. Iraschková-Stolzová (AUT) a S. Takanašiová (JPN) (kon.) | SP ve skocích na lyžích - muži HS225, Vikersund Vítěz: S. Freund (GER) (kon.)
konec
SP ve skocích na lyžích - muži HS225, Vikersund

Vítěz: S. Freund (GER)

Neděle 15.02.2015, 16:00Skoky na lyžích
    Severin Freund.
     
    1
    Severin Freund dnešní závod vyhraje. Pro Fannemela to vypadalo špatně, šel hodně dolů. Nakonec svůj skok ještě vytáhl, ale na dále než na 202 metrů to nestačilo. Nor bude druhý, ale i tak je spokojený, má totiž v kapse nový světový rekord.
     
    1
    Severin Freund nebo Anders Fannemel?
     
    2
    Zatímco Stjernen svůj skok pokazil a šel na osmé místo, tak Severin Freund předvádí nový osobní rekord dlouhý 245 metrů. To je německá nádhera, jasné vedení, i když s horším dopadem, to je při této vzdálenosti jasné. Freund vede o 62.1 bodů.
     
    6
    Johann André Forfang předvedl zcela jiný skok než Žyla. 219 metrů je parádní vzdálenost a dá se čekat, že uvidíme vedoucího muže průběžného pořadí. Norský trenér se raduje a má proč, jeho svěřenec vede o třiadvacet bodů.
     
    8
    Rune Velta sice vystoupal nahoru, ale možná to před svými fanoušky mohl natáhnout dále. Nestalo se, půlmetr za dvousetmetrovou hranici. Velta jde ale o dvě desetiny do vedení, z prvního kola měl Nor náskok kolem 36 bodů.
    Noriaki Kasai.
     
    13
    Norimu Kasaiovu se nevydařilo první kolo, nepřenesl se nad dvě stě metrů. Tentokrát to změnil, 240,5 metrů, navíc s poměrně slušným dopadem. Japonská legenda jde ve 42 letech poprvé přes 240 metrů a neznám nikoho, kdo by mu to nepřál. Japonec samozřejmě vede, a to o 46,3 body.
     
    15
    Daiki Ito napodobil Šoheie Točimota, dokonce jej o čtyři metry předčil. Rovných 210 metrů a jasné první místo s náskokem 11,7 bodů. Doufejme, že daleké skoky vydrží.
     
    16
    Šohei Točimoto se dlouho klouzal po stráni, ale poté mu také fouklo, takže 206 metrů je nejdelším letem druhého kola, navíc s telemarkem. Jasné vedení a to o 57,1 bod. Točimoto má dohromady 290 bodů.
     
    Druhé kolo začne přibližně v 17:03.
     
    40
    Severin Freund letí také krásně. 237,5 metrů je výkon, se kterým může být trenér Werner Schuster spokojen, protože Freund jde na druhé místo se ztrátou 2,3 body na Anderse Fannemela.
    Anders Fannemel.
     
    37
    No to je letecká pohádka. 251,5 metrů. Bylo vidět, že Fannemel se parádně trefil do letu, přišel mi vítr a Peteru Prevcovi tak vydržel světový rekord pouze jeden den. Což o to, už v kvalifikaci letěl Dimitrij Vassiljev na 254 metrů, ale spadl. Anders Fannemel nikoliv. 251,5 metrů znamená vedení a nový světový rekord!
    Andreas Stjernen.
     
    30
    Andy sice hodně dlouho kopíroval svah, ale pak mu fouklo proti a je to hned znát. 230,5 metrů je zatím naprosto jasné vedení a nejlepší výkon. 199,4 bodů, 4x 18,5, jednou 19 a jednou 19,5 – první místo s náskokem téměř 30 bodů.
    Marinus Kraus.
     
    22
    Marinus Kraus je druhým dnešním skokanem, který se dostává přes 200 metrů, a to o tři metry. Německý závodník jde tak do vedení o 2,9 bodů.
     
    17
    Manuel Poppinger konečně trošku ulétl. 203,5 metrů je parádní let, to si pojďme říct na rovinu. Rakušan vede o téměř 40 bodů před Točimotem. To se povedlo!
     
    Peter Prevc totiž v sobotu vyhrál po fantastickém letu, při kterém dopadl přesně na hranici 250 metrů a vytvořil tak naprosto skvělý nový světový rekord.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri