Rheindorf Altach – Wolfsberger 1:0 (kon.) | Rapid – Sturm Graz 1:0 (kon.) | Ried – Admira 2:2 (kon.)
Wiener – Austria 1:0 (kon.)
konec
SC Rheindorf Altach
1:0 (1:0)
RZ Pellets Wolfsberger AC
Sobota 28.02.2015, 16:00 • Cashpoint Arena, Altach • Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    RZ PELLETS WAC

    Wolfsberger je také velkým překvapením sezóny. Momentálně je dokonce na třetí příčce se ziskem 33 bodů. Druhý Rapid má na kontě stejně bodů, ale lepší skóre. WAC má ale zápas k dobru. WAC sehrálo v přípravě tři zápasy. První sehrál s Hartbergem a byla z toho výhra 3:0, i druhý zápas také ovládl poměrem 2:0, soupeřem byl rakouský Kapfenberg. V posledním zápase přípravy sehrál duel s Libercem, po gólech Šurala a Hadaščoka Wolfsberger prohrál 0:2. První ostré utkání jara ale tým Dietmar Kühbauere zvládl výborně. Po rychlé brance z deváté minuty porazil Austrii Vídeň 1:0. V dnešním utkání příjíždí do Altachu v pozici lehkého outsidera, nicméně dá se očekávat vyrovnaný fotbal a uvidíme, kdo nakonec bude šťastnější.
     
    SC RHEINDORF ALTACH

    Altach je společně s WAC největším překvapením probíhající sezóny. Momentálně je na čtvrté příčce tabulky se ziskem 33 bodů. Altach tak bojuje o účast v pohárové Evropě, což by pro tento malý klub byla opravdová pohádka. Nicméně na pátý Sturm má náskok čtyř bodů. Sturm má ale zápas k dobru, proto by dnes Altach potřeboval vyhrát. Altach odehrál na podzim již dvě mistrovské utkání. V prvním zápase doma přivítal Admiru a zvítězil 2:0. V posledním utkání ale narazil, na půdě Austrie Vídeň dostal "bůra" a prohrál 2:5. Forma Altachu tak není kdovíjaká a uvidíme, jakou hrou se bude prezentovat dnes.
     
    Hezké sobotní odpoledne! Rakouská Tipico bundesliga má o tomto víkendu na programu 22. kolo. My se společně zaměříme na zápas SC Rheindorfu Altach proti RZ Pellets WAC. Úvodní výkop je naplánován na 16:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Rheindorf Altach: Lukse – Schreiner, Zwischenbrugger, César Ortiz, Zech – Ismael Tajouri, Netzer, Riverola, Lienhart – Aigner, Ngwat-Mahop
    Náhradníci: Kobras, Bodul, Salomon, Roth, Kovacec, Jäger, Seeger

    RZ Pellets WAC: Kofler – Palla, Rnić, Hüttenbrenner, Standfest – Putsche, Weber – Wernitznig, Zulj, Kerhe – Trdina
    Náhradníci: Dobnik, Seebacher, Jacobo, Berger, Seidl, Sollbauer, Oussalé

    Rozhodčí: Hameter – Riedel, Kijas.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali fotbalisté domácích.
     
    2
    Z pravé strany teď vhazoval Standfest, míč z jeho rukou mířil k Kerhemu, ten prodloužil míč na Webera. Záložník hostů ale stálv době přihrávky v ofsajdovém postavení.
     
    3
    Domácí teď vybojovali první rohový kop zápasu. Exekuce se ujal Riverola, který ve vápně našel hlavu Netzera, ten mířil těsně nad branku hostů.
     
    5
    Domácí kombinovali na pravé straně, další roh pro Altach vybojoval Lienhart. Riverola rozehrál i další rohový kop. Tentokráté ale jeho centr tak dobrý nebyl a hostující obrana míč odvrátila.
     
    6
    I hosté teď zahrozili, po pravé straně se před Schreinera dostal Kerhe, který odcentroval do vápna. Na jeho centr ale špatně zareagoval Trdina a nebyl ve vápně včas.
     
    7
    Proti pravidlům se teď provinil Zulj, který ve vzdušném souboji trefil loktem Netzera.
     
    8
    Na pravé straně si věřil na Schreinera Hüttenbrenner, než ale stihl udělat kličku, míč si ukopl a do útoku míří Altach.
     
    9
    Na levé straně teď do vápna mohl postupovat Wernitznig, který ale podklouzl a "vyslal" do protiútoku Lienharta. Záložník domácích se ale také příliš daleko nedostal.
     
    11
    Hosté teď kombinují na polovině svého soupeře, do blízkosti vápna se ale zatím nedostali.
     
    12
    Z hranice vápna nejdříve vypálil Trdina, který ovšem napálil pouze Zwischenbruggera. Míč se poté odrazil k Pallovi, který vystřelil. Svou střelu ale namířil nad branku Lukseho.
     
    13
    Dlouhý míč do vápna poslal Hüttenbrenner, Lukse lehce zaspal a k míči už natahoval nohu Trdina. Gólman domácích ale zareagoval a míč se štěstím vyboxoval.
     
    14
    Na levé straně teď zahrál míč do zámezí César Ortiz, Altach vhazoval, konrkrétně Palla. Míč hodil na Zulje, který jej ale neudržel a unikl mu do zámezí.
     
    15
    Na útočné polovině přišlápl kopačku Ngwat-Mahop Hüttenbrennerovi, rozhodíč byl pozorný a faul odpískal.
     
    16
    Wolfseberger teď napadal velmi vysoko, z agresivitou to ale přehnal Zulj, který fauloval v souboji Netzera.
     
    17
    Míč od Césara Ortize směřoval na Aignera, který si nabíhal na levou stranu. Těsně před ním ale míč v hodně akrobatické pozici odehrál Standfest.
     
    18
    Domácí fotbalisté teď zklidňují hru a kombinují na své polovině.
     
    19
    První žlutou kartu dostává Pustche, který ostře zajel do Aignera.
    Faul a následná žlutá karta pro Putscheho
     
    20
    Altach bude zahrávat pokutový kop za hru rukou ze strany Rnice!
     
    20
    Rnić za svou hru rukou dostává žlutou kartu!
    Hra rukou v podání Rniće
     
    21
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    Altach dostává do vedení proměněnou penaltou JOHANNES AIGNER!
    Johannes AIGNER - 1:0
     
    22
    Hosté jsou evidentně hodně zaskočeni z obdržené branky, jejich kombinaci na polovině soupeře byla hodně nepřesná.
     
    23
    Ke střele ze střední vzdálenosti natáhl Zulj, jehož rána mířila o malý kousek mimo!
     
    24
    Na pravé straně teď dobře spolupracoval Standfest s Kerhem, prvně jmenovaný odcentroval. Na jeho centr si nabíhalo několik hráčů, nicméně gólman Lukse si vyběhl a míč lapil.
     
    25
    Také na pravé straně výborně zapracoval Ngwat-Mahop, který se vyhnul dvojici protihráčů a postupoval do vápna, jeho postup zastavil až Rnic, který odkopl míč na roh.
     
    26
    Už třetí rohový kop rozehrával Riverola, tentokrát jeho centr opět nebyl povedený a míč skončil za vápnem. Domácí ale pokračují v kombinaci.
     
    28
    Ve středovém kruhu teď Trdina ostře zajel do Césara Ortize, ten se na něj okamžitě ohradil a šli si něco vyříkat. Rozhodčí ale oba hráče včas odtrhl.
     
    29
    U lajny dobře zapracoval Standfest, který si těsně před Schreinerem přiťukl míč a domácí hráč jej musel faulovat.
     
    30
    Standardní situace se ale hostů nepovedla a míč se dosal na pravou stranu k Riverolovi, který chtěl míč odkopnout. Při odkopu ho ale velmi ostře atakoval Kerhe, který vidí žlutou kartu!
    Ostrý zákrok Kerheho
     
    31
    Domácí se postupnou kombinací dostali až na polovinu WAC, poté si před vápno nabíhal Ngwat-Mahop, který přihrávku zpracoval ale do zakončení se nedostal.
     
    32
    Hosté získali míč a stoperům se běžel vpřed nabízet Zulj, při souboji s Césara Ortize ale fauloval a zastavil tak rychlý protiútok WAC.
     
    33
    Lienhart hledal dlouhým nákopem na pravé straně volného Riverolu, na toho byl však míč příliš dlouhý a Kofler byl u míče včas.
     
    34
    Wermitznig chtěl projít po levé straně přes Zecha, ten se však obehrát nenechal a při zisku míče ho navíc hostující hráč fauloval. Výborná obranná práce.
     
    36
    Domací fotbalisté teď v klidu kombinují na své polovině, hosté ani nenapadají tak vysoko, jak by asi měli.
     
    37
    Hostující Wernitznig rozehrával standardní situaci hostujícího celku, ten odcentroval do vápna, Hüttenbrennerovi chyběl kousek, aby míč zasáhl. Balón ale doletěl do rukavic gólmana Lukseho.
     
    38
    Na levé straně si teď udělal prostor Aigner, který prošel kolem dvojice hráčů. Pod nohy se mu poté ale vrhl Standfest a provinil se proti pravidlům. Bude z toho zajímavá standardní situace pro domácí!
     
    39
    Rozehrávky standardní situace se ujal Riverola, který to zkusil na přímo. Jeho ránu ale vystihl Kofler a vyrazil ji!
     
    40
    Na druhé straně úplně zbytečně dohrál Trdina Césara Ortize, za tento zákrok žlutou kartu nedostal. Standfest ji ale dostal za nějaké "slovíčkaření" s rozhodčím.
     
    41
    Palla se pokoušel odcentorvat na Trdinu, ten ale na míč nedosáhl a Zwischenbrugger poté míč razantně odkopl.
     
    42
    Weber poslal míč do vápna, kde hlavičkoval Wenitznig. Jeho zakončení ale do branky nešlo, naopak se dostal k Zuljovi, který napálil míč nad branku!
    Situace ve vápně skončila střelou Zulje
     
    43
    Následný rohový kop rozehrál Zulj, který našel svým centrem ve vápně Standfesta, jeho zakončení hlavou mířilo mimo.
     
    44
    Hosté teď mají míč pod kontrolou na svých kopačkách, zdá se, že ani rozhodčí nic nastavovat nebude.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas nabídl hodně tvrdou podívanou, místo pohledných akcí jsme spíše viděli tvrdé zákroky. Jen hráči WAC dostali dohromady čřtyři žluté karty. Nicméně viděli jsme i jednu branku, ve 21. minutě se z penalty prosadil Johannes Aigner. Na konci poločasu mohli vyrovnat hosté, ale Zulj pálil ve vápně nad branku Lukseho!

    Druhý poločas začně přibližně v 17:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba týmy začali druhý poločas beze změn, u míče je momentálně hostující WAC.
     
    47
    Aigner se teď mále dostal po chybě Hüttenbrennera k míči, naštěstí pro hosty ale včas vyběhl Kofler, který míč lapil před útočníkem Altachu.
     
    48
    Trdina se teď ocitl u v těžké pozici u čáry a snažil se prostrčit míč na nabíhajícího Zulje, ten však míč v rychlosti nezachytil.
     
    48
    Hostující WAC zahrávalo svůj druhý rohový kop zápasu. Centr Wernitzniga ale domácí obrana odvrátila. Míč se poté dostal na pravou stranu k Trdinovi, ten ale míč do vápna neprocpal.
     
    49
    V pravém rohu hodně nevybíravým zákrokem fauloval Ngwat-Mahop hostujícího Kerheho a po právu vidí žlutou kartu!
     
    50
    Standardní situaci rozehrál Zulj, který hledal na malém vápně hlavu Hüttenbrennera. Našel ale pouze rukavice gólmana Lukseho!
     
    51
    Na pravé straně výborně zapracoval Trdina, který poslal centr do vápna na volného Zulje, ten však ale střelou z voleje přestřelil!
    Střela Zulje prolétla těsně nad
     
    52
    Do rychlého protiútoku teď mířili domácí, útok táhl Ngwat-Mahop, toho ale velmi ostře fauloval Wrnitzniga, žlutou kartu ale za svůj zákrok neviděl.
     
    54
    Už pátou žlutou kartu hostujícího celku dostal Weber.
     
    55
    Rozehrávky standradní situace se ujal Riverola, který mířil na bližší tyč, ale Kofler vystihl stranu a míč vyrazil.
     
    56
    Kombinace domácího celku teď lehce vázla, César Ortiz si vůbec nerozuměl s Netzerem a míč skončil u stoperů WAC.
     
    57
    K nelibosti domácích fanoušků teď vhazují hosté, zajímavý verdikt rozhodčích. Opakované záběry tvrdily opak.
     
    58
    WAC je v druhém poločase daleko aktivnější, teď vybojovalo rohový kop. Rozehrávky se ujal Wernitzig, který ale našel na přední tyči pouze hlavu domácího Schreinera, ten zahrál míč na další roh.
     
    58
    I další (čtvrtý) roh rozehrál Wernitznig, jeho centr mířil na malé vápno. Gólman Lukse nadvakrát míč zkrotil.
     
    59
    Hostující celek teď výborně kombinoval na polovině domácích. Na levé straně si do kličky troufl Kerhe, který vybojoval rohový kop.
     
    60
    I tento rohový kop rozehrál Wernitznig, který kop výborný centr do vápna. Míč proskočil až na zadní tyč k Standfestovi, který míč vrátl do ohně, výborně ale zasáhl Lukse. Balón se dostal opět ke Standfestovi, místo Lukseho ale střelu zablokoval Ngwat-Mahop!
    Standfest se ani nedvakrát neprosadil
     
    61
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Riverola, přichází Roth.
     
    62
    Tajouri si narazil s Schreinerem a poslal z levé strany výborný centr, míč ale ve vápně odkopl na rohový kop Standfest.
     
    63
    Rohový kop rozehrál Tajouri, jehož centr byl ale hodně přetažený a nikdo z domácích jej nezachytil.
     
    65
    Altach mířil do dalšího rychlého protiútoku, ten táhl Tajouri. Hüttenbrenner jej ale velmi ostře zastavil a vidí žlutou kartu!
     
    66
    Rozehrávky standardní situace se ujal nově příchozí Felix Roth, jeho rána ale mířila hodně vysoko nad branku Koflera.
     
    67
    Hosté pokračují v aktivním výkonu ve druhém poločase. Vyrovnat se jím ale dosud nepodařilo.
     
    68
    Teďm ale vyrovnání nebylo daleko! Zulj krásně prostrčil míč na Standfesta, který mířil před branku. Lukse ale výborně vyběhl hostující hráč tak stihl pouze lehce dloubnout míč, ten navíc zamířil do autu!
    Šance Standfesta
     
    69
    Na levé straně svedl souboj Ngwat-Mahop s Hüttenbrennerem, prvně jmenovaný vybojoval rohový kop pro domácí.
     
    70
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Tajouri, který velmi chytře nacentroval na malé vápno. Koflera takto zakroucený centr překvapil a jen posunul míč na další roh!
     
    71
    Další roh rozehrál už Linehart, jehož centr ale vletěl přímo do rukavic Koflera, který okamžitě vykopává.
     
    72
    Střídání v týmu RZ Pellets WAC: ze hřiště odchází Kerhe, přichází Jacobo.
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Trdina, přichází Oussalé.
     
    73
    Lukse výborný výkopem našel hlavu Zecha, který prodloužil na Ngwata-Mahopa, který střelou bez přípravy trefuje tyč! Nutno říci, že si Kofler na střelu lehce sáhl!
    Ngwat-Mahop trefil tyč
     
    75
    Domácí zahrávali rohový kop, který se jim přiliš nepovedl a hosté šli do protiútoku, konkrétně Zulj. Toho ale zasáhl César Ortiz loktem na krk a vidí rovnou červenou kartu! Domácí tak budou hráč ještě minimálně 15 v oslabení!
    Zákrok za který dostal César Ortiz červenou kartu
     
    76
    Na zemi teď zůstal ležet Netzer po jednom ze soubojů, rychle k němu přispěchali lékaři a vypadá to, že záložník Altachu bude schopen pokračovat.
     
    77
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Tajouri, přichází Salomon.
     
    78
    Ke střele ze střední vzdálenosti napřáhl Zulj, který nenechal vyniknout Lukseho, neboť jeho rána mířila hodně vysoko nad.
     
    79
    Na pravou stranu dostal Standfest od Zulje výbroný pas a okamžitě cpal míč do vápna, jeho centr byl ale hodně přetažený a Altach otáčí hru.
     
    80
    Hosté zahrávali rohový kop, toho se ujal Wernitznig, který nasměřoval centr na zadní tyč, kde hlavičkoval Standfest, míč se poté dostal před branku, kde jej raději odhlavičkoval na další roh Zech.
     
    81
    Wernitznig teď předvedl výbornou kopací techniku, když přímo z rohu trefil břevno Lukseho branky!
     
    82
    Nově příchozí Salamon šel do skluzu s Rnicem, hostující stoper byl u míče dříve a Salamon zasáhl míč rukou. Domácí ale protestují, neboť si domácí hráč rukou chránil obličej, kam by mu míč nejspíše šel.
     
    83
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Aigner, přichází Kovacec.
     
    84
    Z pravé strany teď přílétl centr od Standfesta, na ten si nabíhal Oussalé, ten ale na míč nedosáhl Zwischenbrugger jej raději zahrál na roh.
     
    85
    Střídání v týmu RZ Pellets WAC: ze hřiště odchází Putsche, přichází Seidl.
     
    86
    Hosté ale rohový kop nerozehráli příliš dobře, když se k míči dostal Zech, který obešel jednoho hráče a mířil do vápna, tam se ale již hosté stihli vrátit. Zech i přesto vypáli, Kofler si ale věděl rady.
     
    87
    Wernitznig chtěl posla míč na pravou stranu k Standfestovi, to se mu podařilo. Pravý bek WAC se ale v době přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    88
    Hosté si vybojovali další rohový kop, který rozehrál Oussalé, jeho centr ale skončil přímo v rukavicích Lukseho.
     
    89
    Útočnou akci WAC teď zhatil na levé straně Wernitznig, který fauloval Zecha.
     
    90
    Ngwat-Mahop si to namířil přímo mezi trojici hráčů a po kontaktu s jedním z nich upadl. Domácí se dožadují odpískání pokutového kopu, rozhodčí má však jiný názor.
     
    90+1
    Z pravé strany odcentroval dnes aktivní Standfest, ve vápně jeho centr našel hlavu Oussalého. Slabá hlavička tohotov hráče ale pro Lukseho neznamenala žádné problémy.
     
    90+2
    Ke střele se odhodlal Felix Roth, který ale nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    90+3
    Celá Cashpoint aréna je teď na nohou a aplausem oceňuje každý odkop domácích hráčů.
     
    90+4
    V ofsajdu se nacházel nově příchozí Oussalé a následovat tak bude odkop od branky Lukseho.
     
    90+4
    Další pěkný centr přílétl z nohy Standfesta, ve vápně ale výborný obranným zákrokem zasáhl Zech, nakonec byl ale odpískán útočný faul Jacoba.
     
    90+4
    Po levé straně pláchl Kovacec, který nevystřelil ale našel ještě lépe postaveného Salomona, ten míč lehce líznul, do branky však míč nazamířil.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! SC Rheindorf Altach si připisuje velmi cennou výhru na RZ Pellets WAC v poměru 1:0!


    První poločas nabídl hodně tvrdou podívanou, místo pohledných akcí jsme spíše viděli tvrdé zákroky. Jen hráči WAC dostali dohromady čřtyři žluté karty. Nicméně viděli jsme i jednu branku, ve 21. minutě se z penalty prosadil Johannes Aigner. Na konci poločasu mohli vyrovnat hosté, ale Zulj pálil ve vápně nad branku Lukseho!poměru 1:0!

    Do druhého poločasu vstoupili daleko aktivnější hosté, kteří se dostávali do zajímavých příležitostí, žádnou z nich ale nevyužili. V 74. minutě trefil domácí Ngwat-Mahop tyč a hosté šli do protiútoku, konkrétně Zulj, toho stáhl César Ortiz a šel předčastně do sprch! Domácí už ale vítězství udrželi a prozatím se posunují na druhou příčku tabulky!

    STATISTIKY ZÁPASU

    Držení míče – 38% – 62%
    Střely na branku – 6 – 2
    Střely mimo – 8 – 6
    Rohové kopy – 7 – 9
    Zásahy brankářů – 2 – 5
    Fauly – 18 – 21
    Žluté karty – 1 – 6

    To je z mé strany vše a u dalšího (nejen) fotbalového onlajnu se těším brzy nashledanou! (17:58:34)

    Jan Havlovic

    Branky: 21. Aigner

    Karty:   49. Ngwat-Mahop (ALT) – 19. Putsche (WAC), 20. Rnić (WAC), 30. Kerhe (WAC), 40. Standfest (WAC), 54. Weber (WAC), 65. Hüttenbrenner (WAC)   75. Ortiz (ALT)


    SC Rheindorf Altach: Lukse – Schreiner, Zwischenbrugger, César Ortiz, Zech – Ismael Tajouri (77. Salamon), Netzer, Riverola (61. Roth), Lienhart – Aigner, Ngwat-Mahop
    Náhradníci: Kobras, Bodul, Salomon, Roth, Kovacec, Jäger, Seeger

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Palla, Rnić, Hüttenbrenner, Standfest – Putsche, Weber – Wernitznig, Zulj, Kerhe (72. Jacobo) – Trdina (72. Oussalé)
    Náhradníci: Dobnik, Seebacher, Jacobo, Berger, Seidl, Sollbauer, Oussalé

    Rozhodčí: Hameter – Riedel, Kijas
    bahis siteleri