Waasland-Beveren – Mechelen 1:2 (kon.) | Waregem – Genk 2:3 (kon.) | Mouscron – Westerlo 1:1 (kon.)
Lokeren – Oostende 6:1 (kon.)
konec
Waasland-Beveren
1:2 (0:2)
YR KV Mechelen
Sobota 09.05.2015, 18:00Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že YR KV Mechelen vyhrál na hřišti Waaslandu 2:1 a zajistil si boje v play-off v belgické Jupiler Pro League o postup do Evropské ligy, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:05:20)
     
    Konečná tabulka skupiny o Evropskou ligu:
    1. Mechelen, 15 bodů, 14:3.
    2. Genk, 15 bodů, 14:7.
    3. Waregem, 4 body, 6:10.
    4. Waasland, 1 bod, 5:19.
     
    Kdyby Mechelen dnes ztratil body, musel by jeho největší soupeř Genk vyhrát, což se mu nakonec podařilo, když bere tři body z Waregemu po výhře 3-2. Jenže Mechelen má v tabulce nejen celkové lepší skóre, ale také lepší skóre ze vzájemných zápasů – 4:0 a 0:1.
     
    Utkání končí výhrou Mechelenu, i když rozhodně ne tal velkou, jak se mohlo po prvním poločase zdát. Ve třincáté minutě totiž otevřel skóre Steven De Petter a o tři minuty později se trefil Seth De Witte. Hosté mohli v první půli dát klidně pět gólů, nebýt výborného Steppeho v brance Waaslandu. Ve druhé půli však postupně upadla hra lídra skupiny o Evropskou ligu do velkého profesorství a tak se nebylo čemu divit, když v sedmdesáté minutě snížil David Destorme. Další branky už ale nepadly a YR KV Mechelen tak bude s Lokerenem (vítězem druhé skupiny o Evropskou ligu) a jedním z týmů skupiny o titul bojovat o otevření dveří kvalifikace o druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěž.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V poslední šanci domácích chytá prudký centrovaný míč do vápna zkušený Wouter Biebauw a vypadá to, že už ani nedojde k vykopávání míče.
     
    90+1
    Mechelen takticky střídá, navíc odchází kapitán Steven De Petter, takže hosté ušetří ještě něco málo vteřinek za výměnu pásky. Místo obránce hostí nastupuje na plac Joachim Van Damme.
     
    90
    Laurens Paulussen v souboji ve vápně zavadil zřejmě o Oumaroua, ale penalta pískána není a upřímně, asi je to tak správně. Byl to v podání obou hráčů čistý souboj o míč.
     
    89
    De Witte nyní bojoval o míč v hloubi obranné poloviny Waaslandu, ale míč ztratil. Hráči Mechelenu se však dobře zajišťují, takže nebylo třeba, aby De Witte nějak rychle mazal zpět ke své brance.
     
    89
    Další centrovaný míč do vápna hostí v podání Oumaroua zblokovala obrana Mechelenu na roh.
     
    87
    Vandam nyní možná trošku vystrašil i své spoluhráče, když si nechal málem míč utéct do autu, ale poté poslal parádní dlouhý míč do vápna, kde před De Pauwem odkopávají hosté balon do autu. Waasland má územní převahu, která ale k ničemu nevede.
     
    87
    V souboji o míč na durhé straně udolal Jerry Vandam s Corstjensem stejný počet hráčů soupeře a první jmenovaný posílá svému gólmanovi malou domů. Následuje dlouhý centr na druhou stranu.
     
    86
    Hosté opět táhnou útok po pravé straně, tentokrát tedy ne Cissé, ale Kosanović, který opět posílá míč dozadu. Další kombinací se Mechelen dostal blíže k vápnu, ale u pravého rohového praporku si Claes nepřišel na Emonda, který mu vystavil ukázkovou stopku čistým skluzem.
     
    85
    Cissé místo centru do vápna volil přihrávku dozadu na své beky, což nebyl nejštastnější nápad, protože od De Witteho následoval centrovaný míč do údolí obránců soupeře.
     
    84
    Hosté však nebyli v postupném útoku nikterak nebezpeční, což se jim stalo osudným, protože u míče jsou opět hosté.
     
    83
    Sheldon Bateau se jal na levé straně rychle rozehrávat aut, ale nebyl zronva dvakrát přesný a nyní se hodně rychle musí vracet po své lajně zpět do obrany.
     
    81
    Steppe ale potvrzuje dnešní dobrý výkon, když si v pořádné mlýnici naběhl někam k penatlovému puntíku a míč stáhl, jako by měl v rukavicích magnety.
     
    80
    Postupná a šikovná kombinace hostí končí rohovým kopem Mechelenu.
     
    79
    Ale Mechelen se bez problémů ubránil a rázem tak musí pelášit do obrany hosté. Míč po levé straně táhne Kosanović.

    Tomáš Lysý

    Branky: 70. Destorme – 13. Petter, 16. Witte

    Karty:   37. Rowell (WAS)


    Waasland-Beveren: Steppe – Corstjens, Marić (C), Rowell, Emond – Destorme, Blondelle, Godeméche, Vandam – Vanzo, M'Sila. Trenér: Guido Brepoels
    Náhradníci: Rogiest, De Belder, Sawaneh, Oumarou, De Pauw, Irawan, Bourabia

    YR KV Mechelen: Biebauw – Paulussen, De Witte, Bateau, Veselinović – De Petter (C), Naessens, Kosanović, Obradović – Cissé, Hanni. Trenér: Aleksandar Janković
    Náhradníci: Faidherbe, Wolski, Rits, Van Damme, Claes, Vanlerberghe, Verdier

    Rozhodčí: Delferiére – De Neve, Hutsebaut
    thejrc.org