Waasland-Beveren – Mechelen 1:2 (kon.) | Waregem – Genk 2:3 (kon.) | Mouscron – Westerlo 1:1 (kon.)
Lokeren – Oostende 6:1 (kon.)
konec
Waasland-Beveren
1:2 (0:2)
YR KV Mechelen
Sobota 09.05.2015, 18:00Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že YR KV Mechelen vyhrál na hřišti Waaslandu 2:1 a zajistil si boje v play-off v belgické Jupiler Pro League o postup do Evropské ligy, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:05:20)
     
    Konečná tabulka skupiny o Evropskou ligu:
    1. Mechelen, 15 bodů, 14:3.
    2. Genk, 15 bodů, 14:7.
    3. Waregem, 4 body, 6:10.
    4. Waasland, 1 bod, 5:19.
     
    Kdyby Mechelen dnes ztratil body, musel by jeho největší soupeř Genk vyhrát, což se mu nakonec podařilo, když bere tři body z Waregemu po výhře 3-2. Jenže Mechelen má v tabulce nejen celkové lepší skóre, ale také lepší skóre ze vzájemných zápasů – 4:0 a 0:1.
     
    Utkání končí výhrou Mechelenu, i když rozhodně ne tal velkou, jak se mohlo po prvním poločase zdát. Ve třincáté minutě totiž otevřel skóre Steven De Petter a o tři minuty později se trefil Seth De Witte. Hosté mohli v první půli dát klidně pět gólů, nebýt výborného Steppeho v brance Waaslandu. Ve druhé půli však postupně upadla hra lídra skupiny o Evropskou ligu do velkého profesorství a tak se nebylo čemu divit, když v sedmdesáté minutě snížil David Destorme. Další branky už ale nepadly a YR KV Mechelen tak bude s Lokerenem (vítězem druhé skupiny o Evropskou ligu) a jedním z týmů skupiny o titul bojovat o otevření dveří kvalifikace o druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěž.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V poslední šanci domácích chytá prudký centrovaný míč do vápna zkušený Wouter Biebauw a vypadá to, že už ani nedojde k vykopávání míče.
     
    90+1
    Mechelen takticky střídá, navíc odchází kapitán Steven De Petter, takže hosté ušetří ještě něco málo vteřinek za výměnu pásky. Místo obránce hostí nastupuje na plac Joachim Van Damme.
     
    90
    Laurens Paulussen v souboji ve vápně zavadil zřejmě o Oumaroua, ale penalta pískána není a upřímně, asi je to tak správně. Byl to v podání obou hráčů čistý souboj o míč.
     
    89
    De Witte nyní bojoval o míč v hloubi obranné poloviny Waaslandu, ale míč ztratil. Hráči Mechelenu se však dobře zajišťují, takže nebylo třeba, aby De Witte nějak rychle mazal zpět ke své brance.
     
    89
    Další centrovaný míč do vápna hostí v podání Oumaroua zblokovala obrana Mechelenu na roh.
     
    87
    Vandam nyní možná trošku vystrašil i své spoluhráče, když si nechal málem míč utéct do autu, ale poté poslal parádní dlouhý míč do vápna, kde před De Pauwem odkopávají hosté balon do autu. Waasland má územní převahu, která ale k ničemu nevede.
     
    87
    V souboji o míč na durhé straně udolal Jerry Vandam s Corstjensem stejný počet hráčů soupeře a první jmenovaný posílá svému gólmanovi malou domů. Následuje dlouhý centr na druhou stranu.
     
    86
    Hosté opět táhnou útok po pravé straně, tentokrát tedy ne Cissé, ale Kosanović, který opět posílá míč dozadu. Další kombinací se Mechelen dostal blíže k vápnu, ale u pravého rohového praporku si Claes nepřišel na Emonda, který mu vystavil ukázkovou stopku čistým skluzem.
     
    85
    Cissé místo centru do vápna volil přihrávku dozadu na své beky, což nebyl nejštastnější nápad, protože od De Witteho následoval centrovaný míč do údolí obránců soupeře.
     
    84
    Hosté však nebyli v postupném útoku nikterak nebezpeční, což se jim stalo osudným, protože u míče jsou opět hosté.
     
    83
    Sheldon Bateau se jal na levé straně rychle rozehrávat aut, ale nebyl zronva dvakrát přesný a nyní se hodně rychle musí vracet po své lajně zpět do obrany.
     
    81
    Steppe ale potvrzuje dnešní dobrý výkon, když si v pořádné mlýnici naběhl někam k penatlovému puntíku a míč stáhl, jako by měl v rukavicích magnety.
     
    80
    Postupná a šikovná kombinace hostí končí rohovým kopem Mechelenu.
     
    79
    Ale Mechelen se bez problémů ubránil a rázem tak musí pelášit do obrany hosté. Míč po levé straně táhne Kosanović.
     
    78
    Waasland se nadále snaží okupovat prostor před brankou Biebauwa, jenže zatím prostě domácím chybí ať už klid v zakončení, tak přesnější finální přihrávka. Je to pro ně škoda, protože favorit je v tuto chvíli k udolání, mohou mu sebrat bod.
     
    76
    Centrovaný míč do vápna v podání Vandama výborně zblokoval Paulussen, který se nenechal nachytat kličkou a následně mu míč uštědřil políček do zadních partií těla. Hlavní ale je, že střela je zblokována.
     
    75
    Na druhou stranu, Mechelen má stále vše ve svých rukou a i kdyby se Waaslandu podařilo vyrovnat, tak to nebude pro Mechelen znamenat žádné velké drama, jelikož Genk, který měl před posledním kolem stejně bodů, jen remízuje 2:2 na hřišti Waregemu.
     
    74
    Domácí po gólu ožili a rázem jsou na hřišti mnohem aktivnější. Obrana Mechelenu najednou není tak pevná, jako před malým okamžikem.
     
    73
    Ve stejném okamžiku jde z placu také útočník Floriano Vanzo, kterého nahradí Arthur Irawan.
     
    73
    Druhé střídání přichází také na straně Mechelenu, kde z placu odchází záložník Jens Naessens, kterého nahradí Glenn Claes.
     
    71
    Hosté mohli ihned odpovědět stejnou mincí, ale v nepřehledné situaci ukopl míč jeden z domácích obránců ve skluzu do autu.
    David DESTORME - 1:2
     
    70
    Waasland právě vstřelil branku!
    Možná jsem to před patnácti minutami s jasným vítězstvím hostí trošku zakřikl. Na pravé straně vápna vápna u postranní čáry se totiž parádně uvolnil Kamerunec Oumarou, který poslal míč na hranici vápna k DAVIDU DESTORMEMU, jenž nekompromisní pumelicí propálil Biebauwa. Zápas tak má znovu svůj náboj. Asistence: Aboubakar Oumarou.
     
    69
    Další pěkná šance hostí. De Petter posílal míč do vápna, kde se jej snažil odkopnout Niels De Pauw, ale míč trefil špatně. Kulatý nesmysl se dostal k Nicolasi Verdierovi, který jej z první napálil těsně nad branku.
     
    68
    Mechelen samozřejmě nikam nespěchá. Ibrahima Cissé navíc nyní ukázal dobrou ekvilibristiku, když udržel míč i proti třem soupeřům a ještě jej nahrál na své spoluhráče.
     
    67
    Další útok hostí skončil na pozorné obraně Waaslandu, jenže hosté se dlouho u míče neudrželi, poměrně zbrkle posílal Rowell míč dopředu a ten končí na kopačkách hostí.
     
    66
    Hosté nebudou moci pokračovat v útočném snažení, neboť Hanni byl přistižen v ofsajdu, který byl tedy hodně hodně milimetrový.
     
    65
    Druhé střídání v domácím celku. Z placu odchází záložník Zaccharia M'Sila, kterého nahrazuje ofenzivní záložník Aboubakar Oumarou.
     
    64
    Renaud Emond se nyní hodně zlobí, že mu při průniku do vápna nastavil strom jeden z beků Mechelenu a jednalo se tedy o penaltový faul. Nikoliv, jeho pád hvizd do píšťalky sudího Delferiéra nevyčaroval.
     
    62
    Chystá se druhé střídání na straně domácích, ale zřejmě až po tom, co míč znovu opustí hrací plochu, protože v tomto přerušení se nic nestalo. Míč mají na noze hráči Mechelenu a kombinují poblíž poloviny hřiště.
     
    61
    Bateau si v souboji o míč počínal velice tvrdě a doslova najel jako tank do Rowella. Pískán je jasný faul a Waasland zůstává u balonu.
     
    60
    První střídání na straně Mechelenu přichází po půlhodině hry. Dalibora Veselinoviće, srbského útočníka, střídá Nicolas Verdier.
     
    59
    Před napadajícím Hannim si míč velmi dobře pokryl Marić a posílá malou domů svému gólmanovi.
     
    58
    Hosté se dostávali k velkému vápnu Biebauwa, kde si Jerry Vandam rovnal míč na střelu, jenže jeho úmysl byl přečten soupeřem a balon zblokován.
     
    57
    Mechelen si nyní získal několika přihrávkami prostor na půli soupeře, ale následující špatnou přihrávkou poslal Kosanović míč jen na nohy protihráčů. Obrana Waaslandu si tak může na chvíli oddechnout.
     
    55
    Na půlící čáře se po faulu hostí dostal k rozehrávní míče Jonathan Rowell, jenže takhle lajdácky zahraný míč jsem opravdu dlouho neviděl. Poslal míč hodně vedle svých spoluhráčů přímo do autu.
     
    54
    Hosté začínají postupný protiútok, míč si postupně vyměňuje Paulussen, De Witte a Bateau.
     
    53
    Druhý poločas zatím vypadá, že se dohrává spíše z povinnosti, protože o všem podstatném je rozhodnuto. Do konce sice chybí ještě 37 minut, ale opravdu si neumím představit, co by se muselo stát, aby Mechelen svůj náskok ztratil.
     
    52
    Přihrávka to však byla nepřesná, Ivanu Obracovičovi utekl míč do zámezí.
     
    52
    Počáteční útok Waaslandu končí špatnou přihrávkou u obránce hostí De Witteho, který ihned posílá míč dopředu na své spoluhráče.
     
    51
    Po levé straně pláchl s míčem Obradović, který jej posílal rovnou bez rozhlížení se do vápna, ale tam si na balon bez potíží počkal Steppe, který dnes opravdu podává dobrý výkon a dvěma gólům ve své síti nemohl zabránit.
     
    50
    Domácí se ale bez potíží brání a když jsou v nesnázích, posílají míč daleko za půlící čáru. Tato taktika zatím slaví úspěch.
     
    49
    Už je to zase ten starý dobrý Mechelen z prvního poločasu a do vápna Waaslandu létá jeden centr za druhým.
     
    47
    Jinak je třeba říct, že změna v sestavě v poločasu neproběhla žádná, oba celky tak hrají stejně, jako když odcházely do kabin.
     
    46
    Nad Waaslandem nám vysvitlo poprvé sluníčko a jako by přineslo ofenzivní aktivitu na kopačky domácích, kteří ohrozili nyní branku hostí, ale bez patřičného úspěchu. Obrana Mechelenu je, když na to přijde a jako že na to dnes moc nepřichází, v těchto případech pevná.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    KV Mechelen si může být na 99,9% jistý, že ho play-off belgické ligy o postup do Evropské ligy nemine
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:01.
     
    Statistiky první půle:
    Góly: 0-2.
    Střely na branku: 0-5.
    Zásahy gólmanů: 3-0.
    Střely mimo: 2-5.
    Rohy: 0-1.
    Ofsajdy: 1-1.
    Žluté karty: 1-0.
    Červené karty: 0-0.
     
    Jestli někdo v úvodních deseti minutách pochyboval, že by Mechelen měl potíže s výhrou a potvrzením účasti v bojích o belgické play-off o Evropskou ligu, tak za dalších šest minut bylo jasno. Nejprve se trefil s přispěním beka Steven De Petter a poté poslal centrovaný míč parádní hlavičkou do sítě Seth De Witte. Hosté jsou krály na hřišti a nebýt Steppeho, mohli vést po prvním poločase klidně pětigólovým náskokem.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Prudký centr odpálila domácí obrana někam k půlící čáře, kde Waasland zůstane u míče, jelikož Kosanović se provinil faulem. Rychlá rozehrávka domácích ale nenašla cestu k ohrožení branky Biebauwa, přetažený centr končí v zámezí.
     
    44
    Obrázek hry se nemění ani v závěru poločasu, před zahájením poslední minuty první části drží míč stále na kopačkách domácí.
     
    43
    Nádherný centr z pravé strany od Laurense Paulussena přišel přesně na nohy Jense Naessense, který ve skluzu netrefil zařízení a poslal míč vedle pravé tyče Steppeho. Toto byla další hezká akce Mechelenu.
     
    42
    Paulussen bez potíží ubránil míč proti napadajícímu hráči domácích a obranná čtyřka Mechelenu si bez potíží kombinuje poblíž středové čáry.
     
    41
    Mohlo to být o tři branky, kdyby Cissé lépe načasoval výskok na cetrovaný míč. Balon sice útočník Mechelenu trefil, ale ne tak přesně, takže kulatý nesmysl končí v zámezí.
     
    40
    Nic to však nemění na jasné převaze Mechelenu, který nyní na dlouhé chvíle nepůjčuje svému soupeři míč.
     
    38
    Máme zde první střídání, a to v celku domácích. Nevím, jestli ze zdravotních nebo výkonnostních důvodů, nicméně zelený pažit opouští Nicolas Godeméche a nahrazuje jej Niels De Pauw.
     
    37
    Nakonec tomu tak je, tento zákrok byl opravdu na žlutou kartu a hlavní sudí Delferiére jí vytáhl tak bleskově, že jsem si toho ani nevšiml.
     
    37
    A budou jej držet i nadále, protože Jonathan Rowell zezadu pořádně sejmul Stevena De Pettera a může být rád, že za své počínání nedostal kartonek žluté barvy.
     
    36
    Fanoušci Mechelenu, kteří přicestovali na dnešní zápas, si můžou v poklidu skandovat oslavné chorály, jejich miláčci totiž drží otěže zápasu pevně ve svých rukách.
     
    35
    Vanzo nepřesně načasoval nábeh na centr po faulu na svého spoluhráče a byl načapán v ofsajdu, který byl následně odmáván a odpískán. Míč tak bude znovu na nohách hráčů hostí.
     
    34
    U míče budou nyní na chvíli domácí, protože ostrým faulem se provinil jeden z hostujících hráčů, který pořádně přejel Blondelleho.
     
    33
    V další stoprocentní šanci hostí byl Hanni, který dostal dlouhý centr přesně na nohu. Na levé straně vápna si jej zpracoval, popotáhl dovnitř a vystřelil. Křižnou ranou vykopl Steppe svojí levou nohou.
     
    32
    Po chvilkovém čase se k míči dostávají také domácí, po levé straně táhne míč Siebe Blondelle, jehož nepřesný centr končí za bránou Biebauwa.
     
    30
    Další nepřehlednou situaci před svojí klecí řešil Steppe razantním odkopnutím míče do zámezí, což by za něj asi měl dělat stoper. Ale i toho nyní gólman domácích nahradil.
    Další dvě šance Mechelenu
     
    29
    Jeden útok za druhým se teď valí na branku Steppeho. Nejprve se po pravé straně prosmýkl do vápna De Petter a jeho křižnou ranu jen tak tak vyrazil domácí gólman. Odražená rána se dostala k Hannimu, který opět nevyzrál na skvělého Kenny Stepeho.
     
    28
    Hanni byl nachytán v jasném ofsajdu a nemůže tak pokračovat svojí pouť směrem na branku Steppeho.
     
    26
    Seth De Witte ukazuje, že už je po ošetření naprosto v pořádku, jelikož se nyní parádní Zidanovkou dostal ze sevření tří soupeřů. Škoda jen, že svému snažení nenasadil přesnější střelu.
     
    25
    Pokud tedy bude zbytek zápasu takový, jako je nyní, není o co stát. Mechelen si je vědom, že jen obrovská porce smůly by jej mohla připravit o vítězství v nastavbě o Evropskou ligu. Má míč na svých kopačkách a nikam se nežene.
     
    23
    Po ostrém souboji u postranní čáry leží na zemi střelec druhého gólu Seth De Witte a je v práci lékařů.
     
    22
    Další velká šance pro hosty. Po centru do vápna se k míči dostal Hanni, jehož střelu ve skluzu na poslední chvíli zblokoval do zámezí jeden z domácích hráčů. Je tu roh Mechelenu.
     
    21
    Obrana Mechelenu bez potíží uhlídala dlouhý nakopávaný balon. Miloš Kosanovič trefil míč hlavičkou a poslal jej k Biebauwovi, který může hrát rukama.
     
    19
    Po faulu Miloše Mariće, který vysokou nohou málem trefil hlavu Laurense Paulussena, mají míč ve své moci znovu favorizovaní hosté.
     
    18
    Až nyní se domácí jali napadat rozehrávku soka a hned to nese úspěch, protože jsou u míče. Vzápětí ho však znovu ztrácejí.
     
    17
    Domácí jsou jako opaření a Mechelen je stále častěji poblíž vápna Waaslandu.
    Seth De WITTE - 0:2
     
    16
    Mechelen právě vstřelil branku!
    Mechelen dál jistě kráčí za belgickým play-off o Evropskou ligou. Na cetrovaný míč po faulu domácích si naběhl SETH DE WITTE, který hlavičku poslal k pravé tyči Steppeho, jenž se i tentokrát za míčem jen smutně ohlédl.
    Steven De PETTER - 0:1
     
    13
    Mechelen právě vstřelil branku!
    Již před tímto gólem měli hosté velkou šanci, kterou nevyužili, když Hanniho vychytal ve velkém vápně Steppe. Dezorientovaná obrana domácích odpálila míč jen na aut. Paulussen jej poslal podél vápna, Naessens míč lehce přistrčil ke STEVENU DE PETTEROVI, který vypálil a s pomocí teče beka domácích Godemechého zapadl míč k levé tyči bezmocného Steppeho.
     
    12
    K odvážnému průniku se vydal Dalibor Veselinović. Dva hráče si ještě obhodil, ale třetí už pro něj bylo moc velké sousto.
     
    11
    Na hřišti zůstává ležet jeden z domácích hráčů. Nakonec je to opět Vanzo, kterého poslal k zemi Naessens. Ač se Vanzo ještě pokusil postupovat, byl vyveden z rovnováhy a upadl.
     
    10
    V posledních několika desítkách sekund se otěží zápasu ujímají hráči Mechelenu, což se dalo předpokládat.
     
    9
    Biebauw si bez problémů došel pro centrovaný míč a má jej v rukavicích.
     
    7
    A vyplatilo se. Floriano Vanzo byl totiž u pravé lajny odzbrojen nedovoleně a Waasland bude posílat míč do vápna Biebauwa.
     
    6
    Kenny Stepe si poradil s dlouhým centrovaným míčem, navíc byl ještě faulován, a ihned posílá míč dopředu na spolurhráče.
     
    5
    Cissé fauloval na polovině hřiště M'Silu a domácí tak zůstanou u míče.
     
    2
    Domácí fotbalisté jsou zatím častěji u míče, což se zrovna nečekalo, ale jsme zatím ve druhé minutě hry. Favoritem je jednoznačně Mechelen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Sestavy i graficky
     
    Úvodní sestavy:

    KV Red Star Waasland: Steppe – Corstjens, Marić (C), Rowell, Emond – Destorme, Blondelle, Godeméche, Vandam – Vanzo, M'Sila. Trenér: Guido Brepoels
    Náhradníci: Rogiest, De Belder, Sawaneh, Oumarou, De Pauw, Irawan, Bourabia

    YR KV Mechelen: Biebauw – Paulussen, De Witte, Bateau, Veselinović – De Petter (C), Naessens, Kosanović, Obradović – Cissé, Hanni. Trenér: Aleksandar Janković
    Náhradníci: Faidherbe, Wolski, Rits, Van Damme, Claes, Vanlerberghe, Verdier

    Rozhodčí: Delferiére – De Neve, Hutsebaut.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Mechelen – Waasland 4:1 (5.4.2015)
    Waasland – Mechelen 2:2 (31.1.2015)
    Mechelen – Waasland 2:0 (27.9.2014)
    Mechelen – Waasland 0:0 (14.12.2013)
    Waasland – Mechelen 0:0 (10.8.2013).

    Waasland naposled porazil Mechelen dne 6.4.2013, kdy nad svým soupeřem doma vyhrál 1:0.
     
    YR KV Mechelen:
    Mechelen je před posledním kolem hlavním aspirantem na postup do bojů o play-off o Evropskou ligu. Během pěti zápasů si připsal pouze jednu porážku – a to se svým hlavním konkurentem Genkem, se kterým má před posledním zápasem stejný počet bodů. Mechelen má vše ve svých rukou, pokud vyhraje, tak se může těšit na play-off belgické ligy o druhou nejlepší evrospkou klubovou soutěž, neboť má s Genkem nejen lepší vzájemný zápas (4:0 a 0:1), ale také lepší skóre (Mechelen + 10, Genk +6).

    Zápasy Mechelenu v nadstavbě:
    Mechelen – Waasland 4:1.
    Waregem – Mechelen 0:1.
    Mechelen – Genk 4:0.
    Genk – Mechelen 1:0.
    Mechelen – Waregem 3:0.
     
    KV Red Star Waasland:
    Domácí mohou svůj poslední zápas v nadstavbě o Evropskou ligu odehrát naprosto v klidu a připravovat se na play-off o druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěž. Jsou totiž v tabulce na posledním čtvrtém místě se ziskem jednoho bodu, když během pěti duelů dokázal pouze remízovat na hřišti Zulte-Waregemu. Na dálku však bude Waaslandu fandit Genk, který k postupu do bojů o Evropskou ligu potřebuje, aby dnes Waasland bodoval.

    Zápasy Waaslandu v nadstavbě:
    Mechelen – Waasland 4:1.
    Waasland – Genk 0:2.
    Waregem – Waasland 2:2.
    Waasland – Waregem 0:2.
    Genk – Waasland 7:1.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu belgické Jupiler Pro League, ve kterém se ve skupině o Evropskou ligu mezi sebou utkají KV Red Star Waasland proti YR KV Mechelenu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Lysý

    Branky: 70. Destorme – 13. Petter, 16. Witte

    Karty:   37. Rowell (WAS)


    Waasland-Beveren: Steppe – Corstjens, Marić (C), Rowell, Emond – Destorme, Blondelle, Godeméche, Vandam – Vanzo, M'Sila. Trenér: Guido Brepoels
    Náhradníci: Rogiest, De Belder, Sawaneh, Oumarou, De Pauw, Irawan, Bourabia

    YR KV Mechelen: Biebauw – Paulussen, De Witte, Bateau, Veselinović – De Petter (C), Naessens, Kosanović, Obradović – Cissé, Hanni. Trenér: Aleksandar Janković
    Náhradníci: Faidherbe, Wolski, Rits, Van Damme, Claes, Vanlerberghe, Verdier

    Rozhodčí: Delferiére – De Neve, Hutsebaut
    bahis siteleri