Everton – Sunderland 0:2 (kon.) | Aston Villa – West Ham 1:0 (kon.) | Hull City – Burnley 0:1 (kon.)
Leicester – Southampton 2:0 (kon.) | Newcastle – West Brom 1:1 (kon.) | Stoke – Tottenham 3:0 (kon.)
Crystal Palace – Manchester Utd. 1:2 (kon.)
konec
Aston Villa FC
1:0 (1:0)
West Ham United
Sobota 09.05.2015, 16:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Aston Villa porazila zásluhou Toma Cleverleyho West Ham nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 a výrazně se tak přiblížila k záchraně Premier League se s Vámi loučí a zase někdy napočtenou u anglické nejvyšší soutěže se těší Tomáš Lysý. (17:59:30)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-0.
    Střely na branku: 5-1.
    Zásahy gólmanů: 1-4.
    Rohy: 2-6.
    Ofsajdy: 1-3.
    Fauly: 6-13.
    Žluté karty: 1-1.
    Červené karty: 0-0.
     
    Situace v boji o záchranu:
    14. Aston Villa, 36 zápasů, 38 bodů.
    15. Leicester, 36 zápasů, 37 bodů.
    16. Sunderland, 35 zápasů, 36 bodů
    17. Newcastle, 36 zápasů, 36 bodů.
    18. Hull City, 36 zápasů, 34 bodů.
    19. Burnley, 36 zápasů, 29 bodů – jistota sestupu.
    20. Queens Park, 35 zápasů, 27 bodů.

     
    Důležitý zápas o udržení v podání Aston Villy končí vítězstvím domácích, kteří o třech bodech rozhodli v prvním poločase, kdy se po parádní akci Grealishe trefil Tom Cleverley. Ve druhém poločase už si vytvořil příležitosti také West Ham, který v prvním poločase nezaměstnal Givena ani jednou ranou, ale gólman Villans podržel svůj tým. Když ani na druhé straně branka nepadla, je Aston Villa znovu blíže k udržení.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tom Cleverley vyslal ze třiceti metrů dělovku z první na gólmana Givena, který dobrým zákrokem zachraňuje a zřejmě i zachránil svému týmu tři body!
     
    90+3
    James Collins se dostal na hranici penaltového puntíku k hlavičce a řádně nyní způsobil téměř srdeční zástavu v řadách poměrně hodně fanoušků Aston Villy, z nichž někteří se dívají se sepnutýma rukama k nebesům a prosí o konec zápasu. Jejich prosby byly vyslyšeny, Collins mířil vedle.
     
    90+2
    Taktické střídání v posledních minutách na straně Villans. Z placu odchází dnes skvěle hrající Jack Grealish, kterého nahrazuje Carlos Sánchez.
     
    90+1
    Gabby Agbonlahor si naběhl za obranu na dlouhý míč a postupoval na branku Adriána. Byl sice tísněn obráncem, ale i tak vystřelil, jenže jeho pokus proletěl vedle levé tyče.
     
    90
    Ve druhém poločase budou nastaveny čtyři minuty.
     
    90
    Aston Villa drží svého soupeře hodně daleko od branky Givena, což je jasný klíč k zisku tří bodů.
     
    90
    Poslední minuta řádné hrací doby se právě rozběhla.
     
    89
    Na zemi je jeden z hráčů domácích a začíná další natahování času. Nechci nyní Bentekemu nějak lézt do svědomí, ale myslím si, že je zcela zdráv.
     
    88
    Po centru do vápna vznikla ve velkém čtverci domácích trošku vřava, ze které míč směřoval na branku Givena, jenž situaci přečetl a má míč ve svých rukavicích. Samozřejmě si s ním chvíli poleží na trávníku a získá pár cenných vteřin.
     
    88
    Domácí se nyní musí po ztrátě míče hodně vracet, ale West Ham tuto akci nikterak rychlostně nepřehnal. Je z toho postupný útok do plných, ale také faul Huttona na jednoho z hostí.
     
    87
    Westwood si vyměnil puk s Grealishem, na pravé straně pak celá akce Aston Villy skončila po tom, co před Grealishem ukopl jeden z hráčů Kladivářů míč do autu.
     
    86
    Ashley Westwood mohl rozhodnout, kdyby svojí střelu z dobrých třiceti metrů nasměřoval blíže k pravé tyči branky Adriána. Takto balon prošel jen vedle pravé tyčky.
     
    85
    Tři body by se Aston Ville nesmírně hodily, protože Burnley vede nejtěsnějším rozdílem na hřišti Hullu a Leicester zatím vyhrává nad Southamptonem. Plný bodový zisk by tak Villans výrazně přiblížil k záchraně.

    Tomáš Lysý

    Branky: 31. Cleverley (Grealish)

    Karty:   45. N'Zogbia (ASV) – 72. Song (WHU)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:3.
    Aston Villa FC: Given – Bacuna (77. Hutton), Vlaar, Okore, Richardson – A. Westwood, Cleverley, Delph (C) – Grealish (90+2. C. Sánchez), Benteke, N'Zogbia (71. Agbonlahor).
    Náhradníci: Guzan – Weimann, Agbonlahor, Cole, Senderos, Hutton, C. Sánchez.

    West Ham United: Adrián – Jenkinson, Burke, Collins, Cresswell – Noble (78. Cole), Kouyaté – Downing, Nolan (C) (47. Song), Amalfitano (46. Nenê) – E. Valencia.
    Náhradníci: Jääskeläinen – Jarvis, Nenê, O´Brien, Cole, Song, Cullen.

    Rozhodčí: L. Mason – A. Halliday, D. Eaton
    bahis siteleri